کد خبر 32077
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۰:۴۹

رييس‌جمهور با اشاره به آثار مثبت اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها بر زندگي مردم و کاهش مصرف انرژي، تصريح کرد: به خاطر هدفمند کردن يارانه‌ها مي‌توانيم با افتخار اعلام کنيم که ما جزو معدود کشورهايي هستيم که کسي در آن به نان شب خود محتاج نيست و گرسنه نمي‌خو

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، رييس‌جمهور در مراسم افتتاح و بهره‌برداري همزمان 37 واحد سيلو در 37 نقطه‌ي کشور با ظرفيت 3.1 ميليون تن در سراسر کشور، با تبريک به ثمر رسيدن اين خدمات، گفت: سيلوسازي از گذشته و سال‌هاي دور براي ما مهم بوده است.

وي ادامه داد: خوشحاليم که امروز ظرفيت سيلوها در کشور با حضور بخش مردمي و پشتيباني دولت به جايي رسيده که تقريبا ديگر آن‌چنان به سيلو نيازي نداريم و فکر مي‌کنم ظرفيت 8 ميليون و 900 هزار تن سيلو براي جو، گندم و ذرت ما کافي باشد و اگر اکتفا نکرد، مي‌توان به سرعت سيلوهاي مورد نياز را ساخت.

احمدي‌نژاد با اشاره به اهميت گندم و اين‌که گندم در کشور ما به عنوان يک کالاي استراتژيک محسوب مي‌شود، گفت: قبل از هدفمند کردن يارانه‌ها مجموعه مصرف گندم ما در کشور به 11.5 ميليون تن مي‌رسيد و اکنون اين ظرفيت مصرف به حداکثر 9 ميليون تن رسيده است و من اعتقاد دارم که جا براي کاهش هم‌چنان هست.

رييس‌جمهور ادامه داد: اگر روش‌هاي پخت و مصرف به طور کامل اصلاح شود، ميزان مصرف پايين‌تر نيز مي‌آيد.

وي گفت: در واقع حدود 24 الي 25 درصد مصرف گندم در کشور پايين آمده و در بخش خبازي، اين ميزان به 28 درصد رسيده است.

احمدي‌نژاد بار ديگر با تشکر از کساني که در ساخت اين سيلوها تلاش کرده‌اند، گفت: آقاي وزير بازرگاني ابراز اميدواري کردند و گفتند که ما مي‌توانيم به يک مرکز منطقه‌اي براي تبادل غلات تبديل شويم و من نيز معتقدم که اين امر شدني است.

رييس‌جمهور با بيان اين‌که ما روابط تجاري خوب، گسترده و پايداري با کشورهاي همسايه‌مان داريم و آن را نيز افزايش مي‌دهيم، گفت: يکي از کم‌هزينه‌ترين و آسان‌ترين راه‌هاي تجارت، تجارت با همسايگان است؛ چرا که ما با آنها ارتباط خاکي و آبي داريم.

وي با بيان اين‌که به توليدکنندگان غلات توصيه‌اي دارم، اظهار کرد: اکنون قانون هدفمند کردن يارانه‌ها اجرا شده است و دولت نيز حمايت‌هاي لازم را انجام مي‌دهد و ما بايد تلاش کنيم که کميت و کيفيت کار افزايش پيدا کند. ما مي‌توانيم به صادرکنندگان گندم، جو و ذرت تبديل شويم.

احمدي‌نژاد با اشاره به برنامه‌هاي دولت براي حمايت بيشتر از بخش کشاورزي گفت: در برنامه‌ي پنج ساله براي حمايت از بخش کشاورزي برنامه‌هاي خوبي در نظر گرفته شده و در سال آينده 9 هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري دولتي در بخش کشاورزي صورت خواهد گرفت و يک سوم مبلغ صندوق توسعه‌ي ملي نيز براي حمايت از بخش کشاورزي است.

رييس‌جمهور همچنين تصريح کرد: ما مي‌توانيم به توليدکننده و صادرکننده‌ي محصولات کشاورزي تبديل شويم و مسير ترانزيت نيز باشيم.

وي با بيان اين‌که ظرفيت کشاورزي در کشور ما بسيار بالاتر از اکنون است، گفت: باور دارم که کشاورزي ايران ظرفيت توليد تا سه برابر اکنون را با همين زمين و آب دارا مي‌باشد و اين هم مي‌تواند ثروت ايجاد کند، هم توليد و اشتغال.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌که اميدوارم در پايان برنامه‌ي پنجم ما بتوانيم تمام کشت، داشت، برداشت و شيوه‌ي آبياري در کشور را تحت يک مديريت عالمانه و روش‌هاي جديد درآوريم و حداکثر استفاده را بکنيم، گفت: کاري که ظرف اين دو ماه و چند روز انجام شد، ديدگاه‌هاي قبلي را تاييد مي‌کند که هنوز مصرف در کشور ما سر و سامان درستي ندارد و اتلاف منابع فراوان است.

رييس‌جمهور با بيان اين‌که قبل از هدفمند کردن يارانه‌ها مصرف بنزين در کشور روزانه 63 الي 64 ميليون ليتر بود، گفت: توليد بنزين نيز 46 ميليون ليتر در روز بود که اکنون به ميزان 52 رسيده و تا پايان سال 58 ميليون ليتر در روز مي‌رسد و تا سال آينده تلاش داريم به 70 ميليون ليتر در روز برسانيم.

وي گفت: در سال 85 مصرف بنزين متوسط به صورت روزانه 75 ميليون ليتر بود با متوسط رشد 5/11 درصد که اگر اين منحني ادامه پيدا مي‌کرد به 120 ميليون ليتر در روز نيز مي‌رسيد. وقتي سهميه‌بندي صورت گرفت اين مصرف روزانه به 65 ميليون ليتر رسيد و اکنون زير 50 ميليون ليتر است. در واقع زير ميزان توليد قبلي ماست.

احمدي‌نژاد گفت: اکنون ما صادرکننده‌ي بنزين هستيم و ذخاير زيادي بنزين نيز داريم.

رييس‌جمهور در ادامه با اشاره به برخي از صحبت‌ها در مورد قانون هدفمند کردن يارانه‌ها گفت: برخي مي‌گفتند که وقتي اين قانون اجرا شود قيمت‌ها رشد پيدا مي‌کند. مصرف دهک‌هاي پايين، پايين مي‌آيد و ما شاهد تورم خواهيم بود، ولي ديديم که با اجراي اين قانون، مصرف در سطح ملي پايين آمد و مصرف طبقات کم‌مصرف نيز بالا رفت و هم ثروت ملي را حفظ کرديم و از طرف ديگر قدرت خريد جامعه را توانستيم افزايش بدهيم.

وي با ابراز اميدواري مبني بر اين‌که قيمت نفت به قيمت واقعي‌اش برسد و در قيمت واقعي تثبيت شود، گفت: ما بايد مصرف انرژي و نان در کشور را مديريت کنيم و از طرف ديگر با اين مديريت مي‌توانيم خوب زندگي کنيم و از اسراف نيز جلوگيري کنيم.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌که کشور در آستانه‌ي جهش‌هاي بزرگي قرار دارد و ما در ابتداي جهش‌هاي بزرگ هستيم، در بخش ديگري از سخنان خود ادامه داد: من از همه‌ي زحمت‌کشان در احداث سيلو از جمله بخش خصوصي، بانک‌هايي که پشتيباني کردند، وزارت بازرگاني تشکر مي‌کنم و اميدواريم که از اين خدمات مردم به نحو احسن بتوانند استفاده کنند.

پيش از صحبت‌هاي رييس‌جمهور، وزير بازرگاني به ايراد سخنراني پرداخت.

گفتني است با افتتاح اين مجموعه سيلوها ظرفيت سيلوهاي کشورمان به 8 ميليون و 700 هزار تن مي‌رسد.