کد خبر 300494
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۷

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره) ضمن بیان برنامه‌های بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) گفت: سخنرانی مقام معظم رهبری در روز 14 خرداد انجام خواهد شد.

به گزارش مشرق،‌ محمد علی انصاری دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره) که در دومین جلسه ستاد برگزاری مراسم بیست و پنجمین سالگرد بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) در حرم مطهر سخن می‌گفت، با بیان این مطلب، نام گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری را به نام سال اقتصاد، فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، تکلیف بزرگی بر دوش مدیران برای برنامه سازی دانست و افزود: دو عنوان برگزیده شده، همانا اهداف و آرمان‌های بلند امام خمینی قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.

وی نهضت امام خمینی(ره) را یک نهضت فرهنگی دانست و ادامه داد: این نهضت فرهنگی در درون خود با اهداف بلندی عجین بود که یکی از آن‌ها رسیدن به اقتصاد سالم و پویا برای ملتی بود که خواهان عدالت اجتماعی و امنیت اقتصادی است. ملتی که انتظار دارد، هنگامی که کشورش از نظر برخورداری از سرمایه‌های متنوع الهی در شمار کشورهای انگشت شمار دنیا قرار دارد؛ برای کشورهای دیگر الگوی اقتصاد و پیشرفت باشد.

محمد علی انصاری با اشاره به این مطلب که ما تاکنون توانسته‌ایم علی‌رغم تحریم‌ها، بی‌عدالتی‌ها و تحمیل جنگ، در برنامه‌های فرهنگی و اقتصادی موفق عمل کنیم، تصریح کرد: با این حال باید بپذیریم تا رسیدن به فرهنگ ناب اسلامی، ملی و مذهبی و تا رسیدن به اقتصادی که به تعبیر مقام معظم رهبری تکانه‌ها و حوادث نتواند آن را دچار بحران کند فاصله داریم.

وی ادامه داد: معنای سال اقتصاد، فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی این نیست که بر حسب عادتی که ستودنی نیز هست، پرچمی را برداریم و تا پایان سال شعار بدهیم. ما باید برای تحقق یک فرهنگ مطلوب که فرهنگی اسلامی است و اقتصادی سالم که اقتصاد اسلامی است عزم ملی داشته باشیم.

انصاری تحقق شعار سال جدید را مشروط به مشارکت همه نهادها و از آن جمله دولت دانست و افزود: این کار به تنهایی از عهده دولت برنمی‌آید، بنابراین درست نیست که عده‌ای خیرخواهانه یا غیرخیرخواهانه بگویند چه اتفاقی باید بیفتد و چه اتفاقی نباید بیفتد و در انتهای سال هم هجمه‌ها را به دولت سرازیر کنند که چرا این اتفاق نیفتاد.

‌دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی همچنین مسائل فرهنگی را صرفا محدود به ترویج حجاب ندانست و تصریح کرد: ضرورتی ندارد که وقتی بحث فرهنگ به میان می‌آید ذهن‌مان به سمت موی آدم‌ها و بی‌حجابی برود و فکر کنیم که فرهنگ یا بی‌فرهنگی محدود به همین مسائل است و رفع مسائل فرهنگی به معنی تظاهر آن در خیابان‌هاست. البته مبارزه با مفاسد، مبارزه با هنجار شکنی‌ها و گناهان آشکار وظیفه مضاعف و از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است.

انصاری در ادامه با اشاره به لزوم همکاری همگانی در تحقق شعار سال جدید گفت: همه باید رفتار خودشان را بررسی کنند و ببینند چقدر با شعار امسال زاویه دارند. چه کسی می‌تواند در کشور ادعا کند که همه آنچه را که اسلام به عنوان فرهنگ در مسائل فردی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی از مسلمانان انتظار دارد داراست؟ وی ادامه داد: هرکدام از ما در بخشی از مسائل زندگی با آنچه که در اسلام بر عهده ما گذاشته شده فاصله داریم، یکی در حوزه اخلاق و ادب، یکی در زمینه اقتصاد و دیگری در زمینه مدیریت، گرفتاری های جامعه اسلامی نیز از همین جا آغاز می شود.

وی با اشاره به جایگاه مسائل فرهنگی در صحیفه امام خمینی‌(س) اظهار داشت: در صحیفه بعد از واژه‌هایی مثل اسلام، آزادی و ارزش‌های بلند اسلامی، وا‍ژه‌هایی همچون فرهنگ استعماری، فرهنگ بیگانه در برابر فرهنگ خودی، فرهنگ اسلامی، فرهنگ انسانی به وفور به کار رفته است.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی، با یادآوری فرمان امام خمینی مبنی بر تشکیل شورای بزرگی به نام شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: امام افرادی صاحب نام و برجسته در حوزه‌های گوناگون اسلام و اسلام‌شناسی را به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب کردند تا تحول فرهنگی در جامعه اتفاق بیافتد.

انصاری ادامه داد: این انتظاری است که امروز پابرجاست. ما روزی می‌توانیم بگوییم که مردم‌مان در برابر فرهنگ بیگانه آسیب‌پذیر نیستند، اسیر ماهواره نمی شوند و جامعه گرایش به فرهنگ‌های دیگر پیدا نمی‌کند که فرهنگ اسلامی را خوب شناخته باشیم و معاشرت‌ها و رفتارهایمان طبق فرهنگ اسلامی باشد.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی‌(س) تصریح کرد: هیچ خطری ملتی را که با فرهنگ حضرت امیرالمؤمنین‌(ع)، فرهنگ عاشورا و فرهنگ انتظار واقعی زندگی می‌کند؛ تهدید نمی‌کند.

وی با تکرار این نکته که همه در تحقق شعار امسال مسئول هستند و کسی حق هجمه به دیگران را ندارد، اظهار داشت: امروز باید این نکته را بدانیم که نگاه اندیشمندان دنیا نه به موشک‌ها و سلاح‌های ماست، نه به اقتصاد ما، هرچند اقتصاد از مبادی قدرت در هرجامعه‌ای است؛ اما، امروز هرکس بخواهد امام ما و ملت ما را بشناسد، سراغ کتاب فرهنگ ما می‌رود و از درون واژه‌ها، ادبیات، گفتمان‌ و از این فراتر رفتارهای مردم جامعه درباره آن قضاوت می‌کند.

انصاری گفت: اگر در جامعه‌ای بی‌عدالتی باشد، کسانی که از روی انصاف دست به قضاوت درباره آن می‌زنند نمی‌توانند بگویند که با جامعه‌ای با فرهنگ متمدنانه روبه رو هستند. همچنین اگر در جامعه‌ای اخلاق و ادب کمرنگ شود جوامع دیگر و حتی نونهالان و جوانان همان جامعه نمی‌توانند ادعا کنند دارای فرهنگی متمدن هستند.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره ) ادامه داد: متأسفانه جوانانی که نگاه‌شان به کشورهای دیگر است و از آنها به عنوان یک آرمان یاد می‌کنند، این متأثر از برخی حرکت‌ها و برنامه‌هایی هستند که کشورهای دیگر در میان ملت خود جاانداخته‌اند؛ برای مثال می‌گویند در فرهنگ ما دروغ یا بیکاری جا ندارد. برخی کشورها نیز خودشان را به ظاهر مبادی اخلاقیاتی می‌دانند تا دنیا این کشورها را فرهنگ دوست و نماد آداب انسانی تلقی کنند.

وی تحقق شعار امسال را مشروط به تلاش برای تغییر دانست و افزود: اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی زمانی دست‌یافتنی است که ما خود را بدهکار فرهنگ و ملت‌ خودمان بدانیم نه طلبکار کشورهای دیگر.

انصاری با اشاره به اهمیت اقتصاد نیز تصریح کرد: چه کسی است که نداند برای رسیدن به اقتصاد پویا باید فداکاری کرد، باید جلوی سوء استفاده و نابرابری ها را گرفت و عدالت اجتماعی را در سطوح مختلف اجرا کرد. همچنین سرمایه‌های ملی باید درست و بجا مصرف شود. سرمایه‌های مردم باید در مسیر مولد به کار گرفته شود و تولید در کنار قوانین کار شکل گیرد.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی در ادامه با اشاره به تقارن مراسم بیست و پنجمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(ره) با ماه شعبان و هفته پاسدار، به مناسبت‌های این ماه همچون نیمه شعبان و میلاد حضرت صاحب الزمان‌(عج) اشاره کرد، گفت: همه ساله این روزها، برنامه‌های فرهنگی مرتبط برگزار می‌شود و بهتر است مسوولان برگزاری این مراسم با هماهنگی کمیته فرهنگی ستاد موجبات همکاری و هم‌افزایی را در این ایام داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی فرهنگی مراسم بیست و پنجمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی، تأکید کرد: ما باید در کارهای فرهنگی به محتوا و عمق بیشتری توجه و از کارهای شعار گونه و اصرافی پرهیز کنیم. مثلا در تهیه و تکثیر پوستر‌ها و بنرها نباید دچار چنان افراطی شویم که تاثیرات منفی روی مردم بگذارد و باید از کارهای تزیینی و تبلیغی فاقد محتوای مفید تا حد امکان اجتناب شود.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی درباره جمعیت میهمانانی که باید در این مراسم مورد استقبال قرار گیرند، گفت: بر حسب امکانات کشور و مقدرات و تصمیماتی که اتخاذ شده است امسال خیل عظیم و میلیونی از میهمانان استانی را پذیرا خواهیم بود.

انصاری مکان برگزاری مراسم بیست و پنجمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی را  همچون سال‌های گذشته، صحن آیت‌الله سید مصطفی خمینی اعلام کرد و افزود: ان‌شاءالله در سال‌های آتی سایر قسمت‌های حرم برای برگزاری مراسم آماده خواهد شد.

وی با اعلام این که طبق روال همه ساله سخنرانی مقام معظم رهبری در روز 14 خرداد انجام خواهد شد، گفت: برنامه‌ای برای بعد از این سخنرانی در نظر گرفته نشده است.

وی با اشاره به اهمیت تسهیلات ترافیکی و حمل و نقل مراسم افزود: عوارضی تهران-قم در این مکان واقعا مساله‌ساز است و ایجاد خطر می‌کند. از مسوولان مرتبط می‌خواهیم که در این خصوص تصمیمات فوری اتخاذ و بر آن اساس اقدام کند. ما نیز می‌توانیم نظر کارشناسی خود را در انتقال این عوارضی به جای مناسب، در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

انصاری در ادامه گفت: شهرداری تهران نیز نسبت به تاسیس نمایشگاه بین‌المللی که سال‌ها مشکل مردم تهران بوده است اقدام کرده و باید در قالب این پرو‍ژه عظیم برای احداث میدانی همچون میدان شهید کاظمی جهت پیشگیری از مشکلات ترافیکی آتی اقدام شود.

وی افزود: شهرداری همچنین نسبت به رفع موانع عبور و مرور موجود در سطح مسیرهای منتهی به محل برگزاری مراسم توجه ویژه‌ای داشته باشد.

انصاری تاکید کرد که مسئولان کمیته‌های مرتبط با امنیت و ترافیک مراسم بزرگداشت نسبت به بازرسی نقاط مختلف در محل برگزاری این مراسم توجه ویژه ای داشته باشند. که از آن جمله می‌توان به نصب تابلوهای ترافیکی قبل از نزدیک شدن به زمان برگزاری مراسم اشاره کرد.

در این جلسه برخی از مسئولان کمیته‌های ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی از جمله کمیته‌های فرهنگی، جوانان، احزاب، اقلیت‌ها، مسئول نمایندگی قم موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام و همچنین برخی از نمایندگان دستگاه‌های عضو، به تشریح برنامه‌ها و نظرات خود پرداختند.
منبع: فارس