کد خبر 30222
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۸

نخستين چاپ کتاب «مسيرة التقريب»، روانه بازار نشر شد.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاري تقريب، کتاب مسيرة التقريب نوشته دکتر محمدعلي آذرشب که به زبان عربي و در دو جلد به تازگي به چاپ رسيده، از سوي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي منتشر شده است.

محمدعلي آذرشب، عضو شوراي عالي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، استاد دانشگاه، نويسنده و کارشناس مسائل فرهنگي جهان اسلام است که در کارنامه علمي خود، علاوه بر ترجمه فارسي به عربي حدود ?? کتاب و مقاله، تأليف مجموعه‌اي از کتب در موضوع تقريب مذاهب اسلامي، روابط فرهنگي ايران و عرب، و فرهنگ ايراني و ادبيات فارسي، چاپ شده در تهران و بيروت و دمشق را نيز داراست. تحقيق کتاب «مفاتيح الاسرار و مصابيح الابرار» (تفسير شهرستاني) هم از آثار وي است.

آذرشب در گفت‌وگويي با خبرنگار تقريب، ضمن اعلام خبر انتشار کتاب «مسيرة التقريب»، درباره محتواي اين کتاب گفت: جلد اول مسيرة التقريب، درباره مؤسسات تقريبي و پيشتازان تقريب است و جلد دوم به موضوع استراتژي‌هاي تقريبي پرداخته است. ضمن آنکه در جلد دوم تحقيقي داشته‌ام در مجلات تقريبي. ذيل اين عنوان موضوعات مطرح شده در «مجله رسالة التقريب» مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي و «مجله رسالة الاسلام» دارالتقريب قاهره را مورد بررسي قرار داده‌ام.

وي هدف از نگارش اين کتاب را چنين عنوان کرد: در اين کتاب دو جلدي قصد بيان اين مطلب را داشته‌ام که حرکت تقريب در ??? سال گذشته، محوري مستحکم، فراگير، ريشه‌دار و استوار بر پايه‌هاي قرآن و سنت بوده است.

آذرشب اضافه کرد: در اين کتاب تأکيد دارم که کليه احياگران جهان اسلام تقريبي بوده‌اند و کليه کساني که در راه احياي امت اسلامي قدم برداشته‌اند، خود به خود در مسير تقريب حرکت کرده‌اند.

اين نويسنده و استاد دانشگاه افزود: با مطالعه در زندگي مؤثران جهان اسلام خواهيم ديد کساني که انديشه تقريبي ندارند، هرگز انديشه احياي جهان اسلام را نيز نداشته‌اند. اساسا ضدتقريبي‌ها، ضد احيا نيز هستند.
وي ادامه داد: احيا و زنده کردن جهان اسلام هم‌معني و مترادف تقريب مذاهب اسلامي است و اساسا اسلام نيز خود دين احياست کمااينکه در قرآن کريم مي‌فرمايد: يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُم لِمَا يحْييکُمْ.

آذرشب تصريح کرد: تقريب، از صميم و درون اسلام است. اگر نگاهي به شخصيت‌هاي تقريبي داشته باشيم، خواهيم ديد که همه احياگران جهان اسلام و بيدارکنندگان مسلمين از خواب غفلت، همگي بر مسير تقريب رفته‌اند.
وي در اين زمينه به شخصيتي چون سيد جمال‌الدين اسدآبادي اشاره کرد و گفت: من سيد جمال را سردمدار حرکت تقريبي معاصر مي‌دانم؛ چراکه او در سخت‌ترين شرايط کار کرد.

آذرشب همچنين امام خميني(ره) را اثرگذارترين فرد در احياي عملي و تقريب جهان اسلام نه به صورت نظري که در عمل دانست و گفت:‌ حرکت امام خميني(ره) با داعيه تقريب نبود ولي حرکتي در ايران به وجود آورد، موجبات تقريب مذاهب اسلامي را در عرصه عمل در سطح جهان اسلام ايجاد کرد آن هم به دليل همان روح احياگري که در انقلاب اسلامي امام خميني(ره) وجود داشت. امام با ترغيب جهان اسلام به اسلام ناب محمدي(ص)، روح تقريب را در پيکر جهان اسلام دميد و بسياري را بيدار کرد.

اين تحليلگر مسائل فرهنگي جهان اسلام، همچنين سيد حسن نصرالله را نيز از پرچمداران تقريب مذاهب اسلامي در فضاي کنوني جهان اسلام دانست و گفت: سيد حسن نصرالله در ظاهر داعيه تقريب ندارد ولي از آنجا که احياگر است، در مسير تقريب حرکت مي‌کند و آن هم بسيار اثرگذار.

آذرشب در ادامه اين گفت‌وگو، درباره کتاب «مسيرة التقريب» گفت: ابن کتاب به زبان عربي منتشر شده و به زودي کار ترجمه کامل فارسي اين کتاب نيز آغاز خواهد شد.

وي همچنين در پايان اين گفت‌وگو به نکته‌اي ديگر درباره اين کتاب اشاره کرد و گفت: بنده اين کتاب را بعد از انتشار، خدمت رهبر معظم انقلاب تقديم کردم تا مطالعه‌اي فرموده و ديدگاه خود را درباره آن بفرمايند. اين کتاب را بنده ظهر به ايشان تقديم کردم ولي شب همان روز، از دفتر رهبر انقلاب با بنده تماس گرفتند و گفتند که حضرت آقا فرموده‌اند، اين کتاب بسيار مهم و بسيار مفيد است. توصيه مي‌کنم اين کتاب به کتابخانه‌هاي دنيا ارسال و جهاني شده و در جهان اسلام مطرح شود. اين عنايت عظيم رهبري معظم براي من بسيار جالب توجه، مهم و گرمابخش بود.