کد خبر 320238
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰

در این گزارش شما را با چند ماده غذايي ضد آلرژي آشنايتان می‌كنيم. زماني كه مواد آلرژي‌زا، گرده گل‌ها، كپك‌ها، آكارين‌ها و غيره با بيني فردي كه مستعد آلرژي است تماس پيدا مي‌كنند، بدن وي در معرض حساسيت قرار مي‌گيرد.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، بهار و تابستان براي بعضي‌ها فصل آبريزش بيني و سوزش چشم و خلاصه حساسيت است. براي تسكين اين مشكل احتمالاً دارو مصرف مي‌كنيد. با اين حال بهتر است بدانيد كه مواد غذايي متعددي مي‌توانند براي تسكين علائم مشكلتان مفيد باشند.

در این گزارش شما را با چند ماده غذايي ضد آلرژي آشنايتان می‌كنيم. زماني كه مواد آلرژي‌زا، گرده گل‌ها، كپك‌ها، آكارين‌ها و غيره با بيني فردي كه مستعد آلرژي است تماس پيدا مي‌كنند، بدن وي در معرض حساسيت قرار مي‌گيرد. سلول‌هاي ايمني، يك تركيب شيميايي به نام هيستامين آزاد مي‌كند كه باعث بروز بيشترين علائم حساسيتي مي‌شود.

البته اين علائم حساسيتي نيز با هدف ممانعت از ورود آلرژن‌ها ايجاد مي‌شوند؛ يعني اينكه بدن با بروز فرآيندهاي التهابي از نفوذ آلرژن‌ها يا همان مواد آلرژي‌زا پيشگيري مي‌كنند. در نتيجه فرد مستعد آلرژي با تغييراتي مانند خارش چشم و تورم سينوس‌ها مواجه مي‌شود.

علاوه بر اين هيستامين باعث ترشح مايعاتي در مجاري بيني مي‌شود و درست به همين دليل آبريزش بيني و خارش گلو، شروع و استارت عطسه‌ها هم زده مي‌شود. اين هم روش ديگر بدن براي مقابله با تركيبات مهاجم و بيگانه است.

در بيشتر موارد مواد غذايي باعث تسكين اين آلرژي‌ها مي‌شود به طوري كه با التهاب‌ها مقابله كرده يا اينكه باعث تسكين سيستم ايمني بدن مي‌شوند.

ماهي آزاد و ماهي‌هاي چرب ديگر

ماهي‌هاي چرب مانند ماهي آزاد و ماكرو جزو اولين مواد غذايي مقابله‌كننده با آلرژي هستند. به خاطر اينكه حاوي ميزان قابل‌ملاحظه‌اي اسيدهاي چرب امگا 3 هستند كه التهاب‌هاي عامل علائم آلرژي را كاهش مي‌دهند.

نتايج پژوهش‌هاي متعدد نشان مي‌دهند كودكاني كه از همان سنين پايين ماهي مي‌خورند كمتر از بچه‌هاي ديگر در بزرگسالي به آلرژي دچار مي‌شوند. مصرف ماهي به حفظ تعادل امگا 3 و امگا‌6 بدن كمك مي‌كند و همين تعادل تاثير مثبتي روي عملكرد سيستم ايمني بدن دارد كه در نتيجه به تسكين علائم آلرژي منجر مي‌شود.

نتايج پژوهش‌هاي محققان استراليايي كه روي 500 كودك 8 ساله انجام شده است نشان مي‌دهد كودكاني كه در هفته حداقل يك مرتبه ماهي مي‌خورند 80 درصد كمتر در معرض آلرژي به گرده گل‌ها و تب يونجه قرار مي‌گيرند.

توصيه مي‌كنيم هفته‌اي يك يا دو مرتبه ماهي آزاد، تن يا ماكرو ميل كنيد. اگر مي‌خواهيد ميزان امگا 3 بدنتان را بيشتر كنيد مي‌توانيد از مكمل‌هاي امگا 3 نيز استفاده كنيد.

ماست

باكتري‌هاي زنده موجود در محصولات تخمير شده مانند ماست و كفير به افزايش سلامت فلور روده كمك مي‌كند كه اين مساله به افزايش مقاومت سلول‌هاي ايمني بدن منجر مي‌شود. اين مواد غذايي به بدن كمك مي‌كنند تا گلبول‌هاي سفيد و آنتي‌كورها و همچنين فاكتور رشد بيشتري توليد كنند.

اين تركيبات نيز تاثير مثبتي روي كاهش عكس‌العمل‌هاي بدن به تركيبات آلرژي‌زا دارند. نتايج پژوهش‌هاي محققان ايتاليايي نشان مي‌دهند توليد هيستامين در بدن افرادي كه به مدت 4 ماه روزانه دو فنجان (500 ميلي‌ليتر) ماست مصرف كرده‌اند به ميزان دو برابر كمتر از افرادي است كه روزانه شير كم‌چرب خورده‌اند. علاوه بر اين علائم آلرژيك آنها نيز به مراتب كمتر بوده است.

همچنين محققان معتقدند كودكاني كه مادرانشان در دوره بارداري به طور مرتب ماست و ديگر محصولات غذايي سرشار از پروبيوتيك‌ها مصرف كرده‌اند كمتر در بزرگسالي به مشكل آلرژي مبتلا مي‌شوند.

سبزيجات برگ سبز

نتايج پژوهشي كه در آلمان و روي نزديك به 1700 بزرگسال غير مبتلا و مبتلا به تب يونجه انجام‌شده نشان مي‌دهد تاثير اين بيماري در افرادي كه مواد غذايي سرشار از ويتامين‌اي (10 تا 13 ميلي‌گرم در روز) مصرف مي‌كنند به ميزان 30 درصد كمتر از افرادي است كه از اين مواد غذايي مصرف نمي‌كنند.

توصيه مي‌كنيم تا جايي كه مي‌توانيد مصرف سبزيجات برگ سبز، غلات كامل، ميوه‌هاي صدفي (بادام و غيره) و همچنين آووكادو را بيشتر كنيد. 30 گرم بادام حدود 7 ميلي‌گرم ويتامين E به بدن مي‌رساند.

سير

سير يك درمان طبيعي جهاني است. اين ماده غذايي سرشار از آنتي‌اكسيدان‌هاست و به نظر مي‌رسد كه براي حفاظت از سيستم ايمني بدن در برابر تب يونجه بسيار موثر عمل مي‌كند.

محققان معتقدند كه ميزان بالاي آنتي‌اكسيدان‌هاي مصرفي باعث كاهش علائم حساسيتي مي‌شود. توصيه مي‌كنيم به غذاهايتان سير تازه بزنيد. مي‌توانيد يك حبه سير را به قطعات كوچك‌تر تقسيم كنيد و در طول روز مانند قرص ميل كنيد.

پياز

پياز سرشار از آنتي‌اكسيدان «كرستين» است كه به تسكين التهاب و پيشگيري از ترشح هيستامين كمك مي‌كند. علاوه بر اين، كرستين باعث افزايش جذب ويتامين C در بدن مي‌شود.

بايد بدانيد كه ويتامين C نيز جزو آنتي‌اكسيدان‌هاي تقويت‌كننده سيستم ايمني بدن محسوب مي‌شود. اين آنتي‌اكسيدان همچنين مي‌تواند در غشاي سلولي تثبيت‌شده و به اين ترتيب از حساسيت آنها به آلرژن‌ها بكاهد. توجه داشته باشيد كه سيب با پوست، توت‌ها، انگور قرمز و چاي نيز از منابع خوب اين آنتي‌اكسيدان هستند.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: آرمان