به گزارش مشرق به نقل از فارس، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت خارجه کشورمان پيش از ظهر امروز سهشنبه در نشست هفتگي با خبرنگاران ضمن گراميداشت ياد شهداي رسانه و تبريک روز خبرنگار، گفت: خبرنگاران با شغل حساس خود سعي ميکنند اطلاعرساني کرده و افکار عمومي را روشن و آنها را از حقايق و واقعيات مطلع کنند تا دنيايي بدون فريب و القاي مطالب نادرست داشته باشيم.
وي همچنين فرا رسيدن ماه مبارک رمضان را تبريک گفت.
خبرنگار فارس با اشاره به اظهارات اخير هيلاري کلينتون وزير خارجه آمريکا که از آمادگي کشورش براي تعامل با ايران خبر داده، نظر سخنگوي وزارت خارجه را در اين زمينه جويا شد که وي در پاسخ با بيان اينکه ملت ما اهل گفتوگو و منطق است، گفت: ما همواره نشان داديم که براي تثبيت حقوق ملت بزرگمان با منطق قوي خود آمادگي دفاع از کشورمان، منافع کشور و حقوق ملت بزرگمان را داريم.
وي با بيان اينکه در زمينه برقراري صلح، ثبات و امنيت در منطقه در طول 30 سال گذشته همواره در اين جهت تلاش کرديم، يادآور شد: اين موضوعي نيست که کسي شاهد آن نبوده باشد.
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به مباحثي که از سوي مقامات آمريکايي مطرح ميشود، خاطرنشان کرد: اين مباحث عملاً با نوع رفتار آنها در تناقض است و به نظر ميآيد سياستهاي اشتباه گذشته نومحافظهکاران همچنان توسط مقامات فعلي در حال دنبال شدن است. سياستهاي غلط جمهوريخواهان که به شکستها و هزينههاي سنگين براي ملت آمريکا منجر شد و سياستهاي غلطي که باعث شد کسي که شعار تغيير و رويکرد جديد را ميدهد، راي بيشتري بياورد.
وي ادامه داد: بايد ببينيم اين سياستهاي متضاد که از سوي مقامات آمريکايي دنبال ميشود و شعارهايي که ميدهند و در عمل سياستهاي غلطي که دنبال ميکنند چه ميزان ميتواند مؤثر باشد.
مهمانپرست با اشاره به همزماني ادامه سياستهاي غلط گذشته و طرح اين شعارها و ابراز تمايل براي گفتوگو ادامه داد: به نظر نميرسد که با نيات صادقانه اين حرفها زده شود. ما رويه ثابتي داريم و در عمل همواره در جهت صلح، ثبات منطقه و حل بحرانهاي بينالمللي قدم برداشته و از حقوق ملتمان دفاع ميکنيم.
سخنگوي وزارت خارجه با تأکيد بر اينکه به هيچ وجه حاضر به عقبنشيني از حقوق خود نيستيم، اظهار داشت: ما براي تثبيت حقوق ملت آمادگي داريم که منطق خود را در حضور مردم و رسانههاي دنيا مطرح کنيم.
خبرنگار فارس در ادامه در خصوص گفتوگوهاي ايران و گروه وين (آمريکا، روسيه، فرانسه و آژانس بينالمللي انرژي اتمي) اظهار داشت: ما منتظر پاسخ گروه وين و تعيين تاريخ و محل برگزاري جلسه با اعضاي اين گروه هستيم و فکر ميکنيم ميتوان بحث تبادل سوخت را در فاصله زماني خيلي کوتاهي دنبال کرد.
وي افزود: ما براي مذاکره در رابطه با تبادل سوخت و تامين سوخت رآکتور تهران بر اساس بيانيه تهران آماده برگزاري نشست هستيم.
يکي از خبرنگاران در خصوص اخبار مطرح شده مبني بر اينکه قرار است نمايندگان ويژه رئيسجمهور جايگزين سفراي ايران در خارج از کشور شوند، سؤال کرد که مهمانپرست در اين باره خاطرنشان کرد: ما مطلبي رسمي مبني بر اينکه قرار باشد به جاي سفرا، نمايندگان ويژه رئيسجمهور منصوب شوند، دريافت نکرديم، گفت: سفرا، نمايندگان رئيسجمهور و نمايندگان تامالاختيار نظام هستند و به نمايندگي از رئيسجمهور و نظام فعاليتهاي خود را دنبال ميکنند.
مهمانپرست يادآور شد: ممکن است به دليل شرايط خاص کشور و نياز به هماهنگي با برخي دستگاهها اختيار بيشتر و ارتباط نزديکتري با رئيسجمهور لازم باشد که در آن موارد خاص رئيسجمهور نظر خود را مطرح ميکند البته اين به معناي عام مطرح نيست و همه سفرا، نمايندگان رئيسجمهور هستند.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به پرسش ديگري در خصوص باقي ماندن گروهک تروريستي منافقين در فهرست گروههاي تروريستي آمريکا گفت: ظاهراً آمريکاييها عليرغم حمايت عملي از تروريسم در مناطق مختلف دنيا هنوز منافقين را در فهرست گروههاي تروريستي نگه داشتند.
يکي از خبرنگاران به اظهارات مقامات کره جنوبي در مورد تحريمهاي ايران و اخبار مطرح شده مبني بر احتمال مخالفت ايران با پذيرش استوارنامه سفير جديد کره جنوبي در تهران اشاره کرد و نظر مهمانپرست را جويا شد که وي اظهار داشت: در مورد تحريمهاي غيرقانوني منبعث از قطعنامه غيرقانوني 1929 و رويکرد يکجانبه غيرقانونيتر آمريکا و اروپا، کشورها بايد متوجه منافع و مضار بلند مدت خود باشند.
وي با بيان اينکه خيلي از کشورها تحت فشارهاي سياسي قرار گرفتهاند، يادآور شد: اما واقعيت اين است که آنها حرکت به سمت تحريمها را به ضرر خود ميدانند.
سخنگوي وزارت خارجه با ذکر اين نکته که در دنياي فعلي يافتن بازار مناسب در بحث اقتصادي، اولويت ويژهاي است، خاطرنشان کرد: بحران اقتصادي حاکم بر دنيا ايجاب ميکند که اقدام هر دولتي بايد متناسب با پاسخگويي در برابر ملت و تبعاتي که در وضعيت اقتصادي آن کشور ايجاد ميکند، باشد.
مهمانپرست با ذکر اين نکته که از طرف ما نگراني وجود ندارد، تصريح کرد: هر کشوري که بخواهد خودش را از بازار ايران محروم کند، بلافاصله اين بازار در اختيار کشورهاي جديد قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: کشورهايي که در بلندمدت وارد بحث سياسي و اقدام سياسي ميشوند، متضرر خواهند شد.
خبرنگاري درباره اخبار مطرح شده مبني بر نصب دومين آبشار در نطنز به منظور توليد سوخت 20 درصد سؤال کرد که مهمانپرست در اين باره گفت: با توجه به فعاليت هستهاي صلحآميز ما سعي کردند در اخبار موجي ايجاد کنند که آبشار دوم ايجاد شده، اين موضوع جديدي نيست و مسئلهاي است که رئيسجمهور 22 بهمن به اطلاع مردم رساند و اعلام کرد که به دليل اينکه سوخت رآکتور تهران را تامين نکردهاند و آن را در اختيار ما نگذاشتهاند ما خودمان اقدام به غنيسازي 20 درصد خواهيم کرد.
سخنگوي وزارت خارجه اضافه کرد: از آن زمان با هماهنگي و نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي اين کار انجام شد. چيز جديدي اتفاق نيفتاده، غنيسازي 20 درصد جزو فعاليتهاي صلحآميز و حقوق همه کشورهاي متعهد به آژانس است.
مهمانپرست در ادامه نشست هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤالي در خصوص احتمال وقوع جنگ در منطقه خاطرنشان کرد: مطالبي که در رابطه با احتمال وقوع جنگ در منطقه مطرح ميشود، ابعاد مختلفي دارد که يک بعد آن اين است که رژيم صهيونيستي اساساً به دنبال ايجاد فتنه و درگيري در منطقه است و سعي ميکند براي جبران شکستهاي تهديدآميزي که داشته، در منطقه ايجاد فتنه کند.
وي ادامه داد: اينکه چه ميزان امکان تحقق آن وجود دارد، بستگي به ميزان مقاومت و عکسالعملي خواهد داشت که کشورهاي منطقه در مقابل اين تهديدات داشته باشند.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: بر اساس برآوردي که داريم عليرغم ميل برخي جريانات در داخل آمريکا يا کشورهاي غربي به ويژه رژيم صهيونيستي نسبت به ايجاد تحرکاتي که امنيت منطقه را به هم بزند، با توجه به محاسبهاي که در رابطه با هزينههاي اين اقدام نسنجيده دارند، احتمال وقوع درگيري را پايين ميآورند.
وي با ذکر اين نکته که ممکن است انگيزه به طور جدي باشد، يادآور شد: اما احتمال عملي شدن آن به خاطر هزينههاي بالا خيلي پايين خواهد بود.
يکي از خبرنگاران هم از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد در صورت وقوع جنگ عليه لبنان آيا جمهوري اسلامي وارد عمل خواهد شد که وي پاسخ داد: آنچه رژيم صهيونيستي بايد خوب متوجه شود که فکر ميکنم تا اندازهاي متوجه شده، اين است که تعدي به هر کشوري در منطقه و هر ملت مسلماني در منطقه با عکسالعمل بسيار شديد همه کشورهاي منطقه مواجه خواهد شد.
به گفته وي اين مسئله باعث ميشود که اين رژيم تأمل بيشتري کند. حرکت کردن در اين مسير حرکت به سمت يک جاده بنبست خواهد بود.
يکي از خبرنگاران حاضر در جلسه به تهيه طرحي در مجلس توسط تعدادي از نمايندگان که براساس آن دولت ملزم ميشود بحث غرامت جنگي از عراق را پيگيري کند، اشاره کرد و نظر مهمانپرست را جويا شد که وي در اين باره گفت: نمايندگان مجلس، نمايندگان ملت ايران هستند و هر چه به تصويب مجلس برسد، حکم قانوني مييابد و دولت موظف به اجراي آن است.
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينکه غرامت جنگ تحميلي جزو حقوق ملت ما است، خاطرنشان کرد: اينکه چه زماني و در چه شرايطي براي کسب اين حق ملت ايران و دريافت غرامت اقدام شود، با توجه به شرايط سياسي داخل عراق و اينکه دولتي شکل بگيرد و آمادگي براي ورود به بحثهاي مختلف را پيدا کند، حتما در دستور کار قرار ميگيرد. هر گونه مصوبه مجلس هم ميتواند مسيري را براي کارهاي اجرايي دولت تعيين کند.
مهمانپرست در پاسخ به اين پرسش که آيا ايران به خاطر روابطش با عراق کوتاهي نکرده است، تصريح کرد: هيچ کوتاهي صورت نگرفته در شرايطي که يک دولت مردمي مستقر و در شرايط طبيعي فعاليتهاي خود را دنبال کند، ميتوانيم بحثهاي مختلفي را دنبال کنيم.
سخنگوي وزارت خارجه روابط ايران با ملت و دولت عراق را گسترده، عميق، صميمانه و برادرانه برشمرد و افزود: ظرفيتهاي دو کشور بسيار بالا است و اين ظرفيتها امکان مشارکت و همکاري گستردهاي را فراهم ميکند. ما ميتوانيم روابط دو کشور را به روابطي ممتاز تبديل کنيم.
خبرنگاري به اظهارات هيلاري کلينتون مبني بر اينکه در کنفرانس کابل، پيامهايي را به متکي منتقل کرده اشاره کرد و علت تناقض موجود در اظهارات مقامات آمريکايي را جويا شد و وي پاسخ داد: اينکه خانم کلينتون گفته پيامي داده، بايد از خودش بپرسيد که چگونه پيام داده است.
مهمانپرست ادامه داد: اصل درخواست همکاري آمريکا با ايران در مورد افغانستان را قبلا به شکلهاي مختلف مطرح کرده بودند و مسئله جديدي نيست. ما در حل بحرانهاي منطقه در عراق، افغانستان و برخي کشورهاي ديگر اقدام کرديم و آمريکاييها اين را بهتر ميدانند که نقش ما در تثبيت امنيت چه ميزان بالا بوده است.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: اگر واقعا آمريکاييها به دنبال همکاري با ايران براي تثبيت اوضاع و برقراري امنيت و آرامش در افغانستان هستند بهتر است در مقابل راههاي مؤثر ايران مانعتراشي نکنند يا از آن حمايت کنند.
سخنگوي وزارت خارجه به رويکرد جمهوري اسلامي در برگزاري نشستهاي سهجانبه سران ايران، افغانستان و پاکستان و ايران، افغانستان و تاجيکستان اشاره کرد و گفت: نشست همسايگان افغانستان در ايران قرار است به زودي در تهران برگزار شود که بيانگر اقدامات عملي براي برقراري ثبات و آرامش در افغانستان است.
مهمانپرست مبارزه با مواد مخدر و افراطگرايي را نيازمند راه حلي منطقهاي عنوان کرد و گفت: اگر کشورهاي فرامنطقهاي از جمله آمريکا مايلند در اين روند شريک باشند و همراهي کنند راه مشخص است، حمايت از اقدامات منطقه و عدم ايجاد اخلال در اين راه.
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص تناقض موجود در اظهارات مقامات آمريکايي خاطرنشان کرد: اينکه تناقض وجود دارد سؤال همه است و جامعه بينالملل به دنبال پاسخ اين سؤال است که چرا رويکرد دولت آمريکا دچار تناقض ميباشد.
از يک طرف ميگويند سياستهاي گذشته جواب نداده و بايد تغيير يابد وراز سوي ديگر شاهد لشکرکشي، اقدامات تحريمي، برخوردهاي غيرمنطقي با مردم و حمايت از تروريسم هستيم. مقامات آمريکايي بايد پاسخ اين تناقض را با عمل خودشان بدهند.
خبرنگاري با اشاره به تحت پيگرد بودن بيش از 100 نفر از سران گروهک منافقين که در عراق مستقراند توسط اينترپل، از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد آيا جمهوري اسلامي درخواست رسمي براي استرداد آنها را داده است؟ که وي پاسخ داد: اسناد جنايت گروهک تروريستي که بيش از 12 هزار انسان بيگناه را در کشور ما به شهادت رساندند در اختيار اينترپل و کشورهاي مختلف قرار گرفته و ما به دنبال بيرون کردن اعضاي اين گروهک تروريستي از عراق هستيم.
وي ادامه داد: فکر ميکنيم جايگاه اين گروهها نبايد در کشورهاي همسايه باشد و همسايگان براي بحثهاي ديگري ميتوانند از ظرفيتهاي خوب خودشان استفاده کنند، وجود اين گروهکها هم ميتواند به روابط ضربه بزند و هم امنيت آن کشور را به خطر بياندازد.
مهمانپرست گفت: ما به دنبال اين هستيم که اعضاي جنايتکار اين گروه را توسط اينترپل و سازمانهاي بينالمللي در اختيار بگيريم و آنها که فکر ميکنند دچار خطايي نبوده و جرمي انجام ندادهاند ميتوانند به آغوش خانواده برگردند.
وي درباره انتقال اين گروهک به مرز عربستان اظهار داشت: اينکه به کجا منتقل شوند و چه طور و چقدر سازمانهاي بينالمللي همکاري کنند که منطقه از وجود اين گروهها پاک شود موضوعاتي است که بايد در عمل دنبال شود.
يکي از خبرنگاران با اشاره به درخواست مکرر مقامات آمريکايي براي مذاکره با ايران از مهمانپرست پرسيد که پيششرط تهران براي مذاکره با واشنگتن چيست؟ که وي پاسخ داد: کشور ما بنا ندارد وارد مذاکرات دو جانبه با آمريکا شود، کسي هم اين حق را تاکنون اعلام نکرده است.
وي با اشاره به بحرانهاي بينالمللي در سطح جهان، مشکلات موجود، بررسي ريشههاي اين بحران، راههاي حل آن، منطقي که پشت اعمال اين سياستها توسط آمريکاييها و برخي کشورهاي غربي وجود داشته است گفت: به نظر ما همين رويکرد باعث ايجاد اين بحرانها شده و منطق ما براي راهحلهايي که براي اين بحرانها ميتواند مطرح باشد چيزي است که در هر فرصتي ميتوان آن را به اطلاع همه مردم رساند.
سخنگوي وزارت امورخارجه اضافه کرد: اگر کسي معتقد است ميتواند از سياستها و عملکرد خود دفاع کند و براي اين کار منطق قوي دارد، ما آمادگي داريم در حضور همه ملتهاي جهان منطق خود را مطرح کنيم که آيا منطق آنها براي دفاع از سياستهايشان غلبه خواهد کرد يا منطق ملتهاي مستقل و آزاده جهان.
مهمانپرست در خصوص اظهارات شب گذشته سيد حسن نصرالله دبيرکل حزبالله لبنان مبني بر وجود اسنادي حاکي از دخالت رژيم صهيونيستي در ترور رفيق حريري، با بيان اينکه مسائل مربوط به لبنان، دادگاه ترور حريري و حوادث پس از آن موضوعي لبناني است، گفت: جريانات داخلي لبنان اين موضوع را پيگيري ميکنند. بحثي که سيد حسن نصرالله عنوان کرد بحث مهمي بود و اعلام کرد که مستنداتي در اختيار دارد که نشان ميدهد اين اقدام توسط نيروهاي صهيونيستي صورت گرفته چرا که بيشترين منفعت از ترور حريري نصيب صهيونيستها شده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در عين حال پرسيد که چرا دادگاهي بينالمللي که براي اين مورد تشکيل شده حتي به خودش اجازه نداده که روي اين فرضيه کار کند که ممکن است اين رژيم اين ترور را انجام دهد؟
وي ادامه داد: همين که حاضر نشدند در اين مسير حرکت کنند بدين معناست که دادگاه روند سياسي را دنبال ميکند نه روند حقوقي.
سخنگوي وزارت خارجه بار ديگر اين موضوع را مربوط به لبنان دانست و افزود: جريانات موثر در داخل لبنان به خوبي اين موضوع را دنبال ميکند.
خبرنگاري در خصوص اهداف سفر ميرکاظمي وزير نفت به چين سؤال کرد که مهمانپرست با بيان اينکه ظرفيتهاي فراواني بين ما و چين براي همکاريهاي اقتصادي وجود دارد، خاطرنشان کرد: بايد از همه ظرفيتها استفاده کرد.
وي ادامه داد: عليرغم همه گلايهمندي که از برخي کشورهاي دوست داريم فکر ميکنيم با توجه به ظرفيتهاي موجود ميتوانيم روابط را توسعه دهيم و عملاً اشتباهات گذشتهاي که نسبت به ملت ما و حقوق آن انجام دادند در عمل جبران شود.
يکي از خبرنگاران از سخنگوي وزارت خارجه سؤال کرد که ايران در خصوص همکاريهاي منطقه با آمريکا چه امتيازاتي را دريافت يا درخواست کرده که وي پاسخ داد: ما براي برقراري امنيت در منطقه و تثبيت صلح و آرامش به دنبال گرفتن امتياز از هيچ کشوري نيستيم. به اعتقاد ما اگر اين کشورها ميخواهند امنيت برقرار شود منطقه را ترک کنند.
سخنگوي وزارت خارجه با ذکر اين نکته که حضور کشورهاي فرامنطقهاي امنيت منطقه را تهديد و ناآرامي ايجاد ميکند، افزود: ما براي حل اين مشکلات و ناآراميها هميشه همکاري کرديم و اين آمادگي را داشتيم. ما به دنبال اخذ امتياز نيستيم. برقراري امنيت و آرامش در منطقه بزرگترين امتياز براي همه کشورهاي منطقه خواهد بود.
مهمانپرست درباره بدرفتاري با اتباع ايراني در جمهوري آذربايجان اظهار داشت: بحثهاي کنسولي و مسائلي که ممکن است توسط برخي مأموران بخشهاي ورودي کشورها نسبت به افرادي که ميخواهند سفر کنند به وجود بيايد از طريق خودش دنبال ميشود حتما از طريق سفارت ايران و وزارت خارجه در تهران و با هماهنگي سفارتخانههاي کشورها به اين موضوعات رسيدگي ميشود که علت برخي برخوردها چيست و تلاش ميشود تا احتمالا اگر رفتار نامناسبي باشد برطرف شود.
مهمانپرست با بيان اينکه کشورهاي همسايه روابط استراتژيک، منافع، فرهنگ و آداب مشترک دارند، خاطرنشان کرد: همه بايد تلاش کنيم برخي سوء تفاهمات و بعضي موانع کوچک را برطرف کنيم و با سرعت به سمت توسعه همکاريها پيش برويم.
سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: دنياي امروز از ما ميخواهد تا همکاريهاي منطقهاي و همگرايي منطقهاي را ترويج و توسعه بدهيم و منافع کشورهاي همسايه را به شکل کاملي تأمين کنيم.
وي در خصوص تحولات اخير در منطقه و درگيري مرزي بين لبنان و رژيم صهيونيستي گفت: برخي از جريانات در خارج از منطقه ما به ويژه رژيم صهيونيستي به دنبال ايجاد ناامني، درگيري و تنش هستند.
سخنگوي وزارت امورخارجه با طرح اين پرسش که چرا اين اقدامات را دنبال ميکنند، گفت: ماهيت اين رژيم با اين درگيرها قابل تداوم است و شايد به دنبال اين هستند که صحنه جديدي به وجود آيد تا خاطره شکستهاي سنگين آنها فراموش شود.
مهمانپرست ادامه داد: با توجه به هوشياري و آمادگي کشورهاي منطقه آنها اين اجازه را به رژيم صهيونيستي و حاميان آن نميدهند که بخواهند اقدامي را در اين زمينه انجام دهند.
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص عزيمت نمايندگان مجلس به غزه که نشانگر توجه و حمايت همه کشورهاي مسلمان و حتي کشورهاي اروپايي از مظلوميت مردم غزه است، اظهار داشت: اين حرکتي انساني براي نشان دادن همدردي و اعلام حمايت و اينکه آنها (مردم غزه) تنها نيستند است و نمايندگان مجلس برنامه سفر به غزه را در دستور کار دارند.
مهمانپرست با اشاره به کاروان کشتيهاي کمک رساني به مردم غزه نيز که از سوي کشورهاي مختلف در حال دنبال شدن است، اشاره کرد و افزود: قرار است اين کشتيها کمکهاي انساني را به مردم غزه برسانند.
وي با بيان اينکه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي قصد دارند از طريق مصر وارد غزه شوند و به دنبال دريافت رواديد براي اين کار هستند، يادآور شد: بر اساس اطلاعات ما هنوز رواديد براي آنها صادر نشده است.
خبرنگاري در اين نشست از مهمانپرست پرسيد که آيا ايران در گفت و گوهاي آينده حاضر است در مورد برخي جزئيات تکنيکي در زمينه مبادله سوخت انعطاف بيشتري نشان دهد؟ که وي پاسخ داد: مباني گفت و گوها بيانيه تهران است و در اين بيانيه ميزان سوخت قابل مبادله مشخص شده است. از يک طرف جمهوري اسلامي 1200 کيلوگرم سوخت 3 و نيم درصد سوخت غني شده را به امانت و با حق نظارت بر نگهداري امن آن نزد ترکيه ميگذارد و در مقابل 120 کيلوگرم اورانيوم 20 درصد غني شده را ظرف يک سال دريافت ميکند.
وي با بيان اينکه اين پيشنهاد اوليه گروه وين بود، افزود: اينکه مقداري بيشتر سوخت 3 و نيم درصد بدهيم و مقداري بيشتري اورانيوم 20 درصد دريافت کنيم بستگي به نياز رآکتور دارد. اگر ظرفيت رآکتور بيش از آن نباشد اورانيوم 20 درصد به چه درد ما ميخورد.
وي ادامه داد: بخش سوخت بخشي اقتصادي و توليدات يا هر نوع معاملهاي در اين زمينه بايد با توجه به نيازها صورت بگيرد، ما به دنبال اين نيستيم که سوخت 20 درصد را خودمان توليد کنيم يا از آنها اضافهتر بگيريم و انبار کنيم، اصلا فايدهاي اقتصادي نخواهد داشت.
خبرنگاري به تجمع روز گذشته در مقابل سفارت ايران در اعتراض به اينکه گفته شده ايران تلاش کرده صلاحيت يکي از کانديداهاي انتخابات افغانستان رد شود اشاره کرد و علت اين گونه اقدامات را جويا شد که مهمانپرست پاسخ داد: به هر ميزان روابط ما با کشورها به ويژه کشورهاي همسايه توسعه بيشتري پيدا ميکند ما شاهد برخي تحرکات هستيم که اين روابط خوب را خدشه دار کند.
سخنگوي وزارت خارجه اضافه کرد: ما و افغانستان دو کشور همسايه و داراي آداب رسوم، مذهب، فرهنگ و زبان مشترک هستيم و ميتوانيم برنامههاي زيادي را براي همکاري دنبال کنيم.
سخنگوي وزارت خارجه به نشست سه جانبه ايران، افغانستان و تاجيکستان و توافقات خوب صورت گرفته در تهران اشاره کرد و افزود: روابط نزديک صميمانه و عميق خوشايند برخي از جريانات و کشورها نيست و آنها سعي ميکنند حوادثي را به طور غير واقعي دامن بزنند و تحريکات را انجام دهند تا اين روابط خوب را خدشه دار کنند.
وي در پايان تصريح کرد: اين اقدامات هيچ تاثيري در روابط خوب ملت و دولت افغانستان و ايران نخواهد داشت.
کد خبر 3225
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۸۹ - ۲۰:۱۰
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص اخبار مطرح شده مبني بر نصب دومين آبشار در نطنز گفت که اين موضوع جديدي نيست و مسئلهاي است که رئيسجمهور 22 بهمن به اطلاع مردم رساند.