این همایش در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار شد که سبک زندگی و اخلاق خانواده، مشخصات جریان واداده و مشخصات جریان انقلاب، انس با قرآن و تدبر در قرآن، اولویتهای تربیت از دیدگاه اسلام و سخنرانی اخلاقی امام جمعه موقت تهران از جمله مباحث ارائه شده در نوبت صبح این همایش بود.
مناجات شعبانیه نیز در نوبت صبح این همایش قرائت شد.
فهرست مطالب در زمینه ماهواره و آثار تخریبی آن و اقتصاد مقاومتی از برنامههای بعد از ظهر این همایش بود.
اشراف اطلاعاتی و جامع رهبری بینظیر است
حجتالاسلام مهدی طائب، دبیر این نشست نخستین سخنران این همایش بود که به خیر مقدم و بیان اهداف این نشست پرداخت و اظهار کرد: شرایط جهان اسلام را به خوبی لمس میکنیم و امروز خوب میفهمیم که چه اندازه به وحدت رویه نیاز داریم.
وی با بیان اینکه فردی که در زمینه وحدت رویه فعالیت میکند، باید اشراف کامل اطلاعاتی داشته باشد، گفت: اگر در وحدت رویهها، رویه از سوی کسی ارائه شد که اشراف اطلاعاتی ندارد و یک سر سوزن انطباق با واقعیت نداشته باشد نتیجه آن گسلی به فرسخهاست بنابراین اشراف اطلاعاتی در ادامه وحدت رویهها بسیار مهم است.
دبیر نشست هماندیشی سخنرانان یادآور شد: فردی به اشراف اطلاعاتی مقام معظم رهبری از نظر موضوعی و مفهومی وجود ندارد که در شرایط کنونی از ابزارهای وحدت همین اشراف اطلاعاتی است.
وی با اشاره به بحث ولایت اظهار کرد: ولایت منکر ندارد و دنیا ولایت را قبول دارد و ولایت یعنی حاکمیت فردی که بتواند حرف آخر را بزند.
فرمانده قرارگاه عمار عنوان کرد: جایی در دنیا وجود ندارد که ولایت را قبول نداشته باشد و با دنیا سر ولایت دعوا نداریم، به عنوان مثال ولی آمریکاییها اوباماست.
وی خاطرنشان کرد: اختلاف با ولایت در دنیا به دلیل قیدی است که به ولایت زده میشود و ما میگوییم که کسی که بالادست است، باید فقیه باشد.
طائب ادامه داد: این موضوع بسیار با عقل انطباق دارد و قابل قبول است که هر چه جلوتر میرود این حرف امام خمینی(ره) بیشتر مفهوم پیدا میکند که فرمودند «ولایت فقیه تصورش مساوی با تصدیق آن است».
تجملگرایی و مسئولیتگریزی عوامل اصلی تاخیر در ازدواج جوانان
حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه دومین سخنران این مراسم بود. در سخنانی پیرامون سبک زندگی و اخلاق خانواده اظهار کرد: در حال حاضر در سه محور و در موضوع خانواده دچار مشکلاتی هستیم.
وی افزود: تشکیل خانواده، تحکیم آن و تکثیر نسل سه محوری هستند که در موضوع خانواده با چالشهایی در این زمینهها روبرو هستیم.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر روی مسئله تکثیر نسل تاکید فراوانی دارند، عنوان داشت: برای مقابله با این مشکلات علاوه بر تبلیغ ازدواج آسان باید بر روی عوامل تاخیر در ازدواج هم بررسیهای لازم صورت بگیرد.
وی بیتفاوتی اطرافیان، وسواس در انتخاب، تجملگرایی و مسئولیتگریزی را از جمله علل این تاخیر برشمرد و خاطرنشان کرد: برخی افراد هم ولنگاری را ترجیح میدهند و به همین دلیل به سمت تشکیل خانواده نمیروند.
رفیعی با اشاره به محورهایی که باید در تبلیغ در نظر گرفته شود، گفت: انتخاب موضوع از جمله محورهای تبلیغ است که در این زمینه باید کاربردی و تاثیرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: محتوای خوب و عالی باید در تبلیغ استفاده شود؛ باید در نظر داشت که برخی اوقات محتوا و موضوع خوب است، ولی القا مناسب نیست.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: سختگیری، ناباوری، فقر و تمایل به کسب مدارج از جمله عواملی است که سبب تاخیر در امر ازدواج جوانان میشود.
وی ادامه داد: در زمینه ازدواج آسان باید روی فرهنگ و وجود مکانهایی برای برگزاری مراسمهای ازدواج به منظور ترویج امر ازدواج بحث شود.
رفیعی با اشاره به اصول حاکم بر ازدواج گفت: آمار طلاق فاجعه است، که در برابر آن باید شناخت درستی از همسر داشته باشیم و از ازدواج با کسانی که در اسلام نهی شده پرهیز کنیم.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه سه نوع خانواده وجود دارد، گفت: برخی از خانوادهها موفق و پیوسته هستند که ویژگی این خانوادهها در آیه 91 سوره نساء ذکر شده که از جمله آنها مسئولیتپذیری و اعتقاد به مسائل دینی است.
وی خاطرنشان کرد: خانواده نیمه موفق و گسسته خانوادهای است که زن و مرد زیر یک سقف زندگی میکنند ولی طلاق عاطفی دارند و این خانوادهها گذشت و احترام نسبت به یکدیگر ندارند.
رفیعی ادامه داد: در خانواده ناموفق و گسسته خدامحوری وجود نداشته و ظلم و ولنگاری جنسی در بین آنها رواج دارد.
وی با اشاره به مباحث مورد نظر در بحث تحکیم خانواده گفت: اصول مشترک بین زن و مرد و وظایف اختصاصی آنها از جمله اموری است که باید در تحکیم خانواده به آن تاکید داشت.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه یادآور شد: عفو و تغافل، ماندگاری، سازگاری، تقدیر و قدرشناسی از جمله اموری است که همسران باید در نهاد خانواده به آنها توجه داشته باشند.
امروز ترفندهای فراوانی علیه نظام به کار گرفته میشود/ بیآینده نشان دادن انقلاب مهمترین هدف دشمن
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم با اشاره به شرایط کنونی اظهار کرد: شرایط کنونی حساس است ولی بحرانی نیست و در حقیقت خلاف آن است که برخی در کشور بر آن اصرار میورزند.
وی خاطرنشان کرد: امروز شگردها و ترفندهای بسیاری از سوی دشمن علیه نظام به کار گرفته میشود که یکی از آنها انگشت روی نقطه ایدهآل گذاشتن است.
مدیر مسئول روزنامه کیهان عنوان کرد: هدف دشمن از این ترفند، بیآینده نشان دادن انقلاب است و به طور معمول راه مقابله با این ترفند این است که بازگردید و مقایسه انجام دهید.
وی عنوان کرد: در شگرد انگشت بر روی نقطه ایدهآل گذاشتن حریف بر روی نقطه ایدهآلی که برای حرکت خود تعریف کرده انگشت میگذارد و به صورت دایم آن را به رخ میکشد و گامهایی که تاکنون پیموده شده نادیده میگیرد.
شریعتمداری حرکت از پله دوم را از شگردهای دیگر دشمنان ذکر کرد و افزود: حریف در این شگرد برای انحراف اذهان و افکار عمومی سعی میکند از پلههای اول که به طور معمول شامل جنایات است، بگذرد.
وی خاطرنشان کرد: فراموشی پله اول از نوعی نیست که از آن غفلت کنیم به طوری که مشاهده میشود و رهبر انقلاب در همه فرمایشات خودشان به موضوع فتنه اشاره میکنند.
مدیر مسئول روزنامه کیهان ادامه داد: این شگرد در جایی به کار برده میشود که پله اول سرنوشتساز است و حریف در ادامه به آن نیاز دارد.
وی با اشاره به تفاوت تابلو با شناسنامه گفت: تابلو چیزی است که نمایان است ولی ممکن است زیر این تابلو کسانی باشند که شناسنامه آنها با تابلو همخوانی ندارد به عنوان مثال کسانی که تابلوی مبارزه با فساد را بلند میکنند در بسیاری از جاها آلوده به فساد هستند.
شریعتمداری ادامه داد: کسانی که تابلوی رأفت را بلند میکنند، خودشان تندترین و افراطیترین اقدامات را با مخالفان خود داشتهاند.
وی با بیان اینکه تابلوها و شناسنامه باید مطالعه شود، گفت: به عنوان مثال مرسی که قدرت را به دست گرفت به جای اینکه به آرمانهای مردم انقلاب کرده مصر وفادار باشد وارد فازهای دیگری شد.
مدیر مسئول روزنامه کیهان ادامه داد: اینکه در طول یک روز 700 حکم اعدام در دادگاه مصر صادر شده تحقیرآمیز است.
وی یادآور شد: یکی از راههای مقابله با شگرد تابلوها و شناسنامهها کشف پاشنه آشیل دشمن است و اینکه نمونههای مستند و قابل ارائه از ناهمخوانی کسانی که تابلو به دست گرفتهاند، با شناسنامه پیدا کنید.
شریعتمداری مشابهسازی را یکی از شگردهای تاریخی ذکر کرد و افزود: کسی که شبیهسازی میکند زیاد به وجوه تشابه توجه ندارد و تنها یک وجه کافی است.
وی ادامه داد: در برابر این ترفند شبیهیابی ذکر شده که حکمت است که باید شبیهیابی تاریخی صورت گیرد.
مدیر مسئول روزنامه کیهان عنوان کرد: انگارهسازی یکی از شگردهایی است که به طور فراوان به کار برده میشود که تصویر غیر واقعی از واقعیت است و به طور عمده برای تحریف تاریخ نزدیک به کار میرود و خط زدن تاریخ یکی کاربردهای آن است.
وی با اشاره به شگرد مارپیچ گفت: زمانی که صدایی بلند میشود و نمیخواهند صدا شنیده شود از مارپیچ استفاده کرده تا آن صدا شنیده نشود و کار رسانه این است که مارپیچ سکوت را بشکند.
شریعتمداری با بیان اینکه دامنه انقلاب هر روز گستردهتر میشود، گفت: این توهمی است که دشمنان انقلاب میگسترانند و بیان میکنند که انقلاب کمرنگ شده، در حالی که انقلاب گستردهتر و پرشتابتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: شما از نوع هجومها و کانالهای هجوم دشمنان و تاثیر آن باخبر و آگاه هستید به طوری که دشمن در بسیاری از عرصهها به ناکامی رسیده و با بن بستهای جدی روبهرو شده ولی روی یک اصل تاکید دارد وآن اصل افکار است.
مدیر مسئول روزنامه کیهان عنوان کرد: رفتار عمومی برخاسته از افکار عمومی است، کسانی که میتوانند افکار عمومی را مدیریت کنند میتوانند رفتار عمومی را مدیریت کنند که اساس جنگ نرم یا افکار از این بخش ناشی میشود.
وی با اشاره به مطالب یکی از جامعهشناسان آمریکایی گفت: در تمام مطالعات به وضوح مشاهده شده که دکترین و دیدگاهها به مرور کمرنگ شده ولی دکترین ولایت فقیه روز به روز به جاذبه آن افزوده میشود.
شریعتمداری تصریح کرد: اگر رهبری حضرت آقا نبود بسیاری از افراد که امروز مدعی هستند باید پوتین نظامیان آمریکایی را واکس میزدند.
بندگی خدا بهترین پاسخ برای نیاز به پرستش در انسان
حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ماندگاری، عضو هیئت امنای موسسه سیره روایت شهدا نیز در این مراسم اولویتهای تربیت از دیدگاه اسلام با اشاره به نزدیکی به ماه مبارک رمضان اظهار کرد: بهترین بحث در ماه رمضان مباحث تربیتی است به عنوان مثال اعتقادات، عبادات و احکام دارای بعد تربیتی است.
وی با اشاره به محورهای پنجگانه تربیتی گفت: تقویت روحیه عبودیت و بندگی، تعریف روحیه ولایتپذیری دینی، تحکیم بنیان خانواده و تقویت روحیه خدمتگزاری از جمله این محورهاست.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: کارکرد هدف تقویت روحیه عبودیت و بندگی، هدایت بشر بوده و تقویت روحیه مجاهدت، ایثار و شهادت مقدمه تمدنسازی است.
وی عنوان کرد: برای هر مفهوم باید چیستی، چرایی و چگونگی در نظر گرفته شود تا مطالب و مسائل به طور کامل مطرح شود.
ماندگاری یادآور شد: بندگی خدا بهترین پاسخ برای نیاز به پرستش در انسان است و همه انبیا مبعوث شدهاند تا ما را به بندگی خدا هدایت کنند. باید فکرمان این باشد که بنده خدا باشیم و قلب، اعضا و جوارح ما نیز بندگی خدا داشته باشد و بر اساس فرمان الهی به فعالیت بپردازد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت معرفت گفت: باید فهم و درک درستی نسبت به موضوعات داشته باشیم و به مخاطبان این معنا را بفهمانیم. تا فهم دینی و رعایت حدود دینی را نداشته باشیم بنده خدا نیستیم.
وی با بیان اینکه برای تکثیر نسل نیز باید فهم و درک افراد تغییر کند، گفت: افراد باید به این درک برسند که فرزند مایه طراوت و شادابی محیط خانواده است.
ماندگاری خاطرنشان کرد: همه احکام دینی محدودیت را به همراه دارد ولی محدودیتی عاقلانه است. به طوری که هر چه محدودیت عاقلانه بیشتر باشد محرومیت کمتر است، بنابراین باید خود را محدود کنیم تا محروم نشویم.
دینداری ولایتگریز بزرگترین خطر است
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در سخنرانی خود پیرامون انس با قرآن و تدبر در قرآن با اشاره به اهمیت تبلیغ اظهار کرد: نیازهای اولویتدار، زمینه پذیرش و علاقه باید در تبلیغ در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: ولایتمداری از جمله موضوعات مورد نیاز اولویتدار است ضمن اینکه تشکیل خانواده و تکثیر نسل از جمله موضوعات مورد نیاز اولویتدار دیگر به شمار میروند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرارسیدن ماه رمضان گفت: انس و تدبر در قرآن از جمله موضوعات پرکاربرد ویژه ماه رمضان است که باید در این زمینه به اقدامات اساسی پرداخته شود.
وی خاطرنشان کرد: روایاتی وجود دارد که قرآن با حزن نازل شده، بنابراین باید با حزن قرائت شود و اگر قرآن قرائت شود، حزن لازم را ایجاد میکند و زمینه پذیرش فراهم میشود.
پناهیان عنوان کرد: کسانی که به موسیقی محتاج شدند و به آن نیاز دارند به خاطر خلاء انس با قرآن است بنابراین اشک و حزن باید به عنوان ارزش رواج پیدا کند.
وی یادآور شد: انسانی که برای هر موضوعی چرایی را سوال کند بدبخت است بنابراین در برخی از حوزهها باید به صورت تکلیفیتر عمل کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انس با قرآن باید در دستور زندگی قرار گیرد، تصریح کرد: باید از صدا و سیما به عنوان رسانهای برای تغییر سبک زندگی استفاده کنیم که متاسفانه کمتر استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون بزرگترین خطری که وجود دارد دینداری عافیتطلبانه، بدون استکبارستیزی و ولایتگریزی است.
پناهیان یادآور شد: اگر تدبر در قرآن رواج پیدا کند، مردم سیاسی تربیت میشوند و ریشه استکبار در آنها سوزانده میشود که تدبر به معنای رابطه بین آیات و مفاهیم را استخراج کردن است.
وی خاطرنشان کرد: قرآن کتاب سیاسی است که دستورات تربیتی و اخلاقی در آن وجود دارد که باید استخراج شود.
استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: حزن در اثر قرائت قرآن با اندوه تفاوت دارد که در این زمینه ممکن است اشک در اثر محبت و شوق پدید آید.
بیاعتنایی به جامعه نوعی بیتقوایی است
آیتالله کاظم صدیقی نیز به عنوان سخنران پایانی نوبت صبح این مراسم با بیان اینکه بیاعتنایی به جامعه بیتقوایی است، اظهار کرد: سرنوشت افراد با جامعه گره خورده و در حقیقت این توجه تابلوی دینداری است.
وی خاطرنشان کرد: وعاظ و سخنرانان باید بررسی کنند که این منبر هزینه یا ذخیره بوده و برای آخرت ما چیزی را به همراه دارد.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: باید منبرها را در محضر امام زمان(عج) ببرید و خدا را حاضر بر برگزاری منبرها بدانید تا منبرها دارای حضور، تشرف و نور باشد.
وی تصریح کرد: باید در نظر داشت که خطر درونی ما آمریکا، صهیونیست و سکولار نیست بلکه نفس انسان است.
وی خاطرنشان کرد: باید در همه امور خدا در نظر گرفته شود و در بین حوائج و نیازهای خود به جمعبندی برسیم تا بتوانیم از خدا آنها را درخواست کنیم.
صدیقی با اشاره به آثار و برکات منبر گفت: برخی اوقات الهاماتی میشود و جرقههایی زده میشود که جای دیگر این امر وجود ندارد که این نشان میدهد به منبر توجه شده است.
وی با بیان اینکه منبر باید منبری را وصل کند، گفت: در این زمینه باید خدا در نظر گرفته شود و نمازها با حضور قلب اقامه شود و حتی نماز باید انسان را ذوب کند و اگر اندکی انسان از خدا غفلت کند ندامت و پشیمانی به همراه دارد.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به تواضع در وجود انسان گفت: آیتالله بهجت همواره تاکید داشت که کسی که بالای منبر مینشیند خودش را بالاتر از دیگران مشاهده نکند و بر اساس سخنی از امام رضا(ع) مومن خودش را از همه پایینتر مشاهده میکند.
وی با بیان اینکه اگر لحظهای انسان خدا را رها کند سقوط میکند، گفت: در گام نخست باید خودمان را نجات دهیم، بنابراین باید خود را از آتش نفس عماره، عادتهای بد، عصبانیت و صحبت درباره غیر خدا رها کنیم.
صدیقی یادآور شد: برخی اوقات منبرها ویترین است و خودمان را نشان میدهیم و محرابها نیز چنین است در حالی که باید خدا در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: باید کاری انجام شود که خداوند از ما خوشنود شود و به منبرهای ما امام زمان(عج) نمره دهد.
امام جمعه موقت تهران یادآور شد: برخی اوقات در منبرها تعلیم جاهل، ارشاد ظالم و تذکر غافل به صورت جداگانه صورت میگیرد و برخی اوقات این موضوعات با یکدیگر جمع میشود.
وی تصریح کرد: باید به این نکته توجه شود که منبری که برگزار میشود ذخیره یا هزینه است و در آخرت ما را نجات میدهد.
صدیقی خاطرنشان کرد: در گام نخست باید قیام کنیم و این قیام باید به صورت دائمی علیه نفس خود باشد زیرا خطر ما در این زمینه آمریکا، صهیونیست و سکولار نیست بلکه نفس خودمان است.
وی یادآور شد: باید در منبرها به این نکته توجه شود که چند نفر را با خدا آشتی دادیم و این طور نباشد که به دلیل آنکه خودمان آشنا نبودیم نتوانیم این کار را انجام دهیم.
وحدت ملت ایران در معرض آماج حملات دشمن است
سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز در نوبت عصر این نشست به بیان مطالبی پیرامون ماهواره و آثار تخریبی آن پرداخت و اظهار کرد: تهاجمات و حملات دشمن همیشه بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده و هیچگاه پایان نمیپذیرد.
وی با اشاره به وعده خداوند در یاری کردن مجاهدین افزود: قدرتمندی کشور ایران، نیروی توانمند حزبالله، بسیج و قدرت بر انگیخته شدن مردم سوریه برکات دفاع و مقابله در برابر استکبار جهانی است که امیدواریم این برکات در عراق به دست آید.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین جملهای از حضرت امام(ره) را بیان کرد و گفت: انگیزه الهی و وجود وحدت دو اصل انقلاب اسلامی است که امروزه دشمن با آنها به مقابله پرداخته است.
وی از راهاندازی 162 شبکه ماهوارهای فارسی زبان خبر داد و تصریح کرد: جنگ نرم در اوایل انقلاب بسیار کمرنگ بوده اما امروزه بسیار پیشرفت کرده و گسترده شده است.
نقدی با اشاره به تنوعی که شبکههای ماهوارهای برای تمام ردههای سنی در نظر گرفتهاند، خاطرنشان کرد: 48 درصد خانوادههای کشور زیر پوشش افکار ماهوارههای دشمن هستند که نتیجه آن نفوذ دشمن بر دل و جان مردم در بلندمدت است.
وی تاثیرات مقابله قانونی و نظامی با ماهوارههای خانگی را کم دانست و گفت: ما باید مردم را از آسیبها و گناههای آن باخبر سازیم و درک مردم عاملی خواهد شد که خود آنان از اینگونه ابزارها دوری جویند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به فعالیت شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در تمامی تشکیلات بسیج افزود: مقابله با تهاجمات ماهواره یکی از موضوعات مورد بررسی در شورای امر به معروف بسیج است.
وی فعالیت پرشورتر سخنرانان و واعظان را برای بیداری جامعه نسبت به این موضوع خواستار شد و اظهار کرد: ما باید خانههای اشغال شده توسط دشمن را پس بگیریم.
نقدی بر بیان صلابت و عزت ملت ایران، مخالفت شرع با ابزار تهاجم دشمن و آسیبهای اجتماعی و فردی آنها در جامعه تاکید کرد و گفت: افزایش آمار طلاق، افزایش خشونتها در تمام سطوح جامعه، مشکلات اقتصاد گوناگون میوههای فرهنگ غربی هستند.
وی با بیان اینکه میزان استفاده از فواید ناچیز ماهواره بسیار پایین است، گفت: امروز برای مقابله با این عامل خانمانسوز باید تدبیری بیندیشیم زیرا فردا دیر خواهد بود.
فتوای مرجعیت شیعه عامل اتحاد مسلمانان عراق در برابر تروریسم
سردار ایرج مسجدی، مشاور عالی فرمانده سپاه قدس به عنوان سخنران دیگر این نشست با اشاره به اهداف گروهک تروریستی داعش در عراق اظهار داشت: این گروه تکفیری از طرف سوریه به سمت خاک عراق آمدند و به دنبال براندازی دولت عراق و به دست گرفتن حکومت هستند.
وی با توجه به اینکه این حمله تروریستی طبق برنامهریزیهای قبلی صورت گرفته، افزود: برخی از اعضای دولت و افسران ارتش به حکومت عراق خیانت کردند و در همکاری با گروه تروریستی داعش از هیچ کمکی دریغ نداشتند.
مشاور عالی فرمانده سپاه قدس از دسیسه دشمن برای جهت دادن افکار مردم جهان به سمت اهداف جاهطلبانه خود خبر داد و گفت: آنها میخواهند این جنگ تروریستی را درگیری داخلی میان شیعه و سنی نشان دهند اما با فتوای مرجع شیعیان عراق، آیتالله سیستانی، که عاملی برای حضور نیروهای مردمی در میدان مقابله با دشمنان بود، بر همگان اثبات شد که مسلمانان در عراق در کنار یکدیگر و با اتحاد کامل در مقابل با گروههای تکفیری مقابله میکنند.
مسجدی هدف اصلی دشمن را شکست حلقه کشورهای اسلامی در خاورمیانه برشمرد و تصریح کرد: هرچند صهیونیستها و عربستان به صورت دائم و آشکار برای گروههای تروریست تجهیزات ارسال می کنند اما خوشبختانه بسیاری از مناطق اشغال شده توسط گروهک داعش بازپسگیری شده است.
عدالتمحوری و همکاری عموم مردم از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی است
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد مهدی میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی از سخنرانان دیگر نوبت عصر این نشست بودکه با تاکیدبر لزوم استفاده از الگوهای اقتصادی برای ایجاد وضعیت اقتصادی مناسبتر در جامعه اظهار کرد: الگوهای اقتصادی باید بر تواناییهای ملی و داخلی تکیه داشته باشند و از نفوذ دشمن در اقتصاد کشور جلوگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه الگوهای اقتصادی غرب در اقتصاد مقاومتی هیچ جایی ندارد، تصریح کرد: عدالتمحوری، پیروی از فرهنگ اسلامی به همراه عمل آحاد عمومی مردم از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی هستند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی افزود: نظام سرمایهداری و افزایش سرمایه اقلیت محدودی از مردم یکی از راههای مخرب اقتصاد جامعه است که میتواند بسیاری از تحرکات و برنامهریزیهای مردم یک جامعه را مورد تاثیر خود قرار دهد.
وی با بیان اینکه تمام کشورهای استکباری جهان در زمینه اقتصادی به مقابله با ایران پرداختهاند تصریح کرد: انقلاب اسلامی به انقلاب اقتصادی در سطح ملی و حتی فراملی نیازمند است.
وی بیان و ترویج حکم اقتصادی، فقیه اقتصادی و اخلاق اقتصادی را از وظایف حوزههای علمیه برشمرد و گفت: ما باید بیشتر از توان خود در این زمینهها حضور داشته باشیم زیرا دشمن از عدم حضور پرشور روحانیون در این صحنه استفادههای زیادی برده است.
میرباقری ابراز کرد: فرهنگسازی نسبت به ضرورت اقتصاد مقاومتی و مسیر رسیدن به آن در جامعه باید گفتمانسازی گستردهای را داشته باشد.
وی با اشاره به تدابیر رهبر معظم انقلاب در بحث تعریف راهکارهای اقتصاد مقاومتی ادامه داد: افزایش مطالبات مردمی وظیفهای دیگر بر دوش روحانیون است که تکامل گفتمانسازی خواهد بود.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در پایان با مقایسه اقتصاد مقاومتی و اقتصاد غربی گفت: در نبرد اقتصادی میتوانیم سبک جدیدی از الگوهای اقتصادی را طراحی کنیم که این موضوع به خودی خود موجب فروپاشی کشورهای غربی خواهد شد.