در جمهوری اسلامی ایران هیچ جایگاهی حق انحلال مجلس را ندارد در حالی که کمتر کشوری وجود دارد که هیچ قدرتی حق انحلال مجلس آن کشور را نداشته باشد، این یک فکر درازمدت بود که حضرت امام (ره) برای آینده جمهوری اسلامی ایران تدارک دید.

به گزارش مشرق، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در سخنانی در جمع همسران نمایندگان مجلس که به مناسبت روز زن در محل تالار مدرس ساختمان مشروطه مجموعه بهارستان برگزار شده بود، اظهار داشت: شما به خانه ملت تشریف آوردید و در این ساختمان که مربوط به ابتدای مشروطه است حضور یافته‌اید، زمانی که ایران در یوغ یک دیکتاتوری قاجاری بود، کسانی در آن زمان تلاش کردند تا استعمار را از بین ببرند و پس از آن مشروطه‌خواهان این ساختمان را به عنوان خانه عدالت و خانه ملت تاسیس کردند و در نهایت نیز پایه‌ای برای ایجاد پارلمان در ایران شد.

وی افزود: در دوره مشروطه نسبتا مجلس ملی بود و مردم نمایندگان را انتخاب می‌کردند، البته یک بار هم این ساختمان را به توپ بستند، خاطرات زیادی در این ساختمان وجود دارد، پارلمان در ایران فراز و فرود زیادی داشته است.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه رضاخان عملا پارلمان را از بین برد و تنها شکلی از پارلمان وجود داشت اما حکومت رسما دیکتاتوری بود، گفت: مجالس ایران از دوره هفدهم تا آخر دوره محمدرضا شاه که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید عملا یکسری مجالس دست نشانده‌ای بودند که نمایندگان این مجالس از قبل انتخاب شده بودند و باید بدانیم ما در آن زمان پارلمان نداشتیم بلکه شکلی از پارلمان وجود داشت.

وی ادامه داد: اما از شروع انقلاب اسلامی شرایط تغییر کرد و اکثر رجال ملی و مذهبی از مجلس اول در پارلمان حضور داشتند، گفت‌وگوهای سختی انجام می‌شد یعنی بحث‌های بسیار داغ سیاسی در مجلس صورت می‌گرفت.

لاریجانی با ذکر این نکته که مسئله استقلال مجلس پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران پایه‌گذاری شد، گفت: در جمهوری اسلامی ایران هیچ جایگاهی حق انحلال مجلس را ندارد در حالی که کمتر کشوری وجود دارد که هیچ قدرتی حق انحلال مجلس آن کشور را نداشته باشد، این یک فکر درازمدت بود که حضرت امام (ره) برای آینده جمهوری اسلامی ایران تدارک دید.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه دموکراسی فقط یک صورت ظاهری نیست بلکه بخشی از حقیقت مردمسالاری دینی در مجلس نمایان است، خاطرنشان کرد: سبک شمردن مجلس نیز مانند سبک شمردن نماز مشکلات جدی‌ای را برای کشور ایجاد می‌کند و کشور و کلیات نظام را خوار می‌کند، سست گرفتن مجلس عدالت را محقق نمی‌کند و مردم یک زندگی قابل پیش‌بینی نخواهند داشت، مردم زمانی می‌توانند آینده‌ای را برای خودشان و فرزندانشان پیش‌بینی کنند که قانون رعایت شود.

وی بر همین اساس تصریح کرد: نمایندگان مجلس باید وقتشان را صرف مصالح عامه کشور کنند و مشکلات ملموس مردم را در نظر بگیرند، پارلمان جایگاه مهمی در کشور است و باید از آن صیانت شود.

وی با تاکید بر اینکه کار مجلس بسیار دشوار است، گفت: نمایندگان مجلس قوانینی را که می‌خواهند به تصویب برسانند این قوانین با همه مردم سروکار دارد، یک نماینده مجلس هرقدر هم که کارشناس باشد، ذوالفنون نیست و باید برای تصویب مواد مختلف یک قانون با کارشناسان مختلف صحبت کند تا از نظرات آنان هنگام رای دادن استفاده نماید.

به گفته وی یکی از وظایف مجلس نظارت بر حسن اجرای قانون توسط دولت است اما خود نظارت نیز امر ساده‌ای نیست، گاهی آنها ممکن است واکنش‌هایی نشان دهند که گاه در مسائل دوره‌های اخیر آن را شاهد بودیم؛ یکی دیگر از مشکلات نمایندگان مسائل حوزه‌های انتخابیه آنان است، از آنجایی که مردم به نمایندگان مجلس رای داده‌اند به همین دلیل برای حل مشکلاتشان به نمایندگان مراجعه می‌کنند البته بالذات هم به نمایندگان مجلس مربوط نیست اما دسترسی به نمایندگان برای مردم سهل‌تر است، آنان شماره‌های تلفن نمایندگانشان را در اختیار دارند و درباره هر نوع مشکلی با نمایندگانشان تماس می‌گیرند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی اقتصادی‌ای که در چند سال اخیر با آن مواجه بودیم، حل برخی مشکلات در حوزه‌های انتخابیه کار کوچکی نیست از این رو فشارها به نمایندگان مجلس مضاعف می‌شود اما باید بدانیم طبق روایات خدمت به مردم بالاترین خدمت است و اگر نماینده‌ای مشکل یک جوانی را حل کند و دست او را بگیرد و به او کمک کند کار بسیار بزرگی انجام داده است.

لاریجانی همچنین به نمایندگان مجلس توصیه کرد که حتما برای خانواده‌هایشان نیز وقت بگذارند و در این زمینه گفت: همانطور که کار برای نظام لازم است، کار برای خانواده هم لازم است و کسی نمی‌تواند آن را جابه‌جا کند، نمایندگان مجلس باید بدانند کسی نمی‌تواند نقش پدر را در خانواده ایفا کند، هرچقدر هم قانون تصویب کنند، باز هم این مشکل حل نمی‌شود، ما هم توصیه می‌کنیم که آقایان به اندازه کافی برای خانواده‌هایشان وقت بگذارند تا کانون خانه در جای خودش مستقر باشد.

رئیس مجلس در ابتدای سخنان خود در این مراسم به بیان نکاتی درباره نماز و مصیبت‌هایی که با سبک شمردن نماز انسان با آن گرفتار می‌شود پرداخت و گفت: روزی حضرت زهرا(س) از پدر بزرگوارشان سوال کردند که سزای مردان و زنانی که نماز را سبک بشمارند چیست، پیامبر فرمودند خداوند فردی را که نماز را سبک بشمارد به 15 مصیبت گرفتار می‌کند، کسی که نماز را خوار بشمارد، روزی پربرکتی نخواهد داشت، حسنات او پاداشی نخواهد داشت و دعای او به سوی آسمان‌ها نمی‌رود و مستجاب نمی‌شود و با حالت زبانی و خواری از دنیا می‌رود.