به گزارش مشرق، عليرضا نيکانديش در گفتوگو با ايسنا، بيان کرد: رسانه ملي با توجه به رسالت خطيري که دارد، به دنبال آثاري با محتواي ارزشي غني و عبرتآموز و در راستاي اعتلاي جايگاه انساني است.
وي افزود: عمده آثار ايراني که در سالهاي اخير توليد و اکران شدهاند، يا از داستاني ضعيف برخوردار بوده و يا از لحاظ محتوايي و ارتباط بين خانمها و آقايان مشکل داشته و يا از حجاب و پوشش مناسبي برخوردار نبودهاند و ما به همين دلايل مجبور به انتخاب آثار خارجي شدهايم؛ ولي شبکه تهران دائم در حال پيگيري توليدات داخلي بوده و کليه آثار سينمايي داخلي و فيلمهاي تلويزيوني که عمدتا وارد حوزه نمايش خانگي ميشوند را بررسي ميکنند.
نيکانديش دربارهي اينکه آيا افت کيفي فيلمها را ميتوان به علت افزايش کمي اين آثار دانست؟ نيز عنوان کرد: شبکه تهران از جمله شبکههايي است که نسبت به پخش آثار برتر و جديد کشورها توجه داشته و به ذائقهها و سلايق مخاطبان نيز احترام گذاشته و خواستههاي آنها را تامين کرده است.اين قضيه مربوط به انتخاب شبکه نيست، بلکه به خاطر اين است که آثاري که در سالهاي اخير توليد و اکران شدهاند چنين وضعيتي داشتهاند.
وي ادامه داد: بسياري از سياستهايي که سازمان صدا و سيما در انتخاب آثار خارجي مدنظر دارد، به ندرت با اين آثار منطبق است. يک فيلم يا سريال مطابق با سياستها و اعتقادات فرهنگي آن جامعه توليد ميشود و ما مجبوريم در آمادهسازي آنها تا حدي دست به تغيير محتواي آنها بزنيم؛ به شرطي که به اصل داستان لطمهاي وارد نشود و تايم آن نيز خيلي کم نشود، مگر اينکه قالب نمايش متفاوت باشد.
عليرضا نيکانديش در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا مبني بر اينکه براي انتخاب آثار کيفيتر چه تمهيداتي لازم است انديشيده شود؟ اظهار کرد: در اين باره يک تيم کارشناس به طور مداوم در حال بررسي و تحقيق هستند تا از توليد و اکران آثار برتر سينماي جهان مطلع شده و در صورت مناسب بودن آنها را براي شبکه انتخاب کنند.
مديرتامين برنامه شبکه تهران درباره کپي رايت نيز خاطرنشان کرد: شبکه تهران عليرغم اينکه استاني است ولي با توجه به اينکه بر روي ماهواره قرار گرفته و قابل رصد شدن در کل جهان است، لذا هيچگونه فيلمي را بدون خريد رايت نميتواند پخش کند؛ اين مهم با هماهنگي و تاييد نهايي اداره کل تامين برنامههاي خارجي و رسانه بينالملل سيما انجام ميگيرد.