کد خبر 312962
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵

احزاب محافظه‌کار اروپا توانستند اکثریت کرسی‌های پارلمان اروپا را تصاحب کنند. احزاب راست‌گرا و منتقد اتحادیه اروپا نیز با برخورداری از درصد بالایی از آرا، از برندگان این انتخابات محسوب می‌شوند.

به گزارش مشرق، شبکه خبری «دویچه وله» نوشت: روز یک‌شنبه گذشته چهارمین و آخرین روز از مهلت برگزاری انتخابات پارلمان اروپا بود.

بر اساس برآوردهای رسمی که پارلمان اروپا منتشر شد٬ احزاب راست میانه توانستند 211 کرسی از مجموع 751 کرسی‌ پارلمان اروپا منتشر کرد.«ژان کلود یونکر» کاندیدای برتر حزب مردم اروپا٬ در توییتر خود فورا خواستار کسب ریاست کمیسیون اروپا شد.

سوسیال دمکرات‌ها هم به عنوان دومین فراکسیون برتر این پارلمان توانستند 185 کرسی را به دست آورند. سومین حزب برتر در پارلمان اروپا لیبرال‌ها هستند با کسب 71 کرسی پارلمان. هر3 این احزاب نسبت به انتخابات گذشته تعدادی از کرسی‌های خود را از دست دادند.

یکی از اولین وظایف پارلمان آینده اتحادیه اروپا انتخاب رئیس جدید کمیسیون اروپا  که بدنه اجرایی اتحادیه اروپا است، خواهد بود. پارلمان اروپا 751 کرسی دارد که به نسبت جمعیت 28 کشور عضو اتحادیه اروپا تقسیم شده است و آرای اخذ شده بر زندگی 500 میلیون شهروند اتحادیه اروپا تاثیر خواهد داشت.

نتایج اولیه انتخابات در آلمان

نتایج مقدماتی منتشر شده در شبکه اول تلویزیون آلمان نشان می‌دهد که اتحاد احزاب دمکرات‌مسیحی و سوسیال‌مسیحی یا (CDU&CSU) با کسب 5/ 35 درصد از آرا بیشترین آرای انتخابات پارلمان اروپا در آلمان را از آن خود کرده است. این میزان نسبت به انتخابات گذشته 4 / 2 درصد کاهش نشان می‌دهد.

حزب سوسیال‌دمکرات (SPD) با جهشی مشهود نسبت به انتخابات گذشته به 3/ 27 درصد از آرا دست یافت که نسبت به انتخابات سال 2009، 5/ 6 درصد افزایش نشان می‌دهد.

سبزها با به‌دست آوردن 8/ 10 درصد آرا در رده سوم قرار گرفته‌اند. حزب چپ 4/ 7 درصد و حزب دمکرات آزاد (FDP) با کاهشی 6/ 7 درصدی نسبت به دفعه قبل تنها به 4/ 3 درصد آرا دست پیدا کرد.

انتشار نتایج اولیه انتخابات در چند کشور دیگر

جمهوری قبرس نخستین کشور در اتحادیه اروپا بود که بعد از شمارش تمامی آرا نتایج انتخابات پارلمان اروپا را منتشر کرد. پیروز این انتخابات با فاصله‌ای قابل ملاحظه نسبت به سایر احزاب، حزب محافظه‌کار DISY با 8/ 37 درصد از آرا است. این حزب به رئیس جمهور این کشور نزدیک است. حزب چپ قبرس نیز رده دوم را با کسب 9/ 26 درصد از آرا نصیب خود کرده است.

در دانمارک راست‌گرایان پیروزی کسب کرده‌اند. حزب دانسک‌فولک (Dansk Folke) بیشترین آرا را به دست آورده و در پارلمان جدید اروپا کرسی‌هایی برابر با سوسیال‌دمکرات‌ها به رهبری نخست‌وزیر این کشور کسب خواهد کرد.

در اتریش راست‌گرایان حزب FPÖ توانستند آرای منتقدان اتحادیه اروپا را به سوی خود سرازیر کرده و موقعیتشان در بروکسل را تحکیم کنند. بر اساس نخستین برآوردها، احتمال داده می‌شود که این حزب حدود 20 درصد از آرا را نصیب خود کرده باشد. این میزان نزدیک به 7 درصد بیشتر از انتخابات سال 2009 است. این حزب در مبارزات انتخاباتی علیه مهاجرت و کمک‌به کشورهای بحرا‌ن‌زده عضو اتحادیه اروپا تبلیغ کرد. FPÖ همراه با دیگر احزاب در تلاش است تا یک فراکسیون دست‌راستی در پارلمان اتحادیه اروپا به وجود بیاورد. دو حزب راست‌گرای جبهه ملی از فرانسه و PVV از هلند از شرکای احتمالی این حزب برای تشکیل این فراکسیون به حساب می‌آیند.

در فرانسه حزب راست‌گرای افراطی جبهه ملی (FN) به رهبری «مارین لوپن» با کسب 4/ 24 درصد از رأی‌ها بیشترین آرا را از آن خود کرده است. در سال 2009 این حزب تنها توانست 3/ 6 درصد از آرا را از آن خود کند. حزب مخالف محافظه‌کار UMP با کسب 21 درصد آرا دوم شد.

در فنلاند حزب راست‌گرای «فنلاندی‌های حقیقی» 8/ 12 درصد آرا را کسب کرد. این حزب 2 کرسی را در پارلمان آتی اروپا از آن خود خواهد کرد که نسبت به قبل یک کرسی بیشتر خواهد بود. حزب محافظه‌کار ائتلاف ملی با کسب 7/ 22 درصد آرا اولین جایگاه را به خود اختصاص داد. این حزب در سال 2009 توانست 2/ 23 درصد رأی‌ها را به‌دست بیاورد.

در این دور از انتخابات 388 میلیون اروپایی واجد شرایط شرکت در انتخابات بودند.