گروه سیاسی مشرق - روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
زیباکلام:شطرنج مجلس بعدی را هاشمی و خاتمی وسیدحسن خمینی می چینند
صادق زیباکلام به روزنامه آرمان گفت: هاشمی، سیدحسن خمینی و سیدمحمد خاتمی به تعبیر من آینده مجلس دهم را میسازند. شطرنج سیاسی مجلس دهم را اینها خواهند ساخت البته ذکر این نکته لازم است که جامعه ایران اکنون به نقطهای رسیده که کسی نمیتواند به مردم امر و نهی کند که چه کاری را باید انجام دهند. جامعه سیاسی ایران اکنون از چنان پیشرفتی برخوردار شده که میتواند خودش تصمیم بگیرد و خودش تحلیل کند. اما رهبران جریان اعتدال و اصلاحات این سه نفر هستند و مردم به خوبی تشخیص میدهند که چه کسی میتواند بهترین تصمیم و بهترین مشاوره را ارائه دهد.
رودخانهای به راه افتاده و هاشمی، خاتمی و سیدحسن خمینی را با خود میبرد نام این رودخانه گفتمان دموکراسیخواهی است. این سه نفر چه بخواهند و چه نخواهند در مسیر دموکراسیخواهی قرار گرفتهاند.
حتی علی مطهری را هم میتوانیم به این جرگه اضافه کنیم. صحبتهای او چیزی جز گفتمان دموکراسیخواهی نیست. کدامیک از موضعگیریهای علی مطهری را میتوانید بگویید اصولگرایی است؟
زمین قسطی برای دانشگاه اصلاحطلبان حزب و روزنامه عارف در راه است
روزنامه کیهان نوشت: پسر محمدرضا عارف از تحرکات وی برای راهاندازی حزب فراگیر، روزنامه و دانشگاه بینالمللی خبر داد. حمیدرضا عارف در مصاحبه با نشریه صدا در مورد روزنامه امید ایرانیان که به زودی منتشر خواهد شد، میگوید: موافقت با مجوز روزنامه در دوره وزارت آقای حسینی انجام شد و در زمان آقای جنتی وزیر جدید تا دولت مستقر و کارگروهها تشکیل شد، اندکی زمان برد تا در بهمنماه مجوز روزنامه صادر شد. با توجه به حساسیت دکتر عارف روی یک کار کیفی کار گروهی تشکیل شده تا تمامی زوایا بررسی شود.پیش از این روزنامه بهار منتسب به عارف و پسر وی بود که گفته میشد مسئولیت مالی آن را برعهده دارد. وی در مورد انتخابات مجلس و فعالیتهای عارف میگوید: «دکتر عارف در انتخابات مجلس قویا حضور خواهند داشت. برنامه ایشان این است که اصلاحطلبان و طیف تدبیر و امید با هم هماهنگ شوند.
پسر عارف همچنین درباره دانشگاه پدر خود میگوید: دکتر عارف به همراه عدهای دیگر موافقت اصولی برای تشکیل یک دانشگاه خصوصی دریافت کردهاند. آقای عارف سال 84 به همراه برخی دیگر از دوستانشان که همگی از اهالی علم و فرهنگ و حوزه هستند اقدام به این کار کردند. همراهان آقای دکتر در این کار دکتر توفیقی، دکتر محمد فرهادی، دکتر خلیل عراقی، دکتر نصرتالله ضرغام، حجتالاسلام مجید انصاری و خانم دکتر مروج و دکتر شیرازی هستند... بعد از دریافت موافقت اصولی، زمینی در منطقه هشتگرد با اقساط 20 ساله خریداری شد ولی چون توان مالی نداشتند و در 8 سال گذشته شرایط هم مناسب نبود عملیاتش شروع نشد. البته لازم به توضیح است که یکی از عوامل توقف کار توجه به کیفیت کار است و این که در صورت تاسیس، دانشگاهی بینالمللی تأسیس شود.
هفتهنامه صدا در ادامه گزارش خود خبرهایی از حزب فراگیر، توسط عارف منتشر کرده است. در مورد حزب فراگیر حمیدرضا عارف، فرزند محمدرضا عارف و نخستین مدیر عامل بنیاد امید ایرانیان میگوید: «فعالیتهای حزب فراگیر با بنیاد متفاوت خواهد بود. تشکیل حزب فراگیر هنوز در دست بررسی است. دوستان در کارگروه خواستار تشکیل حزب هستند اما دکتر عارف رایزنی با بزرگان را نیز در دستور کار دارند.»حمیدرضا عارف درباره نحوه تأمین منابع مالی حزب و روزنامه توضیح نداده است.
روزنامه ابتکار: جبهه پایداری در انتخابات بعدی با تهران خداحافظی میکند
روزنامه ابتکار نوشت: با حضور احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس بعدی به خصوص در حوزه انتخابیه تهران، اصولگرایان با دولیست توانایی مقابله با اصلاح طلبان را ندارند و از این منظر خبرهای رسیده حکایت از ان دارد که جبهه پایداری قصد دارد بخت خود را در برخی از شهرستان هایی که در برخی تحلیل ها سبد آرای احمدی نژاد خوانده می شد،بیازماید. موضوعی که البته تحلیل آرای دکتر حسن روحانی در سراسر کشور نشان می دهد که وجود خارجی ندارد. چرا که بسیاری از حوزه هایی در سراسر کشور که امید برخی از اصولگرایان به شمار می رفت،با آرای بالای دکتر حسن روحانی تغییر محسوسی کرده است.
خبرهای رسید نشان می دهد که این گروه قصد دارد به شهرستان ها مهاجرت کند و رای ازمردم دور از مرکز بگیرد.
دفاع روزنامه جوان از سخنان روحانی
روزنامه جوان نوشت: یقیناً سخنان رئیسجمهور، جریان رادیکالی پیرامون دولت که با شگردهای متفاوت تلاش میکند تا جامعه را اقناع نموده که «فعالیتهای هستهای به جز هزینه برای مردم و انقلاب چیزی نداشته » را بسیار سرخورده کرده و میتواند به شکاف بیشتر آنها با شخص روحانی و دولت منجر شود، برهمین اساس باید منتظر بود که این افراد با حمایت جریان رسانه خود به انتقادات بیشتر از سیاستهای دولت در بخشهای مختلف پرداخته و طرح « جدا کردن لیست انتخاباتی دوم خرداد از دولتیها » را از هماکنون جدی بگیرد و به جای حمایت از دولت تمرکز بیشتری را صرف برنامههای انتخاباتی انحصاری کند.
سخنان صریح و شفاف رئیس دولت تدبیر و امید این امیدواری را در افکار عمومی به ارمغان آورد که دولتمردان قائل به حفظ و توسعه فناوریهای هستهای بوده و اجازه نخواهند داد مسیر شهدای هستهای منحرف یا منقطع شود.
به عبارت دیگر به نظر میرسد رئیس دولت یازدهم برای مرتفع کردن بخشی از دل نگرانیهای جامعه در حوزه تعلیق یا تعطیلی –احتمالی- فعالیتهای هستهای در روند مذاکرات با گروه 1+5، احساس دغدغه نموده و بخشی از سخنانش را برهمین پایه بیان کرد؛ وی نشان داد که نگرانی و دلواپسیهای جامعه این بار حائز اهمیت بوده و اجازه نخواهد داد- دست کم در لفظ- رشد و توسعه در مسیر پرونده هستهای متوقف شود.
مجوز ويژه براي کارمندان سياسي وزارت خارجه
خراسان نوشت: در حالي که بر اساس مصوبه اسفندماه دولت، حداقل حقوق بازنشستگان و وظيفه بگيران و مشترکان صندوق هاي بازنشستگي کشوري و نيروهاي مسلح و ساير صندوق هاي وابسته به دستگاه هاي اجرايي به ميزان 6 ميليون ريال و حداکثر حقوق آنان نيز هفت برابر حداقل حقوق بازنشستگي تعيين ميشود، بر اساس مصوبه جديد دولت، کارمندان سياسي و شاغل در پستهاي سياسي وزارت امور خارجه از اين مصوبه استثنا شده اند.
آزمون دلاوری ظریف در وین
به گزارش وطن امروز، دور چهارم مذاکرات ایران و 1+5 برای انجام توافق جامع هستهای، فردا در وین برگزار میشود و این درحالی است که به نظر میرسد طرفین در مذاکرات کارشناسی در نیویورک بر سر موضوعاتی به تفاهم رسیدهاند. عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه گفته این مذاکرات از نظر او مفید بوده است. او سپس گفته از روز چهارشنبه سراغ نگارش متن توافق خواهیم رفت. خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی نوشته است که طرفین اکنون در حال تهیه پیشنویس توافق هستند. از گوشه و کنار نیز اخبار و شنیدههای مختلفی درباره مفاد مذاکرات و برخی توافقات احتمالی به گوش میرسد. سفر سوزان رایس، مشاور امنیت ملی اوباما به تلآویو برای ارائه گزارشاتی از مذاکرات به نتانیاهو شاید حاوی این پیام بوده باشد که کاخ سفید نسبت به انجام توافق با ایران امیدوار شده است.
آمریکاییها که در میانه مذاکرات کارشناسی توسط وزیر خارجه خود خواستار اتخاذ «تصمیمات سخت» از سوی ایران شده بودند؛ سوزان رایس را اواخر هفته به تلآویو فرستادند تا احتمالا نتانیاهو را در جریان مفاد یک توافق قرار دهند. به گزارش «وطن امروز»، آرایش سیاسی و مذاکراتی طرفین حاکی از گام برداشتن آنها برای یک توافق تا قبل از پایان موعد اتمام گام نخست توافق ژنو است. مذاکرات آنها درباره متن توافق درحالی از چهارشنبه آغاز میشود که دولت هیچ پاسخ قانعکنندهای درباره نگرانیهای فزاینده موجود درباره حفرههای احتمالی این توافق به افکار عمومی ارائه نمیکند. در ادامه گزارش به برخی از این نگرانیها
اشاره میشود.
ظریف و اشتون فردا «شامکاری» میخورند
شرق نوشت: اینبار سه روز مذاکره برای رسیدن به توافق نهایی بین ایران و کشورهای 1+5. اینبار مذاکره خودِ خود هندوانه در بسته است، مشخص نیست که «شیرین» و «رسیده» است یا صدای بم ضربه روی پوستهاش، نشانه آن است که هنوز آنطور که باید و شاید «نرسیده» است. مذاکرهکنندگان هستهای راهی شهر توریستی اروپایی میشوند البته نه به قصد مراکز تفریحیاش و نه دیدن کلیسای 800 سالهاش که همه توریستها را جلب خود میکند، آنها بعد از آخرین رایزنیها در تهران، برای به نتیجهرسیدن بر سر توافق نهایی راهی مذاکره در شهر وین میشوند. عصر سهشنبه، شام کاری محمدجواد ظریف و کاترین اشتون برگزار میشود تا آخرین سنگهایشان را از هم وا بکنند، از صبح چهارشنبه تا جمعه ماراتن مذاکره شروع میشود؛ مذاکرهای که هیچ پالسی از موفقیت یا عدم موفقیت آن مشاهده نمیشود.
مذاکرهکنندگان هستهای اینبار شاید با دلخوشی کمتری راهی محل مذاکره میشوند، در یکماه گذشته تخریبها، توهینها به نام آنچه «دلواپسی» مینامند، نتیجه کار نفسگیر آنها را نشانه رفته است. «توافق ژنو» که از سوم آذر، به مدت ششماه بین ایران و کشورهای 1+5 منعقد شد، توانست از وضع تحریمجدید علیه تهران پیشگیری کند، اگرچه نتوانست از سختگیری بر سر اجرای تحریمهای پیشین، پیشگیری کند. یکی دیگر از دستاوردهای این توافق، بازگشت مبلغ 4/2میلیارددلار از پولهای بلوکهشده نفت ایران در حسابهای آمریکایی بود که مخالفان این توافق، آن را ناچیز میپندارند. گویا قرار نیست به یاد بیاورند که در 10 سال اخیر، مذاکره پشت مذاکره، بدون نتیجه و حتی بدون اطلاع از آنچه در مذاکره میگذشت، در اخبار جولان میداد. حالا قطار هستهای به ایستگاههای مقصد نزدیک میشود، اگرچه راه دراز است و شاید جزییات مدتها وقت بگیرد اما این ایستگاه، مقطع مهمی خواهد بود. تا ژوئن (تیرماه) و پایان زمان 6ماهه توافق ژنو، فرصت زیادی باقی نمانده، یا توافق نهایی در این زمان باید انجام گیرد یا اینکه، فرصت توافق ژنو، تمدید شود. موضوعاتی که احتمالا در این دور مذاکره باید در مورد آن تصمیمگیری شود.