حمید بعید‌ی‌نژاد، مدیرکل سیاسی وزرات خارجه که ریاست هیات ایران در سومین کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری در ان پی تی2015 را بر عهده دارد روز دوشنبه راهی نیویورک شد.

به گزارش مشرق، سومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری در ان پی تی 2015 از 8 تا 19 اردیبهشت (28 آوریل تا 9 می) در مقر سازمان ملل در نیویورک آغاز به کار می‌کند.

اولین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری در NPT که قرار است در سال 2015 در نیویورک برگزار شود، در وین و دومین نشست در ژنو برگزار شد.

کنفرانس بازنگری در معاهده ان پی تی هر پنج سال یک بار برگزار می‌شود که آخرین کنفرانس در سال 2010 در نیویورک برگزار شد.

رضا نجفی، نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که هم‌زمان عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با 1+5 است و نیز در هیات ایرانی شرکت کننده در سومین کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری در ان پی تی2015 حضور دارد، پیش از این درباره دستور کار این کمیته به ایسنا گفته بود: عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، هزینه‌های تضمین‌های امنیتی برای عدم استفاده و عدم تهدید استفاده از سلاح هسته‌ای علیه تاسیسات هسته‌ای ساخته شده و در حال ساخت، الزام کشورهای هسته‌ای به خلع سلاح جهانی، موضوع خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای و استفاده غیر قابل انکار از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای نیز از جمله موضوعاتی است که قرار است درباره آنها مقالاتی به این کمیته ارایه شود.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان این‌که بعید است موضوع هسته‌ای ایران در دستور کار کمیته کنفرانس بازنگری در ان پی تی 2015 در نیویورک قرار گیرد، تاکید کرده بود که اکثریت کشورها از مذاکرات هسته‌ای و توافق ژنو استقبال و خواستار ادامه این روند هستند.

این دیپلمات کشورمان نیز با اشاره به موضوعات مورد توجه کشورهای دارای سلاح هسته‌ای نیز اظهار کرد: موضوعاتی مثل تبدیل پروتکل الحاقی به یک الزام برای تمامی کشورهای عضو ان پی تی و سخت شدن خروج از ان پی تی است که این موضوعات در نقطه مقابل دیدگاه کشورهای در حال توسعه است.

نجفی گفته بود: در کمیته مقدماتی نیویورک تصمیم خاصی اتخاذ نخواهد شد و صرفا مواضع و دیدگاه‌های کشورها و نهاد‌های بین‌المللی مطرح می‌شود.

نماینده ایران در آژانس با تاکید بر این‌که "بعید است در کنفرانس بازنگری در ان پی تی 2015 بتوان تصمیم خاصی انخاذ کرد" اظهار کرده بود: در سال 2010 در کنفرانس بازنگری سندی باعنوان سند نهایی شامل مجموعه‌ای از اقدامات، تحت عنوان "برنامه اقدام" تصویب شد. در این سند بخشی از اقداماتی که باید از سوی کشورهای دارای سلاح هسته‌ای اجرا می‌شد، از جمله برگزاری کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای مندرج بود، اما متاسفانه این کنفرانس تحت فشار رژیم صهیونیستی و حمایت آمریکا از موضع این رژیم برگزار نشد، از این رو یکی از خواسته‌های کشورهای غیرهسته‌ای به ویژه اعضای ان پی تی در خاورمیانه برگزاری این کنفرانس در سریع‌ترین زمان ممکن است.

جمهوری اسلامی ایران از سال 1974 برای نخستین بار منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه را به سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد.

به گزارش ایسنا، هم‌چنین قرار است در حاشیه برگزاری کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری در ان پی تی 2015، هیات‌های کارشناسی ایران و 1+5 در ادامه مذاکرات وین 3 با یکدیگر در نیویورک گفت‌وگو کنند.

حمید بعیدی‌نژاد و استفان کلمنت مدیرکل سیاسی وزارت خارجه و عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان و دستیار ویژه رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از سوی ایران و 1+5، ریاست هیات‌های کارشناسی دو طرف را برعهده دارند. قرار است مذاکرات کارشناسی از 15 تا 19 اردیبهشت برگزار شود.

مذاکرات بعدی ایران و 1+5 ، از 23 اردیبهشت با شام کاری ظریف و اشتون در وین برگزار شود. قرار است از این دور مذاکرات دو طرف نگارش متن توافق نهایی در چارچوب برنامه اقدام مشترک را آغاز کنند.
منبع: ایسنا