آقای مرادخانی معاونت هنری ارشاد به جای جلب نظر حمید شب خیر و علیرضا امیرقاسمی بیایند و به درد نویسندگانی مانند محمدحسین جعفریان برسند که سالهاست گلایه می کنند و گلایه هایشان ره به جایی نمی برد.

گروه فرهنگی مشرق - یادم می آید بازگشت حبیب محبیان به ایران در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد حاشیه های فراوانی را رقم زد؛ این خواننده که در ابتدا گفته می شد صرفا به خاطر پیگیری روند درمان فرزندش به ایران آمده مدتی بعد از اقامت در ایران برای دریافت مجوز تازه ترین آلبومش درخواست داد ولی انتقادات فراوانی که به این واسطه مدیران فرهنگی دولت احمدی نژاد را نشانه رفت سبب ساز آن شد که وی هیچ گاه نتواند حتی برای یک تک آهنگش هم مجوز دریافت کند. شاید بازگشت او به سراغ ماهواره های فارسی زبان و پخش یکی از تازه ترین قطعاتش با عنوان «محکوم» که در آن به همراه خواننده ای جوان خوانده بود، از این شبکه ها، را بتوان نتیجه نومیدی حبیب از صدور مجوز فعالیت در ایران قلمداد کرد.



با این حال یکی از تازه ترین اخبار فرهنگی مرتبط با نمایشگاه کتاب امسال رونمایی از کتاب ترانه های حبیب است! کتابی که مشتمل است بر پاره ای از ترانه هایی که حبیب آنها را در سالهای پیش و بعد از انقلاب خوانده است. طبیعی است که هیچ کدام از این ترانه ها به عنوان ترانه های یک آلبوم موسیقی مجوز نگرفته اند و انتشار آنها در بازار نشر احتمالا تستی است برای واکنشهای منتقدان نسبت به این کارها! درست همان کاری که در دوران ریاست جمهوری خاتمی و با انتشار کتاب ترانه های چهره هایی نظیر شهیار قنبری و جنتی عطایی و البته اردلان سرفراز صورت گرفت تا اگر مخالفتی با انتشار کتاب ترانه ها صورت نگرفت آن گاه شرایط انتشار آثار موزیکال این چهره ها هم فراهم شود.

 اما در آن روزگار نشریات ارزشی که خیلی خوب هدف وزارت ارشادِ تساهل و تسامح را از این بازی فهمیده بودند با انتقاد از چاپ کتاب اشعار نویسندگانی که چه آن زمان و چه قبلتر مرتب علیه نظام جهوری اسلامی سخن می گفتند شرایطی را فراهم کردند که وزارت ارشاد خاتمی نتواند ادامه دهنده برنامه هایش برای دعوت از این چهره باشد.

با این حال همان بازی یک بار دیگر و این بار با انتشار کتاب ترانه های حبیب بناست صورت گیرد. جالب اینجاست که برای ردگم کنی در خبر مربوط به انتشار این کتاب که اول بار از سایت متبوع معاونت هنری منتشر می شود(!) از باارزش بودن ترانه هایی مانند «مادر» سخن گفته می شود اما کیست که نداند حبیب همان خواننده ای است که یک سری از ترانه های کاملا معاند با نظام نظیر «بزن باران» و «افق» را هم اجرا کرده است.

ترانه هایی که واژه به واژه مصراعهای آنها در خدمت منافع گروههای معاند ایران است و بدتر اینکه هر دو ترانه بارها و بارها از رادیو و تلویزیونهای معاند به عنوان صدای اپوزیسیون پخش شده اند! 



اینکه وزارت ارشاد دولت یازدهم می خواهد با چه رویی کتاب ترانه های خواننده ای را منتشر کند که «بزن باران» را خوانده است ما نمی دانیم اما از عاقبت چنین تصمیماتی برای مدیران فرهنگی واهمه داریم! با وجود این همه کار نکرده در حیطه فرهنگ، سرمایه گذاری بر روی مهره هایی سوخته مانند حبیب و امثالهم چه معنایی دارد جز ارائه چهره ای مثلا دموکرات از خود نزد اپوزیسیون خارج نشین؟! آقای مرادخانی معاونت هنری ارشاد به جای جلب نظر حمید شب خیر و علیرضا امیرقاسمی بیایند و به درد نویسندگان ارزشی مانند محمدحسین جعفریان برسند که سالهاست گلایه می کنند و گلایه هایشان ره به جایی نمی برد.

یا اگر هدف نهایی شان جلب چهره های آن ور آبی است که زودتر کنفرانسی مطبوعاتی گذاشته و از همه خوانندگان و ترانه سرایان و آهنگسازان آن طرف از حسن شماعی زاده گرفته تا اندی و شهرام شب پره و ابراهیم حامدی و داریوش اقبالی برای انتشار کتاب ترانه هایشان دعوت به عمل آورد!

جوان آنلاین