کد خبر 307915
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۰

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بعضی از بانک‌ها بیش از آن مورد قانونی که باید 80 درصد سپرده‌ها را تسهیلات بدهند و 20 درصد را ذخیره کنند، بالای 130 درصد تسهیلات پرداخت کرده‌اند و اقتصاد کشور زمین‌گیر شده است.

به گزارش مشرق، ارسلان فتحی‌پور ظهر امروز در همایش هم‌اندیشی اقتصاد استان کرمان اظهار داشت: اعضای اتاق بازرگانی ایران مشاور امین کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هستند.
 
وی بیان داشت: امروز در وضعیتی به سر می‌بریم که هم سال جاری با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده و هم سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی برای قوا و اجرای آن ابلاغ شده است.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی به میدان آمده‌اند و نقشه راه را ترسیم کرده‌اند و قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز بر این امر اهتمام دارند و وحدت رویه وجود دارد تا بتوانیم امروز اقتصاد مقاومتی را در کشور اجرایی کنیم، اداره کشور در ایران با هزینه کمتر و کارایی بهتر باشد و اقتصاد روان و کارآمد و اقتصادی که مقاوم باشد را داشته باشیم.
 
500 هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم
 
فتحی‌پور افزود: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست بلکه یک اقتصاد مقاوم‌سازی است که امروز باید قوای ثلاثه، مسئولان و دست‌اندرکاران در این مورد تلاش‌های مضاعف داشته باشند.
 
وی بیان داشت: اعتقادم بر این است که تولید را اگر ما حمایت نکنیم، خودشان بیایند و خودشان را اداره کنند، نتیجه مثبت است.
 
فتحی‌پور تصریح کرد: تولید باید با هزینه کمتر، کیفیت بهتر و سرعت بیشتر باشد و این در دست دولت و مجلس نیست، بلکه در دست بخش خصوصی است.
 
وی ادامه داد: 500 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور در دست مردم است و از دست دولت و مجلس خارج است.
 
بخش خصوصی هزینه خطاهای دولت و مجلس را می‌دهد
 
این نماینده مجلس عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی یک روز در قانون‌گذاری خطا می‌کند، دولت هم در اجرا خطا می‌کند و بخش خصوصی هزینه آن را می‌دهد.
 
فتحی‌پور اظهار داشت: بازار سرمایه ما چرا یک دفعه لطمه خورد، زیرا برای قیمت‌گذاری وارد شدیم و بازار بورس و سرمایه با افت شاخص‌های بورس مواجه شد.
 
بهره‌های 35 درصدی بانک‌ها موجب نابودی تولید شده است
 
وی با اشاره به تصمیم شورای پول و اعتبار در مورد بهره بانکی تصریح کرد: درست است که ما می‌گوییم بانک‌های ما باید بانک‌های اسلامی و برون ربا باشد، اما باید در سود و زیان مشارکت کنند که امروز این امر اجرا نمی‌شود.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بهره 30 و 35 درصدی بانک‌ها، تولید را نابود کرده است و دخالت بانک‌ها در اقتصاد و شرکت‌های سرمایه‌گذاری رقابت را از تولید ملی گرفته است.
 
فتحی‌پور افزود: بسیاری از شهرک‌های صنعتی در اصفهان داشته‌ایم که گلایه کرده‌اند، شرکت‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها اجازه رقابت را به دیگران نمی‌دهند که باید جلوی این کار گرفته شود.
 
بانک مرکزی 12 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد
 
وی بیان داشت: بانک مرکزی 12 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد و مطالبات معوقه بانکی 82 هزار میلیارد تومان است، بعضی از بانک‌ها بیش از آن مورد قانونی که باید 80 درصد سپرده‌ها را تسهیلات بدهند و 20 درصد را ذخیره کنند، بالای 130 درصد تسهیلات پرداخت کرده‌اند و اقتصاد کشور زمین‌گیر شده است.
 
فتحی‌پور اظهار داشت: بودجه کشور 800 هزار میلیارد تومان است که 600 هزار میلیارد  تومان آن را به شرکت‌های دولتی بودجه می‌دهیم که همه آنها زیان‌ده هستند، زیرا دولت هیچ زمان یک فعال اقتصادی خوبی نبوده است و تجربه در دنیا این امر را نشان داده است، بلکه بخش خصوصی کشورها موفق بوده‌اند.
 
قانون بهبود فضای کسب و کار خاک می‌خورد
 
وی ادامه داد: قانون بهبود فضای کسب و کار سال‌ها است، خاک می‌خورد و دولت گذشته به آن اعتقاد نداشت و می‌گفت این قانون را اتاق بازرگانی طراحی کرده است.
 
این نماینده مجلس بیان کرد: در دولت یازدهم و در شورای گفت‌و‌گوی بخش خصوصی و دولت تاکید کردیم، بسیاری از قوانین به نفع تولید تصویب شده است، اما در اجرای قوانین مشکل داریم.
 
کرمان می‌تواند چاه‌های نفت ایران را ببندد
 
فتحی‌پور عنوان کرد: تولید انبوه قوانین در کشور یک معضل است که هر روز  قانون تصویب کنیم و اجرا نمی‌شود و بعد می‌آییم، انتقاد می‌کنیم.
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کرمان با منابع و معادنی که دارد، می‌تواند، چاه‌های نفت کشور را ببندد، اما زیرساخت‌ها آماده نیست.
 
با سفته‌بازی و دلالی هزاران میلیارد پول می‌برند و مالیات نمی‌دهند
 
وی بیان داشت: در خیلی از جاها و مجوزها در مسائل مالیاتی امروز کسانی که با سفته‌بازی و دلالی هزاران میلیارد پول را می‌برند، کدام یک از آنها مالیات می‌دهند، چرا قانون ما نباید شفاف شود.
 
فتحی‌پور ادامه داد: تولید کشور قربانی است، اما کسانی که در زمین‌خواری، مسکن و کالاها احتکار می‌کنند یک ریال مالیت پرداخت نمی‌کنند در حالی که اگر این افراد مالیات پرداخت می‌کردند، اقتصاد کشور با مشکل کمبود منابع مواجه نمی‌شد.
 
نمی‌گذارند پایه مالیات را درست کنیم
 
وی اظهار داشت: قوانین شفافی نداریم و زمانی که می‌خواهیم پایه مالیات را درست کنیم از همه جا فشار می‌آورند که دست نزنید.
 
این نماینده مجلس گفت: اقتصاد، اقتصاد دستوری نیست که امروز یک دفعه بگوییم بهره بانکی پایین بیاید، مگر ما چه کاره‌ایم که برای پول مردم تصمیم بگیریم، زیرا مردم پول‌ها را از بانک بیرون می‌کشند و به سمت سکه و ارز می‌برند و نوسانات این روزها را دیدید، بعضی‌ها می‌گویند، پتروشیمی‌ها ارز را واگذار نکردند، اما اینها حرف است.
 
فتحی‌پور افزود: با این قانون‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های شتابان دخالت می‌کنیم، بگذارید کار با فرمول پیش رود و از رکود خارج شویم.
منبع: فارس