به گزارش مشرق، مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی در شرایطی از صبح فردا به میزبانی ایران و در سالن هفتم تیر تهران آغاز میشود که فرنگیکاران کشورمان باید بدون محمد بنا به میدان بروند.
تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان که طی هفتههای گذشته با حواشی بسیار زیادی مواجه بوده اگرچه در آخرین فرصتها شاهد بازگشت المپیکیها به اردو بوده با این حال یکی از شانسهای اصلی رسیدن به عنوان قهرمانی است.
تیم کشتی فرنگی کشورمان که اکنون محمد نوربخش را عنوان مربی ارشد بالای سر خود می بیند در گروه دوم این رقابتها با کره جنوبی، ارمنستان ، آذربایجان و فنلاند همگروه است و به نظر میرسد با توجه به ترکیب کامل تیم کشورمان کار چندان سختی برای صعود نداشته باشد.
با توجه به اینکه قاسم رضایی خیلی دیرتر از سایر نفراتی که اردو را ترک کرده بودند به خانه کشتی بازگشت، ممکن است مورد استفاده قرار نگیرد، هرچند رضایی آمادگی خود را به کادرفنی اعلام کرده و باید منتظر ماند و دید که آیا در نهایت او در ترکیب نهایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت یا خیر؟
آذربایجان و کره جنوبی دو رقیب نه چندان قدرتمند
در گروه ایران کره جنوبی ترجیح داده با تمام قوا راهی تهران شود. کرهایها با بهرهگیری از نفرات اول و دوم خود و استفاده از قهرمانان المپیک و جهان به نظر میرسد چندان دنبال صعود به عنوان تیم اول نیستند و این تیم بیشتر دنبال آن است تا قهرمانان اصلی این کشور با قهرمانان کشورمان سرشاخ شده تا بدین ترتیب مربیان این تیم میزان آمادگی نفراتشان را پیش از بازیهای آسیایی و جهانی بسنجد.
بیتردید رقابت فرنگیکاران کشورمان و فرنگیکاران کره ای در سبک وزن میتواند بسیار دیدنی باشد. جایی که حمید سوریان، امید نوروزی، سعید عبدولی و فرشاد علیزاده حضور دارند. البته جدا از تیم کره تیم آذربایجان نیز با مربی و کشتیگیران خارجی خود راهی تهران شده تا از این فرصت استثنایی برای میدان دادن به برخی از نفرات دوم خود استفاده کند.
آذریها البته به برخی از کشتیگیران سرشناس خود استراحت دادهاند اما با این حال جمشید خیر آبادی امید زیادی دارد که در غیبت بنا از به هم ریختگی تیم ایران بهترین استفاده را برده و به نتیجه برسد. ارمنی ها و فنلاند نیز هرچند تیم های خوبی به حساب می آیند اما آنچنان نمی تواند برای ایران خطرساز باشند.
همه در انتظار تقابل ایران و روسیه در فینال
همانگونه که تیم ایران کار چندان سختی برای صعود از گروه دوم ندارد در سوی مقابل نیز تیم روسیه کار آسانی برای صعود از گروه اول دارد. روسها تنها ترکیه را به عنوان رقیب اصلی خود میبینند و آمریکا نیز در گروه اول نمیتواند چندان خطرساز باشد. در چنین شرایطی تیمهای ایران و روسیه به احتمال فروان باید فینال این رقابتها را مقابل یکدیگر برگزار کنند و همچون چند سال اخیر دیدار جذابی را رقم بزنند.
ناگفته نماند فینال احتمالی ایران و روسیه جنبه انتقامی هم برای ایران دارد چرا که سال گذشته در ورزشگاه آزادی برابر همین تیم روسیه شکست خورد و با رسول جزینی و در غیاب بنا نایب قهرمان شد. اکنون نیز روسها با تمام قوا و میدان دادن به نفرات اول خود که عناوین قهرمانی در جهان و المپیک را نیز دارند به تهران آمدهاند تا بار دیگر قدرت خود را به تیم ایران دیکته کنند.
به هر شکل نهمین دوره مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی در حالی در سالن هفتم تیر برگزار میشود که تیم ایران پیش از این 3 بار توانسته عنوان قهرمانی جام جهانی را به دست آورد و سال گذشته نیز در غیاب نایب قهرمان این مسابقات شود.
ترکیب ایران
اگرچه تیم کشورمان برای این مسابقات تاکنون ترکیبش را به طور رسمی اعلام نکرده اما تا حدودی مشخص شده که کدام نفرات قرار است برای ایران روی تشک بروند.
در وزن نخست حمید سوریان دارنده 6 مدال طلای جهان و المپیک حضور دارد. محمد نوربخش پسر مربی ارشد تیم ملیهم که در جام یادگار امام (ره) به محسن حاجیپور باخته به وی ترجیح داده شده است.
در وزن 66 کیلوگرم امید نوروزی دارنده مدال طلای جهان و المپیک روی تشک خواهد رفت. افشین بیابانگرد نیز دومین کشتیگیر این وزن است.
در وزن 71 کیلوگرم سعید عبدولی برای نخستین بار در این وزن به میدان خواهد رفت. عبدولی که در جام یادگار در وزن 75 اول شده اکنون به یک وزن پایینتر آمده تا آمادگی خود را به رخ رقبا بکشد. برومند اصلان نیز دیگر کشتیگیر جوان این وزن است.
در 75 کیلوگرم فرزاد علیزاده به همراه هادی علیزاده حضور دارند. حضور قهرمان کرهای جهان کیم و ولاسوف روس در این وزن کار را برای هر 2 کشتیگیر بسیار سخت میکند و به نظر میرسد آنها کار بسیار سختی را برابر این رقبای خود داشته باشند.
در 80 کیلوگرم حبیب اخلاقی و مهدی محمدی حضور دارند. اخلاقی به یک وزن پایینتر آمده و هرچند مشکل اضافه وزن ندارد اما باز هم کار سختی را برابر رقبا خواهد داشت. البته کادرفنی نیم نگاهی هم به یوسف قادریان داشت اما به نظر میرسد در نهایت فرصت به محمدی داده شده که به یک وزن بالاتر آمده است.
در 85 کیلوگرم طالب نعمتپور دارنده مدال طلای جهان حضور دارد. جدا از نعمتپور، داود اخباری هم در این وزن حضور دارد. نعمتپور در این مدت آمادگی خوبی کسب کرده و به نظر می رسد یکی از نقاط قوت تیم ایران باشد. البته اخباری نیز هر چند موفقیتی نداشته اما میتواند در کنار نعمتپور در برخی از دیدارهای نه چندان حساس به میدان برود.
تنها ابهام تیم ایران در وزن 98 کیلوگرم است. داود عابدینزاده، قاسم رضایی و مهدی علیاری 3 گزینهای هستند که میتوانند در ترکیب تیم ایران قرار گیرند. رضایی هر چند آمادگی خود را اعلام کرده اما کادرفنی برای میدان دادن به وی با تردید مواجه است. علیاری و عابدینزاده نیز 2 گزینه با تجربه این وزن هستند. در هر حال نسبت به سایر اوزان این وزن پاشنه آشیل تیم کشورمان است.
در 130 کیلوگرم نیز بشیر باباجان زاده که مدال برنز جهان را در اختیار دارد به همراه بهنام مهدیزاده حضور دارند. هر 2 کشتیگیر سنگین وزن کشورمان جزو نفرات خوب کشورمان هستند که میتوان روی بردهای آنها حساب باز کرد. باباجانزاده در این سالها نشان داده که در جام جهانی نقطه قوت تیم ملی ایران به حساب میآید.
در هر حال باید منتظر ماند و دید که آیا تماشاگران پرشور ایرانی که دوست دارند پس از مدتها قهرمانانی مثل سوریان و نوروزی را در یک میدان داخلی مشاهده کنند سالن هفتم تیر را پر خواهند کرد یا خیر؟ البته تجربه ثابت کرده که سالن 12 هزار نفری نیز برای این جماعت کشتی دوست کوچک است. آیا آنها بزرگی کشتی فرنگی ایران را در سالنی کوچک به تماشا خواهند نشست؟