کد خبر 31319
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۱

شيمون پرز در همايش روساي سازمان‌هاي اصلي آمريکايي يهودي، با اشاره به شرايط جديد منطقه خاورميانه و همچنين موقعيت ايران گفت: اسرائيل جنگ جديدي در پيش دارد.

به گزارش مشرق به نقل از جروزالم پست ، شيمون پرز رييس جمهور 86 ساله رژيم صهيونيستي، در همايش روساي سازمان‌هاي اصلي آمريکايي يهودي، در هتل اينبال واقع در بيت‌المقدس بيان کرد: اسرائيل جنگ جديدي در پيش دارد.
وي افزود: «اکنون ما نه با يک حمله نظامي بلکه با يک حمله ديپلماتيک مواجه هستيم، چرا که وضعيت ديپلماتيک در جهان به سمت صلح مي‌باشد.»
جروزالم پست افزود: به گفته وي اسرائيل در سازمان ملل "چهره‌اي ديو مانند" پيدا کرده و اين در حالي است که سازمان ملل نه تنها در خصوص آينده اسرائيل کاري نمي‌کند بلکه به آن حمله نيز مي‌کند.
وي در خصوص رويدادهاي تهران گفت که جهان بايد بين ايران و مصر تمايز قائل شود: «در حالي که انقلاب مصر نسبتاً بدون خشونت بود، اما مي‌توان در تلويزيون ديد که در ايران قانون‌گذاران از قوه قضائيه مي‌خواهند تا مخالفان را بکشند.»
شيمون پرز با دفاع از فناوري بالا به عنوان اسلحه‌اي در برابر فقر و خشونت ياد کرد و افزود که رويدادهاي اجتماعي خاورميانه هيچ‌گاه بدون کمک اينترنت و فيس‌بوک روي نمي‌داد.
پرز بيان کرد: «بزرگ‌ترين سلاحِ انقلاب، آيفون است. بايد به تمام کشورهايي که از دموکراسي سوءاستفاده مي‌کنند ولي از فناوري بالا استقبال مي‌کنند، اين فرصت داده شود تا بتوانند جهان جديد را تجربه کنند».
او همچنين علم و فناوري را ابزاري بسيار مؤثرتر از ديپلماسي عمومي خواند.
وي معتقد است که "فقر" بيش از هر چيز ديگري در اين شورش نقش داشته است. با اين حال وي تصديق کرد که فقر چيز جديدي نيست. آنچه جديد است ارتباطاتي چون فيس‌بوک و توييتر است که امکان ارائه نظر را به اشخاص زخمي مي‌دهد و سريعاً تاثيرگذار مي‌شود.
پرز با توجه به رويدادهاي کشورهاي مختلف خاورميانه گفت: «ما داريم وارد فصل جديدي مي‌شويم؛ سرنوشت متفاوت خاورميانه». به گفته وي اين تغيير، بسيار چشمگير بوده است و «اين بار مسئله کاملاً فرق مي‌کند.»
پرز توسعه‌هاي جديد را نه به عنوان يک انقلاب که به عنوان يک شورش ارزيابي کرد، چرا که از نظر وي آنها برگرفته از ارتش، مذهب، حزب سياسي، يا دولت نبوده‌اند.
شيمون پرز با تمرکز بر مصر افزود: «چنين چيزي به هيچ وجه سازمان‌دهي نشده بود. اين مسئله، شورشي بدون رهبر بود».
وي گفت: «به هنگام مبارزه با ترور، نمي‌توان از ديپلماسي عمومي برخوردار بود»، و اشاره کرد که «متعصبان و افراط‌گران از اسرائيل به عنوان بهانه‌اي براي پرداختن به مشکلات کشورشان استفاده مي‌کنند و در تلاشند تا مشروعيت ما را از بين ببرند».
به گفته وي تنها راه مبارزه با تروريسم «کامل کردن فرايند سازش با فلسطينيان است، و در هنگام انجام چنين کاري، بايد به طور هم‌زمان به کشورهاي همسايه در داشتن راهکارهاي فناوري بالا مانند نگهداري آب و تصفيه آب کمک کرد».
پرز ابراز اطمينان کرد که چنين تمهيداتي تا حد بسيار زيادي احساسات ضد اسرائيلي را از بين مي‌برد.