کد خبر 32244
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۵:۴۸

هر چند که اين روزها همزمان با تحولات اخير در ليبي، خبرهاي ضد و نقيضي در خصوص شهادت يا زنده بودن امام موسي صدر و دو همراهش منتشر شده ولي مردم شهر صور (شهر امام صدر) در جنوب لبنان، منتظر ديدار مجدد با امام موسي صدر هستند.

به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، ساکنان شهر ساحلي صور که به شهر امام موسي صدر معروف است، حتي حاضر به شنيدن خبر وفات امام و رهبرشان نيستند؛ آنها بر اين امعتقدند که نظام ظالم ليبي امام صدر را از ادامه زندگي مقاومت و پايداري در برابر هر نوع طغيان و تجاوز محروم ساخته و با سقوط احتمالي نظام ليبي اميدوارند بارديگر امام خود را ببينند.
در سايه قتل و کشتاري که نظام معمر قذافي عليه مردم ليبي روا مي دارد و در سايه احتمال سقوط نظام وي در آينده بسيار نزديک، نماينده ليبي در اتحاديه عرب (که به جرگه انقلابي ها پيوسته) چند روز پيش از شهادت امام موسي صدر و دو همراهش خبر داد که اين امر بازتاب هاي مختلفي در محافل شيعيان و ياران و پيروان امام موسي صدر(مؤسسه گروهاي مقاومت لبناني و جنبش امل) داشته است.
محمود حيدر راننده 66 ساله در صور گفت: من شخصا از نزديک امام صدر را مي شناختم؛ وي شخصيتي بي نظيري داشت و مردم وي را دوست داشتند؛ او بدون در نظر گرفتن نوع (گرايش ديني) مردم، به آنها خدمات ارائه مي داد و به همين دليل قذافي ايشان را ربود.
وي افزود: از اينجا و آنجا مي شنويم که امام به شهادت رسيده ولي ما معتقديم او همچنان در زندان نظام ليبي است و دادگاه لبنان بايد سفير ليبي را فراخوانده و واقعيت سرنوشت امام صدر جويا شوند.
در ميدان 'البص' ورودي شمالي شهر لبناني صور چند تصوير از امام صدر در کنار تصاويري از سيد 'حسن نصرالله" دبيرکل حزب الله لبنان و 'نبيه بري' رئيس مجلس و چند شهيد مقاومت ديده مي شود که عکاسان و روزنامه نگاران را تحريک به گرفتن عکس و صحبت کردن با مردم در خصوص قيام مردم ليبي و رباينده امام موسي صدر مي کند.
حسن بزي جوان 20ساله منطقه بنت جبيل مي گويد: کار من در رستوران است؛ ما نسل دوم، امام موسي صدر را فقط از طريق تصاوير، فيلم هاي مستند و روزنامه ها و مجلات قديمي مي شناسيم ولي سيرت عطر آگينش هر کسي را وامي دارد تا از هر چيزي که در مورد امام صدر است، جست وجو کند.
حسن گفت: سخني از ايشان که بيشترين تأثير را در من داشت، اين سخن وي بود که ' سلاح زينت مردان است و اگر سلاح نبود در حال حاضر اسراييل بيشتر کشورهاي عربي را اشغال کرده بود.'
وي بعد از کشيدن نفس عميقي افزود: آرزو دارم که روزي امام را شخصا ببينم و اگر ادعاهاي سفير ليبي درست باشد لا حول و لاقوة الا بالله. در اين صورت بايد اين ديوانه ليبي (قذافي) را اگر به دست مردم کشته نشد، محاکمه کرد.

جنوبي ها همچنان مهر و محبت بزرگ امام موسي در را در قلب هايشان احساس مي کنند و با گذشت چندين ساله غيب او، تصويرش از قلب و ذکر آنها محو نشده است و حتي تصاوير ايشان در منازل آنان آويزان و در تقويم هاي سالانه و حتي در دفترچه هاي يادداشت ديده مي شود.
مريم شعلان از منطقه معرکه در جنوب مي گويد: اگر امام موسي صدر نبود اسراييل از لبنان خارج نمي شد؛ آيا امام نگفته اسراييل يک شر مطلق است و با دندان ها و ناخن هاي خود با آن بجنگيد؛ ما به قذافي مي گوييم تو شر مطلق را بايد کشت.

محمد ترجمان در سن هشت سالگي شهر صيدا را در اوايل دهه 50 ترک کرده و در شهر صور مستقر شده و يک استوديو عکاسي براي خود باز کرده است. او در داخل محل قديمي خود از معاشرت خود با امام صدر مي گويد: نخستين عکسي که از امام گرفتم، عکسي براي کارت شناسايي ايشان در سال 1963 ميلادي بود. کارم را با امام موسي در آيين ها، جشنواره ها و مناسبت هاي ديني و ملي شروع کردم و آخرين عکسم از وي را در منطقه برج شمالي از شهرستان صور گرفتم( وقتي ساخت مؤسسه اجتماعي را شروع کرد) وي در اين تصوير بر روي زمين نشسته و به شکايت هاي مردم گوش مي داد.
آنچه که نشانه محبت لبناني ها به خصوص جنوبي ها نسبت به امام موسي صدر است، اين است که جوانان تصاويري از وي براي هم از راه بلوتوث مي فرستند که در کنار تصوير سخنان سياسي و ديني امام ديده مي شود؛ اين جوانان مي گويند هزاران عکس به شکل پيام کوتاه فرستاده شده و اين جداي از پايگاه هاي اطلاع رساني جوانان لبناني است که براي موسي صدر به راه انداخته شده است.
محمود جمّال که بتازگي از راه ايميل عکس هايي منتشر نشده از امام موسي را دريافت کرده و آن را در حافظه موبايلش نگه داشته، معتقد است که زمانه سرانجام سرنوشت امام موسي صدر را مشخص خواهد کرد.
در بندر ماهيگيران پيرمردي را ديديم. وقتي از وي مي پرسيم که آيا خبرهاي جديدي از امام موسي صدر را شنيدي، اين مرد که خودش را ابو محمد معرفي کرد؛ پاسخ داد: خودم شنيدم سخنانان سفير ليبي را که گفت: امام ما پيش خداست؛ اين کلام فقط خانواده ايشان را مي آزارد چراکه ايشان همچنان غائب است، تا اينکه دليل قويي خلاف آن را اثبات نمايد.
تصاوير عکاس محمد ترجمان، صحنه هايي از امام صدر در حالت هاي مختلف را نشان مي دهد و ديگر عکس وي را که بدون عمامه است نشان مي دهد. ترجمان مي گويد، صدر بر روي حصير مي نشست و همراه مردم عادي مشغول خوردن غذاي سنتي با آنها مي شد.
ربابه صدر شرف الدين، خواهر امام صدر پس از مفقود شدن برادرش ديگر به ايران بازنگشت و در حال حاضر، دهها مدارس و درمانگاه و مؤسسه هاي خيريه و اجتماعي به اسم مؤسسه امام صدر براي کمک به هزاران دختران و يتيمان و فقرا در جنوب تأسيس کرده تا امام موسي چه برگردد و چه بازنگردد؛براي هميشه در خاطره مردم لبنان باقي بماند.