حوالی ساعت 23 سه شنبه ابرهای توفانزا موسوم به کومولونیمبوس به شکل ناگهانی و سریع در آسمان اردبیل رشد و گسترش یافت و در پی آن برق های پی در پی آذرخش فضای منطقه را روشن نمود و غرش های آسمان آغاز شد.
دقایقی پس از شروع رعد و برق بارش رگبار باران که گاهی با تگرگ های بطور نسبی درشت همراه است آغاز شد. وقوع چندین رعد و برق به اندازه ای شدید بود که زمین و ساختمان ها را به لرزه در آورد و دزدگیر خودروها را به کار انداخت. آذرخش های شدید و پی درپی ؛ خواب را از چشمان ساکنان منطقه ربوده و بعضی از ساکنان به خصوص کودکان را به هراس انداخت.
در پی وقوع آذرخش های مهیب جمع زیادی از ساکنان اردبیل نماز آیات را به جا آوردند.
کارشناسان هواشناسی اعلام نموده اند که با باز شدن یک سلول بسته جوی که در شبه جزیره بالکان و غرب ترکیه مستقر بود حرکت شرق سوی آن شروع شده و این ناوه به شمال و شمال غرب ایران نفوذ کرده است.
انتظار می رود که ناپایداری های جوی ناشی از ورود این سامانه جوی به ایران به شکل متناوب تا چهارشنبه شب ادامه یابد و به خاطر همراهی با جریان پرفشار سرد سطح زمین از دمای هوا کاسته می شود.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی از شرایط جوی بسیار متغیری برخوردار می باشد.
ورود سیل به خانهها در برخی از مناطق تبریز و مرند گزارش شده و بارش تگرگ در شبستر، میانه و مرند به بخش کشاورزی خسارت وارد کرده است.
امدادرسانی به سیل زدگان شهرستان میانه
عزیز نوری مدیر عامل هلال احمر آذربایجانشرقی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: در پی ورود سامانه بارشی به آذربایجان شرقی و بارش شدید تگرگ و باران در شهرهای این استان، نجاتگران جمعیت هلال احمر در تعدادی از شهر اقدام به ارائه خدمات امدادی به سیلزدگان کردند.
وی ادامه داد: بعد از ظهر روز گذشته در جریان سیل شهرستان میانه که متأسفانه 2 نفر از همشهریان میانه جان خود را از دست دادند، بیش از 50 نفر از نجاتگران جمعیت هلال احمر میانه و هلال احمر هشترود در قالب 9 تیم به کمک سیلزدگان شتافتند.
اعزام تیمهای امدادی به مناطق مختلف کلانشهر تبریز
نوری از اعزام تیمهای امدادی به نقاط مختلف تبریز خبر داد و متذکر شد: در کلانشهر تبریز در نقاطی که گزارش حادثه وقوع سیل و آبگرفتگی معابر و و منازل اعلام شده است، بلافاصله نجاتگران با تجهیزات مربوطه از قبیل پمپهای آب و دستگاههای لجن کش اعزام شده و مشغول امدادرسانی هستند.
ارزیابی روستاهای سیل زده در شبستر و هریس
وی به اعزام تیمهای ارزیاب به پارهای از شهرهای استان اشاره کرد و یادآور شد: تیمهای ارزیاب هلال احمر به روستای «امند» از توابع شهرستان شبستر مراجعه کردند که در ارزیابی اولیه، تعدادی از منازل در اثر بارش شدید باران، تگرگ و وقوع سیل با ترکخوردگی و فروریختگی دیوار گزارش شده است.
مدیر عامل هلال احمر آذربایجانشرقی در پایان از اقدام مشابه دیگری در 8 روستای شهرستان هریس خبر داد و عنوان کرد: در شهرستان هریس نیز نیروهای هلال احمر همراه نیروهای آتشنشانی به 8 روستا مراجعه کرده و اقدامات و ارزیابی لازم را انجام دادهاند.
دو کشته در سيل ميانه
مدیر کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: بر اثر بارندگی شدید و جاری شدن سیل در میانه دو نفر جان خود را از دست دادند.
خلیل ساعی افزود: بارش شدید باران باعث آبگرفتگی در راه آهن میانه و منازل روستاهای اسلام آباد، آچاچی و زرنق از توابع بخش مرکزی این شهرستان شده است.
وی گفت: بر اثر این بارندگی 200 باب منزل مسکونی در روستای اسلام آباد، پنج باب خانه مسکونی در روستای آچاچی دچار آبگرفتگی شده و 300 گوسفند تلف شده است.
ساعی افزود: در جاده قدیم میانه - زنجان نیز ریزش کوه رخ داده و جاری شدن سیل در جاده میانه - میاندوآب نیز موجب نشست گل و لای شده است.
نجات سه کودک گرفتار در سیل
رضا عبدالله نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: جریان سیل بر اثر بارش شدید باران و تگرگ روز گذشته در این روستا اتفاق افتاد که میزان خسارات وارده توسط کارشناسان در دست بررسی است.
وی افزود: سه کودک گرفتار شده در سیل نیز توسط امدادگران جمعیت هلال احمر پلدشت در روستای بهلول کندی از مرگ حتمی نجات یافتند.
فرماندار پلدشت اضافه کرد: با کمک مردم و ماموران جمیعت هلال احمر پلدشت یکی از کودکان از آب گرفته شد و دو کودک دیگر هم که در خانه ای گرفتار شده بودند نجات یافتند.
وی همچنین از وارد آمدن خسارت سیل به 25 واحد مسکونی و بیش از 100 هکتار از اراضی کشاورزی روستای بهلول کندی پلدشت خبر داد.
وی گفت: هم اکنون نیز امدادرسانی به حادثه دیدگان در حال انجام است.
محبوب زارع مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با اقدامات انجام شده هیچ مشکلی در زمینه امدادرسانی به سیل زدگان وجود ندارد و میزان خسارات وارده به مزارع و منازل روستایی در دست بررسی است.
پلدشت در شمال آذربایجان غربی واقع است و با مرکز استان حدود 270 کیلومتر فاصله دارد.
روستای بهلول کندی از توابع بخش مرکزی پلدشت 138 خانوار جمعیت را با 860 نفر در خود جای داده است.
مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.