کد خبر 306811
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۵

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای با بیان اینکه اگر انتخابات ریاست جمهوری شهریور ماه برگزار می‌شد یک توافق خوب شکل می‌گرفت، گفت: کندکردن برنامه هسته‌ای و ایجاد اختلاف در کشور اهداف اصلی تحریم‌ها بوده است.

به گزارش مشرق، مهدی محمدی عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای در نشست بررسی جامع توافقات هسته‌ای و مذاکرات پیش رو که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: باید سعی کنیم در موضوعی به این حساسی از منظرهای مختلف نگاه کنیم و ارزیابی کاملی از موضوع پیدا کنیم.

محمدی ادامه داد:‌ ما با کسی بحث جناحی، گروهی و شخصی نداریم و اگر هم بحثی وجود دارد به خاطر این است که احساس می‌کنیم یک بنای کج برای آینده کشور در حال احداث است و در این راستا خطراتی را برای آینده کشور می‌بینیم و احساس می‌کنیم ملت در حال تحقیر شدن است.

وی با اشاره به اینکه امروز علیه ملت ایران یک تحقیر تاریخی صورت گرفته است افزود: در ایران با تمام گرفتاری‌ها و تحریم‌ها و سختی‌ها فناوری‌هایی تولید شده که دشمنان هنوز هم باور ندارند که ما خودمان توانسته باشیم به این فناوری‌ها دست پیدا کنیم.

محمدی خاطرنشان کرد: از آنجا که احساس می‌کنم در آینده ممکن است متن دیگری روی میز گذاشته شود که این متن سال‌ها ما را با بحران روبرو کند نگرانی خود را اعلام می‌کنیم.

وی در ادامه با اشاره به سخن رئیس‌جمهور و بی‌سواد دانستن منتقدین افزود: امثال مصطفی احمدی‌روشن سرمایه‌های کشور بودند و خون چنین جوانانی پای فناوری هسته‌ای ریخته شده است و حالا که زمان رسیدن محصول است دولتی سر کار آمده که می‌گوید هر توافقی خوب است و توان انجام یک کار خوب را ندارد و هر کس هم که اعتراضی کند او را بیسواد می‌نامند.

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای ادامه داد: یکی از دغدغه‌های دائمی برخی‌ها توجیه کردن توطئه‌های آمریکاست و ما در چند ماهه اخیر می‌بینیم که هر چه آمریکا خباثت داشته است عده‌ای آن را توجیه کردند و متاسفانه گوش‌هایی هم برای شنیدن وجود داشته است.

محمدی اظهار داشت: ما اگر بخواهیم معادلات را در این رابطه تغییر دهیم باید محاسبات استراتژیک آمریکا را تغییر دهیم.

وی ادامه داد: کند کردن برنامه هسته‌ای و ایجاد اختلاف در کشور دو هدف استراتژیک تحریم‌ها بوده است و آمریکا برای اولین بار به این خاطر در مذاکرات شرکت کرد که متوجه شد تحریم‌ها ناکارآمد است.

وی تصریح کرد:‌اگر در مذاکرات که در گذشته انجام شد و در مذاکرات ژنو یک به فتنه 88 برنمی‌خوردیم از دل مذاکرات اتفاقات خوبی شکل می‌گرفت.

محمدی با اشاره به توافقات آلماتی خاطرنشان کرد: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 92 اگر این انتخابات به جای خرداد در شهریور ماه برگزار می‌شد یک توافق خوب در این رابطه رخ می‌داد ولی چون دولت جدید برای توافق عجله داشت و طرف مقابل متوجه اضطراب دولت شده بود و می‌دانست تیمی که به سر کار آمده ارزش داشته‌ها را نمی‌داند و ... این توافق به شکلی که دیدید انجام شد.

وی با بیان اینکه ملت ایران اسطوره شکست‌ناپذیری آمریکا را در سال‌های گذشته شکست داده است،‌ گفت: فرصت جدیدی برای شکست بعدی آمریکا پیش آمده بود ولی متاسفانه این فرصت از دست رفت و ایجاد فرصت دوباره بسیار سخت است.

وی اضافه کرد:‌ ما مخالف توافق نیستیم بلکه خواهان توافقیم و معتقدیم زمان توافق کم و بیش رسیده است. ولی ما خواهان یک توافق خوب هستیم و نظام آنقدر قدرتمند است که توافق خوب شکل بگیرد.

محمدی با بیان اینکه توافق ژنو توافق خوبی نیست، اضافه کرد: توافق ژنو شرایط یک توافق خوب را ندارد و توافق خوب توافقی است که تحریم‌ها را لغو کند  و به توافقاتی که می‌شود عمل کند.

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای اذعان داشت: چرا برخی‌ها خودشان را در موضعی قرار دادند که مجبور می‌شوند از خباثت‌های آمریکا دفاع کنند و من معتقدم با رویه‌ای که پیش گرفته شده است توافق جامعی انجام نخواهد شد. زیرا آمریکایی‌ها حاضر به برچیدن زیرساخت تحریم‌ها نیستند.

محمدی ادامه داد:‌ما یک توافق بد کردیم و در حال حرکت به سمت توافق بدتر هستیم.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم آمریکا استراتژی خودش را عوض کند باید ثابت کنیم استراتژی آنان ناکارآمد است ولی وقتی می‌بینند که استراتژی‌شان جواب می‌دهد چرا بخواهند آن را عوض کنند.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در خواب هم توافق ژنو را نمی‌دیدند، ‌گفت: آمریکایی‌ها می‌گویند ما در توافق ژنو دستاوردهایی داشتیم که در گذشته از هیچ طریقی به آنها نرسیده بودیم.

وی در ادامه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب تجربه تاریخی را که در ذهن ملت ایران شکل می‌گیرد با اهمیت می‌دانند افزود: مقام معظم رهبری وقتی می‌بینند جامعه درباره یک موضوعی به یک دیدگاه رسیده است، اجازه می‌دهد که آن را تجربه کنند تا جامعه ببیند ادعاهایی که می‌شود درست است یا غلط و ایشان به بلوغ مردم باور دارد و به آنها اعتماد می‌کند.

محمدی با بیان اینکه دولت روحانی محاسبات آمریکا را از حیث اینکه چه باید بدهند و چه بگیرند،تغییر داد و گفت: فرض کنید همه حرف‌هایی را که طرف مقابل می‌گوید قبول کردیم آیا تحریم‌ها آنطور که مطلوب دولت روحانی است،‌ برچیده خواهد شد.

وی در تکمیل سخنان قبلی خود اضافه کرد: تجربه نشان می‌دهد که تحریم‌ها آنگونه که خواست دولت روحانی است برچیده نمی‌شود و هیچ استدلال معتبری در این رابطه وجود ندارد.

محمدی اظهار داشت: تنها آنجایی تحریم‌ها شل شده است، که ما قادر بوده‌ایم خودکفایانه با موضوع برخورد کنیم. ولی وقتی ما دائم می‌گوییم که از تحریم‌ها نگران هستیم خزانه خالی است و ... چه انتظاری داریم طرف مقابل تحریم‌ها را بردارد؟

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای تصریح کرد: حل مسئله تحریم‌ها عملا غیرممکن است مگر اینکه بخواهیم به یک کاغذ که روی آن نوشته تحریم‌ها برچیده شد، راضی باشیم.

محمدی اضافه کرد: برچیده شدن رژیم حقیقی تحریم‌ها خواست ماست و با این برنامه‌ها رژیم حقوقی تحریم‌ها برچیده می‌شود و رژیم حقیقی تحریم‌ها حفظ خواهد شد.

وی درادامه با ابراز ناراحتی از اینکه دولت نتیجه مذاکرات را در اختیار مجلس قرار نمی‌دهد، گفت: مجلس قرار است به روند این مذاکرات در آخر رای بدهد. پس بهتر است از امروز در جریان این مذاکرات باشد و وقتی دولت اینقدر پنهانکاری می‌کند ما حق نداریم که نگران باشیم.

وی در خاتمه افزود: شاید دولت می‌داند که اگر امروز توافقنامه را مقابل ملت بگذارد، ملت زیر بار نخواهد رفت و آنها می‌خواهند این موضوع را مثل یک شکل به ملت نشان بدهند.
منبع: فارس