به گزراش مشرق به نقل از فارس، ويژه برنامههاي شبکههاي مختلف سيما امروز با حضور پرويز فارسيجاني دبير شوراي معارف سيما و جمعي از خبرنگاران رسانههاي جمعي تشريح شد.
بنابراين گزارش، در ابتداي اين مراسم فارسيجاني به ارائه عملکردي از سال گذشته معارف سيما پرداخت و گفت: ما در سال گذشته 4 هزار و 581 برنامه غير از برنامههاي نمايشي داشتيم که در اين مجموعه برنامههاي شبکه قرآن هزار و 144 برنامه رتبه اول، شبکه سه با هزار و 10 برنامه رتبه دوم و شبکه يک با 629 برنامه رتبه سوم را در مجموعه برنامه هاي ويژه ماه مبارک رمضان حائز شدند.
همچنين شبکههاي سيما 138 هزار و 86 دقيقه ويژه برنامه پخش کردند و از اين مجموعه برنامهها 932 برنامه قرآني و 22 هزار و 516 دقيقه برنامه ويژه قرآني در شبکهها داشتيم که از اين مجموع شبکه قرآن رتبه اول شبکه سوم رتبه دوم و شبکه يک رتبه سوم را کسب کردند.
وي ادامه داد: در حوزه ادعيه در سال گذشته 663 برنامه، متشکل از ده هزار و 263 دقيقه داشتيم که شبکه قرآن با 187 برنامه رتبه اول شبکه دوم با 120 برنامه رتبه دوم و شبکه چهار با 100 برنامه رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش احکام نيز مجموعا 61 برنامه ويژه احکام يعني 837 دقيقه برنامه به شيوههاي مختلف داشتيم که شبکه يک رتبه اول ، شبکه دو رتبه دوم و شبکه جام جم رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
در برنامههاي سخنراني نيز در ماه مبارک رمضان سال گذشته 671 سخنراني پخش کردهام که مدت آن 14 هزار و 512 دقيقه بود که شبکه سه رتبه اول، شبکه يک رتبه دوم و شبکه قرآن رتبه سوم را کسب کردند.
فارسيجاني افزود: در ويژه برنامههاي نغمه ديني و مداحي نيز شبکههاي سيما 187 برنامه يعني هزار و 445 دقيقه برنامه پخش کردند که شبکه يک رتبه اول، شبکه جام جم رتبه دوم و شبکه دو ، چهار و تهران هم به طور مشترک رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
برنامههاي ميزگرد و گفتوگو محور نيز 144 برنامه بود که در قالب 6 هزار و 858 دقيقه به روي آنتن رفتند. شبکه يک رتبه اول شبکه سه رتبه دوم و شبکه چهار و آموزش به طور مشترک رتبه سوم را کسب کردند.
در حوزه ويژه برنامه سحر نيز ما از شبکههاي سيما 120 ويژه برنامه افطار در قالب 11 هزار و 700 دقيقه برنامه پخش کرديم که از اين جهت شبکه يک ، سه، قرآن و جام جم هرکدام 30 برنامه پخش کردند که شبکه يک و سه رتبه اول، شبکه قرآن و جام جم هم رتبه دوم و سوم را کسب کردند.
فارسيجاني در ادامه ارائه گزارش از عملکرد سال گذشته اظهار داشت: در سال گذشته ما 212 برنامه ويژه افطار پخش کرديم که 14 هزار و 250 دقيقه بود و از اين ميان شبکه جام جم رتبه اول و شبکه سوم رتبه دوم و شبکه يک رتبه سوم را کسب کردند.
همچنين در سال گذشته هزار و 14 دقيقه برنامه ترکيبي در مدت زمان 4 هزار و 835 دقيقه برنامه پخش شد که شبکه سه با 240 برنامه رتبه اول، شبکه يک با 220 برنامه رتبه دوم و شبکه جام جم با 141 برنامه رتبه سوم رابه خود اختصاص دادند.
همچنين در سال گذشته در حوزه برنامههاي نمايشي 236 برنامه نمايشي به مدت 8هزار و 850 دقيقه پخش شد و در ميان موارد اعلام شده ادعيه در مورد موارد ترکيبي قرآني و سخنراني بيشترين قالب را داشته است.
دبير شوراي معارف سيما در ادامه تصريح کرد: شبکههاي سيما در سال گذشته از 161 کارشناس بهره مند بودند که 39 نفر از آنها را آيات عظام، 59 نفر حجج اسلام و فضلا و 32 نفر آنها را کارشناسان دانشگاهي تشکيل دادهاند. ما با بهرهمندي از ابزارها و روشهاي مختلف از نظر کارشناسان و مردم مطلع شديم و رضايتمندي آنها نسبت به برنامههاي رمضاني سال گذشته سيما کاملا چشمگير بود البته نسبت به برنامههاي نمايشي گلهمند بودند و خود ما هم به اين مسئله اذعان داريم که برنامههاي نمايشي سال گذشته ما خيلي خوب نبودند.
وي اظهار داشت: بيشترين تشکر مردمي از ما در سال گذشته براي برنامه «ماه خدا» با 88.9 درصد رضايت و بيشترين انتقاد از شيوه اجراي برنامه «ماه عسل» با 55.9 درصد بوده است. بالاترين رضايتمندي با 99.1 درصد از برنامه «ماه خدا» و برنامه «اين شبها» با 73.7 درصد بوده است. از لحاظ ميزان تماشا، بيننده و مخاطب نيز برنامه «ماه خدا» در رتبه اول، «ماه عسل» در رتبه دوم و «اين شبها» در رتبه سوم قرار دارند. ضمن اينکه سخنراني آيات عظام و حجج اسلام نيز با اقبال مخاطبان مواجه شد به طوري که برنامههاي سخنراني در ماه رمضان سال گذشته با 93.8 درصد در حد زياد و خيلي زياد مورد رضايت مخاطبان قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار فارس، در ادامه اين مراسم فارسيجاني به تشريح محورهاي اساسي برنامههاي رمضان سيما در سال 89 پرداخت و در اين باره گفت: توجه ويژه به 4 محور دين، اخلاق، اميد و آگاهي در اولويت ما بوده است و توجه ويژه به قرآن، صحيفه سجاديه و نهج البلاغه به عنوان سه کتاب قدرداني آسماني که از منظر انسانهاي الهي است در دستور کار ما قرار گرفته تا از آنها به عنوان منابع بهره بگيريم.
وي ادامه داد: توجه ويژه به مساجد، نماز و دعا و نقش آنها در زندگي انسان به طور ويژهاي در دستور کار قرار گرفته و ما تلاش کردهايم تا مساجد کانونيترين محور در سخنراني باشد و امسال از ساعت 21 تا 22 يک ساعت را به عنوان بحث نماز خالي گذاشتهايم و در اين ساعت هيچ سريال نمايشي به روي آنتن نميرود و فقط برنامههاي عادي شبکهها پخش ميشوند. توجه به فرهنگ ايثار و انفاق نيز با ترويج فرهنگ افطاري ساده و اطعام يتيمان و روزه داران در دستور کار ما قرار دارد. ترويج فرهنگ عبوديت و توحيد نيز در دستور کار ماست و ما امسال توجه ويژهاي نيز به عرفان ناب اسلامي داريم.
وي ادامه داد: امسال شبکه هاي مختلف سيما موظف شدهاند که از سه روز قبل از آغاز ماه رمضان، پخش برنامههاي خود را شروع کنند و همچنين جشنواره بهترين برنامههاي سيما پس از ماه مبارک رمضان برگزار ميشود.
وي در ادامه درباره ويژه برنامههاي قرآني شبکه مختلف سيما در ماه مبارک رمضان گفت: ما به پخش ترتيلخواني توجه ويژهاي داريم و جزء خواني به صورت زنده بعد از نماز صبح از مشهد مقدس و بعد از نماز ظهر از حرم حضرت معصومه (س) از شبکه سه پخش ميشود. شبکه چهار نيز جزءخواني از قاريان برتر ايران و جهان را هر روز ساعت 6:10 دقيقه روي آنتن ميرود. شبکه تهران نيز جزءخواني را هر روز ساعت 6:50 توسط استاد صيافزاده پخش ميکند، شبکه قرآن جزءخواني را ساعت 5 و 13:20 به طور زنده از قم به روي آنتن ميبرد. شبکه جام جم نيز جزءخواني را هر روز ساعت 5 پخش ميکند.
وي ادامه داد: پخش قرائت مجلسي نيز در دستور کار ما قرار دارد و شبکه يک قبل از اذانهاي سه گانه با تلاوتي از قاريان برتر به اين بخش ميپردازد. شبکه دو نيز براي اولين بار از قاريان نوجوان استفاده ميکند. شبکه سه در برنامه سحر به مدت 25 دقيقه تلاوت قرآن توسط قاريان مصري رابه روي آنتن ميبرد و تلاوت مجلسي از اساتيد برتر دنيا ساعت 22:45 دقيقه به مدت 75 دقيقه از شبکه قرآن پخش ميشود.
فارسيجاني در ادامه سخنان خود به وقت تفسير اشاره و در اين ارتباط تصريح کرد: شبکه يک تفسير موضوعي را در قالب برنامه درسهايي از قرآن هر روز به جز جمعه ساعت 18:30 به مدت 35 دقيقه پخش ميکند. شبکه قرآن نيز تفسير موضوعي از آيات عظام جوادي آملي، سبحاني و حجتالاسلام قرائتي را به روي آنتن ميبرد و شبکه جام جم برنامه 1444 را با محوريت سوره کهف به مدت 15 دقيقه پخش ميکند.
به گزارش فارس، دبير شوراي معارف سيما درباره برنامههاي ادعيه و مناجات شبکههاي مختلف سيماي صبح نيز درباره قرائت قرآن گفت: شبکه يک دعاي سحر را با صداي آقايان ميردامادي، زين العابدين و غلامرضازاده ساعت 3:30 دقيقه بامداد به مدت 15 دقيقه پخش ميکند و دعاي ابوحمزه ثمالي با صداي حجتالاسلام شهيدي به مدت 6 دقيقه را در برنامه سحرگاهي خود به روي آنتن ميبرد. همچنين اين شبکه مناجات حضرت امير در مسجد کوفه را با صداي غلامرضا زاده در فواصل ماه رمضان پخش ميکند. شبکه سه نيز دعاي سحر را با صداي آقاي موسويقهار ساعت 5 به مدت 30 دقيقه پخش مي کند و دعاي ابوحمزه ثمالي باصداي آقاي بکايي ساعت 3:30 به مدت 30 دقيقه از اين شبکه به روي آنتن ميرود.
وي ادامه داد: شبکه تهران نيز دعاي سحر را ساعت 2:30 دقيقه بامداد به مدت 10 دقيقه با صداي آقاي ميردامادي به روي آنتن ميبرد و دعاي افتتاح ساعت 2:40 بامداد به مدت 30 دقيقه از شبکه قرآن پخش ميشود. شبکه جام جم نيز دعاي سحر، جوشن کبير و افتتاح را ساعت 6 به مدت 30 دقيقه به روي آنتن ميبرد.
وي در ادامه درباره پخش شرح دعا نيز گفت: شبکه دو سيما شرح دعاي ابوحمزه ثمالي توسط آيتالله خاتمي را هر روز ساعت 14 پخش ميکند. شبکه چهار نيز شرح دعاي ابوحمزه ثمالي را توسط حجتالاسلام فاطمينيا ساعت 2:30 به مدت 30 دقيقه به روي آنتن ميبرد. شبکه قرآن نيز پخش شرح دعاي صباح اميرالمؤمنين را هر روز ساعت 5:35 به مدت 25 دقيقه در دستور کار خود دارد.
دبير شوراي معارف سيما درباره پخش سخنراني از شبکههاي مختلف سيما در ماه مبارک رمضان گفت: شبکه يک سخنراني آيتالله نوري همداني، حجج اسلام ميرباقري، انصاريان، نقويان و پناهيان را هر روز ساعت 10:30 دقيقه به مدت 30 دقيقه پخش ميکند. همچنين برنامه «طرحي براي فردا» با سخنراني رحيم پورازغدي روزهاي چهارشنبه و جمعه ساعت 18:30 به مدت 60 دقيقه پخش ميشود. شبکه دو نيز سخنراني آيتالله خاتمي و سبحاني را ساعت 14 پخش ميکند.
همچنين شبکه سه سخنراني آيتالله مکارمشيرازي را ساعت 20:30 پخش ميکند و پخش سخنراني آيتالله ناصري، آيتالله مهدوي کني، آيتالله فاطمينيا، پناهيان، نقويان، انصاريان و دکتر رفيعي را به همراه سخنراني مرحوم آيتالله بهشتي، مطهري و چمران در دستور کار خود دارد.
شبکه چهار نيز سخنراني آيتالله جوادي آملي را هر شب ساعت 12:30 به مدت 35 دقيقه پخش ميکند.
شبکه تهران نيز سخنراني حجج اسلام پناهيان، شهاب مرادي، حائريزاده و طباطبايي را پخش ميکند.
شبکه قرآن نيز سخنراني آيتالله جوادي آملي را تحت عنوان «نسيم معرفت» پخش ميکند.
وي درباره برنامههاي احکام گفت: شبکه دو آموزش احکام ويژه نوجوانان را در برنامههاي کودک و نوجوان خود قرار داده است. شبکه سه و جام جم نيز برنامههايي دراين زمينه دارند.
همچنين درمناسبتهاي اين ماه از مداحيها و مولوديخوانيهاي مداحان اهل بيت استفاده خواهد شد.
به گزارش فارس، فارسيجاني در ادامه سخنان خود درباره برنامههاي ميزگرد و گفتوگو محور شبکههاي مختلف سيما در ايام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: شبکه يک برنامه «اين شبها» را هر شب ساعت 23 به جز «شبهاي قدر» به مدت 60 دقيقه پخش ميکند. شبکه سه نيز برنامه «سمت خدا» را هر شب در مدت 45 دقيقه ساعت 12:15 نيمه شب به روي آنتن ميبرد. شبکه چهار سيما نيز برنامه «معرفت» را هر شب به مدت 45 دقيقه پخش ميکند. برنامه «مشکات» نيز ساعت 21:30 به مدت 60 دقيقه از شبکه قرآن پخش ميشود. شبکه جام جم نيز برنامه «شميم» را با رويکرد پاسخ به شبهات قرآني به مدت 40 دقيقه پخش ميکند. شبکه آموزش هم برنامه «ليلة القدر» را در شبهاي قدر به مدت 60 دقيقه به روي آنتن ميبرد.
فارسيجاني در ادامه درباره ويژه برنامههاي سحرگاهي سيما در ماه مبارک رمضان تصريح کرد: شبکه يک برنامه «ماه خدا» را ساعت 2:45 دقيقه به مدت 120 دقيقه به روي آنتن ميبرد. شبکه سه نيز پخش آيتمهاي قرائت قرآن، قرائت دعاي ابوحمزه و دعاي سحر و سخنراني آيتالله ناصري را ساعت 2:30 به مدت 105 دقيقه در دستور کار خود قرار دارد. شبکه قرآن هم برنامه «سير سحري» را ساعت 3:30 بامداد به مدت 90 دقيقه پخش ميکند.
وي درباره برنامه هاي ويژه افطار گفت: شبکه يک «نان و ماه» را ساعت 19:20 به مدت 70 دقيقه پخش ميکند. شبکه دو «مرواريد باران» ويژه کودک و نوجوان ، شبکه سه «جزر و مد» را ساعت 19 به مدت 70 دقيقه پخش ميکند. شبکه چهار «درياي جان» را به مدت 35 دقيقه ساعت 19:15، شبکه قرآن برنامه «شهر الله» را ساعت 19:20 به مدت 60 دقيقه پخش ميکند و شبکه آموزش پخش «برنامه ياد يار مهربان» هر شب ساعت 19 به مدت 55 دقيقه در دستور کار خود قرار داده است.
فارسيجاني در توضيح برنامههاي ترکيبي نيز گفت: شبکه يک در شبهاي قدر «برنامه آسمانيها» را به مدت 90 ديقه پخش مي کند. شبکه دو برنامه «قطعهاي از بهشت» ويژه کودکان ، شبکه سه برنامه «شهر خدا» را هر شب ساعت 18 به مدت 25 دقيقه ، شبکه چهار برنامه «روشنايي کمال» را هر روز ساعت 18:15 به مدت 30 دقيقه پخش ميکند. شبکه تهران، جشن رمضان ، شبکه قرآن مهماني خدا، شبکه آموزش برنامه کيميا و شبکه جام جم برنامه روشنا را توليد کرده است.
وي درباره برنامههاي مستند نيز گفت: شبکه سه برنامه «مردمان سرزمين دوردست» را ساعت 13:30 به مدت 20 دقيقه پخش مي کند. همچنين مستندهاي «هجرت ماه» و «منظر ماه» را هم پخش خواهد کرد. شبکه چهار مستند «تا خوشبختي راهي نيست» و شبکه قرآن با «شهدا در ضيافت نور» را پخش مي کند.
وي درباره برنامههاي نمايشي سيما نيز گفت: چند تلهفيلم با موضوع ماه رمضان براي پخش از شبکههاي مختلف سيما توليد شدهاند، در اين ايام چهار سريال نيز از شبکههاي يک، دو، سه و تهران پخش خواهند شد. سريال «در مسير زاينده رود» به کارگرداني حسن فتحي از شبکه يک، «ملکوت» به کارگرداني محمدرضا آهنج از شبکه دو، «جراحت» به کارگرداني محمدمهدي عسگرپور از شبکه سه و «نون و ريحون» به کارگرداني فرزاد مؤتمن از شبکه تهران در اين ايام پخش ميشوند. ضمن اين که شبکه تهران ويژه برنامه افطار نخواهد داشت و به جاي آن مجموعه تلويزيوني «شايد براي شما هم اتفاق بيفتد» را به روي آنتن ميبرد.
دبير شوراي معارف سيما در تشريح برنامههاي معارفي امسال شبکههاي سيما، گفت: بيشترين تشکر مردمي از ما در سال گذشته براي برنامه «ماه خدا» با 88.9 درصد رضايت و بيشترين انتقاد از شيوه اجراي برنامه «ماه عسل» با 55.9 درصد بوده است.