کد خبر 312872
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۰

تفاهم نامه توسعه همکاری های فنی و پژوهشی بین شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و مرکز بین‌المللی مدیریت مخاطره‌های آبی ژاپن تحت نظارت یونسکو امضا شد.

به گزارش مشرق، تفاهم‌ نامه شرکت آب و نیرو و مرکز بین‌المللی مدیریت مخاطره‌های آبی ژاپن تحت نظارت یونسکو برای توسعه همکاری‌های فنی و پژوهشی امضا شد. با توجه به شرایط کم‌آبی کشور و نامناسب بودن بارش‌ها باید در مسائل هیدرولوژیکی هواشناسی تمرکز کنیم؛ در همین رابطه نیز مدل‌های پیش‌بینی هیدرولوژیکی و مدل‌های مدیریت یکپارچه منابع آب آماده شده است.

در آئین امضای این تفاهم‌نامه مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: هدف اصلی این شرکت برنامه‌ریزی توسعه نیروگاه‌های برق‌ آبی کشور است و در کنار این موضوع، مطالعه طراحی و ساخت سازه‌های برق‌ آبی، اجرای سدهای بزرگ، انتقال آب بین حوزه‌ ای و طرح‌ های بزرگ توسط شرکت آب و نیرو مدیریت می‌شود و در این بین توسعه انرژی‌ های پاک، مدیریت دانش و پژوهش و صدور خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

محمدرضا رضازاده ادامه داد: در کنار موارد مذکور، طرح‌های آبیاری و زهکشی از طرف وزارت نیرو به این شرکت محول شده و اجرای 180 هزار هکتار شبکه در دستور کار شرکت قرار دارد. وی با بیان اینکه نیروگاه‌ های کوچک، متوسط و میکرو نیز در اولویت‌های کاری شرکت هستند افزود: غیر از نیروگاه‌های برق‌ آبی و ساخت سدهای بزرگ، برنامه‌ریزی برای استفاده از نیروگاه‌ های کوچک، متوسط و میکرو در دستورکار شرکت است و به‌ دلیل اینکه در نیروگاه‌های کوچک دولت به‌ طور مستقیم سرمایه‌گذاری نمی‌کند، جذب سرمایه بخش خصوصی در این بخش جزو اولویت‌های شرکت محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه نیروگاه‌های برق‌ آبی در تولید برق کشور 14.14 درصد سهم دارند بیان داشت: پتانسیل احداث نیروگاه‌ های برق‌ آبی در کشور بیش از 30 هزار مگاوات است که تاکنون 10 هزار مگاوات آن نصب شده است.

این مقام مسئول درو زارت نیرو تصریح کرد: با توجه به شرایط کم‌آبی کشور و نامناسب بودن بارش‌ها باید در مسائل هیدرولوژیکی هواشناسی تمرکز کنیم؛ در همین رابطه نیز مدل‌های پیش‌بینی هیدرولوژیکی و مدل‌های مدیریت یکپارچه منابع آب آماده شده است. ما در هر سه حوزه مهم آبی کشور یعنی کارون، دز و کرخه موضوع مدیریت یکپارچه منابع آبی را مطالعه کرده‌ایم.

رضازاده ابراز امیدواری کرد: تفاهم‌نامه امروز چارچوبی برای افزایش همکاری در زمینه‌های پژوهشی و فنی در رابطه با مدیریت بلایای ناشی از سیلاب و شرایط آب و هوایی مدیریت یکپارچه منابع آب (IWRM) در مناطق خشک و نیمه‌ خشک بین مرکز بین‌المللی مدیریت ریسک و مخاطره‌های آبی ژاپن که تحت نظارت یونسکو است و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران فراهم آورد.

"کینویوشی تاکیوشی" مدیرعامل مرکز بین‌المللی مدیریت ریسک و مخاطره‌های آبی ژاپن تحت نظارت یونسکو (ICHARM) نیز در این آئین با اشاره به اهمیت تغییر اقلیم گفت: موضوع تغییر اقلیم یکی از موضوع‌ات جدی در جهان به‌ ویژه در مناطق خشک است. آگاهی از بلایای اقلیمی تنها با یک روش امکان ندارد بلکه استفاده از روش‌های ترکیبی می‌تواند موثر واقع شود.

وی خاطرنشان کرد: ما باید در مورد پیامدهای تغییر اقلیم آگاه باشیم و جامعه را از آثار تغییر اقلیم به‌ وسیله آموزش‌ های پایه‌ای در فعالیت‌ های غیرسازه‌ای، اقتصادی پویاتر و انجام فعالیت‌های غیرسازه‌ای حفظ کنیم. ایران دومین کشوری است که بیشترین سد در حال احداث را دارد و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزون‌ بر ساخت سازه‌های سد، در زمینه‌های غیرسازه‌ای هم فعالیت داشته که می‌توان به فعالیت‌های زهکشی و آبیاری اشاره کرد.

تاکیوشی گفت: ما در زمینه مدل‌های هیدرولوژیکی فعال هستیم و در واقع اشتیاق ما در این بوده که این مدل‌ها را در سرزمین‌های خشک و بیابانی توسعه بدهیم و بتوانیم جنبه دیگری از تغییر اقلیم را در نظر مشاهده و آثار خشکسالی بررسی کنیم.

وی گفت: شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در زمینه مدل‌های پیش‌بینی بارش و سیلاب فعالیت دارد و ما علاقه‌مند هستیم نقش سازنده‌ای در توسعه این مدل‌ها در حوزه دز و کارون داشته باشیم.
منبع: مهر