کد خبر 312118
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۱

معاون آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: توجه به آموزش موتورسواران و تلاش در جهت تغییر رفتار آنها، از گذشته نیز مورد اهتمام مدیریت شهری بوده اما این مهم را در سال جاری به صورت ویژه در برنامه های آموزشی سازمان ترافیک مورد توجه قرار داده ایم.

به گزارش مشرق، معاون آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: توجه به آموزش موتورسواران و تلاش در جهت تغییر رفتار آنها، از گذشته نیز مورد اهتمام مدیریت شهری بوده اما این مهم را در سال جاری به صورت ویژه در برنامه های آموزشی سازمان ترافیک مورد توجه قرار داده ایم.

 شهرام جباری‌زادگان با اشاره به این که موضوع آموزش در حوزه مسائل ترافیکی، نه تنها آثار مشخصی در سطح شهر بر جای خواهد گذاشت، بلکه در بحث آلودگی هوا و صرفه جویی های اقتصادی در قالب کاهش مصرف سوخت و کاهش زمان اتلاف وقت شهروندان نیز مؤثر خواهد بود، افزود: بخش قابل توجهی از مشکلات ترافیکی تهران ریشه در رفتارهای موتورسواران دارد و در صورت اصلاح رفتار آن ها، بسیاری از مسائل و مشکلاتی که امروز در سطح معابر شهری شاهد آنها هستیم، برطرف خواهد شد.

وی با بیان این که موتورسیکلت بر خلاف ابعاد کوچکش نسبت به اتومبیل، چند برابر آن آلودگی تولید می کند، تصریح کرد: موتورسواران نه تنها جان خود و ترک نشینان خود را به خطر می اندازند و یک چهارم تلفات حوادث ترافیکی تهران را به خود اختصاص داده اند، بلکه در مرگ و میر عابران بی گناه که نیمی از تلفات سوانح ترافیکی تهران را تشکیل می دهند نیز نقش دارند.

استفاده از کلاه ایمنی مرگ و میر موتورسواران را 40 درصد کاهش می دهد

معاون آموزش سازمان ترافیک با اشاره به این که در حال حاضر بسیاری از پیاده روها با توجه به آمد و شد موتورسواران در آن ها برای پیاده ها ایمن نیست، اظهار کرد: موتورسواران هیچ منطقه ای را برای خود ممنوع نمی دانند و نه تنها از محدودهایی که ورود به آن ها ممنوع است وارد می شوند و از چراغ قرمز عبور می کنند، بلکه با ورود به مسیرهای ویژه اتوبوس از جمله خطوط بی آرتی، در فعالیت های اتوبوس های تندرو اختلال ایجاد کرده و جان خود را نیز به خطر می اندازند.

جباری زادگان با بیان این که 36 درصد موتورسواران زیر 24 سال، 26 درصد 24 تا 29 سال و 15 درصد 30 تا 39 سال سن دارند، تصریح کرد: به عبارتی 75 درصد موتورسواران از نیروهای مولد جامعه محسوب شده و زیر 40 سال سن دارند، ضمن این که 80 درصد آنها راکب و 20 درصد آنها ترک نشین موتور و البته 95 درصد کشته ها مرد و 5 درصد آن ها نیز زن هستند.

وی از ایام گرم سال شامل ماه های خرداد، تیر، مرداد و شهریور به عنوان فصل مرگ و میر موتورسواران نام برد و اضافه کرد: مجموعاً 45 درصد مرگ و میر موتورسواران در این 4 ماه است و ضربه به سر با 61 درصد و انواع شکستگی ها با 20 درصد، دلایل عمده تلفات موتورسواران است که البته گذاشتن کلاه ایمنی استاندارد، مرگ و میر موتورسواران را تا 40 درصد کاهش می دهد.

تلفات سالانه موتورسواران در تهران معادل یک هواپیمای 727 است

معاون آموزش سازمان ترافیک با اشاره به این که حدود 25 درصد تلفات ناشی از حوادث رانندگی چه در کل کشور و چه در تهران مربوط به موتورسواران است، اظهار کرد: 17 درصد موتورسوارانی که در سوانح ترافیکی کشته می شوند بی سواد، 76 درصد زیر دیپلم و تنها 7 درصد دارای مدرک دیپلم و بالاتر هستند.

جباری زادگان با بیان این که تلفات موتورسواران در تهران در هر سال معادل ظرفیت مسافران یک هواپیمای بویینگ 727 است، تصریح کرد: به طور متوسط هر 48 ساعت یک موتورسوار در تهران کشته می شود و این در حالی است که با وجود میلیون ها دستگاه موتورسیکلت و تردد میلیون ها موتورسوار در تهران و اقصی نقاط کشور، هنوز محلی برای آموزش اصول و مهارت های موتورسواری در کشورمان وجود ندارد.

وی در پایان با تأکید بر این که در سال گذشته حدود 800 نفر بر اثر حوادث ترافیکی در تهران کشته شدند و سهم موتورسواران از این تعداد حدود 200 نفر بود و البته در کشته شدن حدود 400 عابر پیاده در سوانح ترافیکی تهران نیز موتورسواران نقش داشتند، خاطرنشان کرد: گذاشتن یک کلاه ایمنی می تواند مرگ و میر موتورسواران را به نصف تقلیل دهد که متأسفانه در فصل تابستان به موازات افزایش جابه جایی ها با موتورسیکلت، استفاده از کلاه ایمنی از سوی موتورسواران به بهانه گرما کاهش می یابد.
منبع: ایسنا