**حق شناس
- اگر مسئولین نتوانند درجایگاه خود به صورت صحیح رفتار کنند جامعه با انحطاط روبرو می شود. لذا لازم است این شرایط شناخته شود و مردم باید حضور داشته و مردمسالاری را محقق کنند. نقادان در این بین برای انتخاب مردم موثر هستند .
- بی توحهی به نقد در نظام گذشته باعث ایجاد انقلاب اسلامی شد و این نپذیرفتن نقد باعث انفجار قرن شد.
- جامعه ما نیاز دارد که قدرت را نقد کند و بله قربانگویی را کنار بگذارد.
- به نظرم این فضا موقعیت خوبی بود که متاسفانه به دلیل شرایطی مثل جنگ و گاهی خودخواهی مسئولین این فضای نقد ضعیف و ضعیف تر شده و باید بگویم که به نظر من فضای کنونی جامعه مناسب نیست.
**زاکانی
- نقد باید عالمانه مشفقانه و از سر دلسوزی برای رفع مشکلی باشد و پیام اجتماعی آن امیدواری باشد و از دل آن نباید کینه و سیاه نمایی بیرون بیاید و البته کسی که نقد می شود هم باید صبور باشد و در مقابل نقادان برای رفع مشکل پاسخگو باشد. اصلاح کار جامعه هدف اصلی است.
- من هم فضای کنونی را به هیچ وجه نمی پذیرم. این فضا غیر منطقی است.
- احساس میکنم که نقدکنندگان و نقدشوندگان عصبانی هستند و یکدیگر را تحقیر می کنند.
- شروع فضای نامطلوب کنونی حاصل بی سواد خواندن منتقدان توافقنامه ژنو است.
**حق شناس
- این که بتوان جامعه را برش داد و گفت فضای نامطلوب از فلان جا شکل گرفت امکان پذیر نیست.
- باید بررسی کرد که نقد که در احادیث ما به عنوان یک هدیه مطرح شده، چرا در حال حاضر ناگوار است و هر دو طرف عصبانی هستند.
- یکی از اصلی ترین شرایط نقد این است که منتقد اگر نقدی را می کند خود او باید به آن امر معتقد باشد و به آن مقید باشد. منتقدان کنونی آیا این ویژگی را دارند؟
- دوستانی که امروز نقد میکنند بیشتر در جایگاه مجلس هستند و یک اقلیتی هم در جریان اکثریت اصولگرا به شمار می آیند.
- عده ای نقد را برای خود میدانند و برای دیگران میوه ممنوعه.
- ما معیارهای و مقدمات درست یک نقد درست را در جامعه فراهم نکرده ایم.
** زاکانی
- من هر دو طرف را در ایجاد شرایط کنونی مقصر میدانم و میخواهم بگویم که باید شرایط آرامش کنونی را غنیمت شمارند
- سه نکته را باید بگویم به منتقدان: اول اینکه باید مشفقانه نقد کردو دوم اینکه نکات مثبت و منفی را باهم باید دید و نکته سوم اینکه نباید سیاه نمایی کرد.
- سه نکته هم به دولت باید بگویم اول اینکه رئیس جمهور را در سخنرانی هایشان عصبانی میدان. ایشان را دعوت به آرامش می کنم و به تحمل و سعه صدر دعوت میکنم . بی سواد خواندن منتقدان عبارت مناسبی نیست.
- دوم اینکه این منتقدان از دانشگاه تا حوزه و مجلس هستند و نمیشود همه را در یک جریان خاص خلاصه کرد. دولت باید از ظرفیت های نظری و عملی این منتقدان استفاده کند و نکته سوم اینکه دولت به وظایف و وعده های خود عمل کند و پاسخگوی منتقدان باشند
- سه نکته هم در مورد اطرافیان دولت اول اینکه اطلاعات درست به رئیس جمهور برسانند و نکته سوم اینکه رئیس جمهور را از مردم جدا نکنند و قبیله ای رفتار نکنند.
- من هم دلواپس هستم اما بیشتر از همه باید آقای ظریف و تیمشان دلواپس باشند، چون در مقابل آنها عده ای هستند که عنود و لجوج هستند و میخواهند منافع این کشور را نابود بکنند.
**حق شناس
- من هم دلواپس هستم . اما نه از جنس دلواپسی دوستان. این پرونده هسته ای برای بنده هم مهم هست و البته تمام آحاد شور را با خود گره زده است. ما دلواپس نظام و انقلابمان هستیم که یک بخش آن سیاست خارجی است.
- کار ویژه احزاب نهاد سازی و نقد قدرت است. طبیعی است که وقتی عده ای مدعی نظر مردم می شود، آیا ما باید بپذیریم که این عده نظر مردم را یدک می کشند؟ طبیعی است که در این شرایط این گروه باید شناسنامه خود را بیان کنندو نسبت خود را با مردم مشخص کنند. این گروهی که در شرایط کنونی نقد می کنند تنها 4 میلیون رای در انتخابات 92 داشت و 5/18 میلویون رای متعلق به آقای روحانی بود. اینجا هست که شناسنامه مطرح می شود.
**زاکانی
- باید از آقای دکتر پرسید که آیا می شود که عده ای را از جامعه جدا کرد؟ و برای آنها حق قائل نشد؟
- طبق اصل 8 قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما باید وجود داشته باشد. حداقل این امر این است که شما هم نمایندگان مجلس را که به عنوان نماینده مردم به رسمت بشناسید.
- متاسفم برای آن کسانی که شعار آقای روحانی یعنی همان چرخ زندگی مردم بچرخد را باز نکردند و نگفتند که با این شعار باید 20 سال دیگر کشور را دو دستی تقدیم دشمن کرد. دانشگاه استفورد 40 سال پیش پیش بینی کرد که ایران نیازمند 20 هزار مگاوات برق هسته ای است.
- من خواهش میکنم که بیایم علمی برخورد کنیم و عده ای را بیسواد نخوانیم چون آنها واقع بین هستند.
**حق شناس
- عده ای که صد امضا هم در مجلس برای طرحی داشتند واژه "ان پی تی" را بر روی آن طرح " ام پی تی " نوشته بودند. رئیس جمهور در مقابل این اشتباه واژه بی سواد را مطرح کردند.
**زاکانی
- این کلام شما توهین به کلیت مجلس است.
**حق شناس
- شاهدیم که سخنرانی آقای سید حسن خمینی در دانشگاه بروجرد لغو شده است آن هم به خاطر فشار عده ای که آمدند و گفتند اگر ایشان وارد دانشگاه بشود ما دخالت خواهیم کرد.
**زاکانی
- این دور از ذهن است که در یک دانشگاه سخن سید حسین خمینی را لغو کند اما در عین حال بسیاری از برامه هایی که برای نقد است در دانشگاه ها لغو می شود.
- دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی راسا در حال ورود است و اجازه سخنرانی به نمایندگان متخصص در بسیاری از امور مثل کرسنت را نمی دهد . حتی اجازه نمی دهند که ما انتقادمان را در خفا به خودشان بگوییم که چه اتفاقات اسفناکی در جامعه در حال رخ داد است.
- خیلی زشت است که مانع سخنرانی سخنرانان مختلف در دانشگاه های مختلف می شوند.
**حق شناس
- در همین دو هفته اخیر دو روزنامه ابتکار و قانون بسته شد. چرا؟ هرکدام از اینها 250 نفر پرسنل دارند باید از سیستم قضائی انتقاد کرد که چرا این دو روزنامه تعطیل شد.
- ما از نقد حمایت می کنیم اما عیارهای دوگانه را نمی پذیریم. این دوستان 8 یا 12 سال در دولت مجلس و بقیه جاها بودند چرا آن موقع دلواپس نشدند و فقط در همین 8 ماه دلواپس شدند.
- باید اجازه دهیم که دیگر دلواپسان هم نظر خود را هم طراز دوستانی که دلواپسی خود را مطرح کردند بیان کنند.
- مجموعه ای که مستند من روحانی هستم را ساختند خوب است که خود را معرفی کنند.
- بنده مستند من روحانی هستم را ندیدم ولی در موردآن با هفته نامه پنجره گفتگو کردم.
** زاکانی
- این خیلی زشت است که ما چیزی را که ندیده ایم را نقد کنیم.
- این مستند را جمعی دانشجویی ساختند و مستندات آن هم دقیق است طبق کتاب آقای هاشمی ماجرای مک فارلین را روایت کرده اند. ما باید حق بدهیم که این دانشجویان دیگر هم سواد دارند و هم شناسنامه و این اجازه را باید به آنها بدهیم که بیایند و طبق خاطرات ایشان ماجرا را نقد کنند.
- اقای رئیس مجلس گفتند که آقای روحانی در مساله مک فارلین حضور نداشتند. من باید بگویم که خود آقای هاشمی باید نظر بدهند که خاطراتشان صحیح است یا خیر و یا خود آقای رئیس جمهور مطرح کنند که در این ماجرا حضور داشته اند یا نه.
**حق شناس
- طبیعتا تا زمانی که آقای هاشمی خاطرات تکذیب نکند و آقای روحانی هم سخن بر زبان نیاورند حرف ایشان صحیح است و نفر سومی هم نمی تواند در این ماجرا دخالت کند.
** زاکانی
- بیشتر اجحاف در این میان در حق این دانشجویان شد.دانشجویانی که مورد هجمه عده ای قرار گرفتند که حتی مستندشان را ندیده بودند.
- من حتی این را می گویم که در 23 تیر سال 78هیچ کس حاضر نشد بیاید و سخنرانی کند شاید کسی نخواهد به گذشته خود رجوع کند اما آقای روحانی آمدن و حرف های خوبی هم زدند. اینها واقعیتهایی هستند که باید بیان شوند و باید اجازه داد واقعیت های جامعه و تاریخ به صورت صحیح و شفاف نوشته شود.