کد خبر 325822
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: جمعیت معتاد دانش آموزی از ۰.۵ درصد به یک درصد افزایش یافته است و این در حالی است که تنها ۸ درصد از مدارس کشور در حوزه پیشگیری تحت پوشش قرار دارند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، علیرضا جزینی روز سه شنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین، مبارزه با مواد مخدر را از خواسته های اصلی مردم از مسوولان خواند و افزود: در یک نظرسنجی انجام شده، مواد مخدر 92 درصد نگرانی مردم را به خود اختصاص داده است و مسوولان عالی رتبه نظام این موضوع را یک آسیب و تهدید جدی برای کشور می‌دانند.

51 سایت اینترنتی ساخت مواد مخدر را آموزش می‌دهند 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه 51 سایت اینترنتی از سوی دشمنان ساخت مواد مخدر را آموزش می‌دهند، گفت: در این حوزه باید حالت پدافندی قدرتمندی داشته باشیم، دشمنان می‌خواهند به کشور آسیب بزنند. برخی سایت‌ها نیز به کار توزیع مواد مخدر مشغول هستند که در این خصوص پلیس فتا در حال انجام اقدامات لازم است.

وی در ادامه، همکاری میان قوا در خصوص مبارزه با مواد مخدر را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: باید مقابله با مواد را از مرز آغاز کرد چرا که حدود 70 درصد کشفیات مواد مخدر از این مناطق است. 850 میلیارد ریال برای این منظور در نظرگرفته شده است که البته برای تکمیل انسداد مرزها به رقم بیشتری نیاز است.

کشف 12 تن انواع مواد مخدر در دو هفته 

جزینی گفت: ظرف دو هفته گذشته 12 تن مواد مخدر کشف شد که در این رابطه 3 شرور به هلاکت رسیدند و سه نفر نیز دستگیر شدند.

وی بیان کرد: در حوزه مبارزه با مواد مخدر کاستی هایی در قانون وجود دارد که باید برطرف شود، به طور نمونه وقتی خرده فروشی دستگیر می شود، مردم می گویند او زودتر از پلیس برمی گردد در صورتی که طبق قانون برای حمل زیر50 گرم تریاک و یک گرم مواد مخدر صنعتی جریمه در نظرگرفته شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد با بیان اینکه زندان‌های ما گنجایش پذیرش همه معتادان را ندارد، گفت: جداسازی بند زندانیان موادمخدر برای 34 هزار نفر درنظر گرفته شده است که امیدواریم با اختصاص 800 میلیارد ریال بتوان طرح‌های حوزه زندان را تکمیل و اجرا کرد.

10 درصد اعتبارات فرهنگی شهرداری ها به موضوع پیشگیری اختصاص می‌یابد

جزینی با بیان اینکه مقرر بود تا 80 درصد اعتبارات مربوط به پیشگیری از طریق استانداری‌ها تامین شود که بدلیل محدودیت های مالی و قادر نبودن تامین این منابع این رقم محقق نشده است، اظهار کرد: برای کمک به موضوع پیشگیری تصویب شده است تا 10 درصد اعتبارات فرهنگی شهرداری‌های بالای 500 هزار نفر جمعیت به این موضوع اختصاص پیدا کند.

وی با بیان اینکه این ستاد با 14 دستگاه و نهاد مختلف تفاهم نامه همکاری امضا کرده است، گفت: از همه ظرفیت ها برای مبارزه با مواد مخدر استفاده می کنیم.

این مقام مسئول در ستاد خواستار تقویت مراکز درمانی و توسعه آنها در حوزه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد شد و گفت: یکی از برنامه های ستاد برای سال جاری تلاش برای افزایش مشارکت مردم در بحث مبارزه و پیشگیری است.

جمعیت دانش‌آموزان معتاد از نیم درصد به یک درصد افزایش یافت

جزینی با تاکید بر اینکه مبارزه با مواد مخدر در مدارس و دانشگاه ها را باید جدی گرفت، گفت: جمعیت معتاد دانش آموزی از 0.5 درصد به یک درصد افزایش یافته است و این در حالی است که تنها 8 درصد از مدارس کشور در حوزه پیشگیری تحت پوشش قرار دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود حرفه آموزی، توانمندسازی و اشتغالزایی را حلقه مفقوده در فرایند بازگشت معتادان به جامعه یاد کرد و گفت: فرد معتاد پس از طی کردن فرایند درمانی در مراکز نگهداری دوباره به جامعه بازمی گردد در حالی که با توانمندسازی و ایجاد شغل برای این افراد می توان از دوباره آلوده شدن آنها جلوگیری کرد. اگر برای حرفه اموزی و توانمندسازی معتادان اقدامی نشود، حدود 80 درصد آنها به چرخه اعتیاد بازمی گردند.

قائم مقام دبیرکل ستاد تصریح کرد: در همین رابطه دولت تصویب کرده که 5 درصد از اعتبارات حوزه اشتغال برای ایجاد فرصت‌های شغلی در اختیار معتادان قرار بگیرد و همچنین برای بیمه این افراد اقدام شود که امیدواریم اعتبارات مربوط به این موضوع تامین و اختصاص داده شود.

این مسئول با بیان اینکه اسناد حوزه مبارزه با مواد مخدر می توانند یک نقشه راه باشند، اظهارکرد: امسال تنظیم و تصویب سند مشارکت در مقابله با مواد مخدر را در دستور کار خود داریم.

جزینی در پایان از آمادگی ستاد برای حمایت از نمایشگاه دایمی مقابله با مواد افیونی در قزوین خبر داد و گفت: در صورت مشخص شدن محل مناسب، ستاد آمادگی مشارکت در ایجاد این نمایشگاه را دارد.

همچنین بابک دین‌پرست معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در این نشست، کاهش جمعیت معتادان و پوشش حداقل 40 درصد از جمعیت کشور را از اهداف سند جامع پیشگیری از مواد مخدر یاد کرد و گفت: 80 درصد اعتبارات مورد نیاز برای اجرای برنامه‌های این سند برعهده دستگاه‌ها است .

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر سهم 20 درصدی خود را در خصوص این سند و برنامه های پیشگیری داده است، اظهار کرد: دستگاه‌ها نیز باید تعهدات خود را عمل کرده و سهم خود را در این بخش بپردازند.

وی در ادامه خواستار ادامه اجرای طرح جمع آوری معتادان بی خانمان و انتقال آنها به مراکز درمان و نگهداری در استان قزوین شد.

دین‌پرست در پایان از قزوین به عنوان یکی از استان های فعال که دستگاه های مربوطه آن با جدیت کار مبارزه با مواد مخدر را دنبال می‌کنند، یاد کرد و در پایان گفت: در ارزیابی های انجام شده ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قزوین از ستادهای فعال و پرکار کشور بوده است.

منبع: تسنیم