گروه بین‌الملل مشرق- سرخط اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی به همراه گزیده‌ای از مهمترین مطالب آن در ادامه برای استفاده کارشناسان و مخاطبان محترم آمده است:

مشرق: محورهای اصلی اخبار روز گذشته رسانه‌های انگلیسی‌زبان صهیونیست‌ها درباره ایران شامل اظهار خوش‌بینی آمریکایی‌ها از آینده مذاکرات هسته‌ای، فرصت خودنمایی ایران در عراق، ابراز نگرانی اسرائیل از همکاری نظامی آمریکا با ایران، رد احتمال عملیات مشترک نظامی آمریکا با ایران، گفتگوی مختصر مقامات آمریکایی و ایرانی درباره عراق، سفر فرمانده سپاه قدس ایران به عراق، شرط‌گذاری آمریکا برای کمک به عراق، همکاری با ایران به عنوان تنها گزینه آمریکا در عراق، بازگشایی سفارت انگلیس در تهران، و پیشنهاد یک مقام اسرائیلی برای فشار در مذاکرات هسته‌ای بر ایران به خاطر بحران عراق می‌شود.

هاآرتص/ مقام آمریکایی: اختلاف با ایران وجود دارد، اما بهتر می‌فهمیم چگونه به توافق برسیم

یکی از اعضای ارشد تیم مذاکره‌کننده آمریکایی به خبرنگاران گفت: این دور مذاکرات "حساس خواهد بود" و نشان خواهد داد که آیا دو طرف تا 20 ژوئیه می‌توانند به توافق برسند یا خیر. وی تصریح کرد: "هنوز اختلاف‌های مهمی باقی است، اما به نظرم می‌توانیم بگوییم که مذاکرات به گونه‌ای پیش می‌رود که این امکان را به وجود می‌آورد که ببینیم چگونه می‌توانیم به توافق برسیم. ما همدیگر را بهتر درک می‌کنیم و جاهایی را می‌بینیم که امکان حل و فصل این اختلافات وجود دارد."

این مقام آمریکایی همچنین گفت که در دور اخیر مذاکرات وین که با بن‌بست مواجه شد، کار روی پیش‌نویس توافق جامع آغاز شده است و تصمیم این است که این هفته کار تنظیم پیش‌نویس ادامه پیدا کند.

یدیعوت آحارانوت/ هیگ وزیر خارجه انگلیس می‌گوید قرار است درباره روابط با ایران خبری بدهد

ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد که "به زودی" خبری درباره بهبود روابط دوجانبه با ایران خواهد داد. انگلیس روابط دیپلماتیک با ایران را نوامبر گذشته از سر گرفت و یک کاردار غیر ساکن در ایران نیز تعیین کرد، اما هنوز سفارت خود در تهران را بازگشایی نکرده است.

تایمز اسرائیل/ پس از آن‌که آمریکا در عراق وقت را تلف کرد، فرصت برای کردها فراهم شده است و ایران

"اوفرا بنجیو" متخصص امور عراق در دانشگاه تل‌آویو درباره همکاری ایران و آمریکا درباره بحران عراق تأکید کرد: واشینگتن باید این تصور را فراموش کند که می‌تواند عراق را دوباره یکپارچه کند. "عراق به عنوان یک کشور متحد برای همیشه از بین رفته است." وی همچنین دولت اوباما را به خاطر ناآرامی‌های کنونی در عراق مقصر دانست "نه به دلیل خروج نیروهایش از عراق، بلکه به این خاطر که دست نوری مالکی را در به حاشیه راندن سنی‌ها باز گذاشت." بنجیو افزود: حمایت از مالکی علیه کردها هم یکی دیگر از اشتباهات بزرگ آمریکایی‌ها بود."

این استاد دانشگاه تل‌آویو خاطرنشان کرد: "با این حال، بزرگ‌ترین اشتباه آن‌ها تقدیم کردن عراق به ایران بود." و گفت اگر اوباما اقدام قاطعی انجام ندهد، ایران در صورتی که بتواند دولت مالکی را نجات دهد، دستاوردهای بزرگی کسب می‌کند و بازیگر تعیین‌کننده در عراق می‌شود. و در این صورت تهران از عراق تا دریایی مدیترانه را از طریق سوریه و لبنان تحت نفوذ خود می‌آورد.

اگر آمریکا بر وارد نشدن به بحران عراق اصرار کند، دیگر کاری از دستش برنخواهد آمد جز این‌که امیدوار باشد ایران بتواند پیشرفت داعش را متوقف کند و عراق را در جهت منافع آمریکا پیش ببرد، که امید خیلی نتیجه‌بخشی نخواهد بود.

یدیعوت آحارانوت/ اسرائیل درباره هرگونه همکاری بین آمریکا و ایران در عراق نگران است

اسرائیل روز دوشنبه از این‌که واشینگتن نزدیک‌ترین متحدش با ایران که تل‌آویو آن را کشنده‌ترین دشمن خود می‌داند، همکاری نظامی کند ابراز نگرانی کرد.

یووال اشتاینیتز وزیر امور استراتژیک اسرائیل در عین حال تأکید کرد که آمریکا و سایر قدرت‌های جهانی قول داده‌اند که هرگونه همکاری این‌چنینی تلاش‌هایشان برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران را تضعیف نکند.

تایمز اسرائیل/ آمریکا هر نوع "عملیات مشترک" با ایران در عراق را ناممکن دانست

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه گفته بود که دولت اوباما مایل است با ایران درباره وضعیت رو به وخامت امنیتی در عراق گفتگو کند و گزینه همکاری نظامی بین دو کشور را نیز رد نمی‌کند.

با این وجود، پنتاگون به سرعت این احتمال را که آمریکا درباره هرگونه دخالت نظامی با ایران هماهنگی یا مشورت کند رد کرد. همچنین نظریه "عملیات‌های نظامی مشترک" با نیروهای نظامی ایران را نیز رد کرد.

تایمز اسرائیل/ مقام ارشد آمریکایی: ایران می‌خواهد به مهلت 20 ژوئیه پایبند بماند

یکی از مقامات ارشد آمریکا روز دوشنبه گفت: ایران تلاش می‌کند تا به مهلت 20 ژوئیه برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای با کشورهای 1+5 پایبند بماند.

این مقام آمریکایی افزود: "این هفته، هفته‌ای حساس برای مذاکرات جامع است" و گفت: "تمایل شدیدی" به "رسیدن به یک توافق خوب" وجود دارد. وی در عین حال اعتراف کرد که حتی بعد از گفتگوهای دو جانبه هفته گذشته بین آمریکا و ایران هم، "هنوز اختلافات مهمی باقیمانده و هیچ توهمی درباره دشواری حل و فصل این اختلافات نداریم."

تایمز اسرائیل/ آمریکا و ایران در وین "مختصر" درباره بحران عراق بحث کردند و هماهنگی نظامی را ناممکن دانستند

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که آمریکا موضوع بحران عراق را در حاشیه مذاکرات هسته‌ای وین با ایران مطرح کرده است: "این موضوع امروز در حاشیه گفتگوها با 1+5 در وین مختصر و جدای از دیدار سه جانبه با ایران مطرح شد.

ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در گفتگو با سی‌ان‌ان تأیید کرد که "گفتگوهای مختصری" در این‌باره انجام شده است. وی افزود: "هنوز مشخص نیست که آیا گفتگوها درباره عراق را با ایران ادامه می‌دهیم یا خیر."

در عین حال، یک مقام دیگر آمریکایی به خبرگزاری فرانسه گفت که بعید است گفتگوهای دیگری درباره عراق در وین صورت بگیرد. این مقام وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: هرگونه گفتگوی بیش‌تر راجع به "همکاری‌ها" درباره عراق "شامل هماهنگی نظامی و یا تصمیمات استراتژیک درباره آینده مردم عراق" نخواهد بود.

تایمز اسرائیل/ در پی پیشرفت‌های داعش، عراق از ایران مشاوره گرفت

مقامات امنیتی عراق می‌گویند قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای ویژه سپاه قدس ایران در عراق است و به مقامات این کشور درباره چگونه پس زدن گروهک داعش وابسته به القاعده، مشاوره می‌دهد. این مقامات می‌گویند آمریکا از پیش درباره سفر سلیمانی به عراق خبردار شده است.

سلیمانی از نیروهای دفاعی عراق بازدید نموده و برنامه‌های فرمانده‌های ارشد ارتش عراق و نیروهای شیعی تحت حمایت ایران را بررسی کرده است. وی اتاق عملیاتی تشکیل داده و نیروهای شیعی را از آن‌جا هدایت می‌کند.

یدیعوت آحارانوت/ آمریکا حمله هوایی به عراق را بررسی می‌کند، با ایران گفتگو می‌کند

اوباما روز دوشنبه گزینه‌های خود برای اقدام نظامی در حمایت از دولت عراق را برسی کرد، اما هنوز تصمیمی درباره پاسخ آمریکا به کشتار گروهک سنی داعش نگرفته است. اوباما هرگونه اقدام نظامی آمریکا را منوط به برداشتن برخی گام‌ها توسط نوری مالکی نخست‌وزیر عراق برای گسترش دولت شیعی خود و گنجاندن عناصر سنی در دولت کرده است.

برخی مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که "برت مک‌گورک" فرد تعیین شده وزارت خارجه آمریکا در عراق همراه با "استیون بیکرافت" سفیر آمریکا در عراق روز دوشنبه با مالکی دیدار کرده‌اند، اما اوباما هنوز تصمیم نگرفته چه درخواست‌های سیاسی از مالکی باید صورت بگیرد.

تایمز اسرائیل/ پیروزی تنها گزینه برای عراق است

پیروزی‌های داعش در عراق سیاست‌گذاران آمریکایی را غافلگیر کرده و تنها می‌توانند به سه راه‌حل سنتی خود روی بیاورند: تقسیم کشور، اشتراک قدرت، یا سیل سربازان آمریکایی.

این بار هیچ یک از این راه‌حل‌ها پاسخ بحران عراق نیست، بلکه تنها راه‌حل، پیروزی نظامی قاطع یک طرف در مقابل طرف دیگر است. علی‌رغم دشمنی تاریخی ما با ایران، این بار به سود منافع ملی ماست که تهران بتواند مقابل داعش پیروز شود. حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران نشان داده است که آماده همکاری با آمریکا علیه داعش است، دولت اوباما هم باید کمک کند تا معادله سیاسی به سود روحانی برگردد.

یدیعوت آحارانوت/ انگلیس شاهد گرم‌تر شدن روابط با ایران است، سفارت ممکن است بازگشایی شود

ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس می‌گوید "شرایط مناسب است" تا سفارت انگلیس در ایران بازگشایی شود. وی روز سه‌شنبه به پارلمان این کشور گفت متقاعد شده است که پرسنل سفارت انگلیس در تهران ایمن خواهند بود و می‌توانند بدون مانع کار خود را انجام دهند.

هیگ در بیانیه‌ای مکتوب به پارلمان تصریح کرد: "ایران کشوری مهم در منطقه‌ای غیر قابل پیش‌بینی است و داشتن سفارت در سراسر دنیا، حتی در شرایط دشوار، ستون اصلی رویکرد دیپلماتیک انگلیس در دنیا است."

تایمز اسرائیل/ مقام اسرائیلی می‌گوید ایران پس از لرزه توسط داعش، آماده فشار در بحث هسته‌ای است

یک مقام ارشد اسرائیلی روز سه‌شنبه گفت: ایران احتمالاً پس از تسخیر مناطقی از عراق توسط نیروهای سنی و رسیدن تهدید نظامی به در خانه‌اش، در مقابل فشار در مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های جهانی آسیب‌پذیرتر شده است.

وی افزود: "ایرانی‌ها تحت فشار هستند. درباره آن‌چه در عراق اتفاق می‌افتد نگران هستند. الآن زمان آن است که جامعه جهانی از اهرم خود علیه ایران و برای از بین بردن برنامه هسته‌ای نظامی این کشور استفاده کند."

تایمز اسرائیل/ با نزدیک شدن مهلت تعیین شده، اختلافات شدید بین آمریکا و ایران در بحث هسته‌ای وجود دارد

هرگونه گرم‌تر شدن روابط بین ایران و آمریکا به خاطر فشار بحران عراق غیرممکن است که منجر به پیشرفت در مذاکرات دشوار برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران شود.

دو دیپلمات غربی گفتند گفتگوهای اخیر بین آمریکا و ایران نیز که قرار بود راه را برای رسیدن به توافق نهایی هموار کند، تنها تفاوت‌های بزرگ بین دو کشور را آشکار کرد و انتظارات برای رسیدن به توافق تا پیش از 20 ژوئیه را کاهش داد.