کد خبر 326266
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۳

رئیس کمیسیون قضایی مجلس در رابطه با استعمال دخانیات و سیگار کشیدن به صورت علنی در ماه مبارک رمضان گفت: از آنجایی که طبق نظر اکثر فقها سیگار کشیدن باعث ابطال روزه می‌شود پس استعمال آن در ملأعام جرم محسوب می شود.

گروه تاریخ مشرق - الهیار ملک شاهی در رابطه با استعمال دخانیات و سیگار کشیدن به صورت علنی در ماه مبارک رمضان گفت: نفس سیگار کشیدن در عرف جامعه مذموم است و در اماکن عمومی هم عمل قبیحی است و این موضوع مختص به ماه رمضان یا دیگر ایام سال نیست.

وی افزود: سیگار کشیدن در محیط‌های عمومی نوعی آموزش بد محسوب می‌شود و باید از این کار اجتناب شود. اما در ماه رمضان و زمانی که اکثریت مردم روزه‌دار هستند این عمل قبیح برجسته‌تر می شود. از آنجایی که طبق نظر اکثر فقها سیگار کشیدن باعث ابطال روزه می‌شود پس استعمال آن در ملاعام جرم محسوب می شود.

ملک‌شاهی با اشاره به ماده 638 قانون تعزیرات مجازات اسلامی مبنی بر جرم بودن انجام فعل حرام در انظار عمومی اظهار داشت: نیروی انتظامی باید طبق قانون با افراد مجرم برخورد کند اما در زمینه روزه‌خواری پلیس باید ۲ نوع برخورد را در نظر بگیرد. یکی برخورد فرهنگی و دیگری برخورد قانونی.

این نماینده مجلس در تشریح نحوه برخورد فرهنگی گفت: خیلی از افراد هستند که فراموش می کنند روزه‌دارند و از روی فراموشی آبی می‌نوشند یا چیزی می‌خورند که حتی در فقه هم داریم، نوشیدن و آشامیدن سهوی روزه‌ را باطل نمی کند. یا بعضی از افراد متوجه نیستند و از روی عناد و دهن کجی روزه‌خواری نمی‌کنند و وقتی تذکر داده شود عذرخواهی می‌کنند. با اینگونه افراد باید به آرامی برخورد کرد.

رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بعضی از افراد با دهن‌کجی و به قصد شکستن هنجارها روزه‌خواری می‌کنند، افزود: باید اینگونه افراد را طبق قانون بازداشت کرد و به مراجع قضایی معرفی کرد.
منبع: فارس