کد خبر 313137
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۳

سی‌و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی جهان اسلام بعد ازظهر امروز دوشنبه با حضور نمایندگان بیش از ۷۰ کشور جهان در تهران گشایش می‌یابد.

 به گزارش مشرق، سی‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ، 5 خرداد ماه ساعت 17 و با حضور مسئولان کشوری، لشکری، علما، فرهیختگان، و نخبگان قرآنی و نمایندگان بیش از 70 کشور جهان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین «علی محمدی» نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه  و رییس ستاد عالی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم چندی پیش در تبیین جایگاه این رویداد عظیم قرآنی در جهان اسلام، گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، یکی از دستاوردهای مهم فرهنگی جمهوری اسلامی است که به برکت قرآن، امام، انقلاب اسلامی و خون شهدا و عنایات و توجهات خاص مقام معظم رهبری هر ساله برگزار شده و جمهوری اسلامی ایران در این سال‌ها در بین کشورهای اسلامی موفق شده است، یکی از جامع‌ترین و موفق‌ترین مسابقات بین المللی قرآن کریم را در جهان اسلام برگزار کند.

وی خاطر نشان کرد: این مسابقات به عنوان "بزرگترین رویداد قرآنی جهان اسلام" در دو رشته (حفظ و قرائت) همزمان با شب مبعث پیامبر اکرم (ص) با حضور مسئولان لشگری و کشوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، علماء، قرآن پژوهان، نخبگان و فرهیختگان قرآنی و شرکت کنندگان بیش از 70 کشور جهان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی افتتاح می شود.

سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از ششم تا 12 خرداد در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد و  روز 13 خرداد بزرگترین رویداد جهان اسلام با دیدار متسابقین، حافظان، قاریان و دست اندرکاران مسابقات قرآنی با مقام معظم رهبری پایان خواهد یافت.

مسابقات بین المللی قرآن ایران؛ بزرگترین رویداد قرآنی جهان اسلام

به این مناسبت نگاهی به سی دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران می‌اندازیم:

توسعه و ترویج فرهنگ غنی قرآن در سطح ایران وجهان اسلام ودنیا ومعرفی اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به برنامه های قرآنی، افزایش تبادل فرهنگی در سایه قرآن در بین مسلمانان جهان وبه وجود آوردن زمینه وحدت ؛همگرایی و بیداری امت اسلامی حول محور قرآن از اصلی ترین اهداف برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم است.

همچنین آشنا شدن مسلمانان دنیا با تحولات وپیشرفت های جمهوری اسلامی ایران و کسب تجربه از فعالیت های قرآنی سایر کشورها، سازمان اوقاف و امور خیریه را واداشته است تا از سال 1360 مبادرت به برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم نماید.

البته در سال های 1361 و 1364 به علت شرایط خاص جنگ در کشور، بمباران و موشک باران شهرها و نا امن بودن حریم هوایی کشور این مسابقات برگزار نشد. علاوه بر این مسابقات بین المللی نقش بسزایی در وحدت امت مسلمان، نزدیکی وتبادل اندیشه ها وبیداری اسلامی ملل مسلمان وتغییر نگاه مسلمانان به جمهوری اسلامی ایران داشته است.

امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گرفته مسابقات قرآنی می تواند زمینه ساز این حماسه شکوهمند باشد. نگاهی گذرا به برنامه های متنوع فرهنگی وقرآنی اجرا شده در این30 دوره نشان می دهد که در حد امکان به موضوع تنوع برنامه ها، استفاده مناسب از ظرفیت های موجود و بهره برداری لازم از این فرصت ارزشمند برای ایجاد انس و ارتباط بیشتر آحاد جامعه با زیبایی و آموزه ها و هنرهای قرآنی وبهره مندی از مفاهیم ومعارف قرآنی با محوریت دید گاههای رهبر فرزانه انقلاب توجه شده است. اگر چه وجود برخی کا ستی ها هم اجتناب ناپذیر بوده است.

امتیازات و ویژگی‌های مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ایران

حضور اقشار مختلف مردم در این برنامه ها، برگزاری مراسم افتتاحیه با حضور روسای جمهور محترم و سخنرانی ایشان، حضور بالاترین مقام های کشور در تمامی ایام مسابقات ،برگزاری مراسم اختتامیه در محضر مقام معظم رهبری و رهنمودهای ارزشمند معظم له، انتخاب مکان هایی چون حسینیه ارشاد و سالن همایش های بین المللی به عنوان محل برگزاری، همزمانی مسابقات با ایام عید مبعث و آغاز نزول قرآن، حضور مستمر میهمانان خارجی بویژه سفرا، اجرای برنامه های جذاب توسط نونهالان ،برگزاری نمایشگاه قرانی، ایجاد فر صت مناسب برای معرفی حافظان و قاریان جهان اسلام به ویژه قاریان ممتاز کشور مصر و بهره مندی جامعه از قرائت های زیبا و جذاب آنان وکیفیت بالای داوری مسابقات بین المللی که جایگاه ان رابه سطح بزرگترین رویداد قرانی جهان اسلام ارتقاداده است از جمله دیگر ویژگی هایی است که می توان برای مسابقات بین المللی قرآن کریم در ایران برشمرد.

هچنین وجود بخش بین المللی پژوهش های قرآنی طی هفت دوره گذشته وتجلیل از بانوان فعال در عرصه قرآن کریم طی پنج دوره این مسابقات را از مسابقات بین المللی سایر کشورها ی جهان متمایز ساخته است.امید است سی ویکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم زمینه ساز ابعاد معرفتی ودینی شعار امسال وبستری برای عملی ساختن سال اقتصاد وفرهنگ با عزم ملی ومدیریت جهادی باشد. این مقاله نگاهی گذرا به سی دوره قبلی این مسابقات است :

• دوره اول ؛ نمو و شکوفایی

در این دوره که از 16 تا 20 بهمن ماه 1360 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد، 24 قاری و حافظ از 12 کشور جهان شرکت داشتند که پنج داور خارجی به همراه چهار داور ایرانی قضاوت این مسابقات را بر عهده داشتند کشورهای شرکت کننده عبارت بودند از: بنگلادش، جمهوری عربی صحرا، الجزایر، سوریه، مالزی، هندوستان، لیبی، پاکستان، افغانستان، ایران، گینه، عراق.
در این دوره نفرات برتر مسابقات بین المللی قرآن کریم در رشته حفظ کل و قرائت به این ترتیب معرفی شدند:

1ـ محمد سالم الهروس از لیبی
2ـ محمد الحبش از سوریه
3ـ السعید خصیری از الجزایر
در رشته قرائت هم افراد ذیل به عنوان نفرات برتر معرفی شدند:
1ـ محسن خدام حسینی از ایران
2ـ محمد ابوسنینه از لیبی
3ـ محمد بن آونج طاهر از مالزی.
گزیده ای از سخنان حضرت آیت اله خامنه ای را در مراسم افتتاحیه می خوانید:
کتاب انقلاب ما قرآن کریم مجیدی است که از وحی حکیم خبیر منشأ گرفته و در اختیار عامی و عالم، بزرگ و کوچک بوده و قابل فهم و استفاده همگان است.

• حضور بانوان در دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم

دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از 12 تا 17 فروردین ماه 1362 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 30 نفر از 13 کشور جهان شرکت داشتند که چهار داور خارجی به همراه پنج داور ایرانی قضاوت این مسابقات را بر عهده داشتند.

در این دوره که بانوان کشورهای اسلامی هم حضور داشتند نتایج به این شرح اعلام شد:
حفظ کل:

1ـ خانم ام الفخر علامه از ایران
2ـ آقای عبدالحکیم محمد ملیطانی از لیبی
3ـ آقای شیخ احمد غفیر از سوریه
حائزین امتیاز در رشته قرائت:
1ـ آقای مرتضی سادات فاطمی از ایران
2ـ آقای عبدالحمید بشیر از لیبی
3ـ آقای حسن مهدی از لبنان
گزیده ای از سخنان امام خمینی (ره) پس از پایان مسابقات:
لسان قرآن که از برکات بعثت است، از برکات بزرگ رسول خداست، لسانی است که سهل و ممتنع است. اگر قرآن نبود باب معرفت ا... بسته بود الی الابد.

• سومین دوره میزبان 11 کشور

سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از 12 تا 17 فروردین ماه 1363 برای سومین بار در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 35 نفر از 11 کشور شرکت داشتند که پنج داور خارجی به همراه چهار داور ایرانی قضاوت این مسابقات را برعهده داشتند.
حائزین امتیاز در رشته حفظ کل:
1ـ آقای واصف رضا خطیب از لبنان
2ـ آقای شیخ احمد غفیر از سوریه
3ـ آقای سید مهدی فاطمیان از ایران
حائزین امتیاز در رشته قرائت:
1ـ آقای هاشم روغنی از ایران
2ـ آقای عبدالشکور فلاح از افغانستان
3ـ آقای امداد ا... ابو سعود احمد از هندوستان

• دوره چهارم؛ میزبان متسابقین 19 کشور

چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از 12 تا 17 فروردین ماه 1365 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 56 نفر از 19 کشور جهان شرکت کردند که چهار داور خارجی به همراه پنج داور ایرانی قضاوت این مسابقات را بر عهده داشتند.
حائزین امتیاز در رشته حفظ کل:
1ـ علی الحفاف از عربستان
2ـ آیت ا... خزعلی از ایران
3ـ توفیق رفیق مروش از لبنان
حائزین امتیاز در رشته قرائت:
1ـ محمد کاظم محمد زاده از ایران
2ـ نور الدین بن ادریس از مالزی
3ـ عیسی احمد از زئیر
در مراسم اختتامیه حضرت امام خمینی (ره) در دیدار با متسابقین کشورهای اسلامی فرمودند:قرآن یک سفره گسترده ای است که از ازل تا ابد از او همه قشرهای بشر استفاده می کنند.

• دوره پنجم مسابقات، میزبان 17 کشور

پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 12 تا 17 بهمن 1366 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 45 نفر از 17 کشور جهان حضور داشتند که دو داور خارجی به همراه هفت داور ایرانی قضاوت این مسابقات را
بر عهده داشتند.
حائزین امتیاز در رشته حفظ کل:
1ـ آقای شهریار پرهیزکار از ایران
2ـ آقای دکتر حفیجی از آفریقای جنوبی
3ـ آقای محمد عبدا... از پاکستان
حائزین امتیاز در رشته قرائت:
1ـ محمد حسین سعیدیان از ایران
2ـ نور الدین کنعان از تانزانیا
3ـ صلاح الدین الغزاوی از سوریه
در این دوره متسابقین پس از پایان برنامه به دیدار امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران شتافتند که آن پیر فرزانه در سخنانی فرمودند:« هیچ کتابی نظیر قرآن نیست و هیچ کتابی سابقه ندارد که اینطور عرفان داشته باشد، اینطور فلسفه داشته باشد.»

• شرکت 25 کشور جهان در مسابقات دوره ششم

ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از 12 تا 17 فروردین ماه 1368 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 68 نفر از 25 کشور جهان شرکت کردند که سه داور خارجی به همراه پنج داور ایرانی این مسابقات را قضاوت کردند.
حائزین امتیاز در رشته حفظ کل:
1ـ آقای الحافظ انصاری از هندوستان
2ـ آقای کاظم بافتی گرامی از ایران
3ـ آقای احمد عبدالفتاح شهاب از لبنان
حائزین امتیاز در رشته قرائت:
1ـ آقای حسن رضائیان از ایران
2ـ آقای سید صداقت علی از پاکستان
3ـ آقای حسین حمدان از لبنان
متسابقین در پایان مسابقات با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) دیدار کردند که ایشان در سخنانی فرمودند: « ای حوزه های علمیه و دانشگاه های اهل تحقیق به پا خیزید و قرآن کریم را از شر جاهلان متنسک و عالمان متهتک که از روی علم و عمد به قرآن و اسلام تاخته و می تازند نجات دهید. »

• دوره هفتم ؛ میزبان 20 کشور

هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم اسفند 1368 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 49 نفر از 20 کشور جهان شرکت داشتند که پنج داور خارجی به همراه پنج داور ایرانی قضاوت این مسابقات را انجام می دادند.
برترین های رشته حفظ کل:
1ـ نوری عواد العامری از عراق
2ـ استاد بن عبدالرحیم از سریلانکا
3ـ سعد الدین ساعت سلیمان از یوگسلاوی
برترین های رشته قرائت:
1ـ محمد جواد پناهی از ایران
2ـ شرافت علی از آمریکا
3ـ احمد الصفار از عراق

• حضور قاریان و حافظان 29 کشور در مسابقات بین المللی سال 70

هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از 13 تا 17 بهمن 1370 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 49 نفر از 29 کشور جهان شرکت کردند که شش داور خارجی به همراه هشت داور ایرانی قضاوت این مسابقات را عهده دار بودند.
نفرات برتر رشته حفظ کل:
1ـ محمد کاظم بافتی گرامی از ایران
2ـ احمد الدباغ از عراق
3ـ طارق عبدالغنی دعوب از لیبی
برترین های رشته قرائت:
1ـ سید حمید هروی از ایران
2ـ صلاح احمد یاموت از لبنان
3ـ شمس الدین از اندونزی

• برگزاری دوره نهم مسابقات با حضور 32 قاری و حافظ قرآن

نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 1 تا 5 بهمن 1371 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 32 نفر از 21 کشور جهان حضور داشتند که چهار داور خارجی به همراه پنج داور ایرانی این دوره از مسابقات را قضاوت کردند.
حائزین امتیاز در رشته حفظ کل:
1ـ احمد الدباغ از عراق
2ـ محمد کمال هواری از سوریه
3ـ رضا عابدین زاده از ایران
حائزین امتیاز در رشته قرائت:
1ـ مهدی قره شیخلو از ایران
2ـ سید صداقت علی از پاکستان
3ـ محمد انس قبانی از سوریه
مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای برگزار شد که گزیده ای از بیانات معظم له را می خوانید:
« شما ببینید مردم مسلمان صدر اسلام، مردمی که می شود گفت یک مردم ضعیف، ذلیل، توسری خور از همه چیز محروم بودند، قرآن این ها را به جایی رساند که سازنده تاریخ بشر شدند. به برکت قرآن، بزرگترین تمدن ها را مسلمین به وجود آورند. به برکت قرآن، علم را، فلسفه را، اخلاق را و همه دانش های بشری را تقریباً مسلمان ها پیش بردند. شما امروز اگر با قرآن آشنا باشید می توانید ماجرا را دنبال کنید و تجدید کنید. مسلمان ها اگر با قرآن انس بگیرند سیادت دنیا را در دست خواهند گرفت. »

• دوره دهم با حضور 55 نفر از 37 کشور جهان

دهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 20 تا 22 دی ماه 1372 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 55 نفر از 37 کشور جهان شرکت داشتند که دو داور خارجی به همراه شش داور ایرانی قضاوت این مسابقات را
بر عهده داشتند.
برگزیدگان رشته حفظ کل:
1ـ جان حاجی جلندر از قطر
2ـ محمد التهامی الفلاقی از مراکش
3ـ محمد ترمیذی حاج محمود از مالزی
برگزیدگان رشته قرائت:
1ـ محمد عباسی از ایران
2ـ عبدالباسط امام تومارا از فیلیپین
3ـ یاسین اسعدی از عراق
در مراسم اختتامیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به ایراد سخن پرداختند که گزیده ای از آن را می خوانید.
« توصیه ما به پدر و مادرها این است که به آموزش قرآن در خانه نسبت به بچه ها اهمیت بدهند، بنده از پدر و مادر نوجوان هایی که قرآن را حافظند یا بعضی از قرآن را حفظند صمیمانه تشکر می کنم و خواهش می کنم پدر و مادرها قرآن را به فرزندان کوچکشان یاد بدهند.»

• قاریان و حافظان 31 کشور به تهران آمدند

یازدهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 10 تا 14 دی 1373 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 46 نفر از 31 کشور جهان حضور داشتند که 7 داور خارجی به همراه 12 داور ایرانی قضاوت این مسابقات را انجام می دادند.
برترین های رشته حفظ کل:
1ـ یوسف عبدالمجید از بنگلادش
2ـ کاظم بافتی گرامی از ایران
3ـ محمد ناجد از مراکش
برگزیدگان رشته قرائت:
1ـ محمد رضا پور زرگری از ایران
2ـ محمد معروف از مراکش
3ـ سانتی بون مالرد از تایلند
حائزین امتیاز در رشته تفسیر:
1ـ خالد عبدا... یحیی از یمن
2ـ آماد و مامادو از پرتغال
3ـ عبدالسلام عجان از سوریه

• حسینیه ارشاد، میزبان دوازدهمین دوره مسابقات قرآن

دوازدهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 28 آذر تا 4 دی 1374 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 46 نفر از 35 کشور جهان شرکت کردند که پنج داور خارجی به همراه 12 داور ایرانی قضاوت این مسابقات را عهده دار بودند.
حائزین امتیاز در رشته حفظ کل:
1ـ محمد حاج ابوالقاسم از ایران
2ـ مصطفی غربی از مراکش
3ـ علاء بصری از عراق
حائزین امتیاز در رشته قرائت:
1ـ نفر اول نداشتیم (به دلیل عدم کسب حد نصاب امتیاز )
2ـ محمود الشملی از سوریه
3ـ محمد موسی احمد از فیلیپین

• رقابت 75 قاری و حافظ در مسابقات دوره سیزدهم

سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 18 تا 24 آذر 1375 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 75 نفر از 31 کشور جهان حضور داشتند که شش داور خارجی به همراه هشت داور ایرانی قضاوت این مسابقات را بر عهده داشتند.
سوریه، پاکستان، تانزانیا، فیلیپین، بلغارستان، پرتغال، ترکیه، آفریقای جنوبی، چین، بوسنی و هرزگوین و لبنان از جمله کشورهای شرکت کننده بودند.
حائزین امتیاز در رشته حفظ کل:
1ـ امیر آقائی از ایران
2ـ عدنان محمد سلیم سعد الدین از سوریه
3ـ فوذی بشیر مختار از لیبی
حائزین امتیاز در رشته قرائت:
1ـ محمد لطفی نیا از ایران
2ـ احمد سلیمان یوسف زاد از افغانستان
3ـ لحم الدین مکابوآت از فیلیپین
گزیده ای از بیانات آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دوره از مسابقات را می خوانید:
« فهم قرآن و درک معارف قرآن کاری فنی است. این جور نیست که هر کسی با یک نگاه ساده بتواند معارف عالی قرآن را بدست بیاورد. اما مفاهیمی در قرآن هست که احتیاج به استنباط علمی ندارد.»

• رشد کمی و کیفی مسابقات در دوره چهاردهم

چهاردهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 6 تا 12 آذر 1376 در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد. در این دوره 86 نفر از 41 کشور جهان شرکت کرده بودند که هشت داور خارجی به همراه 11 داور ایرانی این دوره از مسابقات را بر عهده داشتند.
برگزیدگان رشته حفظ کل:
1ـ عریف الدین معروف از بنگلادش
2ـ احمد سمره یاسین از امارات متحده عربی
3ـ امیر ناصر الفقیه از آمریکا
برترین های رشته قرائت:
1ـ کریم منصوری از ایران
2ـ عبداللطیف داود از فیلیپین
3ـ سلیمان جعفری از افغانستان

• رقابت 45 قاری و حافظ در پانزدهیمن دوره مسابقات قرآن

پانزدهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 25 تا 30 آبان 1377 در سالن همایش های بین المللی جمهوری اسلامی ایران در حالی برگزار شد که 45 نفر از 22 کشور جهان به علاوه شش داور خارجی به همراه ده داور ایرانی جهت قضاوت این مسابقات حضور داشتند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ محمد جواد نعمت الهی از ایران
2ـ مصطفی حنفی محمد القصاص از مصر
3ـ عبدالرحمان احمد المشاش از کویت
نفرات برگزیده رشته قرائت:
1ـ مهدی صیاف زاده از ایران
2ـ شیخ احمد دویدار از آمریکا
3ـ محمد معروف محمد ناجی از لبنان
اختتامیه:
گزیده ای از بیانات آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم اختتامیه:
« امروز همه بشر محتاج قرآنند اما ما مسلمان ها اگر به قرآن عمل نکنیم خسارت ما بیشتر از دیگران است. چون ما این نسخه را داریم، تجربه تاریخی آن را هم داریم.»

• سالن بین المللی صدا و سیما میزبان میهمانان مسابقات شانزدهم

شانزدهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 14 تا 20 آبان 1378 در محل سالن همایش های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد.
در این دوره از رقابت ها 54 نفر از 25 کشور جهان حضور داشتند که هشت داور خارجی به همراه 9 داور ایرانی این مسابقات را قضاوت کردند.
برگزیدگان رشته حفظ کل:
1ـ احمد دباغ از ایران
2ـ عزت محمد الاروادی از لبنان
3ـ جلال عمر مفتاح حسن از لیبی
برترین های رشته قرائت:
1ـ دکتر حسین کرمی از ایران
2ـ محمد حسین بن محمد یونس از مالزی
3ـ علی حسن صالح از لبنان
شرکت کنندگان پس از پایان مسابقات با رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت ا... خامنه ای دیدار کردند که
گزیده ای از بیانات ایشان تقدیم می شود:
« من اطمینان دارم اگر همین حرکت قرآنی در کشور ما که امروز بحمد ا... رو به گسترش و موج برداری است همینجور موج بردارد و به همین ترتیب گسترش پیدا کند، این کشور، این پرچم اسلام، این انقلاب، این نظام مقدس اسلامی آنچنان پایه هایش مستحکم خواهد شد که هیچ قدرتی نه امروز و نه در آینده نخواهد توانست اندک تزلزلی در این پایه ها به وجود آورد.»

• سالن همایش ها، میزبان هفدهمین دوره مسابقات قرآنی

هفدهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 3 تا 8 آبان 1379 در سالن همایش های بین المللی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد. در این دوره 73 نفر از 35 کشور جهان حضور داشتند که هشت داور خارجی به همراه 9 داور ایرانی قضاوت این مسابقات را انجام دادند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ مهدی عباسی از ایران
2ـ عبدالحق مصلح المصباحی از یمن
3ـ یوسف عبدالمجید از بنگلادش
نفرات برتر در رشته قرائت:
1ـ عبدالباسط امام تومارا از فیلیپین
2ـ رحیم خاکی از ایران
3ـ محمد صادق رحیمی از افغانستان
در مراسم اختتامیه رهبر معظم انقلاب اسلامی سخنانی بیان فرمودند که گزیده ای از بیانات حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم می شود:« مشکل بزرگ مسلمانان دوری از قرآن است، علاج هم برگشت به قرآن است، قرآن فقط برای تلاوت کردن در کنج و زوایا نیست، قرآن برای عمل است.»

• ایران مقام برتر رشته قرائت در هجدهمین دوره مسابقات

هجدهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 22 تا 27 مهر 1380 در سالن همایش های بین المللی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد. در این دوره از مسابقات 67 نفر از 29 کشور جهان شرکت کردند که 10 داور خارجی به همراه 11 داور ایرانی قضاوت این مسابقات را بر عهده داشتند.
برگزیدگان رشته حفظ کل:
1ـ عبدالوهاب حسن الفقیه از یمن
2ـ وحید غفران نیا از ایران
3ـ ابکرواد مدوعلی از چاد
برترین های رشته قرائت:
1ـ حسن ربیعیان از ایران
2ـ فخرالدین سارومفیات از اندونزی
3ـ علی رمضانی از افغانستان
برگزیدگان رشته تفسیر:
1ـ علی مبارک سالم العازمی از کویت
2ـ عبدالوهاب حسن محمد الفقیه از یمن
3ـ رضوان الهادی الفخفاخ از تونس
گزیده ای از بیانات حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی را در مراسم اختتامیه می خوانید:
« علاج دردهای ما قرآن است. ما هرچه ضعف و ذلت و عقب افتادگی در دنیای اسلام مشاهده می کنیم ناشی از دوری از قرآن است باید همه، هم ما و هم دیگر کشورهای اسلامی به قرآن نزدیک تر شویم.»

• قاریان و حافظان ایرانی در صدر برگزیدگان دوره نوزدهم

16 مهر 1381 در سالن همایش های بین المللی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد. در این دوره 76 نفر از 39 کشور جهان شرکت داشتند که هشت داور خارجی به همراه 12 داور ایرانی قضاوت این مسابقات را انجام می دادند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ مهندس رضا دیانت از ایران
2ـ طارق عبدا... از لیبی
3ـ محمد بن احمد المغربی از عربستان سعودی
نفرات برتر در رشته قرائت:
1ـ قاسم رضیعی از ایران
2ـ سرور اخوان اشید از اندونزی
3ـ محمود اخضر از لبنان
گزیده ای از بیانات حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی:« قرآن کتاب علم است، کتاب حکمت است. امت اسلامی باید عالم باشد، حکیم و فرزانه باشد.»

• حضور 101 قاری و حافظ از 41 کشور جهان در مسابقات دوره بیستم

بیستمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 1 تا 6 مهرماه 1382 در محل سالن همایش های بین المللی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد. در این دوره 101 نفر از 41 کشور جهان شرکت داشتند که هشت داور خارجی به همراه هشت داور ایرانی قضاوت این مسابقات را بر عهده داشتند و چهار نفر از اساتید هم به عنوان هیأت نظارت حضور یافتند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ محمد صادق زارعان از ایران
2ـ یاسر بن حمد العاصم از عربستان سعودی
3ـ محمد جمال محمد الانصاری العمری از مصر
نفرات برتر در رشته قرائت:
1ـ حمید رضا الاجگردی از ایران
2ـ فذلان زین الدین از اندونزی
3ـ ابوالزید احمد محمد غنیم از مصر
نفرات برتر در رشته تفسیر:
1ـ محتشم مؤمنی از ایران
2ـ ادریس صابی از مغرب
3ـ یعقوب حسین از لبنان
اختتامیه:
گزیده ای از بیانات حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی را در مراسم اختتامیه می خوانید:« قرآن آمده است تا بنای زندگی انسان را بر طبق بینش الهی شکل بدهد و جوامع ما را جوامع سعادتمند، عزیز، مستقل و پیشرو از لحاظ مادی و معنوی قرار بدهد.»

• رقابت 44 کشور جهان در مسابقات بیست و یکم

بیست و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 22 تا 27 شهریور سال 1383 در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
در این دوره از مسابقات 82 نفر از 44 کشور جهان در مسابقه شرکت کردند که هشت داور خارجی به همراه هفت داور ایرانی قضاوت این مسابقات را برعهده داشتند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ احمد دباغ از ایران
2ـ محمد شعبان عبدالحمید اقندی از مصر
3ـ محمد امیر توحیدی از افغانستان
نفرات برتر در رشته قرائت:
1ـ مهدی عادلی از ایران
2ـ عبداللطیف داود از فیلیپین
3ـ امیر الدین بن محمد از اندونزی
نفرات برتر در رشته تفسیر:
1ـ مونا صالحی از ایران
2ـ احمد علی صالح از یمن
3ـ سفیان سنیان از الجزایر
گزیده ای از سخنان مقام معظم رهبری در مراسم اختتامیه:
« قرآن باید محور باشد. اگر ما امت بزرگ اسلامی مفاهیم و تعالیم آن را محور خودمان قرار دهیم وضع دنیا عضو خواهد شد. ما باید محدودیت خود را حفظ کنیم و این تنها از راه قرآن ممکن است.»

• حضور 43 کشور جهان در بیست و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن

بیست و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 14 تا 20 مهر 1384 در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد. در این دوره از رقابت ها 67 نفر از 43 کشور جهان در مسابقه شرکت کردند که 9 داور خارجی به همراه هشت داور ایرانی قضاوت این مسابقات را انجام دادند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ مهدی حسنی از ایران
2ـ عبدالمجید عبدا... عمر الغویل از لیبی
3ـ فیصل احمد از بنگلادش
نفرات برتر در رشته قرائت:
1ـ حمید شاکر نژاد از ایران
2ـ میثم تمار از عراق
3ـ مصطفی فتحی اسماعیل از مصر
نفرات برتر در رشته تفسیر:
1ـ عبدالحمید مشلاح از مغرب
2ـ زهرا جرفی یگانه از ایران
3ـ محمد رضا مطر الشریفی از عراق
گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در مراسم اختتامیه:« من بارها گفته ام باز هم می گویم: ما تلاوت برجسته قرآن را در این کشور دنبال می کنیم برای اینکه انس با قرآن و تلاوت قرآن در بین مردم عمومیت پیدا کند.»

• ایران صدرنشین مسابقات بین المللی قرآن سال 85

بیست و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 31 شهریور تا 5 مهر ماه 1385 در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد. در این دوره 53 نفر از 40 کشور جهان شرکت داشتند که 10 داور خارجی به همراه 9 داور ایرانی قضاوت این مسابقات را عهده دار بودند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ معتز آقایی از ایران
2ـ جمعه علی محمد از لیبی
3ـ محمد اسماعیل از بنگلادش
نفرات برتر در رشته قرائت:
1ـ محمد جواد کاشفی از ایران
2ـ عبدالرحمان از اندونزی
3ـ حسین حیدر زاده از سوئد
گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در مراسم اختتامیه:« اول باید خوب بخوانید، تلاوت را خوب، زیبا، جامع و صحیح بخوانید ؛ دوم معانی و مفاهیم قرآن را بفهمید و سوم قرآن را حفظ کنید.»

• شرکت 80 قاری و حافظ از 53 کشور جهان در مسابقات بیست و چهارم

بیست و چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 19 تا 24 مرداد 1386 در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد. در این دوره 80 نفر از 53 کشور جهان در مسابقه شرکت کردند که هشت داور خارجی به همراه هشت داور ایرانی این مسابقات را قضاوت کردند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ مصطفی جمعه مطاوع از لیبی
2ـ عبدالغفور جوهرچی از ایران
3ـ محمد عبدالعظیم محمد منصور از مصر
نفرات برتر در رشته قرائت:
1ـ حسین فردی از ایران
2ـ اسامه عبدالله از عراق
3ـ محمد احمد جمال الدین از لبنان
گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در مراسم اختتامیه:« امروز بشریت در نهایت نیاز و احتیاج است به پیام بعثت و به پیروی از تعالیم انبیای عظام الهی که همه آنها به نحو کامل در تعالیم اسلام و قرآن جمع شده است.»

• دوره بیست و پنجم، ربع قرن مسابقات قرآن

بیست و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 8 تا 15 مرداد ماه 1387 در سالن همایش های صدا و سیما در مشهد مقدس برگزار شد. در این دوره 106 نفر از قراء و حفاظ 60 کشور جهان در مسابقات حضور داشتند. در بخش مقالات نیز 187 مقاله از 11 کشور واصل شد و پنج داور خارجی به همراه پنج داور ایرانی قضاوت این مسابقات را انجام دادند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
1ـ عیسی خورشیدی از ایران
2ـ احمد عدنان عبدالرزاق از عراق
3ـ محمد محمود موسی یونس از لیبی
نفرات برتر در رشته قرائت:
1ـ صالح اطهری فرد از ایران
2ـ علی حسن صالح از لبنان
3ـ ایّاد عباس رشید از عراق
نفرات برتر در رشته مقاله نویسی:
1ـ کمال صحرائی اردکانی از ایران
2ـ احسان کوثری نیا و زهرا اخوان از ایران
3ـ بهرام اخوان کاظمی از ایران
گزیده ای از سخنان دکتر محمود احمدی نژاد ریاست جمهوری اسلامی ایران در مراسم اختتامیه:« کتاب خدا و عترت پیامبر هر دو یک حقیقت هستند و هیچ گاه از هم جدا نمی شوند و عترت پیامبر عینیّت و تجسم قرآن است و ورود به قرآن بدون امام ممکن نیست و راه به جایی نمی برد.»

• بیست و ششمین دوره مسابقات، توجه به کیفیت:

یکی از مهمترین مواردی که در بیست و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم به آن توجه جدی صورت گرفت؛ توجه به کیفیت برگزاری مسابقات بود لذا سازمان اوقاف و امور خیریه در تعامل نزدیک با رایزنی های جمهوری اسلامی ایران در اقصی نقاط جهان و همچنین پیگیری نتایج دیگر مسابقات بین المللی قرآن کریم این دوره از مسابقات را با حضور 84 نفر از متسابقین 55 کشور جهان برگزار کرد. همچنین رویکرد ویژه این دوره از مسابقات، اطلاع رسانی حرفه ای و مطلوب از برنامه های مسابقات بود که تولید صدها خبر و پوشش گسترده مسابقات در سطح مطبوعات و صدا و سیما یکی از نتایج این رویکرد مطلوب است.
افتتاحیه این دوره از مسابقات که در آن 47 قاری و 37 حافظ کل حضور داشتند روز یکشنبه 28/4/88 در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور آیت ا... شاهرودی رئیس قوه قضائیه، آیت ا... جنتی دبیر شورای نگهبان و آیت ا... محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و برخی دیگر از مسئولین برگزار شد. این دوره از مسابقات در تاریخ 2/5/88 با برتری جمهوری اسلامی ایران رسید.

در پایان بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار شرکت کنندگان مسابقات بین المللی قرآن را می خوانیم:"سعی بکنیم که بهره ما ( از قرآن ) فقط بهره فی المجلس و بهره گوش و چشم نباشد ؛ دل ما بهره ببرد. قرآن برا ی عمل کردن است. قرآن برای فهمیدن و اندیشیدن است. چرا امت اسلامی عزتی که شایسته اوست امروز در دنیا ندارد ؟ چرا ؟ چرا ما در علم عقبیم ؟ در جایگاه سیاست و تدبیر مسائل جهانی چرا امت اسلامی عقب است ؟ علت این است که به قرآن عمل نمی کنند ؛ علت این است که قرآن بر خلاف ادعاهای ما معیار و محور معرفت و عمل ما نیست. هر مقداری که به قرآن عمل کنیم همان قدر اثرش را خواهیم دید. ما در جمهوری اسلامی سعی کردیم به تعالیم قرآن عمل کنیم ؛ قدری موفق شدیم. به همان اندازه خدای متعال بالمعاینه به ما اثر این عمل کردن را نشان داد".
برگزیدگان دوره بیست و ششم :
رشته حفظ کل :
1ـ شجاع زویدات از ایران
2ـ عبدالله احمد انیس از سوریه
3ـ محمود الکفری از لبنان
4ـ عبدالحمید نصر محمد از لیبی
5ـ شیخ تیجان دونگو از سنگان
رشته قرائت :
1ـ سید محمد جواد حسینی از ایران
2ـ مومن عین المبارک از اندونزی
3ـ علی عبدالسلام قایه از عراق
4ـ ناجی فارس از ساحل عاج
5ـ محمد اوکا از فیلیپین
بخش مقاله نویسی :
1ـ دکتر محمدرضا بندرچی از ایران
2ـ دکتر فتحیه فتاحی زاده و خانم مریم بنان از ایران
3ـ محمد اسماعیل زاده از ایران
4ـ نبیل یعقوبی از عراق
5ـ دکتر فتیح کارا از ترکیه

• رونق برنامه های جنبی در دوره بیست و هفتم مسابقات بین المللی قرآن

بیست‌ و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران طی روزهای 18 تا 23 تیرماه سال 1389 به همت سازمان اوقاف و امور خیریه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی تهران برگزار شد.

این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و اجرای مراسم قرآن به صحنه توسط گروه «تنزیل» آغاز شد، سپس «سیدمحمدجواد حسینی»، نفر برتر بیست و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت و سپس گروه «سبطین» به اجرای برنامه پرداختند.

در این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی گفت: 60 کشور با 93 متسابق در این مسابقات شرکت کردند که در این میان تعدادی از متسابقان هم موفق به کسب مجوز حضور در این مسابقات نشدند؛ البته در این دوره علاوه بر رشته حفظ و قرائت قرآن کریم، رشته‌های جدیدی هم اضافه شده است.

وی توضیح داد: در بیست و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم،‌ رشته تفسیر به گونه‌ای که در سال‌های قبل بود، حذف و به جای آن مقالات قرآنی با موضوعات مبتلابه جامعه اضافه شد.همچنین در اواخر سال 88 فراخوان بخش مقالات قرآنی با 25 محور صورت گرفت، که با استقبال خوبی مواجه شد به نحوی که بخش مقالات قرآنی این مسابقات، بیش از 600 مقاله دریافت کرد.در مراسم افتتاحیه این دوره «محمود احمدی نژاد» رئیس جمهور، سخنرانی کرد.

در این دوره از مسابقات 60 کشور با معرفی 43 حافظ و 50 نفر قاری حضور پیدا کردند، متسابقان کشورهایی مثل نیجریه، سوئد، لبنان، هلند، قطر، لیبی، الجزایر، کویت، عمان، امارات متحده، عراق، استرالیا، انگلستان، مالزی و تونس و. .. طی سه روز در مرحله مقدماتی در دو رشته حفظ و قرائت با هم به رقابت پرداختند.

در بیست و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم اوقاف و امور خیریه، شش‌ نفر از داوران داخلی و هشت نفر از داوران خارجی با نظارت سه داور ایرانی و خارجی به قضاوت پرداختند.

* تجلیل از بانوان قرآنی

برگزاری همایش تجلیل از بانوان فعال عرصه قرآنی، معرفی نویسندگان برتر مقالات قرآنی، تجلیل از برگزیدگان سومین جشنواره قصه‌های قرآنی در روز 22 تیر و برگزاری نمایشگاه محصولات فرهنگی و هنری از جمله برنامه‌های جانبی این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بود.

همچنین برگزاری دو میزگرد علمی با حضور استادان و قرآن‌پژوهان در ایام برگزاری مسابقات بین‌المللی از دیگر برنامه‌های این دوره از مسابقات بود.
برگزاری بیش از 17 محفل انس با قرآن کریم در سطح بقاع متبرکه و مراکز و سازمان‌ها با حضور استادان احمد نعنیع و شاذلی از کشور مصر و قاریان و حافظان ایرانی و گروه‌های هم‌خوانی از دیگر برنامه‌‌های جنبی مسابقات بین‌المللی پارسال بود. قاریان، حافظان، مدعوین، متسابقین شرکت‌کننده در بیست‌ و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به همراه مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه، روز 20 تیرماه با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از مقام شامخ ایشان تجلیل کردند.

همچنین قاریان و حافظان، مدعوین و متسابقان حاضر در بیست‌ و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، روز 21 تیرماه، با حضور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، با فعالیت‌ها و خدمات این سازمان آشنا و از این محل بازدید کردند.در پایان این دوره از مسابقات در رشته حفظ کل قرآن کریم «مهدی محمد خلیل از کشور عراق رتبه اول، علی رجبی از کشور ایران رتبه دوم، محمود سید علی سید احمد از کشور کویت رتبه سوم، بدر عبدالحافد حد از کشور لیبی رتبه چهارم، محمد ثالث عبدالسلام از کشور نیجریه رتبه پنجم، مد جادی عیسی از کشور الجزایر رتبه ششم را به دست آوردند و به مرحله نهایی راه یافتند.

همچنین در رشته قرائت، مرحله نهایی هم «مسعود نیکدستی از ایران، عبدالله داوود محمد از تانزانیا، فتح الله وحیودین از اندونزی، عبدالله حسن از کویت، انور بن هاسین از مالزی به ترتیب رتبه های اول تا رتبه پنجم» را کسب کردند.

در رشته حفظ کل قرآن کریم نیز «علی رجبی از ایران، مهدی محمد خلیل از عراق، بدر عبدل الحفیظ الحد از لیبی، مد جادی عیسی از الجزایر و محمدثالث عبدالسلام از نیجریه» با کسب بیشترین امتیازات به ترتیب به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند.

* انس با قرآن؛ زمینه ساز نفوذ معارف حقیقی

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار اساتید، داوران و شرکت کنندگان در بیست و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، که همزمان با میلاد پُر برکت امام حسین علیه السلام در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، قرآن را ریسمان مستحکم الهی دانستند و خاطر نشان کردند: قرآن حیات طیبه را وعده داده است و این حیات طیبه همان زندگی همراه با عزت، امنیت، رفاه، استقلال، علم، پیشرفت، اخلاق، حِلم و گذشت است که در پرتو انس با قرآن و چنگ زدن به این ریسمان الهی، محقق می شود.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار، انس با قرآن را زمینه ساز نفوذ معارف و حقایق قرآنی در دل و جان مسلمانان دانستند و افزودند: سالهای متمادی تلاش شد بین "قرآن و معارف قرآنی" و "دلهای امت اسلامی" فاصله ایجاد شود تا جایی که در برخی کشورهای اسلامی، فصل جهاد را به خاطر رعایت دشمنان اسلام از تعالیم اسلامی و مدارس حذف کردند.

ایشان در تشریح "حیات طیبه وعده داده شده از سوی قرآن کریم" خاطر نشان کردند: در این حیات طیبه، زندگی فردی و اجتماعی، روح و جسم انسان، دنیا و آخرت، همزمان وجود دارد.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه افزودند: در حیات طیبه قرآنی همچنین، آرامش روحی، سکینه و اطمینان، سعادت و عزت اجتماعی، استقلال و آزادی عمومی تأمین شده است که مقدمه ی لازم برای رسیدن به این حیات طیبه، برگزاری جلسات و مسابقات قرآنی، و تربیت حفّاظ و قرّاء است.

رهبر انقلاب اسلامی با توصیه به جوانان برای تفهّم و تدبر در قرآن و حفظ آیات نورانی آن خاطر نشان کردند: با هر بار نشست و برخاست با قرآن یک پرده از جهالت برداشته می شود و چشمه ای از نورانیت گشایش می یابد.

• بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن و ظرفیت پایان‌ناپذیر کتاب الهی

بیست و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قران کریم از 8 تا 13 تیرماه سال 1390 در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور دکتر احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران، حجت‌الاسلام والمسمین محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قرائت پیام آیات عظام سبحانی، نوری همدانی و مکارم شیرازی آغاز شد.

این دوره ازمسابقات با استقبال و حضور قاریان و حافظان 60 کشور جهان در 3 رشته قرائت، حفظ و مقاله‌‌نویسی برگزار گردید.

برنامه‌های جنبی این دوره از مسابقات

این دوره از مسابقات دارای 2 برنامه جنبی همایش پژوهش‌های قرآنی و همایش تجلیل از بانوان قرآنی بود.

همایش پژوهش‌های قرآنی با سخنرانی حسن رحیم‌پور ازغدی و همایش تجلیل از بانوان قرآنی با حضور و سخنرانی آیت‌الله سید احمد خاتمی برگزار شد که سخنرانان با طرح مباحث گوناگون قرآنی بر پیشرفت چشمگیر ایران در فعالیت‌های قرآنی و تعمیق و تدبیر بیشتر در محتوای قرآن تأکید کردند.

مراسم اختتامیه:

آیین اختتامیه بیست هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با حضور آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه و حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه و متسابقین 60 کشور جهان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد. در این دوره در رشته حفظ کل افراد ذیل معرفی شدند:
1 ـ مرتضی محمدنژاد از ایران
2 ـ مقداد مظفر جاسم از عراق
3 ـ فرهاد یونس‌حسن از کردستان عراق
4‌ـ قاسم سوکونا از مالی
5 ـ ابراهیم رمضان شبان از تانزانیا
نفرات‌برتر رشته قرائت:
1 ـ عباس هاشمی از ایران
2 ـ داروبن حسبیوان بن سوحیبدین از اندونزی
3 ـ احمدبن یوسف از بنگلادش
4 ـ محمد الاطاروتی از مصر
5 ـ سید ثمرالدین محمد‌اف از تاجیکستان
در رشته مقاله‌نویسی:
1 ـ دکتر مهدی اکبرنژاد، سارا ساکی، نانسی ساکی، نویسندگان مقاله معناشناسی فتنه در قرآن کریم از ایران
2 ـ محمد کریمی، وحید خاصیان نویسندگان مقاله وجوه معنایی واژه سعی در قرآن کریم از ایران
3 ـ محمد تقی دیاری بیدگلی، علیرضا کوهی نویسندگان مقاله مراتب و مراحل انس با قرآن در آیات و روایات با تأکید براندیشه امام خمینی (ره) از ایران
4 ـ محمدرضامطرالشریفی نویسنده مقاله تمیز معنایی الفتنه و معرفه فلسفتها و اسبابها و سبل (دفعها من مناظر القرآن الکریم) از عراق
و احمد عبدالرحیم السایح نویسنده مقاله مفهوم النهضت و تخلف المسلمین من منظور القران الکریم از مصر به عنوان برگزیدگان رشته‌های مختلف معرفی شدند و جوایز خود را از رئیس قوه قضائیه و نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف دریافت کردند.
ظرفیت بی‌‌پایان کتاب الهی
در پایان مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مسئولان برگزاری مسابقات، اساتید، داوران، حفاظ و قاریان شرکت کننده به دیدار مقام معظم رهبری شتافتند. در این دیدار آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی) مسابقات بین‌المللی قرآن کریم را نشان دهنده ظرفیت عظیم و بی‌پایان این کتاب آسمانی برای اجتماع و وحدت مسلمانان دانستند.

پوشش گسترده خبری این دوره از مسابقات

در بیست و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بیش از 300 خبرنگار، عکاس و تصویربردار از صدا و سییما، خبرگزاری‌ها و مطبوعات حضور یافتند و به پوشش گسترده خبری بزرگ‌ترین رویداد قرآنی جهان اسلام پرداختند. همچنین این مسابقات به صورت زنده از شبکه قرآن سیما و همچنین بخش‌هایی از آن به صورت زنده از شبکه سوم سیما پخش شد.

• نگاهی به بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم

بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از 28 خرداد تا 2 تیرماه سال 1391 برای نخستین بار در سالن همایش‌های برج میلاد تهران و با حضور شخصیت‌های سیاسی ، ،فرهنگی، لشگری وکشوری ،سفرا ی کشورهای مختلف دنیا و جمعیت کثیری از احاد مختلف مردم برگزار شد.
افتتاحیه این دوره از مسابقات با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی رییس سازمان اوقاف و امورخیریه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 استقبال بی نظیر و چشم گیر مردم

حضور اقشار مختلف مردم در مراسم افتتاحیه ،اختتامیه و در طول برگزاری این دوره از مسابقات بسیار چشم گیر و مثال زدنی بود به طوریکه سالن همایش های برج میلاد مملو از جمعیت بود و بسیاری از علاقه مندان نیز در محوطه و حیاط از طریق مانیتور این مراسم را دنبال می‌کردند.

نفرات برتر در رشته قرائت و حفظ کل قرآن کریم

پس از رقابت قرآنی نمایندگانی از 68 کشور جهان در این دوره از مسابقات که با قضاوت هیات داورانی متشکل از اساتید و پیشکسوتان قرآنی داخلی و خارجی همراه بود در نهایت آقای قاسم مقدمی از ایران در رشته قرائت قرآن کریم و آقای حسین معتمدی از کشورمان در رشته حفظ کل به مقام نخست دست یافتند. همچنین در رشته قرائت آقایان عزت السید راشد از کشور مصر و محمود سلمان علی از کشور بحرین رتبه های دوم و سوم را کسب کردند.

معتمدی در رشته حفظ کل قرآن کریم و نیز آقایان عین العارفین از بنگلادش و عبدالله عمر حامد از کشور لیبی مقام های دوم و سوم را به دست آوردند. در مراسم اختتامیه این دوره از مسا بقات با حضور دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امورخیریه با اهدای جوایز، لوح تقدیر و تندیس مسابقات از نفرات برتر تجلیل شد.

دیدار با ولی امر مسلمین سنتی ماندگار و زیبا

در پایان مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مسئولان برگزاری مسابقات، اساتید، داوران، حفاظ و قاریان شرکت کننده به دیدار مقام معظم رهبری شتافتند. در این دیدار آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی) مسابقات بین‌المللی قرآن کریم را نشان دهنده ظرفیت عظیم و بی‌پایان این کتاب آسمانی برای اجتماع و وحدت مسلمانان دانستند.

گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با شرکت کنندگان

تدبر در آیات الهی، فهم معارف قرآنی و درس آموزی از قرآن مجید نیاز اساسی ملتهای مسلمان است ، تلاوت قرآن با صوت و الحان زیبا، هدف و اصل نیست و باید به عنوان مقدمه ای ضروری برای خشوع دلها و ایجاد آمادگی برای درک و فهم معارف قرآنی، مورد توجه قرار گیرد.

فقط به خواندن، فقط به لفاظی، فقط به الحان گوناگون نبایستی اکتفاء کرد؛ اینها را باید به چشم وسیله نگاه کرد ، لحن زیبا و صدای زیبا برای قرآن لازم است اما برای این که دلها خشوع پیدا کنند، نرم شوند و به معانی قرآن برسند.

اینجور نیست که ما خیال کنیم این یک امر استقلالی است؛ نه اینها مقدمه است؛ این مقدمه را باید به قصد آن ذی المقدمه انجام داد؛ و البته بدون این مقدمه هم مشکل است. اینکه ما اصرار داریم بر حفظ قرآن، بر تلاوت قرآن، بر گسترش جلسات قرآنی در سطح کشور، بر آموزش علوم قرآنی و فنون قرآنی - از تلاوت و کتابت و بقیه ی مسائل گوناگونی که اطراف قرآن هست- به خاطر این است که آشنایی با اینها و وقت گذاشتن در این رشته ها، فضای کشور را فضای قرآنی می‌کند. ما به این فضا احتیاج داریم. وقتی فضا قرآنی شد، انس با قرآن افزایش پیدا خواهد کرد؛ و انس با قرآن، موجب تدبر در قرآن و معارف قرآنی می‌شود. امروز دنیای اسلام به این تدبر احتیاج دارد ما ملت ایران هم به این تدبر احتیاج داریم.

ملت ایران مفتخر است که پرچم حاکمیت قرآن و اسلام را در دنیای مادی به اهتزاز درآورده و با صبر و استقامت، و تحمل دشواریها، روزبروز بر تلألؤ این پرچم نورانی می افزاید و با هوشیاری، اقتدار و پیشرفت مستمر، مکر و توطئه های دشمنان را ناکام می گذارد.

• حماسه قرآنی سی امین دوره مسابقات بین المللی در سال حماسه سیاسی

سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از دهم تا هفدهم خرداد ماه سال 1392 در محل سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد.در این دوره از مسابقات 111 قاری و حافظ از 70 کشور جهان در سه مرحله مقدماتی، میانی و نهایی و در طول یک هفته به رقابت با یکدیگر پرداختند.

مراسم افتتاحیه این دوره از مسابقات با تلاوت آیاتی از قران کریم توسط "قاسم مقدمی" قاری بین المللی قرآن مجید و نفر اول این مسابقات در سال گذشته آغازشد و پس از آن حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و حجت الاسلام و المسلمین "علی محمدی "نماینده ولی فقیه ورئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به سخنرانی پرداختند.

گردهمایی قاریان 70 کشور جهان

حجت الاسلام والمسلمین" علی محمدی"نماینده ولی فقیه ورئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم افتتاحیه سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت:امروز جمهوری اسلامی ایران در مقام قرائت و حفظ قرآن کریم و توجه به مفاهیم و آشنایی و آموزش آن رتبه خوبی بین کشورهای مختلف بدست آورده و همچنین در مقام عمل و تدبر به آیات الهی پیشرو است.

قاریان قرآن سفیران قرآنی هستند

حجت الاسلام و المسلمین "محمدی گلپایگانی" رئیس دفتر مقام معظم رهبری هم در مراسم افتتاحیه سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم با اشاره به اینکه این مسابقات فرصتی است تا شرکت کنندگان با حقایق و وقایع موجود در جمهوری اسلامی آشنا شوند اظهار داشت:شما می توانید سفیری برای کشور خودتان باشید و وقایع و حقایق را که در کشور ما مشاهده می کنید بازگو کنید.

وی متذکر شد:امروز جمهوری اسلامی ایران کشوری است که حاکمش قرآن مجید است و احکام اسلامی در آن جریان دارد و تنها کشوری است که به تمام معنا بر اساس تعالیم قرآن و اهل بیت (ع) زندگی می کند و حکومتش ، مردمش و همه رجال سیاسی اش هدفشان این است که قرآن حاکم باشد.

تجلیل از 14 بانوان فعال قرآنی

در کنار سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن چهارمین همایش تجلیل از بانوان قرآنی هم برگزار شد.تجلیل از مادر شهیدان سجادیان و جوادنیا و دعوت هدفمند از جامعه قرآنی با برقراری تماس با 120 موسسه قرآنی از ویژگی های این دوره بود.همچنین بیش از دو هزار بانوی فعال موسسات قرآنی در روز همایش(12خرداد) در سالن اجلاس حضور یافتند.

هفتمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی

برگزاری همایش بین المللی پژوهش های قرآنی و شرکت پژوهشگران داخلی و خارجی در نشست های علمی با هدف تعامل ،همفکری و استفاده از آراء و نظریات دیگر پژوهشگران ،افق های روشنی را در پیش روی محققان در سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم گشود و در این همایش همچنین از برگزیدگان هفتمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی در سالن اجلاس در روز 16 خرداد تجلیل شد.

در این همایش هم ، حجت الاسلام و المسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه،آیت الله سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران و دکتر عابدی رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم درباره مباحث علمی و قرآنی به ایراد سخن پرداختند.هفتمین همایش پژوهش های قرآنی در حالی به کار خود پایان داد که در مجموع از 16 نویسنده مقاله برتر علمی از نویسندگان ایرانی و جهان اسلام تجلیل شدند.

عرصه آثار قرآنی در نمایشگاه جنبی

همزمان با برگزاری مسابقات بین المللی قرآن نمایشگاه بزرگ قرآنی ، فرهنگی و هنری به همراه عرضه آثار فاخر قرآنی برگزار شد که مورد استقبال مردم و علاقه مندان و قاریان و شرکت کنندگان قرار گرفت.

عرضه قرآن کریم به چهار زبان انگلیسی ، روسی ، اسپانیایی و چینی ، نمایش تابلو فرش های چشم نواز قرآنی ، برگزاری مسابقه پیامکی و اینترنتی،آموزش قرآن به گروههای سنی مختلف 0 ، طرح ختم قرآن هدیه به روح ملکوتی امام راحل و برگزاری دهها کلاس آموزش از ویژه برنامه های جنبی این دوره از مسابقات بود.

فاتحان سکوی سی امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن

آیین اختتامیه سی‌امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی کشور جمعه 17 خرداد در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

با پایان رقابت‌های سی‌امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران ، پس از یک دوره رقابت‌‌های فشرده میان نمایندگان اعزامی از بیش از70کشور جهان، برگزیدگان در دو رشته قرائت و حفظ معرفی شدند.

بر اساس رأی هیات داوران سی‌امین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ، در بخش قرائت، وحید وکیلی از ایران به مقام نخست این رشته نایل شد.همچنین «عبدالرحمن الکردی» از سوریه، «سعید برات‌ زاده» از آلمان،«محمد علی خسروی» از افغانستان و «حسام کریم» از عراق به ترتیب مقام‌های دوم تا پنجم این دوره از مسابقات را کسب کردند.همچنین در رشته حفظ نیز هاشم سلطانی‌نژاد از ایران رتبه نخست این رشته را به خود اختصاص داد.

در این بخش نیز «سعیدو آدم اسحاق واکاوا» از نیجریه، «حسین عدنان عبدالرزاق» از عراق، «محمد ارشاد بن عبدالله» از مالزی و «سیدصادق احسانی» از افغانستان به ترتیب مقام‌های دوم تا پنجم این دوره از مسابقات را به دست آوردند. نفرات نخست تا پنجم این مسابقات در هر دو رشته «حفظ» و «قرائت» یک جلد کلام‌الله مجید، لوح تقدیر، یادمان سی‌امین دوره مسابقات و به ترتیب 400 میلیون ریال، 350 میلیون ریال، 300 میلیون ریال، 250 میلیون ریال و 200 میلیون تومان دریافت می‌کنند.

همچنین در بخش پژوهش‌های قرآنی این دوره از مسابقات نیز یحیی میرحسینی از ایران رتبه نخست، سید عبدالله اصفهانی و محمود ابوترابی به طور مشترک رتبه دوم، حمید ملک‌ملکان و راضیه علی اکبری به طور مشترک رتبه سوم، «علی فرحان عبدالله الفکیکی» از انگلیس رتبه چهارم و «ناظم مجیل فاتح» و «رعد مزاحم فنجان» هر دو از عراق به طور مشترک رتبه پنجم را به دست آوردند.

دنیای اسلام تشنه حقایق قرآنی

سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم با دیدار شرکت کنندگان با رهبر معظم انقلاب اسلامی به پایان راه رسید.

مقام معظم رهبری در آغاز بیانات خود با تأکید بر لزوم انس و آشنایی بیشتر مسلمانان با قرآن و معارف سعادت‌بخش و عزت‌آفرین آن فرمودند: یکی از خطاب‌های قرآنی به مسلمانان، اتحاد حول ریسمان الهی و متفرق نشدن است که در مقابل آن، آموزش و روش استعماری قرار دارد که ایجاد اختلاف میان امت اسلامی و تشدید تعصب‌های مذهبی، دستور کار آن است.

ایشان با اشاره به این که دنیای اسلام امروز تشنه حقایق قرآنی است، افزودند: برخلاف گذشته که برجستگان دنیای اسلام برای رساندن صدای آزادی‌خواهی خود شعارهای سوسیالیستی و کمونیستی سر می‌دادند، امروز از شرق تا غرب دنیای اسلام اگر کسانی بخواهند شعار عدالت، استقلال، آزادی و عزت را فریاد کنند شعارهای قرآنی را سر می‌دهند.

امام خامنه‌ای برگزاری جلسات و مسابقات قرآنی را وسیله‌ای برای نزدیک شدن بیشتر به حقیقت و روح قرآن کریم دانستند و خاطرنشان کردند: فراگرفتن معارف قرآنی زمینه‌ای برای رسیدن به سلامت، امنیت و عزت و سامان یافتن زندگی مسلمانان در سایه تعالیم قرآن است.
منبع: تسنیم