کد خبر 317115
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور تسهیلات این سازمان برای داوطلبان نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا و معلولان جسمی و حرکتی در برگزاری آزمون سراسری سال 93 را تشریح کرد.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، دکتر حسین توکلی ، با بیان اینکه این تسهیلات برای داوطلبانی در نظرگرفته می‌شود که مشکل آنها به تایید سازمان بهزیستی رسیده و گواهی ذیربط را به سازمان ارسال کرده و در بند 22 تقاضانامه الکترونیکی ثبت‌نام نیز بر حسب مورد معلولیت خود را مشخص کرده باشند، گفت: در آزمون سال 93 به استناد علامت گذاری داوطلبان در بند 22 تقاضانامه تعداد 1806 داوطلب در ردیف داوطلبان مذکور قرار گرفته‌اند که از این تعداد 881 داوطلب زن و 925 داوطلب مرد هستند.

وی افزود: بر اساس آمار 277 داوطلب نابینای مطلق، 346 داوطلب کم بینا، 98 داوطلب ناشنوای مطلق، 182 داوطلب کم شنوا و 903 داوطلب معلول جسمی حرکتی هستند.

مشاورعالی سازمان سنجش با بیان اینکه حوزه امتحانی این داوطلبان درهر یک از گروه‌های آزمایشی در شهرستان‌های مختلف مجزا از حوزه امتحانی سایر داوطلبان تعیین شده است، اظهار کرد: حوزه امتحانی داوطلبان مذکور در تهران دانشکده علوم توانبخشی خواهد بود و سازمان بهزیستی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی در تعیین مراقبین ذیصلاح برای این داوطلبان همکاری خواهند داشت.

توکلی خاطرنشان کرد: به منظور فراهم آوردن تسهیلات لازم برای این داوطلبان ترتیبی اتخاذ شده که همانند سال گذشته علاوه بر منشی مسلط به زبان‌های انگلیسی و عربی سوالات برخی دروس با خط بریل چاپ و توزیع شود.

وی با بیان اینکه تمامی سوالات زبان و ادبیات فارسی، زبان عربی، معارف اسلامی و زبان انگلیسی مندرج در دفترچه آزمون عمومی برای تمامی داوطلبان مذکور به خط بریل تهیه شده است، تصریح کرد: تمامی سوالات ریاضی، اقتصاد، زبان و ادبیات فارسی،‌ زبان عربی،‌ تاریخ، جغرافیا، علوم اجتماعی و فلسفه و منطق و همچنین زبان شناسی مندرج در دفترچه سوالات آزمون اختصاصی برای داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی که بیشترین داوطلبان نابینای مطلق را دارند به خط بریل تهیه شده است.

وی با اشاره به تهیه سوالات زبان انگلیسی تخصصی برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی زبان خارجی به خط بریل گفت: علاوه بر این دفترچه‌ها،‌ دفترچه سوالات عادی نیز در اختیار تمامی داوطلبان نابینای مطلق قرار می‌گیرد؛ چرا که ممکن است برخی از داوطلبان در بزرگسالی بینایی خود را از دست داده و به خط بریل تسلط نداشته باشند. بنابراین سوالات توسط منشی برای آنها قرائت می‌شود.

مشاورعالی سازمان سنجش افزود: تمامی سوالات آزمون عمومی و اختصاصی حدود 75.09 درصد داوطلبان نابینای مطلق، در گروه علوم انسانی و 15.88 درصد داوطلبان گروه آزمایشی زبان‌های خارجی و جمعا 99.97 درصد از کل داوطلبان نابینای مطلق به خط بریل تهیه شده است.

توکلی خاطر نشان کرد: به منظور افزایش کیفیت آزمون ترتیبی اتخاذ شده تا فواصل صندلی‌های داوطلبانی که از منشی استفاده می‌کنند طوری طراحی شود که قرائت سوالات برای داوطلب، مشکلی برای سایر داوطلبان ایجاد نکند.

وی همچنین درباره مدت زمان پاسخگویی به سوالات برای داوطلبان نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا و معلولان جسمی و حرکتی گفت: زمان لازم برای پاسخگویی به سوالات ریاضیات، فیزیک، فیزیک مکانیک و شیمی ، 1.5 برابر زمان استاندارد هر یک از این دروس و زمان لازم برای پاسخگویی به سایر سوالات 1.3 برابر مدت زمان استاندارد هر یک از آزمون دروس مذکور خواهد بود.

وی افزود: همچنین به منظور فراهم کردن تسهیلات بیشتر بر اساس مصوبات مربوط تمامی این داوطلبان در سهمیه‌های مناطق یک و دو در گزینش نهایی به ترتیب با سهمیه مناطق دو و سه در نظر گرفته می‌شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: برای داوطلبان کم بینا نیز سوالات با فونت درشت چاپ شده تا نیازی به قرائت سوالات نداشته باشند.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: ایسنا