کد خبر 30804
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۴

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از اختصاص سهم 20 درصدي ظرفيت ترانزيت ارتباطي کانال سوئز به ايران، افزايش ظرفيت شبکه IP داخلي به 470 گيگابيت بر ثانيه و راه اندازي آزمايشي سيم کارتهاي نسل سوم موبايل در کشور توسط اپراتور سوم خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، رضا تقي پور يکشنبه در حاشيه مراسم افتتاح همزمان دو پروژه شبکه ملي ديتا و بيستمين درگاه ارتباطات بين الملل ايران در جمع خبرنگاران گفت: با راه اندازي بيستمين درگاه ارتباطي بين الملل – نوردوز- مسير درگاه ارتباطي در مسير ترانزيت شمال به جنوب و بالعکس کامل شد که به اين ترتيب با يک ظرفيت مناسب کار ترانزيت را از مسير اروپا و شمال به طرف کشورهاي جنوب خليج فارس هدايت خواهيم کرد.
وي با بيان اينکه اين ظرفيت ارتباطي در حال حاضر 30 گيگابيت برثانيه است که قابل توسعه خواهد بود ادامه داد: با پيش بيني هاي انجام شده اميد مي رود با استفاده از مسيرها و کابل هاي فيبرنوري موجود در کشور اين ظرفيت ارتقا يابد.
تقي پور با تاکيد بر هدفگذاري برنامه پنجم توسعه کشور براي هدايت ترافيک ارتباطي از مسير ايران خاطرنشان کرد: سالانه 25 ترابيت اطلاعات اروپا به آسيا از مسير کانال سوئز صورت مي‌گيرد که با اجراي اين پروژه و طبق اهداف برنامه پنجم توسعه پيش‌بيني شده که 20 درصد اين ميزان ترافيک از مسير ايران منتقل و جابجا شود که اين مي تواند درآمد ارزي بسياري براي کشور به همراه داشته باشد.
افزايش ظرفيت شبکه IP داخلي به 470 گيگابيت بر ثانيه
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مورد راه اندازي فاز اول شبکه ملي ديتا و ارتقاي ظرفيت پهناي باند داخل کشور گفت: با آغاز به کار شبکه IP/MPLS، ظرفيت IP داخل کشور به 470 گيگابيت بر ثانيه مي رسد.
وي در مورد تاثير ارتقاي اين پهناي باند براي استفاده کاربران نهايي از اينترنت تاکيد کرد که اين اقزايش پهناي باند در هسته اصلي شبکه ارتباطات زيرساخت اتفاق افتاده است و براي آنکه بتوان اين پهناي باند را در اختيار کاربران قرار داد بايد اقدامات ديگري هم صورت گيرد.
تقي پور ادامه داد که با همين وضع موجود هم امکان ارتقاي ظرفيت پهناي باند براي کاربران نهايي وجود دارد و در داخل کشور برنامه هايي در دست اقدام است که روز به روز و به طور مستمر اين ميزان افزايش يابد و نقاط جديدتري در کشور از اين شبکه ديتا استفاده کنند. براي مثال هفته گذشته به مناسبت دهه فجر بسياري از روستاها در استان آذربايجان غربي از طريق شبکه GSM روستايي به شبکه اينترانت متصل شدند.
35 ميليارد تومان سرمايه گذاري براي فاز اول شبکه ديتا
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ميزان سرمايه گذاري انجام شده در پروژه شبکه ملي ديتا را بالغ بر 35 ميليارد تومان در فاز اول عنوان کرد و گفت: کل شبکه هنوز به بهره برداري نرسيده که براي آن حدود 4 تا 5 برابر اين عدد سرمايه گذاري درنظر گرفته شده است.
وي گفت: مجري اين دو پروژه داخلي بودند و از شرکتهاي مخابرات استاني در انجام بخشي از آن کمک گرفته شده است.

سرعت اينترنت هر ايراني تا پايان برنامه پنجم 4 مگابيت بر ثانيه مي شود
تقي پور در مورد برآورد سرانه پهناي باند کشور با بيان اينکه اين موضوع در برنامه پنجم توسعه ديده شده است تصريح کرد: در محاسبه جمعيت فعال و استفاده از ظرفيت هاي موجود قدري اختلاف وجود دارد که اين امر پارامترهاي ارزيابي سرانه پهناي باند را متفاوت خواهد کرد. براي مثال هم اکنون در بسياري از استانها تنها حدود 50 درصد خطوط ADSL ايجاد شده در حال کار است که به تناسب اين ميزان کاربر بايد ظرفيت هسته اصلي شبکه هم افزايش يابد.
وي اضافه کرد: با پيش بيني هاي انجام شده براي شبکه دسترسي فيبرنوري تا منازل تا پايان برنامه پنجم توسعه ميانگين سرعت اينترنت براي هر کاربر ايراني 4 مگابيت بر ثانيه و حداکثر اين ميزان نيز 20 مگابيت خواهد بود.
گزارش تعديل نيروي مخابرات نهايي نشده است
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در رابطه با بررسي گزارش تعديل نيرو در شرکت مخابرات ايران پس از خصوصي‌سازي گفت: گزارش بررسي‌ها در استان‌ها در حال انجام است و به دليل اينکه قرار است اين گزارش‌ها به صورت مشترک از سوي وزارت ارتباطات، وزارت اقتصاد و دارايي و معاونت سرمايه انساني رياست جمهوري تهيه شود نتيجه نهايي آن هنوز به دست نيامده و تيم‌هاي کاري مشغول بررسي موضوع هستند تا گزارش نهايي به دولت ارائه شود.
تقي‌پور اضافه کرد: طبيعتا کم و کسري‌هايي در رابطه با کاهش حجم کار در نيروهاي مخابرات وجود داشته اما موضوع به آن صورت که مطرح شده نبوده است.
سوييچ هاي نسل سوم موبايل روشن شد
وي همچنين درباره راه ‌اندازي پروژه اپراتور سوم موبايل که قرار بود در دهه فجر آغاز به کار کند گفت: به علت تراکم برنامه‌ها در دهه فجر افتتاح اپراتور سوم اعلام رسمي نشد اما راه‌اندازي آزمايشي اين اپراتور آغاز شده است.
تقي پور تاکيد کرد که سوييچ هاي اپراتور سوم روشن شده و به طور محدود بهره برداري از اين شبکه انجام شده است.
وي گفت: قيمت سيم‌کارت‌هاي اين اپراتور با 120 هزار تومان قيمت پايه به علاوه سه درصد ماليات، حدود 123 هزار و 600 تومان خواهد بود.