فرمانده نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، از تجهيز يک شناور به‌روز و فوق سريع به تجهيزات و سيستم‌هاي نظامي و دفاعي در اين نيرو خبر داد.


به گزارش مشرق به نقل از ايسنا از منطقه‌ يکم دريايي نيروي دريايي سپاه در بندرعباس، سردار علي فدوي پيش از ظهر روز سه‌شنبه با اعلام اين خبر افزود: اين شناور که با نام «بلدرانر» در جهان معروف است، يک شناور انگليسي است که رکوردار سرعت در جهان است و زحمت 30 ساله‌اي بر روي آن کشيده شده تا يک جهش در زمينه‌ شناورها در جهان باشد.
وي افزود: ما يک نمونه از اين شناور را که رکورددار سرعت در جهان است از خارج تهيه کرده‌ايم و اکنون در اختيار ما قرار دارد و در سال 1390 به ميزان انبوه در اختيار نيروي دريايي سپاه خواهد بود.
وي خاطرنشان کرد: اصل شناور بلدرانر يک شناور نظامي نيست، بلکه در دنيا براي مسابقات از آن استفاده مي‌شود و آن‌چه اين شناور را تبديل به مساله‌اي مي‌کند که رييس‌جمهور آمريکا نسبت به آن ابراز نگراني کرده و گفته است که شخصا اين مساله را دنبال مي‌کند که اين شناور چطور در اختيار سپاه قرار گرفته است، اين است که ما در اين‌جا اقداماتي را روي آن انجام داده‌ايم تا توانمندي‌هايي نظير موشک‌اندازي و اژدراندازي به آن اضافه و اين شناور تجهيز شود.
فرمانده نيروي دريايي سپاه درباره نحوه در اختيار قرار گرفتن اين شناور توسط ايران، توضيح داد: اين شناور از مسير آفريقاي جنوبي به سمت ايران آورده شد و در اين مسير از ساعت شش صبح تا 10 شب از طرف نيروهاي آمريکايي با فاصله بسيار نزديک 50 تا 500 متري مورد محاصره قرار گرفت، ولي با اسکورت مناسب سپاه، نيروهاي آمريکايي نتوانستند کاري از پيش ببرند و اين شناور يک سال و نيم است که در اختيار ايران قرار دارد.

به آب انداختن ‌12 فروند شناور در سه کلاس مختلف
وي در ادامه به تحويل‌گيري شناورها و تجهيزات مختلف از سوي نيروي دريايي سپاه اشاره کرد و گفت: در طول اين ايام و از اواخر سال گذشته تا ماه‌هاي گذشته از سال 89 تعداد بسيار زيادي شناور موشک‌انداز و اژدرانداز ذوالفقار و کلاس طارق را تحويل گرفته و همچنان تا پايان سال خواهيم گرفت که امروز 12 فروند از اين شناور در سه کلاس مختلف در بندرعباس به آب انداخته خواهند شد و همچنين مجموعه‌هاي مختلف موشکي ساحل به دريا و نيز ده‌ها سيستم موشکي در اين رده را تحويل گرفته و خواهيم گرفت.

طالب جنگ نيستم، ولي هر اقدامي عليه ايران را قاطعانه پاسخ مي‌دهيم
فرمانده نيروي دريايي سپاه به تهديدات عليه ايران و آمادگي ايران به ويژه نيروي دريايي سپاه براي مقابله با اين تهديدات اشاره کرد و در پاسخ به پرسش‌هاي متعدد خبرنگاران در اين زمينه، گفت: ما هيچ‌گاه طالب جنگ نبوده‌ايم، ولي اگر اقدامي عليه ما صورت بگيرد بسيار محکم و قاطع به آن پاسخ خواهيم داد.
وي به اهميت و نقش ويژه‌ خليج فارس در معادلات جهاني به ويژه در بخش تامين انرژي اشاره کرد و افزود: ما در حساس‌ترين منطقه‌ دنيا قرار داريم و اين مساله صرفا به تامين انرژي جهاني مربوط نمي‌شود، بلکه نقشي که اين منطقه و به ويژه خليج فارس در عرصه‌هاي سياسي، نظامي و استراتژيک دارد، اين امر را رقم مي‌زند. نقش انرژي به گونه‌اي است که نه تنها جايگزين ندارد، بلکه بر اهميت آن افزوده مي‌شود و بر همين اساس بر نقش و اهميت خليج فارس نيز افزوده خواهد شد.
وي ادامه داد: 45 درصد از نفت دنيا از اين منطقه صادر مي‌شود و بر همين اساس بسياري از کشورهاي غربي به ويژه آمريکا سال‌هاي طولاني تلاش کردند که سهم نفت را کم کنند و انرژي‌هاي جايگزين نظير گاز و انرژي هسته‌يي را به جاي آن استفاده کنند ولي اين جايگزيني عملا امکانپذير نشد و تنها آن‌چه که توانست به ميزان کمي اين جايگزيني را انجام دهد، انرژي گاز بود. گاز، سهم بيش از 80 درصدي نفت را به حدود 70 درصد رساند و البته بايد توجه داشت که گاز هم در دو نقطه‌ دنيا وجود دارد؛ يا در روسيه است يا در خليج فارس. بدين ترتيب ايران، قطر و روسيه عملا تامين‌کنندگان اصلي گاز دنيا در زمان حال و به ويژه آينده هستند.

توانايي ايران در تامين امنيت تامين انرژي جهاني
فدوي بر اهميت و نقش ايران در تامين امنيت خليج فارس تاکيد کرد و گفت: کشوري که قادر است ضمانت امنيت تامين انرژي جهاني را بر عهده داشته باشد، جمهوري اسلامي ايران است و ما نه اين‌که از اين ابزار براي ادامه سلطه بر دنيا استفاده کنيم، بلکه جمهوري اسلامي مي‌خواهد ضمانتي براي تامين عادلانه انرژي از اين منطقه باشد.
وي تصريح کرد: امروز حتي فکر کردن به اين مساله که خليج فارس موضوعيت و نقش خود را براي يک روز هم بازي نکند، در همه‌ دنيا به عنوان وحشتناک‌ترين مساله است و اين بالاترين اهرم فشار ما بر دشمنان خواهد بود. ما در خليج فارس حاکميت مطلق داريم و حتي تفکر حذف خليج فارس براي دنيا وحشتناک است چه رسد به اين‌که دشمنان حتي بخواهند، اقداماتي را هم انجام دهند.
وي با تاکيد مجدد بر آمادگي ايران براي مقابله با تهديدات اظهار کرد: اين‌که امروز اعلام مي‌کنند که گزينه‌ حمله نظامي عليه ايران روي ميز آمريکاست، چيز جديدي نيست. مگر شعارهاي اوباما براي تغيير را باور کرده‌ايم که تهديدات فعلي چيز جديدي تلقي شود؟ اين‌که تهديدات عملي مي‌شوند يا نه چندان مهم نيست. بلکه آن‌چه حائز اهميت است اين است که آمريکايي‌ها مصوبه‌اي را براي ورود به جنگ و الزامات آن‌ها براي اين مساله دارند که دسترسي آن‌ها به اين الزامات بسيار سخت و حتي بعضا غيرممکن است.

الزامات آمريکايي‌ها براي جنگ
وي با بيان اين‌که « طبق مصوبه آمريکا، آن‌ها براي جنگ چهار الزام نظامي و 9 الزام سياسي را در نظر گرفته‌اند» اظهار کرد: طبق اين مصوبه که ترجمه متن کامل آن را در حال حاضر در اختيار دارم، چهار الزام نظامي آمريکا براي حمله نظامي عبارتند از اول، تجسم دقيق نظامي از روند تحولات جنگ، دوم اطمينان از توانايي کنترل دامنه و شدت جنگ در سطح مطلوب، سوم اطمينان از توان پذيرش تلفات و چهارم اطمينان از پيروزي قطعي در جنگ.
فرمانده نيروي دريايي سپاه همچنين به 9 الزام سياسي آمريکا براي حمله نظامي اشاره کرد و گفت: به وجود آمدن جو و شرايط افکار عمومي موافق در آمريکا، درک و تعريف روشن و جامع از منافع ملي آمريکا، وجود يک يا چند متحد مهم و در شکل ايده‌آل آن، وجود يک اتحاد جهاني براي حمله‌ نظامي، فراهم شدن مشروعيت تهاجم در افکار عمومي کشورهاي منطقه و نيز جلب افکار عمومي جهان از جمله‌ الزامات سياسي آمريکا براي حمله است.
وي تامين هزينه‌هاي جنگ را از ديگر الزامات سياسي آمريکا براي حمله‌ نظامي عنوان کرد و يادآور شد: در سال 66 و 67 که آمريکا دو سکوي رشادت و رسالت ما را هدف قرار داد ظرف يک ساعت و نيم آن‌چنان بحران جهاني اتفاق افتاد که پس از بحران اقتصادي در سال 1929 بي‌سابقه بود. در آن زمان اگر مي‌خواستيم مي‌توانستيم آن موضوع را به گونه‌اي تعميم بدهيم که ظرف يک ساعت بحران را به بانک‌ها بکشانيم ولي دست به اين اقدام نزديم و در عوض اقدام متناسب با اقدام دشمن را در دستور کار قرار داديم.
وي « وجود رقيب طالب جنگ براي آمريکا و نيز آشکار شدن تزلزل و ترديد در اراده‌ ملي ايران» را از ديگر الزامات سياسي آمريکا براي حمله نظامي برشمرد و افزود: مورد اخير، زيرمجموعه‌ها و الزاماتي دارد که نيروهاي ضدانقلاب همواره آن را پيگيري کرده‌اند که اين زيرمجموعه‌ها شامل مسائلي نظير نبود وحدت و انسجام، وجود گروه‌هاي فشار و مخالف نظام، نبود رهبري قاطع، نبود منابع پشتيباني لازم و نيروهاي دفاعي منسجم، وجود شکاف‌هاي طبقاتي، نبود استراتژي مشخص و نيز عملکرد انفعالي در مقابل حريف مي‌شود.
فرمانده نيروي دريايي سپاه تاکيد کرد: مهم اين است که ما در هر شرايطي آمادگي کاملي براي پاسخگويي به تهديدات در حوزه‌ دريايي داريم و ديگر نيروهاي مسلح کشورمان در بخش‌هاي ديگر نيز همين آمادگي‌ها را دارند و توانمندي جمهوري اسلامي ايران حتي نسبت به سال گذشته نيز براي کشورها قابل پيش‌بيني نيست.

جنگ شود؛ مورد اصابت نيستيم، مورد اصابت قرار مي‌دهيم
وي همچنين با اشاره به اهميت بحث پدافند غيرعامل، با بيان اين‌که « پدافند غيرامل ابعاد مختلفي دارد و ما در همه‌ اين ابعاد اقداماتي را انجام داده‌ايم» اظهار کرد: در زماني که جنگ واقع شود ما هيچ جايي نخواهيم بود که مورد اصابت قرار بگيريم و در عوض در همه جا حاضر خواهيم بود تا مورد اصابت قرار دهيم. بازدارندگي ما به اين معني است که اگر اقدامي عليه ما صورت بگيرد قطعا نفعي که از آن اقدام عايد دشمن مي‌شود، بسيار کمتر از ضرر آن براي دشمن خواهد بود.

آمادگي دائمي در عالي‌ترين سطح
وي ‌به حضور شناورهاي کشورهاي فرامنطقه‌اي در خليج فارس به ويژه حضور ناوهاي آمريکايي در اين منطقه اشاره کرد و در اين رابطه، گفت: ما هيچ‌گاه در دوران پس از جنگ روند عادي در خليج فارس نداشتيم؛ چراکه در قصه اول جنگ آمريکا با عراق 327 فروند ناو جنگي آمريکا داخل خليج فارس قرار گرفتند و در جنگ دوم نيز شناورهاي زيادي در اين منطقه مستقر شدند. البته ما آمادگي‌هاي موجود خود را در سطح عالي نگه مي‌داريم و اين روند را با شتاب بيشتري ادامه مي‌دهيم. ما دائما آمادگي‌هاي خود را در عالي‌ترين سطح ممکن داريم و اين مساله يک روند هميشگي و تعطيلي‌ناپذير است.
فدوي ادامه داد: حضور امروز ناوهاي فرامنطقه‌اي در خليج فارس بسيار کمتر از متوسط تعدادي است که در سال‌هاي طولاني به ويژه پس از جنگ در اين منطقه شاهد بوديم. آمريکا در حال حاضر 77 فروند ناو در خليج فارس دارد که کمتر از 30 فروند آن شناور جنگي است و از زماني هم که نيروي دريايي سپاه مسووليت تنگه‌ هرمز را در خليج فارس برعهده گرفته است عملا اين شناورها استقرار طولاني‌مدت در خليج فارس ندارند.

خروج ناو «ترومن» از بندر «جبل‌علي» پس از تجديد قوا
وي افزود: در حال حاضر ناو ترومن در بندر جبل‌علي حضور دارد که پس از تدارک تجديد قوا از اين منطقه خواهد رفت. اين ناو و هر ناو ديگري از کشورهاي بيگانه در رصد نزديک و کنترل ما هستند و هر اقدام غيرمعمول از سوي آن‌ها، توسط ما رصد مي‌شود و در صورت لزوم پاسخ داده خواهد شد. ما براي به کارگيري همه‌ توانمندي‌هاي خود در مقابل تهديدات بايد اشراف کامل اطلاعاتي از حضور کشورهاي بيگانه در منطقه داشته باشيم و اين روندي دائمي است و تعطيل‌بردار نخواهد بود.

تبليغات منفي دشمنان نتيجه توان بالاي نيروي دريايي سپاه
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره برخي تبليغات کشورهاي خارجي عليه نيروي دريايي سپاه، اظهار کرد: اين تبليغات مهم نيستند و براي آن‌ها همين بس که اخيرا وزير دفاع آمريکا براي اولين بار در تاريخ اين کشور، استراتژي‌هاي چند صد ساله آمريکا را زير سوال برد و دليل اين مساله هم توان بالاي نيروي دريايي سپاه است؛ به طوري که حتي حرف از حذف ناوهاي هواپيمابر در مقابل شناورهاي تند سپاه مي‌زنند.

*** مقابله به مثل متناسب با هر اقدامي عليه ايران
فرمانده نيروي دريايي سپاه هم‌چنين در پاسخ به سوالي درباره وجود بندي مبني بر بازرسي کشتي‌ها و شناورهاي ايراني در قطعنامه‌ اخير عليه ايران و اقدام احتمالي ايران در اين زمينه اظهار کرد: سياست و توانمندي‌هاي ما براي انجام عمليات مقابله به مثل آماده است. اگر لازم باشد در هر زمان و ابعادي اين کار را انجام خواهيم داد و متناسب با اقداماتي که عليه ما انجام شود مقابله به مثل خواهيم کرد.

تعطيل‌ناپذيري بالا بردن توان و استطاعت نيروي دريايي سپاه
وي همچنين با اشاره به وضعيت منطقه‌ خليج فارس طي سال‌هاي 66 و 67، اظهار کرد: آمريکايي‌ها در خليج فارس و به ويژه شمال آن مستقر شده‌اند تا بتوانند اهداف جمهوري اسلامي را هدف قرار دهند. در آن زمان در حالي که صادرات نفت ما بايد در حدود سه ميليون بشکه نفت مي‌بود، بعضا به کمتر از صد هزار بشکه مي‌رسيد و در حالي که قيمت جهاني نفت 18 دلار بود، قيمت نفت ما تنها شش دلار بود و از اين طريق مي‌خواستند ما را زمين بزنند.
وي يادآور شد: آمريکايي‌ها تا قبل از سال 66 کمتر از 10 فروند ناو در خليج فارس داشتند که اين تعداد پس از ورود سپاه، تا 86 فروند افزايش پيدا کرد تا فشارها را افزايش دهد. آن‌چه بين ما و دشمنان فرامنطقه‌اي ما در سال 66 و 67 گذشت يک معيار همه‌جانبه را به دست مي‌دهد که وقتي ملتي براي انجام تکليف به ميدان مي‌آيند خداوند وعده‌هاي خود را خيلي سريع عمل مي‌کند.
فدوي افزود: يکي از مقامات پنتاگون در همان سال 67 گفته بود که ناوهاي جنگي اعزامي آمريکا به خليج فارس نه تنها قادر نيستند ماموريت خود را انجام دهند بلکه حتي قادر نيستند در برابر قايق‌هاي تندروي سپاه مقاومت کنند. اين در حالي است که ما در آن زمان عملا شناور تندرو نداشتيم و شناورهاي آن زمان ما که به يکي از کابوس‌هاي آمريکا در آن سال‌ها تبديل شده بود تنها يک سوم سرعت و توان شناورهاي فعلي ما را داشتند.
وي با بيان اين‌که « تکليف‌مداري يکي از مولفه‌هاي اصلي است که همواره مدنظر نيروي دريايي سپاه قرار گرفته است» خاطرنشان کرد: ما از سال 67 تاکنون در طول بيش از 20 سال در روندي قرار داشتيم که نتيجه‌ آن بالا بردن توان و استطاعت نيروي دريايي سپاه بوده است. بالا بردن توان و استطاعت در اين نيرو يک روند تعطيل‌ناپذير و روز به روز فزاينده است به طوري که توانمندي حال حاضر ما با آن چيزي که در سال 66 و 67 داشتيم غيرقابل قياس است.

استقرار کامل نيروي دريايي سپاه در بندرعباس
وي همچنين به انتقال فرماندهي اين نيرو از تهران به بندرعباس اشاره کرد و گفت: بر اساس روال تکليف‌مداري سپاه و به لحاظ دستور فرماندهي کل قوا قرار شد نيروهاي دريايي از تهران منتقل و در بندرعباس مستقر شوند و بدين ترتيب نيروي دريايي سپاه در حال حاضر به طور تمام و کمال در بندرعباس استقرار پيدا کرده‌اند که اين انتقال با تصميم دولت براي انتقال برخي سازمان‌ها به شهرستان‌هاي ديگر غير از تهران همزمان شد.

با همه‌ همسايه‌هاي خود دوست هستيم
فرمانده نيروي دريايي سپاه در پاسخ به پرسشي درباره پيام اين جابجايي نيروي دريايي از تهران به بندرعباس براي کشورهاي خارجي، اظهار کرد: ما در يک تعامل دائمي با کشورهاي منطقه هستيم به طوري که حضور برخي کشورهاي منطقه در رزمايش اخير سپاه براي اولين بار انجام شد. بدين ترتيب استقرار نيروي دريايي در بندرعباس پيامي به دشمنان ماست، دشمناني که همسايه‌ ما نيستند و در واقع دشمن مجموعه‌ اسلامي اين منطقه هستند؛ چرا که همسايه‌ ما دشمن ما نيست و با همه‌ همسايه‌هاي خود دوست هستيم.

خليج فارس و تنگه‌ هرمز با سپاه ، درياي عمان با ارتش
وي در پاسخ به سوالي درباره تعامل نيروي دريايي سپاه با نيروي دريايي ارتش، تاکيد کرد: تعامل ما با نيروي دريايي ارتش در سطح خوبي قرار دارد. مسووليت خليج فارس و تنگه‌ هرمز با سپاه است و در درياي عمان نيز مسووليت با نيروي دريايي ارتش است. ما در درياي عمان نيز در دو منطقه‌ چابهار و جاسک استقرار داريم که تعامل و آمادگي خود را در آن مناطق هم حفظ خواهيم کرد.