کد خبر 315133
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۸

مشاور عالی شورای ملی نخود گفت: ایران یکی از کشورهایی است که از نشاسته زیادی در سبد غذایی خود استفاده می کنند و از نظر مصرف گندم در جهان نیز رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.

به گزارش مشرق  رضا حق پرست در جلسه دیدار با هیئت محققان ترکی در خرم آباد اظهار کرد: متأسفانه مصرف برنج در کشور ما بسیار زیاد است و این در حالی است که ایران یک کشور خشک محسوب می شود و این سبب شده است که سالانه حدود 1.5 میلیون تن برنج به کشور وارد می شود.

وی افزود: ایران سیزدهمین کشور پرمصرف برنج در دنیا است و همچنین از نظر مصرف گندم در دنیا رتبه چهارم را به خود اختصاص  داده است که این دو محصول هر دو کربوهیدراته هستند و سرشار از نشاسته هستند که همین عامل سبب بروز بسیاری از بیماری های خطرناک در انسان می شود.

دکتر حق پرست تصریح کرد: یکی از بیماری هایی که در بین مردم ایران بسیار شایع است دیابت است که این بیماری ناشی از مصرف زیاد نشاسته است و شیوع این بیماری در بین مردم ایران به طوری است که 10 درصد از مردم ایران مبتلا به این بیماری هستند.

مشاور عالی شورای نخود کشور بیان کرد: برنج و گندم مورد مصرف ما بدون فیبر هستند و سالانه 40 هزار نفر از مردم ایران بر اثر سرطان و بیماری های قلبی جان خود را از دست می دهند و این بیماری ها نیز ناشی از کمبود فیبر در بدن است.

وی اظهار کرد: نخود دارای پروتئین بسیار بالایی است و می تواند در پیشگیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان، دیابت، چربی خون و کلسترول بسیار مؤثر است و می توان با وارد کردن این ماده در سبد غذایی افراد از پروتئین موجود در آن بهره بسیاری برد.
منبع: تسنیم