کد خبر 305370
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴

جراح استخوان و مفاصل گفت: بیرون‌زدگی دیسک کمری، درد زانو و لگن و اختلالات دردناک پا عوارض استفاده از کفش‌های پاشنه‌بلند است که زنان آن را به قیمت به دست آوردن زیبایی کفش، به جان می‌خرند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، آرش شرافت وزیری جراح استخوان و مفاصل، گفت: آمارها نشان می دهند که حدود 60 درصد از زنان حداقل سه بار در طول هفته کفش پاشنه بلند به پا می کنند و یکی از دلایل تکراری مراجعه زنان به کلینیکهای ارتوپدی در مورد عوارض استفاده از این کفشها است.

وی ادامه داد: وزن بدن طی ایستادن در حالتی عمود از قاعده گردن به مفصل لگن و سپس پاها منتقل می شود. استفاده از کفشهای پاشنه بلند این حالت را بر هم می زند و این به خودی خود باعث تغییر بیومکانیک فشار روی ستون مهره ها و دردهای کمری می شود.

این جراح استخوان و مفاصل گفت: البته مطالعات زیادی شده و این نتیجه به دست آمده که کفش پاشنه بلند اثری روی افزایش قوس کمر نداشته ولی با این حال چون تغییر بیومکانیک ایجاد شده باعث افزایش فشار کاری عضلات راست کننده ستون فقرات می شود درد کمر به عارضه ای شایع در زنانی که کفشهای پاشنه بلند می پوشند تبدیل می شود.

شرافت وزیری گفت: اگر چه افراد فاقد اختلالات کمری مثل تنگی کانال نخاعی یا بیرون زدگی های دیسک کمری این درد کمر را به قیمت به دست آوردن اثرات زیبایی کفش، به جان می خرند ولی از نظر پزشکی استفاده از کفشهای پاشنه بلند در افرادی که دارای اختلالات ستون فقرات هستند بسیار مضر و ممنوع است.

این عضو انجمن جهانی آسیبهای ورزشی ادامه داد: استفاده از کفش پاشنه بلند همچنین باعث درد زانو و لگن می شود.از آنجایی که اسکلت بدن دارای سیستم یکپارچه ای است وقتی در ناحیه ستون فقرات تغییر در قوسها به وجود می‌آید برای جبران این تغییر باید مفاصل لگن و زانو نیز درگیر شوند.

وی گفت: بنابراین به تدریج افراد به علت استفاده بیش از حد از کفش پاشنه بلند دچار درد و ضعف شده و خطر آسیب دیدگی مفاصل لگن و زانو به دنبال کوچکترین حادثه ای بالا می رود.  

شرافت وزیری با اشاره به رابطه استفاده از کفش پاشنه بلند و اختلالات دردناک پا افزود: هر چه که کفش دارای پاشنه بلندتری باشد فشار وزن بدن روی قسمتهای جلوتر پا متمرکز می شود و این به تدریج باعث خم شدن انگشتان در جلوی کفش به دلیل لیز خوردن مداوم پا به سمت جلو، ایجاد پینه های دردناک زیر سینه پا و  پینه های دردناک روی انگشتان پا می شود.

این جراح استخوان و مفاصل ادامه داد: با توجه به اینکه تاندون آشیل پشت پاشنه نیز در طول مناسب خود قرار نمی‌گیرد راه رفتن به درستی انجام نشده، خطر آسیب دیدگی بیشتر می‌شود و در استفاده طولانی از کفش‌های پاشنه بلند، کوتاهی عضلات ساق و در نتیجه سختی راه رفتن با کفشهای بدون پاشنه یا دویدن را در پی خواهد داشت.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: فارس