کد خبر 312644
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸

جوان‌های امروز خیلی بیشتر از پدران و مادران خود به پوست و زیبایی‌شان اهمیت می‌دهند. شاید واقعا نمی‌دانند قلیان هم مثل سیگار است، با همان عوارض. قلیان بسیار خطرناک‌تر و مضرتر از سیگار است.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، سیگار علاوه‌بر عارضه‌هایی مثل سکته‌های قلبی، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های ریوی، روی پوست و موی انسان هم تاثیر دارد و سبب به‌وجود آمدن چین و چروک زودرس و حتی سفیدی مو می‌شود. البته باید گفت قلیان خیلی خطرناک‌تر و زیان‌آورتر از سیگار است.

به نوشته شهروند، همین که در سال‌های اخیر استعمال قلیان در کشور به‌خصوص میان جوانان افزایش یافته‌ است و خانم‌های جوان علاقه‌مند به قلیان هم کم نیستند، نتیجه‌اش شده این مساله که آنها دچار پیری زودرس می‌شوند. شاید شما هم خانم‌هایی را دیده باشید که خیلی بیشتر از سن واقعی‌شان به ‌نظر می‌‌رسند.

بیشتر این خانم‌ها یا سیگاری هستند یا اهل قلیان‌. عوامل متعددی در بروز پیری زودرس پوست در خانم‌ها نقش دارند که ازجمله آنها می‌توان به ژنتیک، استرس، قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب، تغییرات هورمونی در دوران یائسگی و... اشاره کرد، ولی می‌توان گفت عوامل ایجاد مشکلات پوست و مو در میان خانم‌ها و جوانان امروز نسبت به گذشته تغییر کرده ‌است.

چون بین این عوامل، مهم‌ترین عامل قابل پیشگیری، مصرف سیگار و قلیان است که متاسفانه در سال‌های اخیر مصرف آن بین دختران و زنان افزایش شدیدی داشته است.

قلیان خطرناک‌تر است یا سیگار؟

پرسش اینجاست که اگر این خانم‌ها به زیبایی و سلامت خود اهمیت نمی‌دهند، چه اصراری دارند با صرف هزینه زیاد محصولات آرایشی بخرند یا به متخصصان پوست مراجعه کنند و با لیزر جوانسازی انجام دهند؟ جوانان امروز تحصیلکرده‌اند و با این عوارض آشنا هستند، در زمان قاجار که زندگی نمی‌کنند! به نظر شما پاسخشان به این سوال چیست؟

جوان‌های امروز خیلی بیشتر از پدران و مادران خود به پوست و زیبایی‌شان اهمیت می‌دهند. شاید واقعا نمی‌دانند قلیان هم مثل سیگار است، با همان عوارض. قلیان بسیار خطرناک‌تر و مضرتر از سیگار است. کارشناسان و محققان در این زمینه می‌گویند توتون و تنباکوی قلیان به علت داشتن آمونیاک چند برابر بیشتر از سیگار، جذب بدن می‌شود.

وقتی به این عدد نگاه کنید، این‌که چرا پوست خانم‌ها و آقایان علاقه‌مند به قلیان تا این حد آثار کم‌خونی و کمی اکسیژن را نشان می‌دهد، قابل‌توجیه است. با هر بار پک‌زدن سیگار، حدود ۷۰ سی‌سی و با هر بار پک‌زدن قلیان حدود ۵۰۰ سی‌سی دود وارد ریه افراد می‌شود.

 ۱۰دقیقه دود کردن سیگار باعث کاهش اکسیژن‌رسانی پوست به مدت یک ساعت می‌شود. نیکوتین عروق را تنگ و جریان خون را کم می‌کند. تنباکوی موجود در قلیان‌، نیکوتین بیشتری آزاد می‌کند و اضافه‌شدن اسانس‌های مختلف به تنباکوها باعث شده از این کار لذت ببرند و فراموش کنند این دود، آنها را به سمت انواع سرطان‌‌ها می‌کشاند.

خانم‌هایی که از سیگار و قلیان لذت می‌برند، باید با چهره زیبا و پوست شفاف و جوان خداحافظی کنند چون مشکلات چهره علاقه‌مندان به دود کاملا مشخص است و با هیچ آرایش و کرمی قابل پوشاندن نیست.

مشخصه این چهره‌های خاص

این افراد بین ۸ تا ۲۰‌سال پیرتر از سن واقعی خود به نظر می‌رسند، چون چروک‌های بیشتر و عمیق‌تری دارند که نسبت به افراد غیرسیگاری در سنین کمتری ظاهر می‌شود. همچنین در نواحی دور لب و دور چشم، به علت تاثیر فیزیکی سیگار کشیدن و فرم چهره درحال دود کردن سیگار، این چروک‌ها بیشترند. پوست صورت افراد سیگاری معمولا درخشش طبیعی خود را نیز از دست می‌دهد.

به مرور زمان، پوست صورت این افراد به جای رنگ معمولی و صورتی، با رنگ خاکستری ملایم جایگزین می‌شود که علت این پدیده، کاهش میزان مواد مغذی مورد نیاز پوست و جریان اکسیژن همراه خون است. پوست این افراد شل است، چون سیگار باعث کاهش کلاژن پوست می‌شود که مسئول قابلیت ارتجاعی پوست است.

در مطالعه‌های انجام گرفته، مشخص شده است که سیگار کشیدن باعث از بین رفتن کلاژن پوست که وظیفه حفظ قابلیت ارتجاعی پوست را برعهده دارد، می‌شود و بدون داشتن این خاصیت ارتجاعی، پوست نمی‌تواند به حالت اولیه بازگردد و درنتیجه چین‌و‌چروک‌های ایجادشده در سطح پوست باقی می‌مانند. اگر دقت کرده باشید، لب‌های سیگاری‌ها، انگشتانی که سیگار را نگه می‌دارد و ناخن‌ها، لثه‌ها، همه از این تنگی عروق و زیان‌های سیگار متاثر می‌شوند.

پلاک‌های سفیدرنگ در کام سیگاری‌ها و زبانشان گاهی به دلیل التهاب غدد بزاقی به وجود می‌آید. دانه‌های قرمز هم مشخصه سیگاری‌هاست. لب‌ها و لثه‌های سیاه هم علاوه‌بر وجود خون غلیظ و تیره سیگاری‌ها، نشانه عدم خونرسانی است و چون خون و موادغذایی به لثه نمی‌رسد، باعث بروز عفونت‌های میکروبی و لثه‌های دردناک خون‌ریزی دهنده در سیگاری‌ها می‌شود.

دود سیگار و سفید شدن مو‌ها

قبلا مطالعه‌ها روی اثر سیگار بر پوست متمرکز بود، ولی بررسی‌های اخیر ارتباط سیگار با سفیدشدن و ریزش مو را هم نشان داده ‌است. در افراد سیگاری موها زودتر به رنگ خاکستری درمی‌آید. مکانیسم ایجاد سفیدی و ریزش مو ناشی از سیگار متعدد است، ولی مهم‌ترین مکانیسم، اثر انقباضی بر عروق ریز پاپیلای مو است که باعث کاهش خونرسانی به مو و همین امر باعث از دست رفتن زودرس رنگدانه مو می‌شود.

سیگاری‌ها اشتهای کمتری به خوردن غذا دارند، بنابراین مواد مغذی و ویتامین‌ها کمتر به بدنشان می‌رسد. سیگار باعث افزایش همه هورمون‌های آندروژنیک می‌شود، بنابراین احتمال ریزش‌مو را بیشتر می‌کند. به‌علاوه باعث نازک‌شدن لایه فوقانی پوست، کاهش ضخامت زیر پوست و درنهایت آسیب به فولیکول‌های مو می‌شود.

چروک‌ها با ترک سیگار و قلیان از بین می‌روند؟

وقتی سیگار و قلیان که مانع اکسیژن‌رسانی است، ترک شود، اکسیژن‌رسانی به بافت پوست بیشتر و به مرور زمان، روند چروک‌شدن پوست متوقف می‌شود و گاهی حتی بین آنهایی که در سنین جوانی سیگار کشیدن را شروع کرده‌اند، بهبود و قوام پوست را به وضوح می‌بینیم. این افراد از مشکل کاهش چشمگیر روند بهبود و ترمیم زخم‌ها هم نجات پیدا می‌کنند.

از آن‌جا که سیگار، جریان خون و اکسیژن دریافتی پوست را کاهش می‌دهد، روند بهبود و التیام التهاب‌ها و زخم‌های پوستی را نیز با مشکل مواجه می‌کند. به همین دلیل بدن افراد سیگاری برای بهبود جراحات و زخم‌های ایجاد شده نسبت به سایرین معمولا به زمان بیشتری نیاز دارد.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: قدس