کد خبر 325623
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۳ - ۰۲:۳۳

آیت الله محمدی گیلانی پس از عمری فعالیت در دادگاه عمومی انقلاب، دیوان عالی کشور، مجلس خبرگان رهبری و دانشگاه های کشور شب گذشته به دنبال عارضه ریوی دعوت حق را لبیک گفت و چشم از دنیای مادی فروبست.

به گزارش مشرق، آیت‌الله محمد محمدی گیلانی که از 30 اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل مشکل ریوی در بخش «آی.‌سی.یو» یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده بود ساعاتی پیش دار فانی را وداع گفت.

گفتنی است آیت‌الله محمد محمدی گیلانی در سال 1307 در روستای دعوی سرا از توابع شهرستان رودسر در استان گیلان به دنیا آمد و در سال 1323 همزمان با تاسیس حوزه علمیه رودسر توسط سید محمد هادی روحانی به حوزه علمیه رودسر رفت و جامع المقدمات را فرا گرفت. در سال 1325 به حوزه علمیه قم رفت و به تکمیل دروس ادبیات و فراگیری دروس دوره سطح پرداخت.

با پایان یافتن دوره سطح، به درس خارج آیت‌الله بروجردی راه یافت و در مدت 12سال کتاب صلوه را به اتمام رساند، به موازات آن در درس اصول امام خمینی (ره) نیز حضور پیدا کرد.

آیت‌الله بروجردی، علامه سید محمدحسین طباطبایی و حضرت امام خمینی(ره) از استادان آیت الله محمدی گیلانی بودند و کتاب های قضا و قضاوت در اسلام، امامت و خلافت در کتاب و سنت، قرآن و سنن الهی در اجتماع بشر و ترجمه کتاب شفا ابوعلی سینا از آثار این استاد برجسته حوزه علمیه است.

           

وی از مبارزان انقلاب اسلامی و از یاران نزدیک امام خمینی(ره) بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ریاست دادگاه انقلاب، دیوان عالی کشور، نماینده مردم تهران در سه دوره مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیری و عضویت در فقهای شورای نگهبان را بر عهده داشته است.

همچنین در سال 1388 به پاس سال‌ها تلاش و مجاهدت ایشان در عرصه‌های مختلف قضا نشان درجه یک عدالت از سوی رئیس دولت دهم به وی اهدا شد.
مسوولیت ها و سوابق اجرایی

حاکم شرع و رییس دادگاه های انقلاب اسلامی به امر بنیانگذار جمهوری اسلامی ، عضو و دبیر شورای نگهبان، نماینده حضرت امام (ره) در دانشگاه ها، ریاست شورای مرکزی نمایندگان حضرت امام(ره) در دانشگاه ها، رییس هیات عفو حضرت امام (ره)، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای بازنگری قانون اساسی از مهمترین مسوولیتها و سوابقی است که در پرونده فعالیت های این بزرگوار مشاهده می شود.


** آثار و تالیفات

آیت الله محمدی گیلانی آثار و تالیفات بسیاری از خود برجای گذاشته است که از مهم ترین آنها می توان به قضا و قضاوت در اسلام، حقوق کیفری در اسلام، شرح زیارت اربعین، شرح مناجات شعبانیه، المعاد فی الکتاب و السنه، الامامه و الخلافه فی الکتاب و السنه، شرح زیارت امین الله و تکملة شوارق الالهام اشاره کرد.

حدیث الطلب و الاراده، قرآن و سنن الهی در اجتماع بشر، درس های اخلاق اسلامی، امام راحل و فقه سنتی ، خلق جدید پایان ناپذیر (ترجمه رساله ˈقوه و فعلˈ علامه طباطبایی)، ترجمه کتاب شفا، اسم مستأثر در وصیت امام و زعیم اکبر، سروش قلم (مجموعه مقالات)، شرح زیارت وارث و در سایه حکمت (ترجمه و شرح گزیده ای از سخنان حکمت آمیز امیر مؤمنان علی(ع)) از دیگر آثار و تالیفات این بزرگوار است.

همچنین از این بزرگوار سه مقاله به نام ˈوجوه شرعی در نظام اسلامیˈ ، ˈبیمهˈ و ˈموسیقیˈ باقی مانده است.