کد خبر 310453
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۰

14 اردیبهشت 93، انتخابات ریاست جمهوری کشور پاناما برگزار شد و طی آن معاون رئیس جمهور سابق از جناح مخالف، موفق شد در این انتخابات پیروز شود.

به گزارش مشرق، بنابر اظهار «اراسمو پینیا» رئیس شورای ملی انتخابات پاناما، «خوان کارلوس والرا رودریگس» نامزد مخالف و معاون رئیس دولت سابق پاناما، در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شد.

بنا به اظهار وی،«والرا» با 724 هزار و 724 رأی (39 درصد از کل آراء) توانست بر رقبای اصلی خود از جمله «خوسه دمینگ آریاس» (کاندیدای حامی دولت) با 31 درصد آراء و کاندید حزب سوسیال دموکرات آقای «خوآن کارلوس نارارو» با 27 درصد آراء، پیروز شود.

بیوگرافی:

«خوان کارلوس والرا رودریگس» متولد 12 دسامبر 1963 میلادی در پاناما می‌باشد.

«رودریگس» مهندس، سرمایه‌دار و دارای شرکت‌های فراوانی است.

وی همچنین به عنوان یک سیاستمدار در پاناما شناخته می‌شود.

رودریگس تحصیلات عالی خود را در مؤسسه تکنولوژی جورجیای آمریکا در رشته مهندسی صنایع گذارنده است.

فعالیت‌های سیاسی و غیر سیاسی رسمی رودریگس عبارتند از:

نامبرده تا تاریخ 30 آگوست 2011 به عنوان وزیر امور خارجه دولت رئیس جمهور قبلی (مارتینلی) بود و طی حکمی توسط وی برکنار شد و این موضوع باعث شد تا بین دو حزب «پانامایی‌ها» به رهبری والرا و «تغییرات دموکراتیک» به رهبری مارتینلی شکاف ایجاد شود.

وی از طریق شرکت والرا اِرمانُس (برادران والِرا) کمک‌های زیادی در زمینه‌های آموزشی، فرهنگی، ورزشی و محیط زیست در پاناما انجام می‌دهد.

او در تبلیغات ریاست جمهوری سال 1984 میلادی از دکتر «آرنولفو آریاس مادرید» حمایت می‌کرد و در سال 1989 نیز در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در حمایت از آقای «گیجرمُ اِندارا» نقش به سزایی داشت.

در سال 1999 میلادی یکی از رؤسای ستاد انتخاباتی مهندس «آلبرتُ واجارینُ» بود و همچنین طی سال‌های 1992 تا 1999 به عنوان رئیس ملی حزب «آرنولف» فعالیت می‌کرد.

وی در سال 2004 کمک‌های زیادی به بعضی از شهرداران و نمایندگان مجلس انجام داد و از این طریق حزب «پانامایی‌ها» دوباره شکوفا شد.

در آن مقطع، رئیس جمهور مارتینِلی رسماً اعلام کرده بود که بعد از خودش، آقای والرا را به عنوان کاندید ریاست جمهوری معرفی می‌کند، ولی به دلیل اختلاف‌هایی که بین احزاب «تغییرات دموکراتیک» و حزب «پانامایی‌ها» به وجود آمد و با عزل والرا از سمت وزیر خارجه، تمام کسانی که در کابینۀ دولتی فعالیت می‌کردند و عضو حزب «پانامایی‌ها» بودند از سمت خود استعفا دادند و اتحاد این دو حزب از بین رفت.

لازم به ذکر است در روز یکشنبه 14 اردیبهشت 93، مردم پاناما علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری، برای انتخاب معاون رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و شوراهای شهری به پای صندوق‌های رأی رفتند.

نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا، طی تماس تلفنی با خوآن کارلوس والرا رئیس جمهور منتخب پاناما، ضمن اعلام تبریک به وی، نسبت به از سرگیری روابط دو جانبه تأکید نمو.

در همین راستا، خوان کارلوس والرا رئیس جمهور منتخب پاناما نیز اعلام کرد، یکی از اولویت‌های دولت جدید، از سرگیری روابط سیاسی با ونزوئلا خواهد بود.

وی ضمن تأکید بر حفظ مواضع خود در خصوص ونزوئلا مبنی بر برگزاری گفت‌وگو، حفظ صلح و آرامش و همچنین احترام به آزادی بیان و حقوق بشر از سوی دولت این کشور، گفت: از یکم جولای و همزمان با آغاز به کار دولت جدید، از سرگیری رابطه با ونزوئلا از اولویت‌های این دولت می‌باشد.

همچنین وی اشاره کرد: در مدت 26 ماه که پست وزیر امور خارجه پاناما را بر عهده داشتم، با آقای مادورو، یک دوستی خوبی داشتم و موضع دولت من در مقابل ونزوئلا، حمایت از گفت‌وگوهای داخلی ونزوئلا در جهت رسیدن به صلح می‌باشد.

لازم به ذکر است، رئیس جمهور ونزوئلا در ماه مارس گذشته روابط سیاسی و تجاری کشورش را با دولت پاناما به اتهام توطئه علیه این کشور قطع کرد.

طبق قانون اساسی پاناما بر خلاف بسیاری از کشورها، هر نامزد انتخاباتی که بیشترین رای را کسب کند، رئیس جمهور این کشور خواهد شد، بنابر‌این خیلی به ندرت پیش خواهد آمد که انتخابات به دور دوم کشیده شود و آن در صورت تساوی رای دو نامزد حائز اکثریت آرا می‌باشد.

منبع: فارس