کد خبر 312466
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۹

کارشناسان می‌گویند گوگل به تنهایی بیش از تمام سازمان‌ها و شرکت‌ها در جهان از این نوع فیبرها را در اختیار دارد. کارشناسان می‌گویند که گوگل با این فیبرها می‌تواند کل اینترنت را برباید.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، شرکت گوگل که همچنان عنوان بزرگترین ارائه‌کننده خدمات اینترنتی جهان را در اختیار دارد، هفته گذشته گزارش مالی مربوط به فصل نخست سال جاری میلادی را منتشر کرد و نشان داد که برخلاف پیش‌بینی‌های قبلی نتوانسته است انتظارات سرمایه‌گذاران را برآورده کند.

مرکز «وال استریت» پیش‌بینی کرده بود که گوگل در این دوره زمانی سه ماهه با کسب درآمدی بالغ بر 58/15 میلیارد دلار به‌ازای هر سهم خود در تالار بورس 33/6 دلار سود کند. اما غول اینترنتی جهان نتوانست خود را به این پیش‌بینی‌ها برساند و در نهایت اعلام شد که گوگل در فصل نخست سال 2014 میلادی درمجموع 42/15 میلیارد دلار درآمد و به‌ازای هر سهم خود 04/5 دلار سود کسب کرده است.

اما آنچه که از قول گوگل در پایان فصل نخست سال 2014 میلادی اعلام شد، فقط مربوط به درآمدها و وضعیت مالی نمی‌شد. بد نیست بدانید شرکت گوگل که حدود 15 سال از زمان تأسیس آن می‌گذرد حدود 50 هزار کارمند دارد و برای آنکه سرویس‌های خود را با کیفیت مناسب ارائه دهد، حدود دو میلیون سرور را در سراسر جهان به کار گرفته است و در هر لحظه یک میلیارد کلیدواژه در آن جست‌وجو می‌شود. کاربران گوگل روزانه حدود 30 پتابایت اطلاعات تولید می‌کنند و همین اعداد و ارقام باعث شده است تا Google.com پس از سال‌های متمادی همچنان پربیننده‌ترین سایت اینترنتی در جهان باشد.

اما باید توجه داشت که این موفقیت چندان هم بدون حاشیه دنبال نمی‌شود. گوگل با انتشار گزارش فصل نخست 2014 از رازهایی پرده برداشت که طی چند سال گذشته ذهن همگان را به خود معطوف کرده بود. در این اتفاق شرکت گوگل پیرامون 5 افسانه بزرگ که مردم در مورد آن صحبت می‌کنند توضیح داد و اصل ماجرا را بیان کرد.

1- ‌ گوگل می‌خواهد صاحب همه اینترنت شود

زمانی که گوگل یک شرکت زیرمجموعه مانند YouTube را خریداری می‌کند، این اتفاق به خبر نخست همه سایت‌ها تبدیل می‌شود. به همین خاطر است که در بسیاری مواقع شرکت گوگل خبر مربوط به خریدهای کوچک از خرید هزاران کیلومتر فیبر نوری را منتشر نمی‌کند. این فیبرهای مخصوص که مورد توجه گوگل قرار گرفته‌اند Dark Fiber نام دارند و برای انتقال پرسرعت اطلاعات در شبکه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و کارشناسان می‌گویند گوگل به تنهایی بیش از تمام سازمان‌ها و شرکت‌ها در جهان از این نوع فیبرها را در اختیار دارد. کارشناسان می‌گویند که گوگل با این فیبرها می‌تواند کل اینترنت را برباید.

این سناریو این روزها بسیار قوت دارد و همه متخصصان امر هم روی آن تأکید دارند. از آنجایی که تعداد کاربران اینترنتی افزایش یافته است، مشکل کمبود پهن‌باند در سراسر جهان دیده می‌شود و گوگل با راه‌اندازی این فیبرها می‌کوشد مشکل را حل کند. شرکت گوگل برای این کار با مراکز بزرگ مخابراتی جهان همکاری می‌کند و از این طریق کاربران را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. اما مدیران گوگل می‌گویند که از انجام چنین کارهایی قصد تصاحب اینترنت را ندارند و فقط می‌خواهند مشکل اینترنت را حل کنند.

2-‌ سرویس Google Earth از شما جاسوسی می‌کند

کارآمدی سرویس Google Earth غیرقابل انکار است. شما آدرس منزل خود را در آن تایپ می‌کنید و دوربین‌های زنده از بالای کره زمین روی مقصد مورد نظر زوم می‌کنند تا تصاویر واضح و باکیفیتی را از منزل خود ببینید. وقتی تصویر را بزرگنمایی می‌کنید، حتی گل‌های کوچکی که در حیاط خانه کاشته‌اید هم نمایان می‌شوند و به راحتی می‌بینید که اتومبیل خود را چگونه پارک کرده‌اید.

اگرچه این سرویس قابلیت‌های فراوانی دارد، اما کارشناسان از آن به عنوان قدرتمندترین دوربین جاسوسی زنده جهان یاد می‌کنند. اما واقعیت امر این است که هر تصویری در Google Earth مشاهده می‌شود طی 3 سال گذشته گرفته شده است و گوگل می‌گوید که این تصاویر را از بین عکس‌های ماهواره‌ای گلچین می‌کند و سپس به کمک فناوری شرکت‌های DigitalGlobe و Tele Atlas و با هماهنگی آژانس‌های دولتی عکس‌های نهایی را به شما نشان می‌دهد.

قابلیت Street View که در سرویس Google Maps ارائه می‌شود نیز با برخی مخالفت‌ها مواجه شده است و می‌گویند که دوربین‌های مخصوص این سرویس هم جاسوسی می‌کنند. اما باید گفت که این تصاویر هم هر چندسال یکبار به‌روز می‌شوند. گوگل همچنین الگوریتمی تعریف کرده است تا حتی از روی اندام افراد موجود در این عکس‌ها هم نتوان شخصی را شناسایی کرد.

3-‌ گوگل همه‌چیز را در مورد ما می‌داند

یکی از مراکز داده اصلی گوگل در پارک صنعتی آرکانزاس واقع شده است که حجم گسترده اطلاعات را شامل می‌شود. این مرکز داده اطلاعاتی را در خود جا داده است که به صورت باورنکردنی می‌تواند تصویر شما را تشخیص دهد، محل زندگی شما را بگوید و حتی اعلام کند که به چه نوع تصاویری در سایت یوتیوب علاقمند هستید.

گوگل در این مرکز اطلاعات مربوط به جست‌وجوهای اینترنتی را مبتنی بر پروتکل اینترنتی(IP) شما مربوط به 9 ماه گذشته را ذخیره می‌کند. در این مرکز از نرم‌افزار ویژه‌ای استفاده می‌شود که ایمیل‌ها را بر اساس کلیدواژه‌ها اسکن می‌کند.بر این اساس، با سرویس تلفنی جدید گوگل موسوم به Latitude دوستان شما و البته گوگل دقیقاً می‌دانند که شما کجا هستید. همین جریان باعث می‌شود تا یوتیوب همیشه تماشای ویدیوهایی را به شما پیشنهاد دهد که علاقمند به تماشای آن‌ هستید.

اما گوگل به طور صریح اعلام کرده است که هیچ یک از اطلاعات شخصی کاربران را مورد استفاده قرار نمی‌دهد و فقط به کمک الگوریتم‌های تعریف شده این خدمات را ارائه می‌دهد. گوگل می‌گوید که در طول فعالیت‌های خود همیشه با درخواست دولت امریکا مبنی بر دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران هم مخالفت کرده است و هرگز دست به چنین تخلفی نمی‌زند.

4-‌ گوگل شما را کند ذهن می‌کند

آیا می‌دانید که پایتخت کشور اروگوئه چه شهری است؟ نخستین فضانورد زن در سازمان ناسا چه شخصی بود؟ دومین قانون نیوتون چه چیزی را توضیح می‌دهد؟ و... نیازی نیست برای پیدا کردن پاسخ این سؤالات به ذهن خود فشار بیاورید. زیرا گوگل در کسری از ثانیه پاسخ دقیق‌تر از آنچه که فکر می‌کنید را در اختیارتان می‌گذارد.

باید اعتراف کرد که با تولد گوگل دوران حفظ کردن اطلاعات دشوار و به خاطر سپردن محتویات کتاب‌های مدرسه‌ای به سر رسیده است و این روزها به جای چنین کاری فقط کافی است که سوال خود را از گوگل بپرسید.

کارشناسان می‌گویند که فناوری در حالت کلی باعث شده است که انسان کمتر از گذشته از ذهن خود استفاده کند و در مقابل، اینترنت نیز موجب شده است نحوه پردازش اطلاعات در ذهن انسان عوض شود. البته شرکت گوگل تصور دیگری در این زمینه دارد و می‌گوید که با خدمات خود فقط سعی کرده است زندگی را برای انسان‌ها آسان‌تر کند و هرکس که بخواهد می‌تواند از توان مغز خود بهره‌مند شود.

5-‌ گوگل هیچ درآمدی کسب نمی‌کند

یک نگاه اجمالی هم نشان می‌دهد که گوگل ده‌ها سرویس خوب و کاربردی را به صورت کاملاً رایگان در اختیار کاربران می‌گذارد و هرگز سعی نکرده است برای این خدمات مفید پولی دریافت کند. سرویس‌هایی مانند جست‌وجوگر، Gmail، Maps، Earth، News، Talk، Dods، Calendar و ... که به کاربردی‌ترین ابزار زندگی ما تبدیل شده‌اند بدون هرگونه هزینه مورد استفاده قرار می‌گیرند و خدمات سایت‌های زیرمجموعه گوگل از جمله YouTube، Picasa و Blogger هم رایگان است.

با این اتفاق‌ها گوگل تاکنون چگونه کسب درآمد کرده است؟ شاید به جرأت بتوان گفت مهم‌ترین شایعه منتشر شده در این زمینه هم به همین موضوع برمی‌گردد. اما باید گفت که بخش اصلی درآمدهای گوگل را تبلیغات تأمین می‌کنند و سرویس AdWords هم از بزرگترین منابع کسب درآمد این شرکت محسوب می‌شود.

سرویس AdWords فقط آگهی‌های تصویری منتشر نمی‌کند و حتی متن‌هایی که در این سایت می‌خوانید هم می‌توانند بر اساس آگهی‌های همین سرویس منتشر شده باشند. این سرویس هوشمند حتی می‌تواند از منافع گوگل در دیگر سایت‌های اینترنتی دفاع کند و البته، شرکت‌ها معمولاً برای انتشار تبلیغات در گوگل پول پرداخت نمی‌کنند.

بلکه به‌ازای هر کلیکی که روی آگاهی آن‌ها انجام می‌شود این شرکت‌ها از 10 سنت تا 20 دلار می‌پردازند که این رقم بر حسب موقعیت و نوع آگهی منتشر شده تغییر می‌کند. اگرچه این رقم بسیار اندک به‌نظر می‌رسد، اما بد نیست بدانید که غول اینترنتی جهان سال گذشته نزدیک به 60 میلیارد دلار درآمد کسب کرد و این روزها می‌کوشد از سخت‌افزار و دیگر بخش‌ها هم به کسب درآمد بپردازد.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: روزنامه ایران