کد خبر 325031
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸

چاقی معضلی است که افراد زیادی را در دنیا گرفتار خود کرده است. ولی تحقیقات نشان می دهد که حدود یک چهارم از افرادی که چاق شمرده می شوند، از نظر سیستم متابولیکی بدن سالم بوده و در معرض ریسک بالایی برای ابتلا به دیابت نوع 2 نیستند.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، تحقیقات نشان می دهد که حدود یک چهارم از افرادی که چاق شمرده می شوند، از نظر سیستم متابولیکی بدن سالم بوده و در معرض ریسک بالایی برای ابتلا به دیابت نوع 2 نیستند. در واقع اگرچه چاقی به عنوان یک عامل ریسک عمده برای ابتلا به دیابت نوع 2 محسوب می شود، ولی ارتباط این دو موضوع قطعی و همیشگی نیست.

پژوهشی که اخیرا به رهبری محققین دانشگاه وین اتریش انجام شده توضیحاتی را در خصوص این موضوع فراهم کرده است.

نتایج این تحقیق که در نشریه علمی سلول به چاپ رسیده، نشان می دهد که وجود سطوح بالایی از یک مولکول خاص با نام «هم اکسیژناز-1» یا HO-1 در بدن انسان می تواند موجب ضعف کارکرد سوخت و ساز بدن شده و ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را بالا ببرد.

در این پژوهش، ممانعت از فعالیت مولکول فوق در موش ها باعث شد که سوخت و ساز بهبود پیدا کند که این موضوع می تواند نویدبخش تولید داروهایی باشد که با جلوگیری از فعالیت «هم اکسیژناز-1» موجبات بهبودی سیستم سوخت و ساز بدن را فراهم کرده و از خطر ابتلا به بیماری های مرتبط در این زمینه بکاهند.

به گفته یکی از محققین این پژوهش HO-1 یکی از بهترین نشانگرهایی است که می تواند چاقی ناسالم را در افراد مختلف نشان دهد و دارای ارزش پیش بینی کننده بالایی برای تشخیص بیماری های متابولیکی در نقطه آغاز آن ها است.

HO-1 به متخصصان بالینی این مکان را می دهد که با به کارگیری روش های پیشگیرانه از پیشرفت بیماری های متابولیکی در افراد مختلف به خصوص در افراد چاقی که نشانه های اولیه دیابت نوع 2 را نشان می دهند، جلوگیری کنند.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: تسنیم