کد خبر 302481
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۸

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: ساختن زمین سوخته جوانان پس از ادغام سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی نیازمند همکاری همه ارگانها و دستگاههاست.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، دکتر محمود گلزاری با اشاره به فراگیر بودن موضوع جوان در سطح کشور گفت : اشتغال، ازدواج، هویت، کاهش آسیب‌های اجتماعی در جوانان، اوقات فراغت و افزایش مشارکت سیاسی و اجتماعی از مهمترین موضوعات مرتبط با جوانان است و ساده انگاری است اگر کسی تصور کند تمام این مسائل تنها با یک معاونت در دل یک وزارتخانه به سامان می رسد.

وی افزود: وقتی در قانون، 27 دستگاه و وزارتخانه عضو ستاد ملی ساماندهی امور جوانان هستند یعنی مساله جوان موضوعی کلان و فرابخشی است که هر کدام از این دستگاهها باید بخشی از این بار را بر دوش بکشند.

گلزاری فرابخشی بودن معاونت ساماندهی امور جوانان وزارتخانه را مساله ای کلیدی و مهم ارزیابی کرد و گفت: تعامل با دستگاه ها به منظور استفاده از ظرفیت آنها برای فعالیت در حوزه جوانان از یکسو و مطالبه‌گری و پیگیری وظایفی که قانون برای رسیدن به وضعیت مطلوب جوانان بر عهده دستگاهها گذاشته است از مهمترین وظایف معاونت ساماندهی امور جوانان است.

ارتباط با دستگاهها را بدون توجه به هیاهوهای رسانه‌ای با قوت انجام خواهیم داد

حساسیت رسانه‌ها نسبت به مسائل جوانان اتفاق مبارکی است

معاون ساماندهی امور جوانان در پاسخ به این سوال که عده‌ای معتقدند تنها خروجی عملکرد این معاونت تفاهم‌نامه با دستگاهها و دیدار با مسئولین بوده و جوانان تغییر محسوسی را در وضعیت خود ندیده اند، گفت: دغدغه رسانه‌ها در حوزه جوان را باید محترم شمرد. اینکه رسانه های منتقد دولت و حتی رسانه‌هایی که خود را نزدیک به گفتمان دولت می‌دانند نسبت به مساله جوانان حساس هستند، اتفاق مبارکی است.

وظیفه اصلی معاونت امور جوانان مطالبه گری از دستگاه ها در حوزه جوانان است

گلزاری تصریح کرد: با این حال دغدغه زمانی منجر به نتیجه می‌شود که همراه با شناخت صحیح و درک درست از اتفاقات باشد. اگر فردی وظیفه اصلی این معاونت یعنی هماهنگی و مطالبه‌گری از دستگاه ها را بشناسد باید از دیدارهای انجام شده ابراز رضایت کند.

وی افزود: در جلسات متعدد با مسئولین دستگاهها ظرفیت‌های همکاری را مورد بررسی قرار می‌دهیم و آنچه که قانون در حوزه جوان بر عهده آنها گذاشته است را با جدیت پیگیری می‌کنیم. تلاش هم داریم که تعامل با دستگاه ها منجر به عقد تفاهم‌نامه شود؛ اما بر خلاف آنچه که تا کنون گفته شده تا امروز تنها پیش‌نویس تفاهم‌نامه با برخی از دستگاهها آماده شده ولی هنوز به مرحله امضای نهایی و اجرایی شدن نرسیده است.

تفاهم نامه های وزارت جوانان با دستگاه ها تا هفته جوان به امضاء می رسد

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت بودجه‌ای کشور تمامی دستگاهها ملاحظات خود را در عقد تفاهم‌نامه دارند. با این حال در همکاری با سازمان محیط زیست، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سازمان هلال احمر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرداری تهران و دانشگاه فرهنگیان به نقاط مشترک فراوانی رسیده‌ایم و امیدواریم تا هفته جوان بخش عمده ای از این تفاهم نامه ها امضاء شود.

گلزاری با تاکید مجدد بر فرابخشی بودن معاونت ساماندهی امور جوانان گفت: تعامل با دستگاه ها از مهمترین وظایف این معاونت است و بدون توجه به هیاهوهای رسانه‌ای با شدت بیشتری این دیدارها انجام خواهد شد تا دستگاهها علاوه بر همکاری بدانند که موضوع جوان مطالبه‌گری هم دارد و این وظیفه تعطیل شدنی نیست و اگر روزی اخبار ارتباط با دستگاه ها کاهش یافت یعنی از وظایف خود دور شده‌ایم.

اظهارات برخی نمایندگان در خصوص حوزه جوان جای «شکر» و «شکایت» دارد

معاون ساماندهی امور جوانان با اشاره به تذکر و اظهارات برخی از نمایندگان در روزهای اخیر در حوزه جوانان گفت: واقعیت این است که آنچه امروز همه کارشناسان از آن به عنوان زمین سوخته جوانان یاد می‌کنند محصول ادغام غیرکارشناسی حوزه ورزش و جوان با یکدیگر بوده که این ادغام با اصرار نمایندگان مجلس وقت شکل گرفته است.

وی افزود: حتی دولت هم در آن زمان مخالف این ادغام بود و امروز هم اگر قرار باشد اتفاق مثبتی در حوزه جوان رخ دهد نیازمند تلاش و مساعدت نمایندگان هستیم.

گلزاری بیان برخی تذکرات نمایندگان و یا مصاحبه‌های آنها در زمینه کم‌کاری وزارتخانه در حوزه جوان را مصداق«شکر» همراه با «شکایت» دانست و گفت: اینکه نمایندگان نسبت به موضوع جوان دغدغه دارند و از مشکلات ساختاری و تضعیف حوزه جوان در برابر ورزش آگاه هستند و به آن اذعان دارند جای تشکر دارد.

انتقاد از وزارتخانه‌ای که مشکلات ساختاری فراوانی دارد تا حدودی کم لطفی است

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خاطر نشان کرد: البته در کنار این شکر جای دو شکایت وجود دارد. اول آنکه نمایندگان فراموش نکرده اند که فرایند انتخاب وزیر ورزش و جوانان تا چه اندازه طولانی شد و بیان انتقاد از وزارتخانه‌ای که تنها پنج ماه است وزیر در آن مستقر شده و مشکلات ساختاری فراوانی دارد تا حدودی کم لطفی است.

مجلس در بودجه 93 نگاه ویژه‌ای به جوانان نداشت

وی افزود: شکایت دوم نسبت به برخی کم‌کاری‌ها در حوزه جوانان از سوی نمایندگان است در حالیکه انتظار می‌رفت مجلس و به خصوص فراکسیون جوانان در بحث بودجه سال 93 نگاه ویژه‌تری نسبت به حوزه جوان داشته باشند. به طور مثال با توجه به گرفتاری‌های فراوانی که در خصوص تخصیص وام ازدواج وجود دارد، اگر مجلس طرح برخی از نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون اجتماعی مبنی بر تخصیص رقم مشخصی به وام ازدواج را به تصویب رسانده بود شاید گره از کار فروبسته جوانان باز می شد.

به زودی پاسخی را درباره فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه جوانان تقدیم هیات رئیسه مجلس می کنیم

گلزاری گفت: با همه این اوصاف از بیان سوال و تذکر به عنوان یکی از حقوق نمایندگی استقبال کرده و به زودی پاسخی را در خصوص فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه جوانان تقدیم هیات رئیسه محترم مجلس خواهیم کرد. یقین داریم مساله جوان فارغ از گرایشات سیاسی تنها و تنها با تعامل و همراهی همه قوا و دستگاهها و با عزمی ملی قابل پیگیری است.

اتفاق نظر دولت و وزارت ورزش و جوانان برای پرهیز از کارهای نمایشی برای حل مشکل جوانان

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این مطلب که دولت حساسیت و دغدغه مشکلات جوانان را دارد، گفت: در بالاترین سطوح دولت و وزراتخانه‌هایی که باید پیگیر مساله جوانان باشند حساسیت و علاقه وجود دارد. با این حال همه اتفاق نظر دارند که برای رفع مشکل جوانان باید از کارهای نمایشی پرهیز شود.

وی افزود: از یکسو سال 93 سالی سرنوشت‌ساز و پرترافیک برای ورزش ایران است و از سوی دیگر به قول وزیر ورزش و جوانان مشکلات ساختاری به گونه‌ای است که جوانان تنها یک معاونت در میان هفت معاونت وزارتخانه هستند که الباقی به حوزه ورزش می‌پردازند.

برنامه‌های ارائه شده وزارت جوانان به مجلس در حوزه جوانان با جدیت در حال پیگیری است

گلزاری تصریح کرد: با این حال وزیر ورزش و جوانان نگاه ویژه‌ای به حوزه جوان دارند و برنامه‌های ارائه شده ایشان به مجلس در حوزه جوانان با جدیت در حال پیگیری است. تشکیل شورای راهبردی سیاستگذاری در حوزه جوانان در وزارتخانه و تشکیل شورای معاونین و مدیران با موضوع جوان از جمله اقداماتی است که می‌تواند به برنامه‌ریزی موثر منجر شود.

حملات به دولت، وزارت جوانان و شخص وزیر درباره کم‌توجهی به مساله جوان فضاسازی رسانه‌ای و سیاسی است

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: حملات صورت گرفته به دولت، وزارت ورزش و جوانان و شخص وزیر در خصوص کم‌توجهی به مساله جوان بیشتر یک فضاسازی رسانه‌ای و سیاسی است. زیرا همین منتقدان در زمان ادغام و نابودی حوزه جوان سکوت اختیار کرده بودند و حالا خودشان از منتقدان ادغام شده‌اند.

وزارت جوانان میراث‌دار بلایی است که گذشتگان بر سر حوزه جوان آورده‌اند

گلزاری تصریح کرد: وزیر ورزش و جوانان تنها پنج ماه است که سکان این وزارتخانه را در دست گرفته و میراث¬دار بلایی است که گذشتگان بر سر حوزه جوان آورده‌اند، اما با کم لطفی بیش از مسبببن مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

در کمتر از سه ماه حوزه ازدواج از بن بست خارج شد

معاون ساماندهی امور جوانان با بیان اینکه در حوزه اجرا برنامه‌ریزی در زمینه ازدواج و تعامل با سمن‌های جوانان از مهمترین وظایف این معاونت است، گفت: با توجه به نگرانی مردم، مسئولان و مراجع تقلید نسبت به مساله ازدواج و طلاق در جامعه اولویت اول فعالیت‌های این معاونت برنامه‌ریزی و ساماندهی ازدواج جوانان است.

گلزاری افزود: تنها حدود سه ماه است که دفتر ازدواج و تعالی خانواده به این معاونت سپرده شده است، اما با توجه به اهمیت موضوع تمرکز اصلی خود را بر روی ساماندهی این موضوع گذاشته‌ایم.

وی افزود: اختلافات سازمان نظام روان‌شناسی کشور با وزارت ورزش و جوانان در دولت قبل و لغو مصوبه هیات دولت توسط رئیس مجلس شورای اسلامی در آخرین روزهای کاری دولت دهم وضعیت مبهمی را برای این وزارتخانه به وجود آورده بود.

وزارت جوانان چه اقداماتی انجام داده است؟

معاون ساماندهی امور جوانان تصریح کرد: در کمترین زمان ممکن و با جدیت به مساله ازدواج ورود پیدا کردیم و توانستیم با حمایت سازمان‌ها و ارگان‌ها و جامعه دانشگاهی و حوزوی از بن بست‌های ایجاد شده رهایی یابیم.

وی افزود: خارج کردن مراکز مشاوره ازدواج و خانواده از بلاتکلیفی، تمدید پروانه مراکز مشاوره سازمان ملی جوانان سابق با همکاری سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، آماده‌سازی پیش‌نویس بسته‌های آموزشی ملاک‌های انتخاب همسر و ارائه آن به اساتید مجرب حوزه و دانشگاه و تلاش برای تشکیل مجمع ملی خیرین ازدواج از مهمترین اقدامات وزارت ورزش و جوانان در همین زمان اندک در حوزه ازدواج بوده است.

گلزاری خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم با همکاری هنرمندان و نام‌آوران فرهنگی با خلق آثار فاخر به فرهنگسازی در زمینه پاسداری از کیان و قداست خانواده کمک کنیم.

معاون ساماندهی امور جوانان گفت: در کمتر از سه ماه حوزه ازدواج را از بن‌بست خارج کردیم و در حال پایه‌گذاری کارهایی زیربنایی و ماندگار در سطح ملی هستیم؛ اما متاسفانه منتقدانی که بنای برخورد مغرضانه دارند حتی اخبار این حوزه را هم پوشش نمی‌دهند تا همچنان بتوانند به مخاطبان خود اینگونه القاء کنند که در حوزه جوان هیچ اتفاقی نیفتاده است.

تقویت سمن‌های جوانان و راه‌اندازی مجدد پارلمان جوانان از اولویت‌های دیگر وزارتخانه است

معاون ساماندهی امور جوانان تقویت سمن‌های جوانان را امری ضروری خواند و افزود : باید تلاش کنیم با برداشتن موانع سخت قانونی، حمایت های هدفمند و برنامه‌ریزی برای توانمندسازی جوانان آنها را به انجام فعالیت‌های اجتماعی ترغیب کنیم.

شیوه‌نامه تاسیس سازمان‌های مردم نهاد جوانان اصلاح می شود

گلزاری افزود: متاسفانه در سالهای گذشته برخوردهای سختگیرانه‌ای با سمن‌های حوزه جوان شده که نتیجه‌اش غیرفعال شدن بیش از 70 درصد آنها بوده است. به همین منظور در تلاش هستیم در سریعترین زمان ممکن شیوه‌نامه تاسیس سازمان‌های مردم نهاد جوانان را اصلاح کنیم.

وی افزود: راه‌اندازی مجدد پارلمان جوانان یکی دیگر از اولویت‌های این وزارتخانه در جهت تقویت سمن‌هاست. به همین منظور با سمن‌های مختلف و صاحبنظرانی که در تاسیس این پارلمان در سال‌های گذشته نقش داشته‌اند جلساتی برگزار کرده‌ایم و در تلاش هستیم این نهاد مجدد احیا شود.

آسیب‌شناسی جشنواره‌ها و پرهیز از کارهای نمایشی

گلزاری در پاسخ به سوالی مبنی بر حذف جشنواره حضرت علی اکبر(ع) از فعالیت‌های وزارت ورزش و جوانان گفت: این جشنواره حذف نشده اما زمان اجرای آن را تا بررسی مشکلات و آسیب‌هایش به تعویق انداخته‌ایم.

وی افزود: اصل تقدیر از جوانان فرهیخته و فعالان موثر در حوزه جوان امر پسندیده‌ای است و در تلاش هستیم در هفته جوان از زحمات و شایستگی‌های این افراد تجلیل کنیم. با این حال در گفت‌وگو با کارشناسان، دستگاههای اجرایی و دستگاههای نظارتی چون سازمان بازرسی کشور به انتقاداتی اشاره شده که ترجیح دادیم پس از آسیب شناسی دقیق نسبت به چگونگی برگزاری این جشنواره تصمیم گیری کنیم.

معاون ساماندهی امور جوانان با بیان این که با رفتارهای نمایشی مشکلی از جوانان حل نمی‌شود، گفت: عده‌ای معتقدند این جشنواره‌ها فرصت مناسبی برای موج‌آفرینی است. در حالیکه پس از چند دوره موج‌آفرینی امروز با انبوهی نامه و تماس از سوی جوانان برگزیده جشنواره در ادوار مختلف مواجه هستیم که می‌پرسند چرا هیچ ارگانی به جوان برتری که شما انتخاب کرده‌اید کار نمی‌دهد؟ چرا هیچ تسهیلات و حمایتی از طرح‌های ما نمی‌شود؟

گلزاری تصریح کرد: البته سازمان‌هایی هم هستند که در برگزاری جشنواره عملکرد مطلوبی داشته‌اند. به طور مثال جشنواره سرباز جوان که ستاد مشترک نیروهای مسلح با جدیت آن را پیگیری و اجرا می‌کند به اعتراف اکثر کارشناسان با بیشترین هماهنگی نسبت به اهداف برگزارکنندگان اجرا می‌شود.

معاون ساماندهی امور جوانان در پایان با تقدیر از همه کسانی که در سالهای گذشته با برگزاری جشنواره حضرت علی اکبر(ع)، جشنواره اتفاق و جشنواره پیوند آسمانی سهمی در حساس کردن جامعه و مسئولان نسبت به موضوع جوان داشته اند، گفت: تلاش می‌کنیم با آسیب‌شناسی این جشنواره‌ها و با استفاده از تجربیات گذشته تصمیم بهتری را اتخاذ کنیم.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: فارس