کد خبر 317112
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۶

محققان معتقدند زبان انسان شاید دارای حس ششم باشد.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، علاوه بر تشخیص مزه‌های شیرین، شور، تند و تلخ، زبان می‌تواند کربوهیدرات‌ها را نیز حس کند. این مواد مغذی به قندهایی تجزیه می‌شوند که منبع عظیم تامین انرژی در بدن انسان به شمار می‌آیند.

محققان بر این باورند حس‌کردن کربوهیدرات‌ها مرکز شادی مغز را تحریک کرده و دلیل نامطبوع‌بودن غذاهای رژیمی را توضیح می‌دهد.

با مطالعه 10 شرکت‌کننده در نیوزیلند و استفاده از تصویربرداری مغزی ام‌آر‌آی کاربردی، تیم علمی دریافت کربوهیدرات‌ها نواحی از مغز را فعال می‌کنند که تحت تاثیر شیرینی‌های مصنوعی حتی زمانی که فقط مزه می‌شوند، قرار نمی‌گیرند.

دکتر نیکلاس گرانت از گروه علوم تمرینی و ورزشی مرکز تحقیقات مغز دانشگاه اوکلند، گفت: زبان اندام حسی با توانایی بسیار بیشتر از آنچه تصور می‌شود، است و کربوهیدرات‌ها را از شیرینی‌های مصنوعی تشخیص می‌دهد.

حس ششم موجود در زبان برای شناسایی کربوهیدرات‌ها، علت واکنش سریع ورزشکاران به این مغذی‌ها و همچنین جنبه‌های اختلالات خوردن غیرکنترل‌شده را توضیح می‌دهد.

جزئیات این مطالعه در مجله Appetite منتشر شد.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: ایسنا