به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي المحيط نوشت:، اين منابع گفتند يکي از اين کشتيها در حال حاضر در ساحل جزيره مالت است و ديگري در آبهاي درياي مديترانه و احتمالا در مسير اين جزيره قرار دارد.
سايت الجزيره گزارش داد که به رغم ادعاي معمر قذافي، رهبر ليبي مبني بر اين که جنگندههاي ليبي تنها انبار سلاح را هدف قرار دادهاند،
منابع آگاه به اين سايت گفتند که نيروي هوايي ليبي تظاهرکنندگان در خيابان "فشلوم" را بمباران کردند.
به گفتهي اين منابع، جنگندهها باندهاي فرودگاهها، مقرهاي نظامي امنيتي و شهرهاي مختلف از جمله بنغازي و البيضاء در شرق ليبي را بمباران کردند.
مخالفان قذافي نيز يک منطقه مرزي در مرزهاي مصر را تحت کنترل گرفتهاند.
نظاميان رژيم معمر قذافي روز سهشنبه وارد مرحله تازهاي از جنگ تمام عيار عليه مردم بيدفاع شده و به سمت خانههاي مسکوني خمپاره شليک کردند.
به گزارش خبرنگاران شبکه خبري العالم، پيش از اين نيز گزارشهايي مبني بر حمله هليکوپترهاي توپدار ارتش در محلههاي مختلف شهر طر ابلس منتشر شده بود.
محلههاي فلشوم و خيابان عمرمختار از جمله محلههايي است که بيشترين حملات هليکوپترها و گلوله باران با خمپاره از آن گزارش شده است.
برخي گزارشها از کشته شدن 800 نفر و زخمي شدن 5000 نفر در تظاهرات چند روز اخير در ليبي حکايت دارد.
شاهدان عيني تاکيد کردند، بيشتر اين حملات که به صورت بيهدف صورت ميگيرد، در مناطق "فلشوم" و "تاجوراء" متمرکز است.
شاهدان در طرابلس وضع اين شهر را بسيار فاجعه آميز توصيف کرده و تاکيد کردند که شمار شهدا از 500 نفر فراتر رفت.
امدادگران در شهر طرابلس با اشاره به باقي ماندن پيکر بسياري از شهدا و مجروحان در خيابانها، اعلام کردند که به دليل شدت حملات، نميتوانند براي انتقال شهدا و يا نجات مجروحان اقدامي انجام دهند.
جنگندههاي ديکتاتور ليبي علاوه بر مردم، پادگاني را در منطقه "باب العزيزيه" در مرکز طرابلس، به دليل سرپيچي سربازان آن از حمله به هموطنانشان، هدف قرار دادند که اين امر موجب شد پيکر آنها کاملا در آتش بسوزد.
انجمن هاي مدافع حقوق بشر هم در اين راستا از ادامه جنايتهاي رژيم ديکتاتوري قذافي ضد مردم بي دفاع ليبي، خبر دادند.
اين درحالي است که همه ارتباطات تلفني و اينترنتي در ليبي قطع است.
قاسم ناجح، يکي از خلبانهاي ارشد ليبي، به الجزيره گفت: افسران ارتش از قذافي خواستهاند که کناره گيري کند.
وي ادامه داد: افسراني که با هدف قرار دادن مردم مخالفت کردهاند، از سوي مزدوران هدف قرار ميگيرند.
همچنين جبريل فايز، مخالف ليبيايي که در قاهره اقامت دارد، گفت که گردانهاي امنيتي وابسته به قذافي دست به حملات وحشيانه و ارعاب در طرابلس ميزنند تا مانع از تظاهرات شوند.
وي افزود: موسي کوسا، وزير امور خارجهي ليبي، از سه سال پيش به عنوان رئيس سازمان اطلاعات فعاليت داشته است و وي اين گردانهاي امنيتي را هدايت ميکند.
وي به روزنامهي القدس العربي - چاپ لندن - گفت: ما اطلاعاتي به دست آوردهايم که نشان ميدهد هزاران مزدور آفريقايي از مالي و نيجر از فرودگاههايي در صحراي الجزاير براي سرکوب تظاهرکنندگان به داخل ليبي منتقل شدهاند.
فايز افزود: هر آفريقايي 2000 دلار دريافت ميکند و آنها به پايگاههاي گردانهاي امنيتي در منطقهي "سيدي السائح" و "بوکماش" در نزديکي طرابلس ميروند.
اين در حالي است الجزيره گزارش داد که معتصم، پسر قذافي و يکي از افسران نزديک به قذافي، هدايت گردانهاي امنيتي که به ارعاب مردم ميپردازند را برعهده دارند.
در همين حال، شبکهي العربيه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که ساکنان بنغازي و الزاويه خود را براي تظاهرات در مخالفت با سخنراني معمر قذافي آماده ميکنند.
تظاهرکنندگان در شهر بنغازي در اعتراض به سخنراني معمر قذافي، به تلويزيون بزرگي که در نزديکي دادگاه در شمال بنغازي تصوير قذافي را پخش ميکرد کفش پرتاب ميکردند.
همچنين فعالان شهرهاي بنغازي، بيضاء، درته و مصراته اعلام کردند که سخنراني قذافي آخرين سخنراني وي خواهد بود.
ادامه خروج اتباع خارجي از ليبي
اين در حالي است که بسياري از کشورهاي جهان همچنان اتباع خود را از ليبي خارج ميکنند.
الجزاير صبح روز سهشنبه 250 تن از اتباع خود را از ليبي خارج کرد. همچنين دهها مصري از مرزهاي مشترک ليبي و مصر به کشورشان بازگشتند.
هزاران تونسي مقيم ليبي نيز از طريق گذرگاه زميني به تونس بازگشتند. سوريه نيز اتباع خود را از ليبي خارج کرده است.
انگليس نيز از اتباع خود خواسته است که اين کشور را ترک کنند. فرانسه نيز اعلام کرده است که سه جنگنده را براي خارج کردن اتباع خود از ليبي به اين کشور ميفرستد.
يک مقام نظامي ايتاليا نيز اعلام کرد که يک جنگنده براي خارج کردن اتباعش از ليبي به اين کشور اعزام خواهد کرد.
هو جين تائو رئيس جمهور چين نيز چندين فروند هواپيما و کشتي را براي خارج کردن اتباع چيني به طرابلس فرستاده است.
ترکيه نيز اعلام کرده است که دو کشتي براي خارج کردن شهروندانش از ليبي به اين کشور اعزام خواهد کرد.
آلمان نيز به شهروندانش توصيه کرده که به ليبي سفر نکنند و همچنين تمامي آلمانيهاي حاضر در ليبي اين کشور را ترک کنند.
کره جنوبي نيز خارج کردن اتباع خود را از ليبي آغاز کرده است. روسيه نيز در تلاش است که هواپيماهايي را براي خارج کردن اتباع خود به ليبي اعزام کند و مجوز ورود به حريم هوايي ليبي را دريافت کند.
همچنين وزارت خارجه فيليپين از اتباع خود خواسته است که هرچه سريعتر ليبي را ترک کنند.
نروژ و اتريش نيز کارمندان خود را از اين کشور خارج کردند.
در همين حال، گردانهاي ارتش ليبي در منطقه الجبل الاخضر که نام انقلاب ليبي را به خود اختصاص داده، به جمع تظاهرکنندگان پيوستند.
اين در حالي است که سخنگوي نيروهاي مسلح در فرماندهي منطقه جبل الاخضر گفته است که افسران و سربازان اين فرماندهي کاملا به تظاهرکنندگان پيوستهاند و در راستاي حفظ امنيت تلاش ميکنند.
خبرگزاري رويترز نيز اعلام کرد: تعداد زيادي از سربازان در شهر صبراته مستقر شدهاند و اين استقرار بعد از تخريب تمامي دفاتر سيستمهاي امنيتي در اين شهر بوده است.
خبرنگار روزنامه قورينا اعلام کرد: معترضان دفاتر امنيتي و ساختمانهاي تحقيقات جنايي کميتههاي انقلابي را به آتش کشيده و تمامي عکسهاي معمر قذافي را پاره کردند.
منابع آگاه نيز اعلام کردند که درگيريهاي شديدي در چند منطقه طرابلس بعد از سخنراني معمر قذافي صورت گرفته است. اين درگيريها در منطقه بن عاشور در طرابلس بوده است. همچنين تيراندازي گستردهاي در خيابان الجمهوريه در مرکز طرابلس به وقوع پيوسته است.
منابع امنيتي اعلام کردند که پايتخت ليبي در حصار امنيتي شديدي قرار دارد و شبه نظاميان و مزدوران خارجي مانع از ورود معترضان شهرهاي مختلف به طرابلس ميشوند.
مصطفي عبدالجليل، وزير دادگستري مستعفي ليبي نيز به الجزيره گفت: منطقه الشرقيه کاملا از دست نيروهاي قذافي آزاد شده و جوانان انقلابي در شهر البيضاء بيش از 400 مزدور چاد و نيجر را دستگير کردند.
همچنين مردم انقلابي ليبي ايستگاههاي راديويي بنغازي، بيضاء، درنه و اجدابيا را در شرق ليبي اداره ميکنند و بيانيههاي خود را پخش ميکنند.
الجزيره همچنين اعلام کرد که منابع آگاه ليبي گفتهاند، مزدوران آفريقايي وابسته به قذافي به بيمارستانها حمله کرده و اجساد کشته شده را دزديده و به مکانهاي نامشخص ميبرند.