کد خبر 310967
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۹

به گفته محققان درمان درد مزمن به هيچ وجه مانند درمان عفونت ساده نيست. به گفته آن ها، بيماراني که دچار درد مزمن هستند سابقه مشکلات عاطفي، جسمي و عفونت دارند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، کساني که درد مزمن دارند مي گويند هيچ چيزي بدتر از آن نيست که دچار درد مزمن تضعيف کننده شويد و علت و راه کنترل آن را ندانيد.به گفته محققان درمان درد مزمن به هيچ وجه مانند درمان عفونت ساده نيست.

به گفته آن ها، بيماراني که دچار درد مزمن هستند سابقه مشکلات عاطفي، جسمي و عفونت دارند. دکترگاري کاپلان که در زمينه دردهاي مزمن و درمان آن تحقيقات زيادي انجام داده است، علل ايجاد اين دردها را تفکيک کرده است.

ضربه عاطفي: به نقل از (Readers Digest) پزشکان پي برده اند، ضربه هاي عاطفي در گذشته مي تواند به شکل دردجسمي مزمن، خود را نشان دهد. اگرچه هنوز ارتباط بين اين دو کشف نشده است اما نتايج تحقيقات نشان مي دهد، بيماران مبتلا به دردهاي مزمن که به درمان هاي مرسوم واکنش نشان نمي دهند، اغلب در زندگي شان نوعي ضربه روحي ديده اند.

همچنين يک نظريه رايج اين است که ضربه هاي عاطفي، آسيب هاي جسمي يا مسموميت هاي محيطي، ميکروگليا (Microglia) را تحريک مي کند. ميکروگليا، نوعي مولکول در سيستم مرکزي عصب است که ماده شيميايي التهابي را ترشح مي کند. بدن در برابر التهاب از دو طريق واکنش نشان مي دهد؛ درد مزمن و اختلالات روحي رواني مانند اضطراب و افسردگي.

مصرف زياد مسکن:
مصرف افراطي مسکن، واکنش بدن به درد را تضعيف مي کند و در نتيجه بدن براي آرام کردن درد به مسکن هاي بيشتر و قوي تري نياز پيدا مي کند. اين امر در درازمدت به افزايش حساسيت به درد منجر مي شود.

خواب نامناسب: با پايين آمدن کيفيت خواب، احساس درد افزايش مي يابد. هنگام خواب عميق، جريان خون در عضلات بيشتر مي شود که اين امر به رشد و ترميم بافت ها کمک مي کند. زماني که فرد دچار کمبود خواب مي شود، درد عضله افزايش پيدا مي کند و قرص خواب نيز کمکي نمي کند زيرا اين قرص ها تنها خواب ايجاد مي کند. بدون اين که کيفيت خواب را بهبود دهد. بنابراين فرد به مرحله اي از خواب عميق که درد را از بين مي برد، نمي رسد.

اختلال در کار معده: معده نيز داراي اعصاب و پرزهاي ريز در ديواره خود به نام «ويلي» است. ويلي مانع از جذب سموم مي شود. مصرف زياد مسکن ها يا داشتن حساسيت به غذايي مانند حساسيت به گلوتن مي تواند به ويلي و پايانه اعصاب آسيب برساند و به بروز بيماري به نام «معده نشتي» منجر شود.

کمبود منيزيم: منيزيم، جزو مواد معدني ضروري در بدن است. اين ماده حياتي گيرنده گلوتامات مغز را مسدود مي کند. اين گيرنده، پيام هاي درد را انتقال مي دهد. منابع غني اين ماده ، برگ هاي سبز، زردآلوي خشک، آواکادو، برنج سبوس دار، بادام، بادام هندي و موز است.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: خراسان