روساي سازمان هاي اطلاعاتي آمريکا معتقدند:به دليل انبوه اطلاعات در فيس بوک،توئيتر و يوتيوب دستگاه هاي امنيتي از تحليل اطلاعات درمانده و نتوانستند از رسانه هاي اجتماعي براي پيش بيني و کنترل تحولات خاورميانه استفاده کنند.

به گزارش مشرق به نقل از CNN، رؤساي سازمان‌هاي جاسوسي آمريکا طي جلسه‌اي با سناتور‌هاي آمريکا به عدم موفقيت توييتر و فيس‌بوک در پيش‌بيني حوادث اخير درکشورهاي عربي اذعان کردند.
سران سازمان‌هاي اطلاعاتي آمريکا در اين جلسه‌ با سناتورها اظهار داشتند که آنها براي اطلاع‌رساني مناسب در مورد انقلاب‌هاي اخير در خاورميانه و شمال آفريقا نه تنها از اطلاعات رسانه‌هاي اجتماعي بلکه از سرنخ‌هاي موجود در آنها نيز استفاده کردند. با اين حال، تاييد کردند که اين وظيفه با توجه به ميزان زياد اطلاعات موجود امري مهيب مي‌باشد.
ديانا فاين‌اشتاين، سناتور ارشد آمريکا و عضو حزب دموکرات، در اين جلسه اين سوال را مطرح کرد که آيا سيا و ديگر سازمان‌هاي آمريکا به گونه‌اي مناسب اين سرنخ‌ها را در رسانه‌هاي اجتماعي دنبال کرده‌اند يا خير.

وي در اين خصوص بيان داشته است: «به نظر من، ما در اين مورد دچار اشتباه شده‌ايم».
رييس سازمان اطلاعات ملي آمريکا، جيمز کلاپر، ‌از تلاش‌هاي مرکز منابع باز در پيگيري خبرهاي تمامي رسانه‌ها دفاع کرد، ولي تصديق نمود که لازم است کارهاي بيشتري در اين مورد صورت گيرد.
رييس سيا، ليون پانتا، نيز در اين جلسه بيان کرد که حجم بسيار زيادي از داده‌ها در بيرون براي پيگيري وجود دارد: 600 ميليون کاربر فيس‌بوک، 190 ميليون کاربر توييتر، و 35.000 ساعت فايل تصويري يوتيوب.
وي اظهار داشت: «چالش‌ واقعي اين است که چگونه مي‌توان به غور و بررسي در زبان‌ها و وب‌گاه‌هاي مختلف پرداخت و از ميان آنها اطلاعات مورد نظر را استخراج کرد. اين کار نياز به ميزان بي‌شماري تحليل دارد».
کلاپر و پانيتا هر دو اذعان داشته‌اند که وب‌گاه‌هاي رسانه‌هاي اجتماعي الزاماً نمي‌توانند اتفاقات پيش رو را پيش‌بيني کنند.