به گزارش مشرق، مرحوم حجتالاسلام والمسلمین شکرالله فهیمی (محمدحسنزاده فهیمی) که در سال 1302 در قوچان به دنیا آمد و در 14 فروردین 1393 در روز شهادت حضرت زهرا (س) در حالی که طبق روال سالهای قبل با پای پیاده در مراسم عزاداری ام ابیها شرکت کرده بود دعوت حق را لبیک گفته و به فرزند شهیدش محمدجواد فهیمی پیوست.
در این زمینه محمدصادق فهیمی فرزند ایشان و برادر شهید گفت: مرحوم پدرم 16 سال در نجف اشرف درس خارج مراجع تقلید مانند مرحوم آیتالله خویی، آیتالله سید محمود شاهرودی، آیتالله سیدمحسن حکیم و درس اخلاق آیتالله شیخ عباس هاتف قوچانی وصی آیتالله سیدعلی قاضی حضور داشت و به درجه اجتهاد رسیده بود و پس از بازگشت در حوزه علمیه مشهد در سطوح مختلف حوزه تدریس میکرد.
وی افزود: پس از آن بر اثر تقاضای مردم قوچان و رسیدگی به امور خیریه در قوچان ساکن شده و چون حوزه علمیه قوچان فقط سطح یک را تدریس میکرد ایشان تمام وقت خود را صرف امور خیریه و کمک به مردم و ایتام میکرد.
فهیمی افزود: مرحوم حجتالاسلام فهیمی به عنوان پدر شهید از سال 58 به کمک عدهای از افراد خیر و نیکوکار قوچان صندوق قرضالحسنه امام زمان (عج) را راهاندازی کرده که قرضالحسنه واقعی برای کارگشایی مردم پرداخت میکرد و پس از آن خیریه انصارالحجة (ع) برای رسیدگی به ایتام و بیسرپرستان را راهاندازی کردند که صدها خانوار زیر پوشش این مؤسسه قرار داشت.
وی گفت: مرحوم حاج آقا این اواخر خود با راهاندازی یک خیریه ایتام مستمند به نام خیریه امام جواد (ع) در منزل راهاندازی کرده بود که از محل کفارات و وجوه شرعی که از تهران و قم واصل میشد و یا کمکهای مردمی مشکلات مردم را انجام میداد و برای افراد نیازمند و بیش از صد خانوار تحت پوشش کمکهای مالی را انجام میداد.
فهیمی افزود: حجتالاسلام فهیمی نماینده آیتالله سیستانی و آیتالله وحید خراسانی و قبل از آن نماینده آیتالله میرزا جواد تبریزی در قوچان بود و وجوهات مردم را دریافت میکرد.
وی افزود: مرحوم پدرم از زمانی که از مشهد برگشتند امام جماعت صبح مسجد علوی قوچان و پس از فوت مرحوم حجتالاسلام حسینزاده از حدود 15 سال پیش امام جماعت ظهر و عصر و مغرب و عشاء مسجد یساولباشی که با قدمت حدود 130 سال در قوچان قرار دارد انجام وظیفه میکرد و همواره مسیر منزل تا مسجد را با وجود کهولت سن پیاده طی میکرد تا اگر کسی در بین مسیر سؤال شرعی داشت از ایشان بپرسند.
وی گفت: برادرم محمدجواد فهیمی متولد 1343 بود که در عملیات خیبر در سال 1362 شهید شده و جاویدالاثر شدند که هنوز هم خبری از جنازه و حتی پلاک ایشان نیست و سالها پدر و مادرم انتظار کشیدند تا اینکه به دعوت حق لبیک گفتند و هم اکنون مقبرهای به عنوان یادبود شهید محمدجواد فهیمی در قوچان وجود دارد. آن شهید مجرد بود و تنها 19 سال در این کره خاکی زندگی کرد و به شهادت رسید. از مرحوم حاج آقا هم اکنون 4 پسر و یک دختر باقی مانده است که یکی از فرزندان جانباز انقلاب اسلامی و داماد خانواده نیز از روحانیان است.
صادق فهیمی گفت: مرحوم مادرمان که مادر شهید بود در 16 اسفند 92 به رحمت خدا رفت و 29 روز بعد از آن مرحوم پدرم اصرار داشت مراسم چهلم را در روز شهادت حضرت زهرا (س) برگزار کنیم که اتفاقاً در همان روز خود حاج آقا نیز دعوت حق را لبیک گفت.
وی افزود: پدرم بعد از فوت مادرم هر روز مؤید بود سر مزار همسرش برود و فاتحهای بخواند که اتفاقاً یکی از همشهریان سه روز قبل ایشان را سر مزار دیده بود و گفته بود حاجآقا التماس دعا اما ایشان هم گفته بود شما مرا دعا کنید که بسیار نیازمند به دعای شما هستم چون تا سه روز دیگر بیشتر در بین شما نخواهم بود و دقیقاً سه روز بعد از آن از دنیا رفتند.
صادق فهیمی گفت: دو روز بعد از فوت حاج آقا به مغازههایی که با ایشان حساب و کتاب داشت مراجعه کردم که اگر طلبی از مرحوم پدرم دارم بپردازم اما همه آنها گفتند خود حاج آقا روز قبل از وفات در 13 فروردین آمده و تمام حسابها را تسویه کرده است گویا روحش آگاه بوده که در روز شهادت حضرت زهرا (س) به دیدار حق برود.
وی گفت: مرحوم حاج آقا شکرالله علاقه و موآنست فراوانی با مراجع تقلید داشت و اکثر مراجع مانند آیتالله سید محسن حکیم، سید محمود شاهرودی و حتی امام خمینی ایشان را به نام حاج آقا شکرالله میشناختند و نمایندگی و وکالت آیتالله وحید خراسانی، آیتالله تبریزی و آیتالله سیستانی در قوچان را بر عهده داشت.
صادق فهیمی افزود: بعد از فوت مرحوم پدرم به دیدار آیتالله خراسانی در قم رفتیم ایشان با تأثر گفتند خوشا به شهادتش چه مرد باسعادتی بود که در روز شهادت حضرت زهرا (س) از دنیا رفت و فرمود: عاش سعیدا و مات سعیدا.
وی افزود: در آگهیهایی که آیتالله وحید خراسانی و آیتالله تبریزی و آیتالله سیستانی در احکام برای وکالت مرحوم پدرم نوشته بودند ذکر شده (حجتالاسلام والمسلمین) که این عنوان برای کسانی که در سطح آیتالله باشند از جانب مراجع ذکر میشود.
وی گفت: مرحوم حاج آقا فهیمی 16 سال در حوزه نجف و 15 سال در حوزه مشهد در محضر علمایی مانند آیتالله میلانی و دامغانی تلمذ کرده و سالها نیز دروس سطوح مختلف حوزوی را در حوزه مشهد تدریس کردند.
وی یکی از ویژگیهای مرحوم پدرش را اینگونه عنوان کرد که مسیر منزل تا مسجد یساولباشی مخصوصاً پیاده طی میکرد و سوار ماشین نمیشد و استدلالش این بود که هم مردم ببینند روحانی مسجد زودتر به مسجد میرود و این یک علامت برای وقت نماز بود و نیز اگر کسی از روستایی و یا پیرمردی یا کسی سؤالی دارد در مسیر جواب سؤالهای شرعی مردم را با تواضع بدهد.
وی افزود: آیتالله محمدی خراسانی میگفت از ویژگیهای حاج شکرالله فهیمی این بود که هر موقع در مسجد منبر داشتند به محض ورود اولین جایی که پیدا میکرد به طور متواضع در بین مردم مینشست و منتظر جای بالا در مسجد نبود.
وی در مورد نحوه رحلت پدرش گفت: در روز شهادت حضرت زهرا (س) قبل از نماز صبح برای تهجد از خواب بیدار شده و نماز صبح را در مسجد علوی قوچان برپا کرد و پس از آنکه مجلس عزاداری حضرت زهرا (س) برپا کردند و پس از آن به منزل حجتالاسلام صفوی از علمای قوچان برای عزاداری مراجعه کردند و طبق سنت سالهای گذشته با پای برهنه و پیاده تا مدرسه عوضیه (مسجد جامع قوچان) حرکت کردند و بعد از اینکه مراسم تمام شد در همان مسیر جان به جان آفرین تسلیم کردند که مصادف با 3 جمادیالثانی یا 14 فروردین 93 بود.
وی افزود: مرحوم حاج شکرالله فهیمی در سال 1302 در قوچان متولد شده در سال 1320 وارد حوزه علمیه مشهد شدند و در سال 1335 در مشهد بودند و پس از آن به نجف اشرف و علمآموزی از محضر مراجع تقلید به آنجا رفتند و در سال 1352 توسط دولت وقت از عراق بیرون رانده شدند و تا سال 1356 در مشهد دروس حوزوی تدریس میکردند و از سال 1356 تا 1393 که به رحمت خدا رفتند در قوچان زندگی کردند و تمام عمر خود را صرف کمک به محرومان و ایتام نیازمند کردند.
همچنین سید رضا عطاری مدیر سایت قوچانی در مورد مرحوم حجتالاسلام شکرالله فهیمی گفت: ایشان مرد بسیار وارسته و سادهزیست بودند که در روز شهادت حضرت زهرا (س) بعد از مراسم پیادهروی و عزاداری حضرت زهرا (س) دعوت حق را لبیک گفتند. و در قطعه خانوادههای شهدا در باغ بهشت قوچان کنار فرزند شهیدش آرام گرفت.
کد خبر 302357
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶
حجتالاسلام شکرالله فهیمی عالم و نماینده آیتالله سیستانی در قوچان و پدر شهید در مراسم پیادهروی به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) به رحمت حق پیوست.
منبع: فارس