به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق، نيويورک تايمز در گزارشي با عنوان ديپلماسي ديجيتال به قلم «جسي ليختن اشتاين» به بررسي نقش شبکه هاي اجتماعي در اينترنت نظير تويتر و يوتيوب در نوع جديدي از ديپلماسي آمريکا که "ديپلماسي ديجيتال" ناميده مي شود پرداخت و نوشت: دسترسي آزاد به اينترنت اولويت سياست خارجي آمريکا است.
نيويورک تايمز در اين گزارش با اشاره به تاريخچه شکل گيري انديشه ديپلماسي ديجيتال به معرفي دو تن از مهمترين و معروفترين استراتژيست ها و سياستگذاران اين حوزه در آمريکا پرداخته است.
جردکوهن (Jared Cohen) از بخش برنامه ريزي سياسي وزارت خارجه آمريکا و الک راس (Alec Ross) از مشاورين وزارت خارجه در امور ابداعي دو استراتژيست فعال در اين حوزه هستند که به اذعان نيويورک تايمز پس از باراک اوباما و جان مک کين معروف ترين افراد قابل ذکر در تويتر هستند که پيامهاي بي شمار آنها که ترکيبي از ديپلماسي و زبان عاميانه است در اين شبکه شهرت بسياري يافته است.
نويسنده اين گزارش در ادامه با اشاره به نقش انکار ناپذير وزير خارجه آمريکا هيلاري کلينتون در شکل گيري و توسعه اين نوع از ديپلماسي در آمريکا از وي به عنوان " مادر خوانده ديپلماسي ديجيتال آمريکا "نام برده است.
اين گزارش در ادامه با اشاره به برگزاري نشستي در اوايل سال جاري ميلادي در وزارت خارجه آمريکا به همت راس و کوهن و با حمايت وزارت امور خارجه اين کشور، که در آن از 10شخصيت مهم در عرصه تکنولوژي ارتباطي و رسانه هاي اجتماعي دعوت به عمل امده بود تا در ضيافت شام خصوصي با وزير امور خارجه آمريکا حضور بهم رسانند از "اريک اشميت" (Eric Schmidt)، مدير ارشد اجرايي گوگل، "جک درسي" (Jack Dorsey)، بنيانگذار و رئيس تويتر، "جيمز ابرهارد" (James Eberhard) از شرکت "موبايل آکورد"، "شروين پيشهور" از شرکت SGN، توليدکننده بازيهاي موبايل، "جيسون ليبمن" (Jason Liebman) از شرکت هاوکست، "تيفاني شلين" (Tiffany Shlain)، بنيانگذار "وبي اواردز" و "اندرو راسيج" (Andrew Rasiej) از مجمع دموکراسي شخصي به عنوان افراد برجسته اي ياد کرد که در اين نشست مهم حاضر بودند. در اين ضيافت شام وزير امور خارجه آمريکا با اشاره به اولويت رسانه هاي ديجيتال در سياست خارجي اين کشور از اين 10 شخصيت مهم در عرصه ارتباطات و رسانه هاي اجتماعي مي خواهد تا با دولت آمريکا در زمينه پيشبرد و توسعه ديپلماسي ديجيتال همکاري نمايند.
نويسنده اين گزارش در ادامه مي نويسد: " اين همکاري درست چند روز بعد يعني مصادف با زلزله هائيتي آغاز شد و ابرهارد توانست در همکاري با وزارت امور خارجه آمريکا 40 ميليون دلار کمک براي صليب سرخ جمعآوري کند، آن هم در قالب کمکهاي 10 دلاري! در روز واقعه زلزله هائيتي يعني 12 ژانويه گوگل اعلام کرد که هکرهاي چيني تلاش کردهاند که در "جيميل" مخالفان حکومت چين نفوذ کنند و ظرف چند ماه پس از آن کاربران چيني خود را به سمت استفاده از موتور جستجوي خود در هنگکنگ سوق داد. اين موضوع به يک چالش ديپلماتيک بدل شد و سرانجام منجر به سخنراني 45 دقيقهاي کلينتون شد که طي آن آزادي دسترسي به اينترنت را از اولويتهاي حقوقبشري و سياست خارجي آمريکا ذکر کرد.
کد خبر 3026
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۶
نيويورک تايمز در گزارشي با عنوان ديپلماسي ديجيتال به بررسي نقش شبکه هاي اجتماعي نظير تويتر و يوتيوب در نوع جديدي از ديپلماسي آمريکا که "ديپلماسي ديجيتال" ناميده مي شود پرداخت.