کد خبر 304501
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱

علیرضا قزوه با بیان اینکه هنوز دوران مظلومیت فرهنگ است، گفت: ادبیات آیینی امروز بهترین روزهای خودش را می‌گذراند و قابل مقایسه با هیچ دوره‌ای نیست.

گروه فرهنگی مشرق - علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در مراسم پاسدات هاشم کرونی شاعر انقلاب اسلامی که در سالن اجتماعات خبرگزاری فارس برگزار شد، بیان داشت: داشتم از حوزه هنری به این مجلس می‌آمدم که یکی از شاعران جوان و مشهور به بنده گفت، برای چه چیزی به مراسم پاسداشت هاشم کرونی می‌روی؟ بنده گفتم وظیفه داریم چراکه این نسل، نسل خوبی است.
 
وی اضافه کرد: احساس می‌کنم که جوانان نسل بعدی ما و حتی بعد از ما هستند به جهت «تعهد» از ما جلوتر هستند. یعنی زایش‌های شعر انقلاب، یک چیز واقعی است حال ممکن است از جهت بعضی از تکنیک‌های شعری، بعضی‌هایشان کاستی‌هایی داشته باشند ولی از خیلی جهات از ما جلوتر هستند.
 
قزوه ادامه داد: یکی از دلایلی که بنده با اشتیاق در این مراسم حضور یافتم، همین تعلق آقای کرونی به ادبیات آیینی است، ادبیات آیینی در روزگار ما بهترین روزهای خودش را می‌گذراند و قابل مقایسه با هیچ دوره‌ای نیست.
 
وی افزود: یکی از شاخه‌هایی که واقعاً دارد به ادبیات این روزگار کمک می‌کند تا شکل گرفته و به سبک برسد، ادبیات آیینی، ادبیات دفاع مقدس و ادبیات مقاومت است یعنی قطعاً این شاخه تنومندترین شاخه‌های ادبیات معاصر ما به شمار می‌رود و تازه‌ترین هستند و در هیچ دوره‌ای تکرار نشدند، و تعلق آقای کرونی به هر دوی این شاخه‌ها است و در هر دوی این زیر گروه‌ها نام خودش را ثبت کرده اما در خیمه عاشورا بیشتر است.
 
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: ما با برپایی مراسم پاسداشت هاشم کرونی، به تنهایی از یک نفر تجلیل نمی‌کنیم بلکه در واقع ما از یک خانواده شعر یعنی هم خودش و هم همسرشان خانم «طیبه نیکو» تجلیل می‌کنیم.
 
وی اضافه کرد: بنده در لیست شاعرانی که کارهایشان در مجموعه «تکا» آماده کرده بودم، کار هاشم کرونی و همسرش طیبه نیکو را در تعداد 180 شاعر که آثارشان را برای چاپ ارسال کرده بودند، آوردم و خوشبختانه فکر می‌کنم هر دو عزیز کتاب‌شان به چاپ رسید.
 
قزوه ادامه داد: اکثر مجموعه‌های شعری که در «تکا» به چاپ رسید جزو مجموعه‌هایی بود که وقت بنده را بیش از 4 سال گرفت. و بعضی از شاعران بودند که بیش از انتظار بوده و برخی دیگر فقط نام‌های بزرگی بودند و کمتر دور از انتظار؛ یعنی شاعری در این مجموعه‌ها بود که خیلی هم نامدار و مشهور بود و دارای چندین جایزه و نشان بود اما اشکال وزنی داشت اما شاعرانی بودند که جوان بوده و اسم و رسمی نداشتند و بالاتر از انتظار بودند که یکی از آنها آقای کرونی بود.
 
وی با اشاره به محمدمهدی سیار، گفت: آقای سیار را بنده خیلی قبول دارم، شاید این شاعر در نسل خودش، تنها شاعری است که کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را برگزیده شده است ولی دغدغه داشتم که آقای سیار آن کسی که می‌خواستیم، باشد یعنی اگر می‌خواهد بر نسل بعد از ما چندین شاعر بدرخشند و آقای سیار یکی از آنها باشد، رسیدن به آن جایگاه بسیار دشوار است.
 
قزوه عنوان کرد: شاعرانی که نسل بعد از ما هستند باید بیشتر ما گام بردارند و اگر ما یک وزنه‌ای را پرتاب کردیم 50 متر آنها باید بیش از 50 متر، پرتاب کنند چراکه این ادبیات، ادبیات ریشه‌داری است و ما آمده‌ایم این راه را یعنی ادبیات انقلاب را در شعر آیینی و دفاع مقدس، هموار کرده‌ایم که باید اینها حرکت‌های بهتری انجام دهند.
 
وی افزود: علی‌هوشمند در بوشهر شاید تجربه‌اش از آقای کرونی بیشتر باشد و حتی شعرهایی داشته باشد که از هاشم کرونی بیشتر در ذهن بنده نشسته باشد ولی نگاه می‌کنم و می‌بینم که آقای کرونی این ویژگی‌ها را دارد که هم در محتوا و هم در فرم کارهای قشنگی کرده است.
 
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: خانواده‌های شعر ما باید در کنار هم خوب زندگی کنند، در روزگاری هستیم که مشکلات بسیاری وجود دارد یعنی خیلی از زوج‌های شاعر را می‌بینیم که نمی‌توانند با هم کنار بیایند و در مسیر شاعری از هم جدا می‌شوند که این مهم خیلی نکته است.
 
وی اضافه کرد: این مهم است که زندگی شاعرانه‌مان را حفظ کرده و با دوستان شاعر هم بتوانیم زیر یک سقف و خیمه کار کنیم.
 
قزوه ادامه داد: خبرگزاری فارس پاسداشت از شاعران و نویسندگان انقلابی را شروع کرده است و حوزه‌هنری و سازمان فرهنگی رسانه‌ای اوج هم به همین منوال اما باز که نگاه می‌کنید، به مظلومیت فرهنگ پی می‌برید که هنوز دوران مظلومیت فرهنگ است و هنوز بچه‌های فرهنگی نظیر نویسنده و شاعر که برخی از آنها بیش از 80 سال از عمرشان می‌گذرد، اما مورد تجلیل قرار نمی‌گیرند.
 
وی افزود: برپایی این پاسداشت‌ها بسیار خوب است اما معتقدم نباید این موارد ما را فریب داده بلکه باید بدانند که تازه نیمی از راه را رفته و نیم دیگر را باید دوباره بپیمایند.
منبع: فارس