کد خبر 311768
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۸

خوابگردی بیشتر در کودکان رخ می‌دهد، که می تواند تا نوجوانی ادامه یابد.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، خوابگردی اختلال خوابی است که باعث می‌شود، افراد از تحت بلند شده و راه بروند درحالی‌که خواب هستند.

دوره هایی از خوابگردی معمولا زمانی رخ می‌دهند که شخص در فازهای عمیق از خواب باشد. خوابگرد قادر به پاسخ دادن به هنگام این رویداد نیست و چیزی از خوابگردی خود را به یاد نمی‌آورد.

خوابگردی بیشتر در کودکان رخ می‌دهد، که می تواند تا نوجوانی ادامه یابد.

علائم خوابگردی

دوره هایی از خوابگری، می‌تواند در گستره راه رفتن آرام در اطراف اتاق باشد، تا دویدن با بی‌قراری یا تلاش هایی برای فرار. «معمولا» چشم‌ها بی‌نور هستند، به چهره‌ها خیره می‌شود و گویی شخص به آرامی در اتاق پرسه می‌زند. در پرسش از او، به صورت کند پاسخ داده یا اصلا پاسخ نمی‌دهد. اگر شخص بدون بیدار شدن به تخت خواب برگردد، غالبا این رویداد را به خاطر نخواهند آورد.

کودکان بزرگتر، که ممکن است آسان‌تر در انتهای دوره از خواب بیدار شوند، اغلب از رفتار خود خجالت زده می‌شوند (خصوصا اگر رفتار نامناسب بوده باشد).

دلایل خوابگردی شخص چیستند؟

عوامل مختلفی ممکن است در ایجاد خوابگردی دخیل باشند. این عوامل ممکن است عبارت باشند از ژنتیک (صفاتی که در یک خانواده می‌چرخند)، وضعیت‌های محیطی و پزشکی.

خوابگردی ارتباطی با سایر مشکلات خواب ندارد، مانند تنها خوابیدن در یک اتاق یا با دیگران، ترس از تاریکی، یا طغیان خشم.

ژنتیک

خوابگردی بیشتر در دوقولوهای همسان اتفاق می‌افتد، و این اتفاق 10مرتبه بیشتر احتمال دارد در کسی رخ دهد که در بستگان درجه اولش، تاریخچه‌ای از خوابگردی وجود داشته باشد. بنابراین گمان می‌رود وضعیت بتواند ارثی باشد.

عوامل محیطی

عوامل خاصی وجود دارند که سبب خوابگردی می‌شوند، مانند:

محرومیت خواب
برنامه خواب نامنظم
مسمومیت الکلی
داروهایی نظیر مسکن/منوم (داروهایی که روان‌تنی یا خواب را تقویت می‌کنند)، نورولپتیک‌ها (داروهایی که برای درمان روان‌پریشی به کار می‌روند)، محرک‌ها (داروهایی که فعالیت را افزایش می‌دهند)، و ضدحساسیت‌ها (داروهایی که برای درمان علائم حساسیت بکار می‌روند).
وضعیت های پزشکی

وضیت‌های پزشکی که ممکن است با خوابگردی ارتباط داشته باشند، عبارتند از:

آریتمیا (ریتم‌های نابهنجار قلب)
ریفلاکس معده به مری (غذا یا مایعات از شکم به لوله های مواد غذایی برمی‌گردند)
آسم شبانه
تشنج‌های شبانه ( انقباض اسپاسمی ماهیچه‌ها)
آپنه خواب انسدادی (وضعیتی که در آن تنفس موقتا در خواب قطع می‌شود)
اختلالات روان پزشکی، برای مثال، اختلال استرس پس از سانحه، حملات پانیک(هول)، حالات تجزیه ای، مانند اختلال چند شخصیتی

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: نامه نیوز