کد خبر 31577
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۱:۳۰

از ميان اين سه برادر ، کمتر نامي از علي باکري برده مي شود و تا کنون تصويري هم از او منتشر نشده است. او بزرگ ترين فرزند ارشد خانواده باکري بود و برادران کوچک ترش ، تحت تاثير مبارزات او بود که پاي در مسير مجاهده و ايثار گذاشتند.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق ، گرچه برادران باکري را بايد افتخار آذربايجاند دانست اما بي شک آنان ستارگان درخشان تاريخ تشيع هستند . اين سه برادر ، بدون هر گونه تعلقات قومي ، قبيله اي و گروهي و گروهکي ، تمام هستي خود را در طبق اخلاص نهادند و به عشق حضرت حيدر (صلوات الله عليه) پاي در ميادين خون و آتش گذاشتند ، در حالي که از همان گام نخستين يقين داشتند عاقبتي جز شهادت در پيش رو ندارند. از ميان اين سه برادر ، کمتر نامي از علي باکري برده مي شود و تا کنون تصويري هم از او منتشر نشده است. او بزرگ ترين فرزند ارشد خانواده باکري بود و برادران کوچک ترش ، تحت تاثير مبارزات او بود که پاي در مسير مجاهده و ايثار  گذاشتند.  همزمان با سالگرد شهادت مهدي و حميد باکري ، براي نخستين بار تصويري از شهيد علي باکري را منتشر مي شود.

 

و اما حکايت علي باکري:

*علي باکري به سال 1322 در شهرستان مياندوآب متولد شد. به سال 1341 با رتبه ? در مهندسي شيمي دانشکده فني دانشگاه تهران به تحصيل مشغول گرديد و در سال 1345 با رتبه اول از دانشگاه فارغ التحصيل شده و بلافاصله پس از آن به تدريس در دانشگاه پرداخت. در همين سال به مبارزات مسلحانه عليه رژيم پهلوي روي آورد و براي ديدن آموزش هاي کافي و قاچاق اسلحه به داخل کشور ، چندين بار به لبنان سفر کرد. علي در شهريور 1350 به دام ساواک افتاد و پس از شکنجه هاي فراوان در بي دادگاه نظامي پهلوي به اعدام محکوم  و در 30فروردين 1351 حکمش اجرا شد. پيکر او در قطعه 33 بهشت زهراي تهران به خاک سپرده شد.

حکايت دو برادر ديگر نيز اين چنين است:

*مهدي باکري به سال 1333 در شهرستان مياندوآب متولد شد.پس از اخذ ديپلم ، در رشته مهندسي مکانيک ادامه تحصيل داد. با پيروزي انقلاب اسلامي ، مهدي باکري نقش مهمي در تاسيس و سازماندهي سپاه در آذربايجان غربي ايفا کرد. او موفق شد با تکيه بر خصوصيات اخلاقي بي نظيرش ، از آذري زبانان مناطق شمال غرب کشور ، لشکري يک دست و خط شکن تشکيل دهد و فرماندهي آن را در عمليات هاي متعددي بر عهده بگيرد. مهندس مهدي باکري سرانجام به تاريخ 25 اسفند سال 1363( 12 سال پس از برادرش) در عمليات بدر به شهادت رسيد. پيکر مهدي باکري ، هنگام انتقال به عقبه ، بر اثر اصابت موشک تکه تکه شد و به دست نيامد.

*حميد باکري به سال 1334 در شهرستان اروميه متولد شد. حميد در سال 1355 ظاهراُ به عنوان تحصيل به خارج از کشور سفر کرد ، ابتداء به ترکيه و از ترکيه جهت گذراندن دوره چريکي عازم سوريه شد و بعد به آلمان رفته و در دانشگاه اسم نويسي نمود اما با هجرت امام خميني به پاريس ، حميد نيز درش را رها کرد و گام در مسيري گذاشت که انتهاي آن به منطقه طلائيه مي رسيد. حميد باکري در پنجم اسفند 1362 در عمليات خيبر (منطقه طلائيه) در جريان نبردي سخت با ارتش متجاوز بعثي ، شربت شهادت نوشيد. همرزمانش قصد داشتند پيکر او را که قائم مقام فرماندهي لشکر 31 عاشورا به عقبه بازگردانند اما فرمانده لشکر ، شهيد حميد باکري امر کرد ، تنها زماني مي توانيد حميد را بياوريد که جسد بقيه بچه ها هم برگردانده شود. به اين ترتيب تا امروز حميد باکري هم مزاري  ندارد.

شهيد علي باکري


از راست: شهيدان علي باکري - مهدي باکري -حميد باکري