به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، سردار حسين ساجدينيا روز سهشنبه در نشستي با خبرنگاران اظهار کرد: با هماهنگي صورت گرفته با سيستم قضايي، کساني که با اوباشگري، سرقت به عنف و زورگيري عمل مجرمانه انجام دهند، برخورد شديدي خواهد شد.
وي گفت: با افرادي که حملکننده سلاح سرد و نامتعارف همچون شمشير، خنجر، چاقوهاي شکاري، قمه، پنجه بوکس و غيره هستند، طبق قانون برخورد خواهد شد که در اين خصوص هماهنگيهاي لازم با دستگاه قضايي صورت گرفته است که بر اين اساس اگر فردي در سطح تهران اقدام به حمل اين نوع سلاحها کند دستگير ميشود.
وي با اعلام اينکه بر طبق قانون حمل اين گونه چاقوها جرم محسوب ميشود، گفت: نحوه برخورد و ميزان مجازات آن نيز تعريف شده است.
ساندويچ فروشيها هم حق فروش قبل از افطار را در ماه رمضان ندارند
ساجدينيا در رابطه با اقدامات پليس در ايام ماه مبارک رمضان با اشاره به اينکه سعي کردهايم تسهيلات لازم را براي شهروندان در ايام ماه مبارک رمضان ايجاد کنيم، افزود: در اين ايام تمام صنوفي که پزنده هستند و ساندويچ فروشيها تنها ميتوانند ارائه خدمات خود را پس از افطار و طبق دستورالعمل ارائه دهند. حتي فستفودها نيز پيش از زمان افطار حق فروش اقلام خود را ندارند و تنها ميتوانند بعد از افطار خدمات خود را ارائه دهند.
فرمانده انتظامي تهران بزرگ افزود: تمام پليسهاي تخصصي در ماه مبارک رمضان با مشاهده روزه خواري تذکر داده و در صورت تعمد در تکرار اين امر با فرد مورد نظر برخورد لازم صورت ميگيرد.
وي در رابطه با روزهخواري در خودروها هم اظهارکرد: پليس برابر قانون خودروهايي که در آن روزه خواري صورت گيرد متوقف و به مراجع قضايي معرفي خواهد کرد.
به گفته ساجدينيا در ماه مبارک رمضان امسال ممنوعيت ترافيکي در پايتخت وجود ندارد و تنها تسهيلات ترافيکي در اين ايام اعمال خواهد شد به طوري که حضور ماموران راهنمايي و رانندگي در سطح شهر ملموستر خواهد بود.
وي ادامه داد: همچنين در شبهاي قدر نيز تيمهاي ويژه پليس در حوزه راهور و انتظامي و امنيتي به صورت پررنگتري به کار گرفته ميشوند تا مردم با آرامش خاطر در مراسمهاي اين شبهاي نوراني حضور يابند. اين در حاليست که ماموران پليس در مناطق حساس و جرمخيز پايتخت هم مستقر خواهند شد.
موافقت با طرح اکران فيلم در سينماها تا سحر
حضور بيشتر گشتهاي پليس در اطراف سينماهاي اکرانکننده فيلم در ماه رمضان
فرمانده انتظامي تهران بزرگ در پاسخ به سوالي مبني بر طرح اذان تا اذان سينماهاي پايتخت، اظهار کرد: طبق درخواستي که از سوي سينماداران مبني بر اکران فيلم تا سحر به پليس داده شد با اجراي اين طرح موافقت شد و بناست سينماهايي که اکران فيلم در اين زمان دارند، اساميشان به پليس اعلام شود. همچنين گشتهاي پليس در مناطقي که سينماهاي مذکور وجود دارند، بيشتر خواهد شد.
ساجدينيا درباره برخورد با بد پوششي در ماه رمضان نيز گفت: پليس در اين ماه نيز مانند ساير ايام ماموريتهاي خود را اجرا ميکند و تفاوتي در اجراي اين ماموريتها وجود نخواهد داشت.
به گفته وي با توجه به اينکه در ماه رمضانهاي سالهاي قبل، ميزان وقوع جرايم کاهش يافته بود پليس هم اميدوار است اين امر در سال جاري نيز اتفاق بيفتد.
جمعآوري يکهزار و 500 تن از معتادان پرخطر و کارتن خوابها
معرفي معتادان پرخطر به شفق و کارتن خوابها به گرمخانههاي شهرداري
وي در ادامه از اجراي مرحله جديد طرح برخورد با معتادان پرخطر خبر داد و افزود: با اجراي اين طرح که از ساعت 4 بامداد تا 12 ظهر روز گذشته در بسياري از مناطق پايتخت به ويژه جنوب شهر انجام شد بالغ بر يکهزار و 500 تن از معتادان پرخطر و کارتن خوابها جمعآوري و به مراکز مربوطه منتقل شدند.
وي ادامه داد: اقدام پليس جمعآوري و معرفي اين افراد به مراکز مربوطه است که در اين راستا معتادان پرخطر به مجموعه ترک اعتياد شفق معرفي ميشوند و دو ماه مورد سمزدايي قرار ميگيرند و کارتن خوابها هم به گرمخانههاي شهرداري معرفي ميشوند.
وي يکي از آسيبهاي پايتخت را موضوع حضور کارگران فصلي در شهرعنوان کرد و افزود: کارگران فصلي پايتخت جايي در سطح شهر ندارند و در برخي موارد هم با گرمخانههاي تهران آشنا نيستند در نتيجه چهره بوستانهاي پايتخت در ساعات پاياني نازيبا ميشود. پليس تنها ميتواند معتادان و کارتن خوابها را جمعآوري کند که البته جمع آوري معتادان پرخطر هم بسيار خطرناک است چون برخي از اين افراد به بيماريهاي مسري دچار هستند.
فرمانده انتظامي تهران بزرگ درباره محلههاي ناامن پايتخت نيز گفت: کليه نقاطي که مردم با آنها مشکل داشتند به پليس معرفي و مورد شناسايي قرار گرفت به طوري که تمام نقاط ناامن پايتخت شناسايي شده و افرادي هم که در اين مناطق اقدام به ايجاد ناامني ميکردند، مورد شناسايي قرار گرفت وبراي آنها شناسنامه صادر ميشود.
دوربينها در حريم شخصي افراد مورد استفاده قرار نميگيرد
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر نصب دوربين در برخي از مناطق جرمخيز پايتخت، اظهار کرد: تعدادي دوربين در سطح شهر نصب شده است که تعداد آن در حد مورد نظر ما نيست و پليس در صورت نياز از دوربينهاي مدار بسته در طلافروشيها، بانکها و دوربينهاي ترافيکي استفاده ميکند که اميدواريم دوربينهاي بيشتري در محلههاي عمومي پايتخت البته نه در حريم شخصي افراد نصب شود.
ساجدينيا در پاسخ به خبرنگاري درباره انتشار فيلم زورگيري که چندي پيش از سوي رسانهها منتشر شد، اظهار کرد: پليس اين فيلم را در اختيار رسانهها قرار داد تا ميزان اقتداراش را به نمايش بگذارد که چگونه در کمترين زمان ممکن اين افراد را شناسايي و دستگير کرده است.
وي با اشاره به شناسنامهدار شدن اراذل و اوباش خاطرنشان کرد: بسياري از افرادي که به اوباشگري ميپردازند به پليس امنيت مراجعه ميکنند اما ما اين موضوع را مطرح نميکنيم که اراذل و اوباش جديدي نخواهيم داشت چون برخي از اراذل و اوباش بدون سابقه هستند. به طور مثال در همان فيلم يکي از اوباشي که توسط پليس دستگير شده بود، تنها 18 سال داشت که مظنون به دو قتل هم بود.
ساجدينيا درباره اينکه آيا پخش اين فيلم احساس ناامني را در جامعه ايجاد نکرده است، اظهار کرد: بعضي از رسانهها ميتوانستند تيترهاي بهتري را در رابطه با اين خبر اعلام کنند و اگر با اين رويکرد خبر مورد نظر منتشر ميشد، بيشتر جواب ميداد.
فرمانده انتظامي تهران بزرگ درباره طرحهاي مقابله با سرقت در پايتخت نيز گفت: با طرحهاي انجام شده بيش از 100 نقطه از اماکني که به عنوان مالخر عمل ميکردند از سوي پليس شناسايي شده و در حال پلمپ شدن هستند.
50 درصد از سرقتهايي که در پايتخت به وقوع ميپيوندد جزو سرقتهاي خرد است
پرونده سرقت مجسمههاي پايتخت مساله جنبي و حاشيهاي دارد
وي با تاکيد بر اينکه طرح برخورد با سرقت در دستورکار پليس قرار دارد افزود: 50 درصد از سرقتهايي که در پايتخت به وقوع ميپيوندد جزو سرقتهاي خرد است که توسط معتادان صورت ميگيرد. همچنين با اجراي طرح برخورد با سارقان 9 درصد از وقوع سرقت در پايتخت کاهش يافته است.
ساجدينيا درباره آخرين وضعيت پرونده مجسمههاي پايتخت اظهار کرد: اطلاعرساني در برخي از پروندهها ممکن است باعث بوجود آمدن مشکلاتي در روند رسيدگي به موضوع شود. اجازه دهيد به اين سوال شما جوابي داده نشود و ما سير رسيدگي به پرونده را داشته باشيم. اين پرونده يک مساله جنبي و حاشيهاي هم دارد که اميدواريم در رابطه با سرقت مجسمههاي پايتخت در وقت لازم اطلاعرساني صورت گيرد.
گشتهاي ارشاد مستندسازي ميکنند
فرمانده انتظامي تهران بزرگ درباره کمرنگشدن گشتهاي ارشاد در پايتخت، گفت: نه تنها گشتهاي ارشاد کم نشده است بلکه ماموران پليس با توجه به آموزشهايي که ديدهاند کار خود را با مستندسازي انجام ميدهند.
ساجدينيا در رابطه با برخورد با مزاحمان نواميس، گفت: ميزان گزارشهاي که درباره مزاحمان نواميس به پليس داده ميشود بسيار کاهش يافته است که با توجه به اقدامات صورت گرفته اين موضوع را به فال نيک ميگيريم.
کودکان خياباني جمعآوري ميشوند
وي درباره جمعآوري کودکان خياباني گفت: پليس تعدادي از نيروهاي خود را در اختيار شهرداري قرار داده و اين کودکان از سوي شهرداري با همکاري نيروي انتظامي جمع آوري ميشوند.
ساجدينيا درباره ميانگين زمان حضور ماموران پليس در محل وقوع جرم نيز گفت: زمان حضور پليس به کمتر از 7 دقيقه رسيده به طوري که در بيش از 50 درصد از ماموريتها نيروهاي پليس کمتر از 5 دقيقه در سر صحنه جرم حاضر ميشوند که در تلاشيم زمان رسيدن ماموران را به نرم جهاني برسانيم.
کد خبر 3196
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۶:۱۸
فرمانده انتظامي تهران بزرگ از برخورد با افرادي که اقدام به حمل چاقوهاي غيرمتعارف ميکنند بزودي در پايتخت خبر داد.