هدف از این مسابقه جذب افراد با استعداد به این شغل و آگاه کردن آنها از مشاغل موجود در حوزه امنیت سایبری و فرصت‌های آموزشی موجود است.

گروه جنگ نرم مشرق- سرویس دانش و فن بی‌بی‌سی در گزارشی آورده است: در مسابقه‌ای که توسط مرکز ارتباطات دولتی بریتانیا (GCHQ) و موسسه ملی مبارزه با جرم و جنایت این کشور (NCA) پشتیبانی می‌شود، از شرکت کنندگان خواسته می‌شود که مهارت‌های خود در عرصه دیجیتال را به نمایش بگذارند.

در این رقابت که «مسابقه امنیت سایبری» نام دارد، شرکت کنندگان در نبردهای سایبری مختلفی با هم رقابت می‌کنند. در مرحله پنجم مسابقه شرکت کنندگان باید جلوی یک دشمن فرضی بنام Flag Day Associates را بگیرند.

شرکت در این مسابقه تنها برای شهروندان بریتانیا و اتحادیه اروپا که ساکن بریتانیا هستند، امکان‌پذیر است.

یک سخنگوی موسسه ملی مبارزه با جرم و جنایت گفت که انتظار نمی‌رود بی‌اعتمادی عموم به GCHQ بر شمار شرکت کنندگان تأثیر بگذارد.

حاضران در مسابقه از حمله‌ای که در شرف وقوع است مطلع می‌شوند، و سپس از آنها خواسته می‌شود که یافته‌هایشان را به افسران واحد ملی جرایم سایبری موسسه ملی مبارزه با جرم و جنایت گزارش کنند و به تحلیل آنها بپردازند. آدام کرمر، یکی از طراحان مسابقه، می‌گوید: "ما امیدواریم که این مسابقات توانایی کسانی را که مایلند در حوزه تحقیق در مورد جرایم سایبری کار کنند، به بوته آزمایش بگذارد."

کسانی که در مرحله اول بیشترین امتیاز را کسب کنند، به مرحله جنگ‌های سایبری رو در رو راه می‌یابند. این مرحله در چند ماه آینده برگزار می‌شود و در پایان آن اعضای گروه نهایی مسوول شکست دادن دشمن فرضی در دور پایانی مشخص می‌شوند.

دشمن فرضی این مسابقه، اولین بار در پایان مراسم اهدای جوایزی که در ماه مارس (اسفند ۱۳۹۲) برگزار شد، در فیلم ویدیویی معرفی شد. در این ویدیو سه فرد نقاب‌دار دیده می‌شدند. جو هریس، یکی از فینالیست‌های مسابقات در سال ۱۴-۲۰۱۳، جزئیات محرمانه دیگری را از این ویدیو فاش کرد که در آن تاریخ یک حمله سایبری خیالی آشکار می‌شد.