کد خبر 31613
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۰

يک آسيب شناس و متخصص علوم رفتاري از افزايش 30 درصدي زندگي مجردي دختران خبر داد و گفت: افزايش زندگي تک زيستي، گسترش پذيرش دختران در دانشگاهها و مراکز علمي و اشتغال آنها در سازمانها و نهادهاي دولتي و خصوصي باعث افزايش زندگي مجردي دختران شده است.

به گزارش مشرق، مجيد ابهري در گفتگو با مهر افزود: شروع زندگي مجردي در دختران از زندگي دانشجويي آغاز شده و از آنجا که اين نوع زندگي تمرين مستيقم براي زيستن است دختران به اين نوع زندگي عادت مي کنند بطوريکه حتي بعد از پايان تحصيلات نيز به آن ادامه مي دهند.

اين آسيب شناس اجتماعي تاکيد کرد: بروز اين پديده باعث گسترش خانواده هاي تک نفره و دشواري تشکيل خانواده مي شود.

به گفته ابهري، افزايش فاصله خانوادگي از نگاه فرهنگي، يافتن استقلال مالي و عدم علاقه دختران به بازگشت باعث شده هر سال تعداد آنها روند صعودي پيدا کرده و نتيجه آن بروز و تعميق گسست نسلي شده است.

اين متخصص علوم رفتاري با تاکيد بر اينکه پيشگيري از جابجايي دختران هنگام تحصيل و يا پذيرش آنها در دانشگاههاي محل تولد و حضور در خانواده ها از جمله مواردي است که مانع زندگي مجردي دختران مي شود، گفت: سياستهاي تشويقي دختران براي زندگي با خانواده ها از يک طرف و گسترش فرهنگ ازدواج در دوران تحصيل از سوي ديگر مي تواند از وقوع فاصله عاطفي ميان دختران و خانواده ها جلوگيري کند.

به گفته وي، افزايش زندگيهاي مجردي ناهنجاريهاي رفتاري را در پي دارد به همين دليل مي توان با اتخاذ سياستهاي مناسب از وقوع آن جلوگيري کرد.

وي افزود: همچنين تشکيل خوابگاههاي دانشجويي دخترانه در دوران تحصيل مي تواند از ديگر اهرمهاي کاهش دهنده زندگي تک سيستمي باشد.