کد خبر 312594
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳

محققان معتقدند تا زماني که اين قرص ها اثر خود را بگذارد، کالري ها مصرف مي شود و اگر هم وزن پايين بيايد، علت آن از دست دادن آب است.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، با افزايش يافتن مشکل چاقي در بيشتر جوامع و گرفتن رژيم هاي مختلف براي پايين آوردن وزن، بسياري از افراد به مصرف قرص هاي رونده رو مي آورند. اما واقعيت اين است که اين قرص ها، به کاهش وزن کمکي نمي کند.

محققان معتقدند تا زماني که اين قرص ها اثر خود را بگذارد، کالري ها مصرف مي شود و اگر هم وزن پايين بيايد، علت آن از دست دادن آب است. با افراط در مصرف اين نوع قرص ها، تنها چيزي که عايد شما مي شود، مشکلات متعدد پزشکي است، از جمله؛

يبوست

به نقل از سايت «Prevention»، اين قرص ها به طور مصنوعي عمل مي کند. اعصاب درون روده بزرگ را تحريک مي کند تا عضلات روده اي منقبض شود.

اين انقباض ها مدفوع را به حرکت درمي آورد و از بدن خارج مي کند. به مرور زمان نيز اين قرص ها به اعصاب آسيب مي رساند. علاوه بر آن، با خالي نگه داشتن کولون، مانع کارايي طبيعي عضلات مي شود و به تدريج براي نشان دادن واکنش اعصاب، فرد مجبور است دوز قرص را افزايش دهد که در پي آن عضله ها در انقباض با مشکل مواجه مي شود.در نتيجه، فرد دچار يبوست مي شود و اين امر مي تواند مشکلات اضافه مانند بواسير و تکرر ادرار ايجاد کند.

اسهال

برخي قرص هاي رونده، آب اضافه از بدن را به سمت روده ها مي کشد تا مدفوع نرم و مرطوب شده و به آساني دفع شود. درصورت مصرف زياد اين قرص ها، ميزان آبي که به سمت روده کشيده مي شود،باعث اسهال مي شود .اين روند بدن را در معرض خطر کم آبي قرار مي دهد. در برخي افراد نيز، دفع مکرر به رکتوم و مقعد آسيب مي رساند به طوري که باعث زخم، درد و خون ريزي هنگام دفع مي شود.

کمبود آب

قرص هاي رونده براي شل کردن مدفوع، آب بدن را مي کشد. از اين رو در صورت مصرف نکردن آب کافي، فرد دچار کمبود آب مي شود. عوارض جانبي کمبود آب طولاني در بدن شامل سرگيجه، غش کردن، بي حالي، سردرگمي، ضعف و... است.

اين موضوع براي افرادي که رژيم مي گيرند مهم است ، زيرا آن ها به دليل ترس از بالا رفتن وزن، از مصرف نوشيدني ها نيز پرهيز مي کنند.

گرفتگي عضله

براي دفع مدفوع، نياز به انقباض عضلاني است. قرص هاي رونده اين انقباض ها را ايجاد مي کند به صورتي که اغلب وقت ها واکنشي که ايجاد مي شود، از حد طبيعي شديدتر است. گرفتگي عضله، يکي از شايع ترين عوارض جانبي اين نوع قرص هاست.

حالت تهوع و استفراغ

اين قرص ها باعث ايجاد ناراحتي در معده مي شود. بعضي از افراد پوشش کپسولي را باز و ماده دارويي را مصرف مي کنند. در اين حالت دارو قبل از رسيدن به روده، تجزيه مي شود. در نتيجه فرد دچار حالت تهوع و استفراغ مي شود. استفراغ همانند اسهال، آب بدن را کاهش مي دهد.

به هم ريختن تعادل الکتروليت ها

الکتروليت ها مانند پتاسيم، کلسيم و سديم باعث تعادل مايعات بدن مي شود. اين الکتروليت ها براي عملکرد مغز، اعصاب و عضله ها ازجمله عضله قلب لازم است.

با افراط در مصرف رونده ها، مقدار زيادي از الکتروليت ها از بدن دفع مي شود.

اين عدم تعادل مي تواند به اعضاي داخلي بدن آسيب برساند و مشکلات متعددي ايجاد کند. علايم اوليه اين خطر نيز شامل، حالت تهوع، استفراغ، بدخلقي، خستگي مفرط و گرفتگي عضله است.

افزايش عفونت و خطر بيماري

به طور معمول، روده با لايه اي از خلط محافظ پوشيده شده است که مانع از تحريک ديواره هاي روده مي شود. در روده باکتري مفيد نيز وجود دارد که در عملکرد سيستم ايمني بدن تاثير مثبتي مي گذارد.

برخي بررسي ها نشان مي دهد که مصرف اين نوع قرص ها به دليل تشديد التهاب احتمال سرطان کولون را افزايش مي دهد.

نفخ

با مصرف اين نوع قرص ها پس از مدتي بدن دچار کم آبي مي شود. در اين شرايط به طور طبيعي بدن تلاش مي کند از خود محافظت کند.

موقعي که آب مي نوشيد، بدن تا جايي که مي تواند رطوبت را نگه مي دارد در نتيجه دچار نفخ مي شويد. در اين شرايط شايد تصور کنيد براي دفع آب اضافه بايد از قرص هاي رونده استفاده کنيد در حالي که عکس آن صادق است. بايد مصرف آب را زياد کنيد تا بدن مطمئن شود با کمبود آب مواجه نيست و آب اضافه را دفع کند.

مشکلات قلبي

با دفع الکتروليت ها از بدن، مشکلات قلبي و علايمي چون بي نظمي در ضربان قلب، درد سينه يا کمبود آب به وجود مي آيد.

بي توجهي به اين موضوع مي تواند باعث از کارافتادن قلب و در نهايت به مرگ منجر شود. اگر شانس بياوريد و قلب از کار نيفتد. ضربان غيرعادي مي تواند به قلب آسيب برساند.

آسيب ديدگي کليه

وظيفه کليه ها دفع ضايعات و تصفيه کردن خون است. براي اين کار کليه به مقدار زيادي آب نياز دارد. با استفاده از قرص هاي رونده و کم شدن آب بدن، آب کافي براي دفع ضايعات تامين نمي شود. به مرور زمان، به کليه ها آسيب مي رسد. در اين موقع قسمت هاي ديگر بدن نيز آسيب مي بيند و نمي تواند درست عمل کند زيرا سموم در بدن باقي مي ماند.

افسردگي

افراط در مصرف قرص هاي رونده، افسردگي فرد را افزايش مي دهد. زيرا تغيير در ميزان الکتروليت ها مي تواند روي عملکرد مغز و خلق و خوي فرد تاثير بگذارد و باعث ايجاد وابستگي فرد مي شود.

احساس وابستگي و درماندگي همراه با احساس خستگي در فرد به افسردگي وي منجر مي شود.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: خراسان